Τελευταίες αναρτήσεις

7 Ιουνίου 2018

Είχε δίκιο ο Κολοκοτρώνης; Έβαλε ο Θεός την υπογραφή του για τη λευτεριά;

Του Ιωάννη Κορνιλάκη στην Romfea.gr 

Στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του '21 υπήρξαν άπειρες συμπτώσεις που μαθηματικά οδηγούσαν στο ποθούμενο, στη λευτεριά της Ελλάδος.

Θα αναφέρω μερικές σημαδιακές ημερομηνίες που έγιναν τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα, και στο τέλος θα υπολογίσουμε τις μαθηματικές πιθανότητες να συνέβησαν όλα αυτά μαζεμένα.

1) Μετά την αποφράδα Τρίτη της 29 Μαΐου 1453 το Έθνος του Σταυρού σκλαβώθηκε στο Έθνος της ημισελίνου. Έγιναν πολλές προσπάθειες στη διάρκεια των αιώνων για λευτεριά. Καμμία όμως δεν ήταν σωστά οργανωμένη.

Για πρώτη φορά άρχισε μια σοβαρή οργάνωση στα 1814. Στην Οδησσό της Ρωσίας, τότε, ιδρύθηκε μια μυστική οργάνωση. Η ημερομηνία της ίδρυσης της μονο αδιάφορη δεν ειναι. 14 Σεπτεμβρίου. Εορτή της Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού.

2) Η τελική λευτεριά της Ελλάδας άρχισε να χαμογελά χάρη σε έναν πόλεμο που ξεκίνησε μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας τον Απρίλιο του 1828 και οδήγησε στη συνθήκη της Αδριανούπολης. Με τα Ρωσικά στρατεύματα μπροστά στην Κωνσταντινούπολη ο Σουλτάνος αποδέχτηκε τη σχετική ανεξαρτησία μας που είχαν υπογράψει οι τρεις Δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία στις 6 Ιουλίου 1827.

Ο Τσάρος Νικόλαος Α' διατυμπάνιζε οτι το Τουρκικό έθνος μόνο στη βία καταλαβαίνει. Έτσι της κύρηξε τον πόλεμο με σκοπό να την αναγκάσει να δεχτεί την Συνθήκη της 6 Ιουλίου και τελικά την "έπεισε". Ο Τσάρος που την έπεισε ειχε γεννηθεί μερικά χρονια πριν ακριβώς την ίδια ημέρα της συνθήκης, 6 Ιουλίου.

3) Η συνθήκη υπογράφτηκε στην Αδριανούπολη στα 1829. Και πάλι η ημερομηνία της υπογραφής δεν ειναι αδιάφορη. Ειναι και πάλι η 14η Σεπτεμβρίου, ειναι και πάλι η εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

4) Την ίδια χρονιά και την ίδια ημέρα, στην Ελλάδα υπογράφτηκε άλλη μια Συνθήκη. Ήταν η Συνθήκη που τελείωνε τις μάχες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Ειχε προηγηθεί δυο ημερες πριν η τελευταία μάχη στην περιοχή της Πέτρας στην Βοιωτία.

Ο Ασλάν Μπέης υποχρεώθηκε να υπογράψει Συνθήκη απ' τον Δημήτριο Υψηλάντη, και με αυτη εγκατέλειπε για πάντα την Ελληνική γη. Τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου προς 14 Σεπτεμβρίου υπογράφτηκε αυτη η Συνθήκη. Συμπτωματικά και πάλι ο Σταυρός έβαζε την υπογραφή Του.

5) Όλες οι Συνθήκες μεταξύ Τουρκίας και των τριών Μεγάλων Δυνάμεων έδιναν σχετική ανεξαρτησία στην Ελλάδα και όχι ολοκληρωτική. Η πρώτη που έδινε καθαρή ανεξαρτησία έγινε στο Λονδίνο στις 3 Φεβρουαρίου 1830.

Στο πηδάλιο της Ελλάδας ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Ενας Άγιος που πήρε στα χέρια του τον Χριστό μωρό, ο Συμεών ο Θεοδόχος γιορτάζει εκείνη την ημέρα. Την ημέρα που πήρε στα χέρια του τον Χριστό μωρό γιορτάζεται η Υπαπαντή. Ο Συμεών είπε τα εξής περίφημα. "Νύν απολύεις τον δούλον Σου Δέσποτα. Οτι είδον οι οφθαλμοί μου το Σωτήριον Σου, ό ητοίμασας κατά πρόσωπον πάντων των λαών, Φώς εις αποκάλυψιν Εθνών και δόξαν λαού σου Ισραήλ".

