25 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΗΣ VODAFONE ΤΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΤΗΣ “ΠΥΘΙΑΣ” (μέρος Β)

συνέχεια από το Α μέρος

Η “Πυθία” και οι υποκλοπές…

Όπως προαναφέραμε η υπόθεση των υποκλοπών με το τραγικό αποτέλεσμα της δολοφονίας του Κώστα Τσαλικίδη συνδέεται πλέον άμεσα με απόφαση και της Δικαιοσύνης, με την υπόθεση του σχεδίου “Πυθία”. Ήταν μέρος του σχεδίου αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή… 

Το πρελούδιο αν θέλετε, όπως παραπάνω αναφέρουμε...

Παράλληλα για το σχέδιο αποσταθεροποίησης την περίοδο 2005-2007 (αποκαλούμενο “Πυθία”) ασκήθηκε δίωξη κατ’ αγνώστων για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Το σχέδιο περιγράφεται από τον Ανακριτή εμμέσως με τον χαρακτηρισμό της δίωξης. Η ποινική δίωξη, όπως αναφέρεται, αφορούσε «την ύπαρξη συνωμοσίας, σχεδιασμού και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης σε αλλαγή πολιτικής σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, μεταξύ των οποίων ενεργειών και για το κατά πληροφορίες σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σκοπός των δραστών φέρεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και της οικονομικής προσέγγισης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται με τη σύναψη διμερών πολυμερών συμφωνιών σε σειρά θεμάτων…»!

Ο Ανακριτής περιγράφει κινηματογραφικές συνθήκες για τον εντοπισμό των δραστών – προσπάθειες που πάντως δεν τελεσφόρησαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένορκη κατάθεση επιχειρηματία αποκαλύπτει και λεπτομέρειες για συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ανακριτής αποκαλύπτει ότι έγινε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Αλέξανδρου Ρόντου (στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου), αλλά και του Άρη Καρατζά (εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά και πάλαι ποτέ διευθυντή του το 1993 στην ΠΟΛ.ΑΝ.), τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2013. Από τις συνομιλίες εντοπίστηκε ενδιαφέρον αποδεικτικό υλικό… Στοιχεία αντλήθηκαν επίσης, από τον ιστότοπο WikiLeaks και από τον Ανακριτή εκτιμάται ότι, τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν είναι απολύτως γνήσια. Έγιναν και ανακριτικές πράξεις, ενώ υπήρξε συνεχής επαφή και του Ανακριτή με πρόσωπα που κινούνταν στον χώρο των υπηρεσιών πληροφοριών.

Βασικοί μάρτυρες κατηγορίας που έχουν καταθέσει στον Ανακριτή είναι:

Ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τότε υπέρ-υπουργός της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Οι πρώην υπουργοί Π. Μολυβιάτης, Ι. Βαληνάκης και Χρ. Φώλιας, ο Πρέσβης ε.τ. και πρώην Διοικητής της Ε.Υ.Π. Ι. Κοραντής, ο πρώην Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. Σερ. Τσιτσιμπής, ο πρώην προϊστάμενος στην ελληνική Κατασκοπία Κώστας Αγγελάκης, η αποβιώσασα τον Ιούνιο του 2014, υπάλληλος της Ε.Υ.Π. Ευγενία Λεβογιάννη, ο Αντισυνταγματάρχης ε.α. Σάββας Καλεντερίδης και δύο γυναίκες υπάλληλοι του καταστήματος της Ακτής Μιαούλη στον Πειραιά απ΄ όπου η σύζυγος του W. G. Basil προμηθεύτηκε τα τέσσερα κινητά με τα οποία έγιναν οι παρακολουθήσεις της Vodafone και οι οποίες την αναγνώρισαν.

Επίσης για την υπόθεση κατέθεσαν οι κύριοι Άλεξ Ρόντος και Αρ. Καρατζάς, οι επιχειρηματίες κύριοι Βίκτωρας Ρέστης, Αναστάσιος Πάλλης και Γιώργος Τερπεκλής (της SAIC – C4i) και άλλοι.

