4 Νοεμβρίου 2019

ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΗΠΙΑΚΗ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΤΟΛΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821….. ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ …..

Αφιερωμένο, από Ελληνική Κύπρο στους αδελφούς Έλληνες της μητέρας πατρίδας και τον απανταχού Ελληνισμό.

Επίκαιρα υποδείγματα και παραδείγματα Ένδοξων και Απροσκυνήτων Ελλήνων προς παραδειγματισμό και αφύπνιση……..






Ηρωικοί Έλληνες Καπεταναίοι.

Ανεπανάληπτες Ελληνίδες Καπετάνισσες του 1821.
(Αντιπροσωπευτικά.)

Ήττες ντροπής των «μυρίων» Μωαμεθανών, από «ολίγους» Έλληνες επαναστάτες κατά την διάρκεια της ηρωικής Ελληνικής Επανάστασης το 1821….»

Ενδεικτικά: 
Μάχη του Μαλανδρινού. Λίγες δεκάδες Έλληνες νικούν χιλιάδες Μωαμεθανούς, 

Χάνι της Γραβιάς. 120 άνδρες του Ανδρούτσου, ντροπιάζουν 9.000 άνδρες του Ομέρ Βρυώνη, 6 Έλληνες νεκροί 1030 νεκροί και τραυματίες Τούρκοι, 

Μάχη στα Δολιανά. Ο Νικηταράς με 200 άνδρες τρέπουν σε φυγή 10.000 Τούρκους. Αφήνουν πίσω τους άνω των 300 νεκρών και εκατοντάδες όπλα.

Μάχη Βαλτετσίου. Μεγάλη νίκη του Κολοκοτρώνη με 3.000 άνδρες έναντι 12.000 Τούρκων. Αφήνουν πίσω τους 3500 όπλα και 4 κανόνια. 

Μάχη της Γράνας. Ο Γέρος του Μωριά με ελάχιστους άνδρες εξολοθρεύει τον πολυάριθμο τουρκικό ιππικό. 

Βασιλικά Ευβοίας. Ο Γκούρας Ιωάννης με 1000 άνδρες κατατροπώνει, με την βοήθεια του Οδυσσέα, Μπούσγου, Λάππα, και Μήτρου τους 8-10000 Μωμεθανούς του Βεϋφάν Πασά που χάνει και τον γιό του. Ο ίδιος πεθαίνει από ανακοπή ή όπως λέγεται από το σπαθί του Γκούρα. 3000 Μωαμεθανοί νεκροί και 50 Έλληνες. Λάφυρα 800 άλογα, 2 κανόνια και ….18 σημαίες. (Ήταν μεγάλη ντροπή για τους Μωαμεθανούς η κατάληψη Οθωμανικών σημαιών. Οι σημαιοφόροι φυλάσσονταν από εκατοντάδες φανατικούς Μωαμεθανούς. Κάθε σημαία εκπροσωπούσε και ένα «τάγμα», ως εκ τούτου, η υφαρπαγή της σημαίας, σήμαινε και την παράδοση ή εξολόθρευση του Τουρκικού τάγματος. Εκατοντάδες στρατιωτικές Τουρκικές σημαίες κατέλαβαν οι Έλληνες επαναστάτες, τις οποίες μετέφεραν σε κάθε μάχη σαν τρόπαια και προς αποδυνάμωση του ηθικού των Μωαμεθανών.

Μάχη στα Δερβενάκια. Ο Κολοκοτρώνης με 8000 άνδρες διαλύει τον στρατό του Δράμαλη που αποτελείτο από 36.000 άνδρες. Νεκροί Τούρκοι, το μεγαλύτερο μέρος του στρατού τους, κατά τον κληρικό αγωνιστή Αμβρόσιο Φραντζή.. 

Μάχη της Ακράτας. Μερικές εκατοντάδες Έλληνες τρέπουν σε φυγή χιλιάδες Τούρκων, εκατοντάδες Τούρκοι νεκροί. Τους υπόλοιπους σώζουν Οθωμανικά πλοία που ναυλοχούσαν στην Πάτρα. 

