3 Φεβρουαρίου 2017

Όλα τα ’χε η Ελλάδα, ο φερετζές της έλειπε

Γράφει η Ιρις Σταθάκου

Στην Τουρκία του Ερντογάν –και συγκεκριμένα στο δήμο της Κιουτάχειας– κυκλοφόρησε και μοιράζεται δωρεάν στα νεόνυμφα ζευγάρια ένας νέος έντυπος συμβουλευτικός οδηγός γάμου (394 σελίδων) υπό τον τίτλο «Γάμος και οικογενειακή ζωή», σύμφωνα με τους θρησκευτικούς κανόνες της σαρίας, ο οποίος αναφέρει ότι οι άνδρες επιτρέπεται να δέρνουν τις ανυπάκουες συζύγους τους, συμβουλεύει τις γυναίκες να είναι σιωπηλές κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής και υποστηρίζει την πολυγαμία, καθώς ισχυρίζεται ότι δημιουργεί «υγιή ανταγωνισμό» μέσα στο γάμο.

Εμπνευστής αυτού του «φωτισμένου» οδηγού είναι ο δήμαρχος της Κιουτάχειας Καμίλ Σαράτσογλου, μέλος (εξυπακούεται) του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), δηλαδή του κόμματος Ερντογάν, ο οποίος υπεραμύνθηκε του συγγράμματος σημειώνοντας ότι οι νουθεσίες του βασίζονται στις ισλαμικές αρχές και προσθέτοντας ότι ουδείς εξέφρασε παράπονα για το βιβλίο. Συγγραφέας δε του πονήματος είναι ο Χασάν Τσαλισκάν, πρώην εργαζόμενος του τουρκικού υπουργείου θρησκευτικών υποθέσεων (Ίδρυμα Ντιγιανέτ).

Ο οδηγός ενημερώνει τους άνδρες πως όταν δέρνουν τις γυναίκες τους, τους υπενθυμίζουν ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι κι αυτό κάνει καλό στις γυναίκες. Η πολυγαμία προτείνεται ώστε να ελέγχονται οι ιδιότροπες γυναίκες, αφού δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ των συζύγων, πράγμα που τους βγάζει τον καλύτερό τους εαυτό (δέον σ’ αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι η πολυγαμία είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά, επειδή κανείς δεν την διώκει επί Ερντογάν, γνωρίζει νέα άνθηση).

Αναφέρει ακόμα ότι μέχρι και παιδιά ηλικίας 10-12 ετών μπορούν να παντρευτούν μεταξύ τους.

Αντιδράσεις προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο εν λόγω οδηγός από πλευράς της τουρκικής αντιπολίτευσης, όπου γυναικείες πολιτικές φωνές εναντιώθηκαν κατηγορώντας εύλογα το βιβλίο ότι μισεί τις γυναίκες και τις αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και σεξουαλικές σκλάβες, και ότι νομιμοποιεί τη βία κατά των γυναικών.

Αυτό είναι ένα ελάχιστο δείγμα της σύγχρονης (!) αντιμετώπισης που «απολαμβάνουν» οι γυναίκες στα μουσουλμανικά κράτη. Φαίνεται ότι εν έτει 2017 η θρησκεία του Ισλάμ (Ισλάμ σημαίνει υποταγή) –ή ίσως οι καλοθελητές που σπεύδουν να την (παρ)ερμηνεύσουν– αντιλαμβάνεται τη γυναίκα ως ζώο, ως υποχείριο, και προωθεί τη βία και την εκμετάλλευσή της σε όλους τους τομείς. Υποστηρίζει πως η γυναίκα υπάρχει μόνο προς χρήση του συζύγου της, λειτουργεί ως αναπαραγωγική μηχανή και δεν της αναγνωρίζει δικαιώματα ως αυθύπαρκτη, ισότιμη οντότητα.

Με όλη την καλή διάθεση της ανεξιθρησκίας, η συγκεκριμένη νοοτροπία πρέπει να θορυβήσει τον ελληνικό λαό, μιας και η πλειοψηφία των προσφύγων που έρχονται στα εδάφη ασπάζονται τη θρησκεία του Ισλάμ.

Όπου και να κυκλοφορήσει ένας Έλληνας πολίτης πλέον, αντικρίζει γυναίκες καλυμμένες από τη κορυφή ως τα νύχια, κάποιες να φαίνονται μόνο τα μάτια τους. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι παρατηρεί τα Ελληνόπουλα κοριτσάκια κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών τους να «μεταμορφώνονται» σε μουσουλμάνες με αυτοσχέδιους φερετζέδες.

Και δεν είναι πρόβλημα η ενδυματολογική επιλογή, αλλά η κοινωνική θέση της γυναίκας που αυτή συμβολίζει: η γυναίκα πειθήνια, υποταγμένη, καταπιεσμένη, υποχρεωμένη να καλύπτει τη θηλυκότητά της για να μην «σκανδαλίζει».