Στο άλλο “σκοτεινό” σκέλος της υπόθεσης, αυτό της κατηγορίας για Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας κατά του πρώην Βουλευτή και Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρχιμάκη και των δύο υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. κ. Αγγελικής Πατελάκη και κ. Θεόδωρου Σπατιώτη ως μάρτυρες υπεράσπισης, λέγεται ότι κατέθεσαν, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, ο πρώην Υπουργός κ. Δ. Ρέππας και ο δημοσιογράφος κ. Κ. Βαξεβάνης!

Και αναρωτιέμαι αλήθεια, τι μπορεί να γνωρίζει για τα εσωτερικά της Ε.Υ.Π. ο κ. Βαξεβάνης; 

Αμερικανός κατάσκοπος της CIA σε δράση…

Από την ανάκριση, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, προέκυψε ότι: 
«ο William Basil το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2004 ως τον Μάρτιο του 2005 με πρόθεση και παράνομα επιχείρησε να περιέλθουν σε γνώση του ειδήσεις, όπως ορίζονται από το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα, από αυτές που τα συμφέροντα της ελληνικής Δημοκρατίας ή των συμμάχων επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητες απέναντι σε ξένη κυβέρνηση […] Ενήργησε με σκοπό να χρησιμοποιήσει τις ανωτέρω ειδήσεις για να τις διαβιβάσει σε άλλον, έτσι ώστε να μπορούν να εκτεθούν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του κράτους».

Αναλύεται πώς η σύζυγός του Ιρέν αγόρασε το γνωστό καρτοκινητό από κατάστημα της Vodafone στην Ακτή Μιαούλη και πώς το χρησιμοποίησε για τις παρακολουθήσεις. Ανοιχτό αφήνει ο ανακριτής το αν το παράνομο λογισμικό, το οποίο υπήρχε σε τέσσερις υποσταθμούς της εταιρείας, τοποθετήθηκε με φυσική παρουσία ή από απόσταση.

Ο Αμερικανός κατηγορούμενος, όπως αποκαλύπτει ο Ανακριτής, εντοπίζεται στην Αθήνα ως επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της CIA από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Είχε συνεργασία με τις αντίστοιχες ελληνικές μυστικές υπηρεσίες κυρίως σε θέματα τρομοκρατίας, με πλέον χαρακτηριστική τη συμμετοχή του στην επιχείρηση “Δίχτυ”. Χρησιμοποιούσε ψευδώνυμα, όπως το “Μάρκου” και κωδικές ονομασίες για τις υποκλοπές. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης απομακρύνθηκε. Επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 έχοντας λάβει θεώρηση εισόδου από την ελληνική πρεσβεία του Χαρτούμ. Οι παρακολουθήσεις, όπως επισημαίνεται σαφώς από τον κ. Φούκα, έγιναν για λογαριασμό υπηρεσίας των ΗΠΑ. Ρητά αναφέρει ότι τα αντίγραφα που ζητήθηκαν για την επιχείρηση “Δίχτυ” και από την ΕΥΠ δεν δόθηκαν ποτέ στη Δικαιοσύνη.

Η ΕΥΠ δηλαδή και επί Σαμαρά και επί Τσίπρα δεν συνέδραμε το έργο της Δικαιοσύνης; ΓΙΑΤΊ;;

Θυμίζουμε ότι, η Εισαγγελέας Μαρία-Σοφία Βαΐτση είχε προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας την παραπομπή σε δίκη 4 ατόμων για εμπλοκή τους στην υπόθεση “Πυθία”. Η εισαγγελική λειτουργός “δείχνει” το εδώλιο στον πρώην Αμερικανό πράκτορα William Basil για το κακούργημα της απόπειρας κατασκοπείας, σε δυο υπαλλήλους της ΕΥΠ (τον συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, πρώην Πασόκο Θεόδωρο Σπατιώτη και την Αγγελική Πατελάκη) για παραβίαση μυστικών της πολιτείας κατ´ εξακολούθηση και στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη για ηθική αυτουργία στην πράξη των δυο υπαλλήλων. Η υπόθεση, έπειτα και από την έκδοση σχετικού παραπεμπτικού βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο για τους 4 κατηγορούμενους, έχει επιστρέψει στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα, έπειτα από έφεση που άσκησαν οι κατηγορούμενοι...

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε άκρως απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρώην πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο.