Μάχη Κεφαλόβρυσου. 400 Σουλιώτες υπό τον Μάρκο Μπότσαρη επιτίθενται σε 9.000 Οθωμανούς, που τρέπονται σε φυγή και αφήνουν εκατοντάδες νεκρούς πίσω τους. Ο Μπότσαρης πέφτει ηρωικά μαχόμενος. 

Μάχη της Κλείσοβας. 131 Έλληνες αποκρούουν με επιτυχία τον στρατό του Ιμπραήμ και Κιουταχή. 

Μάχη της Αράχωβας. Ο Καραϊσκάκης με ελάχιστους άνδρες αποδεκατίζει τον ισχυρό στρατό του Μουσταφά Μπέη…. 

και άλλες εκατοντάδες νικηφόρες Ελληνικές μάχες. Η Ελληνική ανδρεία πλέον ήταν μια καταιγίδα που σάρωσε τους Οθωμανούς, οι οποίοι πλέον από δειλία κατεχόμενοι ετρέποντο σε φυγή για να διασωθούν… κλπ.
Αυτές και άλλες μύριες……

Και οι Ελληνίδες Καπετάνισσες ποτέ δεν υστέρησαν σε τόλμη… Μαντώ Μαυρογένους, Μπουμπουλίνα, Χάιδω Γιαννάκη Σέκου, Σταυριάνα Σάβαινα, Αλιφαντώ Μεσολογγίτισσα, Δόμνα Βασβίζη, Χαρίκλεια Δασκαλάκη, Αντωνούσα Καστανάκη… και άλλες δεκάδες….

Ενδεικτικά… 
Η Δέσπω Τζαβέλλα γυναίκα του πολέμαρχου Τζαβέλλα… στις 20 Ιουλίου 1792 στο Σούλι ηγείται 300 γυναικών αρματωλών Σουλιώτισσων και κατατροπώνουν τον υπέρτερο στρατό του Αλή Πασά… Σαν Ελληνίδες αμαζόνες κυνηγούν χιλιάδες Τούρκους και τους εξοντώνουν…Ο Αλή Πασάς διαφεύγει τελευταία στιγμή… Οι τριακόσιες της Μόσχως δεν υστέρησαν σε τόλμη και αυτοθυσία από τους τριακόσιους του Λεωνίδα….

«Ubi Concordia, ibi Victoria.» Όπου ενότητα, εκεί νίκη!

Σημαντική συνοπτική προσθήκη: 

Πολλοί κακοπροαίρετοι συγγραφείς, σκόπιμα μέχρι σήμερα διαστρεβλώνουν την Ελληνική Ιστορία και ως προς την τιμημένη Επανάσταση των Πανελλήνων, αναφέρουν ότι πολλοί Έλληνες καπεταναίοι ήταν Αρβανίτες με ύποπτη επίπλαστη έννοια, ότι ουσιαστικά ήταν «Αλβανοί», μια καινοφανής άποψη με αλλότριους σκοπούς. Άλλο Αρβανίτες και άλλο Αλβανοί, μία εκ διαμέτρου αντίθεση. Όταν ο Έλληνας Αρβανιτόφωνος Μάρκος Μπότσαρης πρωτοπάτησε στα Επτάνησα αναφώνησε: Ο Έλλην δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει ξένη σημαία… Εξ άλλου το μόρφωμα της Αλβανίας εμφανίζεται το 1878, ένα κατασκεύασμα των ξένων, με την Συνθήκη Λίγκας της Πριζρένης – Κοσσυφοπεδίου…. Όλοι οι ορθόδοξοι Έλληνες Αρβανίτες ήταν ενταγμένοι στο ίδιο γένος το Ελληνικό. Ομαιμοι…