Όμως το άκρον άωτον είναι αυτή η γενικευμένη υπόρρητη παρείσφρηση του ισλαμικού πνεύματος στον ελληνικό πολιτισμό. Αρχικά θα εξοικειωθούμε με την μπούργκα και σταδιακά (ακόμα και υπό το σπέκτρουμ μιας σκόπιμα διαστρεβλωμένης ερμηνείας της θρησκείας, γιατί πραγματικά δεν νομίζω πως είναι το Κοράνι τόσο ανήθικο από μόνο του, όσο ο τρόπος που ερμηνεύεται) θα συμφιλιωθούμε και με νοοτροπία μισογυνισμού.

Μήπως όλοι αυτοί οι πρόσφυγες που έρχονται στα ελληνικά εδάφη θα φέρουν στις αποσκευές τους αναχρονιστικές παραδόσεις και αδιανόητες συνήθειες οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικό τμήμα των Ελλήνων, γιατί θα τις βιώνουν καθημερινά;

Μήπως στην πραγματικότητα προσβάλλεται η ελευθερία της προσωπικότητας όσων παρακολουθούν το μίσος να κρύβεται πίσω από το «φερετζέ» της παράδοσης, της ανεξιθρησκίας και της ελευθερίας των μουσουλμάνων και όχι τούμπαλιν;

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που πληθώρα ευρωπαϊκών χωρών –ενδεικτικά: Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ελβετία, Αγγλία, Νορβηγία, Λετονία, Γερμανία– έχουν ήδη απαγορεύσει διά νόμου, ή επίκειται να απαγορεύσουν, την κάλυψη του προσώπου – επ’ ουδενί για λόγους μισαλλοδοξίας, αλλά είτε για τη διατήρηση των εθνοφυλετικών παραδόσεων και εθίμων εκάστης των χωρών, είτε για πρόληψη της αλλοίωσης του πολιτισμού, είτε (κεκαλυμμένα) για λόγους ασφαλείας, καθώς η κάλυψη του σώματος και του προσώπου μπορεί να καταστήσει ευκολότερη την τέλεση εγκληματικών ενεργειών. Θετικά προσκείμενο στην απαγόρευση της κάλυψης του προσώπου φέρεται να είναι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο διά νομολογίας του δεν επιτρέπει τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων όπως η μαντίλα εν ώρα εργασίας.

Πώς γίνεται λόγος λοιπόν για ελευθερία προσωπικότητας ή θρησκείας όταν το Ισλάμ ακόμα και μέσω ενός ήσσονος θέματος, όπως αυτό του ρουχισμού, συμβολίζει την ανελευθερία; Πώς μπορούμε να επιτρέψουμε να υπεισέλθει η βία προς τις γυναίκες στη χώρα; Ας παραδειγματιστεί η Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη, διότι διακινδυνεύει να υποθάλψει το μισογυνισμό, όταν ανέχεται να μεγαλώνουν οι νέες γενεές γαλουχούμενες με την καταπίεση και τον περιορισμό της γυναίκας ως κάτι καθημερινό και άρα φυσιολογικό.

Είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές ένα πρότυπο γυναίκας ελεύθερης και δυναμικής. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα ήθη, τον πολιτισμό μας και το σεβασμό στον άνθρωπο.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση και εν πολλοίς σωστή όσον αφορά τις ισλαμικές παρανοϊκές κι απάνθρωπες καταστάσεις....

Εγώ όμως θα πρόσθετα στο συμπέρασμα ότι πέρα από το "να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα πρότυπο γυναίκας ελεύθερης και δυναμικής" σίγουρα οφείλουμε να αναθρέψουμε ελληνίδες με όλη την σημασία της λέξης. Κοπέλλες που θα αγαπούν την οικογένεια και θα θυσιάζονται γι αυτήν, θα είναι Χριστιανές Ορθόδοξες και θα αναθρέφουν τα παιδιά τους όταν γίνουν μάνες με τον ελληνορθόδοξο τρόπο ζωής που είναι στηριγμένος στα πρότυπα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και Ηρώων και των Αγίων της Πίστης μας.

Είναι πολύ σημαντικό τα νέα κορίτσια οι αυριανές μανάδες να γαλουχούνται ελληνορθόδοξα και να μαθαίνουν την παράδοσή μας.
Αφοσίωση, Πίστη, Ευγένεια, Ηθος και υψηλά Ιδανικά.

Οσο για το τι γίνεται στην υπόλοιπη παρακμιακή Ευρώπη λίγο με κόφτει....
Αλλωστε και η βλακεία που πέταξε το ύποπτο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για "Μη χρήση θρησκευτικών συμβόλων όπως η μαντήλα εν ώρα εργασίας" προσωπικά την βλέπω σαν προκάλυψη στο να απαγορεύσουν στους Χριστιανούς να φορούν Σταυρό.... εν ώρα εργασίας..... (γιατί κι αυτό θρησκευτικό σύμβολο είναι θα σου πουν...)

Την μάθαμε πια την νεοταξίτικη Ευρώπη σας....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.