Η εισαγγελική πρόταση υιοθέτησε εν πολλοίς το πόρισμα του 3ου Ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση το 2012. 

Και σύμφωνα με όσα ανέφερε σε αυτό ο κ. Φούκας:

«Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William Basil, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών…
 
Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο “Πέτρος Μάρκου”, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης, αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στον Πειραιά στις 8.6.2004, η σύζυγός του Irene “ενεργώντας καθ’ υπόδειξη και για λογαριασμό του” προμηθεύτηκε από κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη τέσσερις τηλεφωνικές συνδέσεις και τις αντίστοιχες συσκευές κινητών τηλεφώνων!

Αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τον Αύγουστο του 2004 έως τον Μάρτιο του 2005 προκειμένου: «ενεργώντας από κοινού με άλλους αγνώστων εισέτι στοιχείων συναυτουργούς του να υποκλέψει το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επικοινωνιών τρίτων προσώπων – στόχων. Από το εύρος των παρακολουθήσεων και τις ιδιότητες των παρακολουθουμένων προκύπτει ότι οι παρακολουθούντες επεδίωκαν να αποκτήσουν πληροφορίες γενικότερα για την χώρα. Σε συνδυασμό δε με τη ιδιότητα του W. Basil, προκύπτει ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν για λογαριασμό υπηρεσίας των ΗΠΑ».
Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy.


Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William Basil εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.
Με την ίδια πρόταση η Εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή του πρώην Αμερικάνου πράκτορα και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λόγω παραγραφής. Βέβαια μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, όλα τα ενδεχόμενα είναι και πάλι ανοικτά…


Ωστόσο, την άκρη του νήματος στην υπόθεση, ο Ανακριτής την εντοπίζει στις υποκλοπές της περιόδου 2004 – 2005, όταν, όπως διαπιστώθηκε, παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα υπουργών της τότε κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού. Όταν αυτές αποκαλύφθηκαν, η μέθοδος που ακολουθήθηκε, προκειμένου οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής να έχουν πληροφόρηση, ήταν η “στρατολόγηση” υπαλλήλων της ΕΥΠ, οι οποίοι θεωρούνταν “δυσαρεστημένοι” και “επιρρεπείς σε διαρροές”. Θυμίζουμε ότι σε απόρρητο τηλεγράφημα της πρεσβείας το 2006, που αποκάλυψαν τα WikiLeaks το 2011, ο τότε πρέσβης Ρις, είχε γράψει «υπάρχουν δυσαρεστημένοι πασόκοι υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών που είναι επιρρεπείς στις διαρροές προς την πρεσβεία». Παρά τις διαμαρτυρίες πολλών βουλευτών, η Ελληνική Πολιτεία δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτό το ζήτημα… Δεν έκανε ποτέ, εξ όσων γνωρίζουμε μια έρευνα, έστω για τα μάτια του κόσμου. Το αντίθετο κυνήγησε και κυνηγάει ανηλεώς όσους υπαλλήλους αντιστάθηκαν τότε στα κελεύσματα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των Αμερικανών…

Απασφαλίστε την “Πυθία”…

Καθώς η συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας προχωρούσε σε βαθμό που θεωρήθηκε ότι πλέον απειλεί το υπάρχον οικονομικό και γεωπολιτικό status στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, μπήκε μπρος το σχέδιο “Πυθία” που περιελάμβανε ενέργειες ανατροπής του τότε Πρωθυπουργού, αλλά και σχέδιο δολοφονίας του. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενημερώθηκε για το σχέδιο αυτό από συνεργάτη / πληροφοριοδότη της υπηρεσίας που είχε την κωδική ονομασία «Θ.Σ. 13», με φερόμενη αρχική πηγή αξιωματούχο της ρωσικής υπηρεσίας FSB...

Βάσει πληροφοριακού υλικού της ΕΥΠ, δύο περιστατικά θεωρήθηκαν ως ενδείξεις επιχειρησιακής εφαρμογής του σχεδίου “Πυθία Ι”: η έκταση των ταραχών τον Δεκέμβριο του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και η δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης “Λαϊκή Θέληση”. Πρόκειται για την οργάνωση που εκτός των άλλων είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο ΚΕΔ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, σημείο του δρομολογίου που χρησιμοποιούσε η πομπή ασφαλείας του τότε Πρωθυπουργού.