Η ομάδα των Αλβανών ένοιωθαν Τούρκοι, όπως και ο ορισμός τους αναφέρει Τουρκαλβανοί… και ήταν αυτοί που κατέσφαξαν ορθόδοξους Έλληνες και Έλληνες Αρβανίτες… Ήταν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών Τούρκων και περηφανεύονταν ότι ήταν Τούρκοι Μωαμεθανοί… Κανένας και ποτέ Έλληνας Αρβανίτης ηρωικός καπεταναίος, ούτε ανέφερε, ούτε έγραψε ότι είναι περήφανος διότι είναι Αλβανικής καταγωγής, αντίθετα ήταν περήφανος, που ήταν Έλληνας και στο μόνο που διέφερε ήταν η πλούσια αρβανίτικη προφορά του. Κανείς δεν λέει ότι στα Αρβανιτοχώρια και Β. Ήπειρο ζούν Αλβανοί, αντίθετα λέει, ότι ζούν Έλληνες Ορθόδοξοι Αρβανίτες Ελληνικής καταγωγής….

Δηλαδή σήμερα πρέπει να υποστηρίξουμε ότι οι Έλληνες Κύπριοι, οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες, οι Ιωνες, οι Δωριείς, οι Δωδεκανήσιοι κ.ά.π. με την εμπλουτισμένη γλώσσα και προφορά, από Αρχαιοελληνικές λέξεις και ελληνικούς ιδιωματισμούς δεν είναι ….Έλληνες;;;; Ε! Τότε εξαφανίζουμε ότι Ελληνικό….

Οι ιστορικοί Βυζαντινοί αναφέρουν τους Αλβανούς, ως μία άγρια φυλή του Καυκάσου.. Βέβαια υπήρχε και μια μειοψηφία Αλβανών, που είχαν Ελληνική συνείδηση όπως ο Ηπειρώτης Γεώργιος Καστριώτης, που θεωρείται εθνικός ήρωας από τους Αλβανούς.. (15ος αιώνας.)

Όταν υπήρχαν πολεμικές συρράξεις, οι Αλβανοί ύψωναν την Οθωμανική σημαία…

Η λέξη Άρβανον είναι τοπωνύμιο της Β. Ηπείρου, η οποία ήταν πάντα Ελληνική. Η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες Αρβανίτες ήταν μικτή με Αρχαία Ελληνικά σύγχρονα και άλλα ντόπια ελληνικά γλωσσικά στοιχεία με ιδιωματισμούς. Οι Αρβανιτόφωνοι Έλληνες, ποτέ δεν είχαν διαφορετική εθνική συνείδηση, από τους υπόλοιπους αδελφούς Έλληνες… Η άγνοια αυτή αλλά και παραποίηση παρουσιάζεται μόνο στην ελληνική γλώσσα, διότι μόνο ηχητικά έχουν ομοιότητα… Αρβανίτες # Αλβανοί. Ερμηνευτικά, καταγωγή, γλωσσικά, θρησκευτικά κλπ ουδεμία σχέση…

(Αποσπασματικές πληροφορίες από Ιστορικό Πολιτικό επιστήμονα Κ. Χολέβα, Εγκυκλοπαίδειες, ιστορικά κείμενα κλπ.)

Αντιγράφω από το κλασσικό βιβλίο του Μπίρη. Αρβανίτες: Οι Δωριείς του νεώτερου Ελληνισμού (σελ 328), για τους Έλληνες Αρβανίτες και τους αρβανιτόφωνους της Σικελίας με καταγωγή από Πελοπόννησο …. κ.ά.π. Περί Ελλήνων Αρβανιτών.

Προστίθεται ότι οι πρόγονοι των Τουρκοτσάμηδων Αλβανών, με την υποστήριξη των Μωαμεθανών, ήταν σφοδροί πολέμιοι των Αρβανιτών Ελλήνων… (Διαβάστε: Αρβανίτες και Αλβανοί) (Διαβάστε επίσης ΕΔΩ)

Αρβανίτες, όμαιμοι, ομόθρησκοι, ομόγλωσσοι Έλληνες αδελφοί, όπως και οι Έλληνες Κύπριοι, οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες, Ιώνες κ.ά.

