28 Ιουνίου 2018

Νέος Παγκόσμιος Άτλας Ερημοποίησης (ανησυχητικά νέα ή νεοταξική παραπληροφόρηση;)

Πάνω από τα τρία τέταρτα (75%) του εδάφους του πλανήτη μας έχει ήδη υποβαθμισθεί λόγω των ποικίλων ανθρωπογενών και περιβαλλοντικών πιέσεων και το ποσοστό αυτό μπορεί να ξεπεράσει το 90% έως το 2050, προειδοποιούν οι επιστήμονες του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρουσίασαν τον νέο Παγκόσμιο Άτλαντα Ερημοποίησης (World Atlas of Desertification).

Η συνεχής αύξηση του πληθυσμού, η ρύπανση, η ολοένα μεγαλύτερη κατανάλωση από ολοένα περισσότερους ανθρώπους, η αλλαγή χρήσεων γης, η κλιματική αλλαγή και άλλοι παράγοντες έχουν ως συνέπεια κάθε χρόνο να διαβρώνεται, να υποβαθμίζεται και να καθίσταται ακατάλληλη για καλλιέργεια ή ακόμη και για κατοικία μια συνολική έκταση που αντιστοιχεί περίπου στη μισή Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Αφρική και η Ασία είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο, όπου εντείνονται οι ανησυχίες για τη διατροφική ασφάλειά τους και όπου εκτοπίζονται οι περισσότεροι άνθρωποι από τα σπίτια τους, με συνέπεια –μεταξύ άλλων– να αυξάνονται οι ροές μεταναστών προς τη Δύση. Έως το 2050 περίπου 700 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι θα έχουν εκτοπιστεί λόγω διαφόρων αιτιών που συνδέονται με την υποβάθμιση του εδάφους και τους ανεπαρκείς πόρους για την επιβίωσή τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η υποβάθμιση της γης, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση περίπου 10% των αποδόσεων των γεωργικών καλλιεργειών έως το 2050. Οι μεγαλύτερες μειώσεις αναμένονται στην Ινδία, στην Κίνα και στην υποσαχάρια Αφρική.

Η έκθεση εκτιμά ότι μόνο στην ΕΕ το ετήσιο κόστος από την κάθε είδους υποβάθμιση του εδάφους είναι της τάξης των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν το ένα δέκατο της επικράτειάς της (8% ή περίπου 140 εκατομμύρια στρέμματα) είναι ευάλωτο σε σταδιακή ερημοποίηση, ιδίως στη νότια, την ανατολική και την κεντρική Ευρώπη.

Δεκατρείς χώρες έχουν δηλώσει ότι επηρεάζονται από την ερημοποίηση: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Κροατία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουγγαρία και Λετονία.

Ο νέος Άτλας είναι ο τρίτος κατά σειρά: ο πρώτος είχε παρουσιαστεί το 1992 πριν από τη Σύνοδο για τη Γη στο Ρίο και ο δεύτερος το 1998. Μεταξύ άλλων μέτρων που πρέπει να ληφθούν, ο Άτλας προτείνει να αυξηθούν οι αποδόσεις των γεωργικών καλλιεργειών με κάθε δυνατό τρόπο, να προωθηθεί ευρέως η φυτοφαγική διατροφή με αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης κρέατος και ζωικών πρωτεϊνών, να μειωθεί δραστικά η εκτεταμένη σπατάλη στην κατανάλωση τροφίμων κ.ά.

Παύλος Δρακόπουλος
[ΑΠΕ-ΜΠΕ] 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Ξεκινάω τις σκέψεις μου με το ότι η έρευνα έγινε από το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.... με ότι αυτό σημαίνει για το πόσο νεοταξίτικη μπορεί να είναι....
(Ξέρουμε καλά πλέον ποιος ελέγχει την Ε.Ε.)

Στην δεύτερη παράγραφο του άρθρου εντοπίζω μεταξύ των άλλων δυό ύποπτες φράσεις....
Την αύξηση πληθυσμού και την κλιματική αλλαγή....
Η κλιματική αλλαγή, ένα μόνιμο λεκτικό επιχείρημα της ΝΤ, έχει αμφισβητηθεί από πολλούς επιστήμονες και η αύξηση του πληθυσμού αποτελεί κι αυτή ένα επιχείρημα των νεοταξιτών εδώ και δεκαετίες....

