Τελευταίες αναρτήσεις

20 Ιουνίου 2018

Συμφωνία με Σκόπια: Μια άλλη Προσέγγιση.

Άρθρο Γνώμης του Νεόφυτου Ευαγγέλου*
(Αναδημοσίευση από το facebook.)

Όταν η αγωνιώδης πάλη για επιβίωση των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης έγινε «συνωστισμός», ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ.

Όταν καταργήθηκε η αριστεία στα σχολεία μας με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να γίνεται η ανάθεση της ελληνικής σημαίας (που είχα την ύψιστη τιμή κάποτε να την σηκώσω στην Γ΄ Λυκείου) με κλήρωση, ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ.

Όταν ο ένας νόμος, το ένα άρθρο και τα υπόλοιπα πομπώδη λόγια και διακηρύξεις που θα καταργούσαν μνημόνια, ΕΝΦΙΑ, μειώσεις μισθών κλπ όχι απλά δεν υλοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο, αλλά αντίθετα συνεχίστηκε ο δρόμος των προηγουμένων, ακριβώς από εκεί που εκείνοι σταμάτησαν, φτάνοντας τα μνημόνια από τα δύο στα τέσσερα, ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, αφού στο βάθος ξέραμε ότι έτσι θα γινόταν.

Όταν οδηγηθήκαμε σε ένα δημοψήφισμα με βλακώδες ερώτημα, του τύπου «θες να πεθάνεις με ένα 45άρι ή με ένα Α3G3;» (που οδήγησε μεταξύ άλλων και σε capital controls με ισχύ μέχρι και σήμερα, 3 χρόνια μετά) ΔΙΧΑΣΤΗΚΑΜΕ μην ξέροντας ποια είναι η πιο πατριωτική στάση και ψηφίσαμε και ΝΑΙ και ΟΧΙ με μεγάλο προβληματισμό.

Όταν το ΟΧΙ της πλειοψηφίας του λαού (που γιορτάστηκε με νταούλια και χορούς) έγινε την αμέσως επόμενη μέρα ΝΑΙ, ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ αβρόχοις ποσί, και δεν άνοιξε μύτη για το καλό της πατρίδας.

Όταν δημοσιογράφος της κρατικής ΕΤ3 έγραψε στο twitter το παρακάτω σχόλιο για τον πρόσφατο θάνατο του σμηναγού Μπαλταδώρου: «Γράφετε "ήρωας" για το 35χρονο παλικάρι που χάθηκε στο Αιγαίο, αλλά δεν είστε καθόλου ηρωικοί μη στηρίζοντας ένα άλλο 35χρονο παλικάρι για να μη χάσει τη ζωή του. 5.000 υπογραφές αντί για 500.000. Σε τέτοια χώρα ζω. #VDimakis #Dimakis» ατιμώνοντας ουσιαστικά τη μνήμη του και κατηγορώντας το σύνολο του ελληνικού λαού πού συγκινήθηκε και έκλαψε για το χαμό του, ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ με στενοχώρια.

Όταν ο μονίμως αλαζόνας, είρωνας και υπερφίαλος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έφαγε ξύλο από αγανακτισμένους πολίτες, ΣΠΕΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ με παλληκαρήσιο ήθος, παρά την αντίθεσή μας στις απόψεις του, καταδικάζοντας τη χρήση βίας. Και μάλιστα γνωρίζοντας πως σε άλλες πρόσφατες περιπτώσεις ξυλοδαρμών, οι θύτες «βαπτίσθηκαν» αγανακτισμένοι πολίτες, ενώ στην περίπτωση του δημάρχου, ονομάστηκαν αμέσως ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Όταν νομιμοποιήθηκε ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, πολλώ δε μάλλον η υιοθεσία παιδικών ψυχών, από τέτοια ζευγάρια, ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ, πόνο για την έκπτωση των ηθικών και φυσικών νόμων και τη διάβρωση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΠΙΚΡΑ, τη φασιστική, ουσιαστικά, και ΣΚΟΠΙΜΗ άποψη πως κάθε αντίθετη φωνή, κάθε φωνή που ναι μεν σέβεται τις επιλογές του κάθε συνανθρώπου, αλλά δεν μπορεί να τις νομιμοποιήσει ή να τις εξισώσει, αν θέλετε, με τις προαιώνιες αξίες του γάμου και της οικογένειας, είναι δήθεν ομοφοβική.