Εμπρός. 
(Κωστής Παλαμάς.)

Εμπρός! Ολόρθοι, ατρόμαχτοι.
Μαυρίλα, Αστροπελέκι.
Μα το σπαθί γοργάστραψε
και να! Η βροντή τουφέκι…..
Κρήτη, ο Μωριάς, η Ρούμελη,
Εμπρός η Ελλάδα λάμπει,
σχολογάν οι κάμποι,
καίνε οι καρδιές. Εμπρός.

Και μετά την νικηφόρα επανάσταση του 1821, ουκ ολίγες ντροπιαστικές ήττες είχαν οι μύριοι θρασύδειλοι βάρβαρο…. Παντού ο Ελληνικός στρατός ήταν αήττητος… πλην όταν συνέβη η Μικρασιατική καταστροφή, όπου αφού μας παρότρυναν για την εκστρατεία, η οποία αρχικά ήταν νικηφόρα και ο Ελληνικός στρατός έφτασε προ των πυλών της Άγκυρας, οι δόλιοι σύμμαχοι και οι Ρώσσοι μας εγκατέλειψαν, συμμάχησαν και βοήθησαν τον αιματόβρεκτο Ατατούρκ…. αφού τους πρόσφερε ανταλλάγματα τα …οποία ποτέ δεν έλαβαν….

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έπρεπε να δυναμώσουν. Ήταν επικίνδυνοι…..
(Διαβάστε: Μιλούν οι δόλιοι ολετήρες οι ευεργετηθέντες από τον Ελληνικό Πολιτισμό…. Και μιλούν και πράττουν….)

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε (Σολωμός)
Π.χ. Η περίφημη νίκη του Σαραντάπορου, η κατάληψη της Θεσσαλονίκης… Νικηφορες ναυμαχίες στο Ελληνικό Αιγαίο… Βαλκανικοί Πόλεμοι κ.ά.π.

Παράδοση των μυρίων Τούρκων στον Ελληνικό στρατό. Η Θεσσαλονίκη ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ήταν η 26η Οκτ.1912, Την 28η Οκτ, στις 11 το πρωί ο Κωνσταντίνος εισέρχεται στην Ελεύθερη πόλη. 25000 Αιχμάλωτοι Τούρκοι και 1000 αξιωματικοί….


ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΕ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ …

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ….. ΝΙΚΗΦΟΡΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ….. ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ κ.ά.π. (ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ- ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ) ΤΟ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΑΡΔΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…..

ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΥΡΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΚΥΒΑΝ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΙΔΑΝ ΤΟΝ ΗΤΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ…. ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΕΥΤΟΛΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

ΣΗΜΕΡΑ … ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ …ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ… ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΑΖΟΥΝ …ΣΦΑΞΤΕ ΜΑΣ ΑΓΑΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ ….Ή ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΕΜΨΟΥΝ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ……. ΟΧΙ! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ…. ΑΣ… ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ.

Και τέλος σημειώστε την επική απάντηση του Μακρυγιάννη στον Φιλέλληνα Ναύαρχο Δερυγνύ, όταν πριν από την νικηφόρα μάχη των Μύλων του επεσήμανε, ότι οι Έλληνες είστε ολίγοι και αδύνατοι… και οι Τούρκοι μύριοι και υπέρτεροι… 

«ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΩΜΕΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΤΕΣ…..»

ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ... ΗΤΑΝ Η 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 1825

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 6000 ΚΑΙ 600-700 ΙΠΠΕΙΣ… ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 600 ΑΝΔΡΕΣ…!!!!

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΤΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΕΝΔΟΞΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ, ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ…. 

