16 Ιουνίου 2018

ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ- ΟΧΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Γράφει ο Αμφικτύων

Όταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ βρισκόταν στριμωγμένος αφ’ ενός από την Γερμανική προέλαση στην Δουνκέρκη με άμεση απειλή να χάσει όλο το Βρετανικό Εκστρατευτικό της Σώμα και αφ’ ετέρου από μέρος τυ Βρετανικού κατεστημένου που ζητούσε διαπραγματεύσεις με το Χίτλερ με την μεσολάβηση του Μουσολίνι, πήγε στα ανάκτορα να εκθέσει το δίλημμα του. Τότε ο βασιλιάς Γεώργιος ο Ε’ της Αγγλίας του λέγει πήγαινε να ρωτήσεις το λαό. Μια και δύο ο Τσόρτσιλ που ποτέ δεν είχε ταξιδεύσει με το μετρό του Λονδίνου-καθότι λόρδος-μπήκε στο βαγόνι του μετρό και όλοι φυσικά τον γνώρισαν.

Αυτός βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια απ’ ευθείας δημοσκόπηση των Λονδρέζων, ρωτώντας τους αν θέλουν παράδοση στο Χίτλερ ή αντίσταση. Φυσικά ο λαός ήταν σφόδρα εναντίον της πολιτικής παράδοσης και υπέρ της αντίστασης. Κράτησε μάλιστα κατά νου πέντε ονόματα τα οποία ανέφερε στον μνημειώδη εκείνο λόγο του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για αντίσταση αντί πάσης θυσίας στον άξονα.

Ένα καλό μάθημα που ο σημερινός αγράμματος και αμόρφωτος πρωθυπουργός μας αγνοεί και περιφρονεί το λαό, αρνείται το δημοψήφισμα για ένα πελώριο θέμα σαν το Κυπριακό, που θα μας ταλανίζει όλο τον αιώνα. Και τούτο διότι αγνοεί την ιστορία του Ανατολικού Ζητήματος και παίρνει μονομερείς αποφάσεις για λύση ενός προβλήματος αλλαγής του στάτους-κβο της Βαλκανικής κατ’ εντολή του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας και μάλιστα με συντριπτική και αμετάκλητη καταστροφική ζημία σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, μόνο και μόνον για να κρατήσει την καρέκλα του.

Όταν ακόμη και οι ηγέτες των Σκοπίων- που μόνο λαμβάνουν από την συμφωνία-έχουν την δημοκρατική ευαισθησία να θέτουν στη Βουλή για επικύρωση με αυξημένη πλειοψηφία και εν συνεχεία σε δημοψήφισμα την συμφωνία. Αντίθετα ο κ. Τσίπρας αγνοεί το καθολικό λαϊκό αίσθημα και περιφρονεί την λαϊκή κυριαρχία. Οσάκις βρέθηκε σε τόση κραυγαλέα αναντιστοιχία το λαϊκό αίσθημα με την εθνική αντιπροσωπεία κατέληξε σε εθνική τραγωδία.

Ο λαός βρίσκεται σε παροξυσμό και αγωνία για τα τεκταινόμενα βλέποντας τον πρωθυπουργό του και τον ΥΠΕΞ να προσχωρούν σαν υπνωτισμένοι ερήμην του λαού και ποδοπατώντας τα ιερά και όσια του έθνους μας στην υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας. Αυτή που μόνο πόνο δάκρυα, πολέμους και διαμελισμό προμηνύει στην Βαλκανική. Και όλα αυτά ένεκα αρχομανίας. Μας θυμίζει εποχή Ιωαννίδη.

Αύτες τις πολύ κρίσιμες ώρες για την πατρίδα συμβουλεύω τους βουλευτάς όλων των κομμάτων, πριν υπογράψουν την συμφωνία ας ρωτήσουν στις περιφέρειες τους-έστω και τηλεφωνικώς - ορισμένους κατά τύχη ψηφοφόρους των. πως βλέπουν αυτήν την αντεθνική συμφωνία. Ασφαλώς τότε θα μορφώσουν ιδία γνώμη. Θεωρούν ότι ακόμη εκπροσωπούν το λαό ή ότι είναι υπάλληλοι του ΝΑΤΟ; ή μήπως είναι βιδωμένοι στα έδρανα της Βουλής και αδυνατούν να ακούσουν τη φωνή του λαού;

*Αμφικτύων 
16/6/2018

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών  

http://amphiktyon.blogsp



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.