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ κάθε είδους «παρέλαση», gay pride, πολύχρωμες παρελάσεις, γυμνές ποδηλατοδρομίες, κάθε είδους «αντιρατσιστικές» (sic) εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες της κάθε λογής «συλλογικότητας» (sic), δεχόμενοι ουσιαστικά το δικαίωμα του κάθε συνανθρώπου μας να υποστηρίζει και να διαδηλώνει για τα πιστεύω του. Και αυτό, παρόλο που ξέρουμε πως αυτοί που παρελαύνουν σε όλες τις ως άνω εκδηλώσεις είναι αυτοί που πρώτοι αντιτίθενται και υβρίζουν τις εθνικές παρελάσεις.

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΑ την ύποπτα αναιμική στάση της επίσημης εκκλησίας σε κάθε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και σε κάθε επαίσχυντο νόμο που κάθε μήνα ψηφιζόταν στη βουλή.

Αποδεχθήκαμε όλα αυτά και πολλά-πολλά άλλα που καθημερινά, εδώ και αρκετά πλέον χρόνια, απασχολούν την καθημερινότητά μας και επηρεάζουν τον ψυχικό, οικογενειακό και επαγγελματικό μας βίο.

ΑΛΛΑ…

Το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Μακεδονίας μας, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της εθνικής μας αξιοπρέπειας, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της πατρίδας μας, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ιστορίας μας,

ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ!!!
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, μέσα στην ίδια τη χώρα μας, ένας ξένος πρωθυπουργός μιλώντας για τους δύο λαούς, να αναφέρει πέντε (!) φορές αυτούς ως Μακεδόνες και εμάς ως Έλληνες, διαχωρίζοντας σαφώς τις δύο έννοιες.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να παραδίδουμε (ωσάν να είμαστε ηττημένοι σε πόλεμο) ΟΝΟΜΑ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ και σαν αντάλλαγμα να λαμβάνουμε μία ΓΡΑΒΑΤΑ!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ο αξιότιμος υπουργός εξωτερικών της πατρίδας μας, να κάνει το σαλτιμπάγκο διασκεδαστή τραγουδώντας (!) το happy birthday σε ένα διαμεσολαβητή που επί χρόνια έβαζε μόνο παγίδες (στην ελληνική πλευρά) στη διαπραγμάτευση με τη γείτονα χώρα, και ταυτόχρονα να ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ τον ελληνικό λαό που τολμά να έχει αντίθετη άποψη από αυτόν.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να γίνεται ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ εξίσωση κάθε Έλληνα πολίτη που αντιδρά στα τεκταινόμενα, με ακροδεξιά και κάθε άλλης λογής ακραία στοιχεία, και να βαφτίζεται ΕΥΚΑΙΡΩΣ-ΑΚΑΙΡΩΣ και ΣΚΟΠΙΜΩΣ ως φασίστας ή ως όχλος!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας,
Αξιότιμε κύριε υπουργέ εξωτερικών,
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του συγκυβερνώντος κόμματος,
Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ της βουλής

Η συμφωνία που σήμερα ΟΛΟΙ ΣΑΣ -με τη στάση σας- ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ είναι ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ για την Ελλάδα. Είναι μια συμφωνία που αντί να λύσει τα προβλήματα, σαφέστατα θα τα διογκώσει.

Και δυστυχώς, και εσείς και εμείς και τα παιδιά μας, θα είμαστε εδώ και θα τα ζήσουμε από κοντά. Και τότε θα δούμε ποιος θα μπορεί ή θα έχει όρεξη να ειρωνεύεται και να χλευάζει.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ, ΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ… 
Οφείλουμε όλοι να παλέψουμε, να αγωνιστούμε ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ. Το οφείλουμε σε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Όσες υπογραφές και να βάλουν, δεν θα ισχύσει τίποτε όσο ο λαός δεν συμφωνεί. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά.

Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα ’ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί…

*Ο Νεόφυτος Ευαγγέλου είναι Γενικός Χειρούργος MD. MSc, στη ΘεσσαλονίκηShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.