Συνθέτοντας όλα τα κομμάτια του πάζλ μέσω πληροφοριακών δελτίων της ΕΥΠ, τηλεγραφημάτων του ιστότοπου WikiLeaks, μαρτυρικών καταθέσεων και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκόμενων προσώπων, ο ανακριτής κατέληξε στους τέσσερις κατηγορουμένους. Βάσει του πορίσματός του, αυτοί πρέπει να παραπεμφθούν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή. Πρόκειται για τον Αμερικανό πράκτορα, “ενορχηστρωτή” των υποκλοπών, William Basil, τους δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη στενό συνεργάτη τότε του Γιώργου Παπανδρέου και παλιότερα του Άκη Τσοχατζόπουλου…

ΗΠΑ: “Σκεπάστε” την υπόθεση “Πυθία”

Στο πόρισμά του ο ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας σημειώνει πως, ένδειξη σχετικά με την πιθανή ανάμιξη ξένης υπηρεσίας στις ανωτέρω ενέργειες συνιστά και το εξής περιστατικό:

«Στις 26/3/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, με το οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία κατά την έρευνα για τους δασικούς εμπρησμούς που αποδίδονταν σε υπηρεσίες ξένης χώρας, ζητώντας έντονα την πραγματοποίηση συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα. Κατ’ αυτήν, αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με γνωστό σε αυτόν υπήκοο ΗΠΑ και στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του, με προηγούμενη υπηρεσία στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έλθει σε επαφή με εμάς και να μας μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και πως η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Τα στοιχεία του προσώπου αυτού είναι ευχερώς εξακριβώσιμα, καθόσον είναι ένα από τα δύο πρόσωπα που είχαν συλληφθεί στο περιστατικό της οδού Μηθύμνης το έτος 1993 και απελαθεί στη συνέχεια».

Τι είχε συμβεί τότε; Στις 16 Νοεμβρίου του 1993 υπήρξε καταγγελία περιοίκων ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε σε ένα μικρό φορτηγάκι που ήταν παρκαρισμένο έξω από πολυκατοικία στην οδό Μηθύμνης. Οι αστυνομικοί που έφτασαν ερεύνησαν το όχημα και έκπληκτοι ανακάλυψαν ασυρμάτους, φωτογραφικές μηχανές, υλικό για μεταμφιέσεις, ακόμη και δύο κρεβάτια. Προχώρησαν στην σύλληψη 3 υπόπτων που βρέθηκαν στο σημείο, δύο Αμερικανών και ενός Έλληνα, τους οποίους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης. Από την εξακρίβωση των στοιχείων βρέθηκε ότι οι Αμερικανοί ήταν υπάλληλοι της Αμερικανικής πρεσβείας. Ο ένας από αυτούς ήταν ο Τζον Φάντις, β’ γραμματέας της πρεσβείας και ο άλλος ήταν διοικητικός υπάλληλος. Και οι δύο ήταν πράκτορες της CIA.

Σε ότι αφορά το έντονο ενδιαφέρον της Αμερικανικής κυβέρνησης σας θυμίζουμε και τις πιέσεις που άσκησαν στον Αλέξη Τσίπρα τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να “κουκουλωθεί” η υπόθεση (σ.σ. είχαμε αναφερθεί λεπτομερώς σε παλαιότερο άρθρο μου)…

Φαίνεται ότι οι πιέσεις αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα στους Έλληνες Δικαστές που αντέχουν στις πιέσεις και στέκονται στο ύψος των περιστάσεων σε αντίθεση με τη διοίκηση της ΕΥΠ που έσπευσε να …αθωώσει τους υπαλλήλους της προτού αποφασίσει η Δικαιοσύνη. όπως σας έχουμε αποκαλύψει από αυτό εδώ το βήμα… 

Τι λέει ο Έντουαρντ Σνόουντεν…

Kέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών είναι και η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφο της NSA, που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Στο έγγραφο περιλαμβάνονται, στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής πληροφοριών που βρίσκεται στην Αθήνα, υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού.

Ο εξοπλισμός τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας…
Μετά ταύτα, επανέρχομαι…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.