Το ευδαίμων το ελεύθερο, το δ΄ελεύθερο το εύψυχο. 
Τοις τολμώσι η τύχη ξύμφορος (Θουκυδίδης.)
Θαρσαλέος ανήρ εν πάσι αμείνων. (Όμηρος.)
Ανδρεία σωφροσύνης αιρετοτέρα. (Αντιφάνης.)
Τολμάν ανάγκη, καν τύχω καν μη τύχω. (Ευριπίδης.)
Audaces fortuna juvat. H τύχη βοηθάει τους τολμηρούς. (Βιργίλιος.)
Memento audace semper. Nα θυμάσαι πάντα να τολμάς.(D’ Annunzio.)

Αντώνιος Αντωνάς – Συγγραφέας από Ελληνική Κύπρο. 
www.ledrastory.com



Share

5 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Φίλτατε Θάνο Έλληνα πατριώτη, είναι συγκινητική η η φροντίδα της επιμέλειας των κειμένων, που σου κοινοποιώ. Αυτό φανερώνει την αγάπη σου προς τον Ελληνισμό και την πολύπαθη Ελληνική Κύπρο. Εύχομαι ολόψυχα και οι τιμημένοι χιλιάδες αναγνώστες σου, με συγκίνηση να μελετούν αυτά τα κείμενα και να τα κοινοποιούν προς αφύπνιση των απανταχού Ελλήνων.
Με εκτίμηση
Αντώνιος Αντωνάς

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια καλε μου φιλε Αντωνη.
Ειναι τιμη μας να φιλοξενουμε στο ιστολογιο μας δικα σου κειμενα που αληθινα κοσμουν το περιεχομενο του και ανεβαζουν κατακόρυφα την πατριωτικη του αξια, μεσα στο χάος του διαδικτυου.
Ετσι αξιζουν οποιασδηποτε φροντιδας και κοπου.
Σε ευχαριστω για την τιμη που μας κανεις να μας στελνεις αυτα τα εξαιρετικα άρθρα σου.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ...ΤΙΜΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ KOUKFAMILY, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ....ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙΜΑΤΑΙ. ΕΥΓΕ.
ΑΑ

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

A l b a .
Ιταλική λέξη που
σημαίνει :αυγή

A l b a longa.
Περιοχή ανατολικά
της αρχαίας Ρώμης.

Ποιός βάφτισε Αλβανούς
αυτούς που αυτοαποκαλούνται
Sqiptar ;

Μήπως ο ίδιος που τούς
δίδαξε οτι είναι απόγονοι
των Ετρούσκων;

Ο κατασκευαστής του
ψευδοκράτους της
ψευδομακεδονίας

να υποπτευθούμε
οτι έχει στο παρελθόν
καυασκευάσει κι άλλα
έθνη-κράτη αλλοιώνοντας
την πραγματική ταυτότητα λαών της Ευρώπης,
κατά τα
τότε συμφέροντά του;

Μήπως σήμερα οι καιροί
απαιτούν διάλυση,
των μη εξυπηρετούντων
τα νέα συμφέροντα, κρατικών μορφωμάτων;

Τελικά,
εθνοφυλετισμός
διεθνισμός
οικουμενισμός
και άλλα ιδεολογήματα
εξυπηρέτησαν ποτέ
τις πραγματικές ανάγκες
των ανθρώπων;

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Θα ήταν παράλειψη, επειδή αναφέρομαι για τις πλούσιες εμπλουτισμένες με αρχαίες ελληνικές λέξεις μουσικές πραγματικά διαλέκτους των τιμημένων Ελλήνων Κυπρίων, Ποντίων, Μικρασιατών, Μακεδόνων, Κρητικών, Αρκάδων, Ροδίων κ.ά. να μην καταθέσω τιμής ένεκεν το περίφημο σφιέρωμα του μεγάλου Νικηφόρου Βρεττάκου, για τις Ελληνικότατες αυτές διαλέκτους....
"Όταν κάποτε φύγω, από τούτο το φως, θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει...Και αν τυχόν ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους, συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξεύρουνε γλώσσες.Μιλάνε μεταξύ τους με μουσική....."
Αντώνης Αντωνάς

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.