Θα ήταν άραγε υπερβολή να θεωρήσει κανείς οτι τη συγκεκριμένη ημέρα που γιορτάζει ο συγκεκριμένος Άγιος, είδαν οι οφθαλμοί των Ελλήνων τη λευτεριά τους; Θα ήταν άραγε υπέρβαση λογικής να θεωρηθεί οτι τη λευτεριά την ετοίμασε ο Ίδιος "κατά πρόσωπον πάντων των λαών";

Παράλογος ο συνειρμός ότι η λευτεριά της Ελλάδος αποτέλεσε "Φως εις Αποκάλυψιν Εθνών;" Αγνοεί κανείς οτι το παγκόσμιο Φιλελληνικό κίνημα στηρίχθηκε ακριβώς σε αυτό το Φως που η Ελλάδα ειχε δώσει στα Έθνη;

Ας πληροφορήσω όμως και την "Δόξαν λαού σου Ισραήλ". Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους έστειλε στον Κυβερνήτη Καποδίστρια στα 1828 μια επιστολή. Μια επιστολή ευχαριστήρια για τα 5000 γρόσια που τους εστειλε για βοήθεια τους απ' τη τσέπη του. Η επιστολή των Αγιορειτών Πατέρων χαρακτήριζε τον Ιωάννη Καποδίστρια "Νέον Μωϋσή" και την Ελλάδα "Νέον Ισραήλ"...

6) Υπήρξε και μια τελευταία Συνθήκη με την οποία καθορίστηκαν και τα τελικά συνορα του Πρώτου Ελληνικού Κράτους. Έγινε στις 21 Ιουλίου 1832. Σημασία έχει όμως που έγινε αυτη η Τελική και Οριστική Συνθήκη. Στην Κωνσταντινούπολη.

Στην πόλη αυτή γεννήθηκαν δυο αδέλφια. Ο ενας ξεκίνησε την Επανάσταση του Σταυρού στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Ας θυμηθούμε την προκήρυξη του στις 24 Φερουαρίου απ' το Ιάσιο.

"Ειναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον τούτο ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνήσωμεν απο τα νέφη την Ημισελινον, να Υψώσωμεν το Σημείον, δια του οποίου πάντοτε νικώμεν. Λέγω τον Σταυρόν...".

Και ο άλλος την ολοκλήρωσε στη μάχη της Πέτρας την Ημέρα του Σταυρού, ο Δημήτριος Υψηλάντης.

Και τώρα οι πιθανότητες για να συμβούν όλα αυτά ταυτόχρονα, να συμπέσουν δηλαδή...

Μία στα Οκτώ Πεντάκις εκατομμυρια... Δηλαδή ο αριθμός 8 και δεκαοκτώ μηδενικά.... 8.000.000.000.000.000.000 .

Θεόδωρε Κολοκοτρώνη προφανώς έκανες λάθος... Τέτοιες πιθανότητες ειναι καθημερινές....

πηγήShare

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ένοια του έθνους είναι.
Μια φυλή, μία θρησκεία, μια γλώσσα, κοινά ήθη και έθιμα.
Η οθομανική αυτοκρατορία, μια μοίξη φυλών (υπό την βία η όχι) με διαφορετικά ήθη και έθιμα, και διαφορετικες θρησκείες, δεν υπήρξε ποτέ έθνος.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καμια αυτοκρατορια που περιλαμβανει στα εδαφη λαού και έθνη δεν αποτελει Εθνος...
Αλλωστε ειναι κυριαρχικη και εδαφικη εννοια κι οχι εθνολογικη...
Σχεδον ομως σε ολες τις αυτοκρατορίες υπαρχει το κυριαρχο στοιχείο....
Στην Περσικη αυτοκρατορία υπηρχαν οι Περσες, οι Μηδοι, οι Ασσύριοι, οι Αιγυπτιοι, οι Εβραίοι, οι Φοινικες, οι Ελληνες κλπ... με κυριαρχο εθνικο στοιχειο το Περσικο.
Στην αυτοκρατορία του Μ. Αλεξανδρου υπηρχαν επισης αναλογοι λαοί με κυριαρχο ομως εθνικο στοιχείο τους Ελληνες....
Στην πολυεθνική και πολυφυλετική Ρωμαικη αυτοκρατορία το κυριαρχο εθνικο στοιχείο ήταν οι Ρωμαίοι Λατίνοι....

Στην Βυζαντινή αυτοκρατορία με πλήθος λαών (Ελληνες , Αρμενιοι, Σλάβοι, Αραβες κλπ) επίσης το κυρίαρχο εθνικο στοιχείο ήταν οι Ελληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί....
Στην Οθωμανική λοιπόν που συνυπηρχαν Τούρκοι, Ελληνες, Αρμενιοι, Κούρδοι, Σλάβοι, Βούλγαροι, Αιγυπτιοι κλπ... κυρίαρχο εθνικο στοιχείο ήταν οι Τούρκοι....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.