Το πρώτο η κλιματική αλλαγή, σχετίζεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη για την οποία οι νεοταξίτες λένε ότι ευθύνεται ο άνθρωπος, ενώ πολλοί επιστήμονες ή δεν την δέχονται καθόλου (παρατηρώντας μεν την μείωση των πάγων στον Βόρειο Πόλο, αλλά την ταυτόχρονη μεγάλη αύξηση του στον Νότιο Πόλο, δηλαδή στην Ανταρκτική)  ή την θεωρούν φυσικό φαινόμενο που στα δισεκατομμύρια χρόνια ζωής της γης έχει επαναληφθεί εκατομμύρια φορές και προέρχεται από φυσικές περιοδικές κλιματικές συνθήκες....

Το δεύτερο, η αύξηση του πληθυσμού είναι ένα επιχείρημα κυριολεκτικά δολοφονικό καθώς με βάση αυτήν την θεωρία οι νεοταξίτες προκαλούν παγκόσμιους πολέμους σε μια προσπάθειά τους να μειώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό, προωθούν συνεχώς την σεξουαλική διαστροφή, τις εκτρώσεις και την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία μέσω της οποίας μαθαίνουν στα παιδιά ότι το σεξ έχει καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα κι όχι τεκνοποιητικό, με σκοπό όλα τα παραπάνω να συντελέσουν την μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού...

Δυστυχώς η πατρίδα μας σε όλα τα παραπάνω πρωτοπορεί....
Εκτρώσεις, νομοθετημένη σεξουαλική διαστροφή...... παραμορφωμένη παιδεία... συνεχής βομβαρδισμός των πολιτών από τα ΜΜΕ, για κλιματικές αλλαγές κλπ...

Είναι αλήθεια ότι η άυξηση του παγκόσμιου πληθυσμού αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την ανθρωπότητα...
Ομως η λύση δεν είναι ούτε η υπογεννητικότητα, ούτε η στείρωση, ούτε όλα όσα προτείνουν ως λύσεις οι υποκριτές νεοταξίτες....
Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού και της διατροφής του προέρχεται από το ότι ο πλούτος και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της γης δεν βρίσκονται στα χέρια των πολιτών, αλλά των πλουσίων που αυγατίζουν συνεχώς τις περιουσίες τους εις βάρος της ανθρωπότητας....

Παλιότερα είχε γίνει μια επιστημονική έρευνα και είχε διαπιστωθεί ότι αν η Ελλάδα εφαρμόσει τις σύγχρονες επιστημονικές βελτιώσεις στην καλλιέργεια αγροτικών και στην εκτροφή κτηνοτροφικών προϊόντων μπορεί να σιτίσει το 1,5 δις των Κινέζων για έναν ολόκληρο χρόνο... χωρίς πρόβλημα.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν τι δούλεμα μας κάνουν οι νεοταξίτες (μυστικές λέσχες και στοές)...
Αν σταματούσε για έναν χρόνο τα εξοπλιστικά προγράμματα η Αμερική θα εξαφανιζόταν οριστικά το επισιτιστικό πρόβλημα της Αφρικής...
Αυτό όμως δεν το θέλουν οι νεοταξίτες και προτιμούν να προωθούν όσα είπαμε παραπάνω... για την μείωση του πληθυσμού...

Αληθινά γελοία είναι η τρίτη παράγραφος του κειμένου καθώς θεωρεί ότι η λαθρομετανάστευση ξεκινά από προβλήματα διατροφής!!!!
Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών και των προσφύγων προέρχετια λόγω των πολέμων, της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας αλλά και στο ότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές των τριτοκοσμικών χωρών ανήκουν στην Δύση και στους πλουσίους.... Δηλαδή αιτιών που κυρίως προέρχονται από την δράση της ΝΤΠ....

Αν αληθινά θα ήθελαν να λύσουν αυτά τα προβλήματα θα έπρεπε να βοηθηθούν οι άνθρωποι να μένουν στον τόπο καταγωγής τους, με οικονομική βοήθεια και απόδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στους κατοίκους, αλλά και με την στρατιωτική επιβολή της ειρήνης σε όλες τις περιοχές του πλανήτη κι όχι με την πώληση όπλων στις αντιμαχόμενες παρατάξεις στις διάφορες συγκρούσεις που ελέγχονται πλήρως από την ΝΤ.

Η υποκρισία λοιπόν πάει σύννεφο....
Οι αληθινές αιτίες αποκρύπτονται και τελικώς έχουμε κείμενα σαν το παραπάνω...

Καταλήγω λοιπόν ότι το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου μας δουλεύει ουσιαστικά, όπως και η έρευνα του "επιστημονικού" Κέντρου Ερευνών της ΕΕ...

ΘΑΝΟΣ




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.