Τελευταίες αναρτήσεις

26 Φεβρουαρίου 2017

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Γράφει το σποράκι

     Αγαπητοί μου Έλληνες αναγνωρίσατε ποιοι πολιτικοί κρύβονται κάτω απ' τις μάσκες; Αυτοί που γελαστοί και καλοζωισμένοι σας δουλεύουν… κι εσείς θλιμμένοι και ταλαιπωρημένοι τους… καμαρώνετε! Πώς το δέχεστε να  υποτιμούν τη νοημοσύνη σας μα και να υποβαθμίζουν το επίπεδο της ζωής σας; Πώς τους επιτρέπετε να αρπάζουν με παραπλανητικές υποσχέσεις το μόνο "εργαλείο" που σας παρέχει η έστω και κατ' όνομα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ;
     Ποιο εργαλείο; Να χαρώ εγώ εξυπνάδα… δεν εννοώ το μυαλό σας, το πυροβολημένο με την προπαγάνδα και τα χημικά που σας ψεκάζουν… για την πολύτιμη ΨΗΦΟ σας λέω, που σας την αρπάζουν ύπουλα, πατώντας στην ανάγκη σας για κάποια θεσούλα στο δημόσιο, για κάποιο διορισμό του παιδιού σας, για κάποια προαγωγή, για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα… με ΕΝΝΟΕΙΤΕ; 
     Λέτε τι να κάνουμε… κι ένα σωρό ανόητες προφάσεις, για να κρύψετε την βλαβερή αδράνειά σας. Σας διαφεύγει όμως, πως έτσι ξεπροβάλλει η απόκρυφη αδυναμία σας για συμμετοχή στον Αγώνα. Τι να κάνετε λέτε και μένετε στα λόγια. Τα έργα τα αφήνετε στα "κορόϊδα", που πάντα σ' όλους τους αγώνες θυσιάζονται… Αν σας προτείνω τι να κάνετε, θα ενεργοποιηθείτε, σαν γνήσιοι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ; 
     …Πού είστε; Εξαφανιστήκατε μόλις ακούσατε για ευθύνες ε; Και θέλετε να σωθείτε; Και γιατί να σωθείτε παρακαλώ; Τι έχετε προσφέρει εσείς στην πατρίδα, για να πρέπει να συνεχίσετε να υπάρχετε άνευ λόγου και αιτίας; Εσάς εννοώ που κρύβεστε πίσω από προσχήματα. Εσείς που αραγμένοι στον καναπέ, αναμένετε αποκατάσταση των προβλημάτων σας. Αυτή είναι διαγωγή ΕΛΛΗΝΙΚΗ; 
     Βλέπετε τώρα τι μου κάνετε; Ακόμα κι εγώ που δεν είμαι Έλληνας… (πού τέτοια τύχη!) αγανακτώ που εσείς που είστε… (είστε;) δεν νιώθετε την επικείμενη συμφορά, που απειλεί την χώρα σας. Και καλά, δικαίωμά σας είναι να αδιαφορείτε για τον "εαυτούλη" σας (που κάθε άλλο παρά τον παραμελείτε…), μα για τα παιδιά σας; Δεν νοιάζεστε καν για την στάχτη που θα παραλάβει η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ; 
     Όμως επειδή σας τα έχω πει τόσες φορές κι απάντηση δεν πήρα… (ούτε και τώρα περιμένω) εγώ πάλι θα βγάλω τα κάστανα… αχ τι λέω… τις μάσκες εννοώ, μα με έχετε πικράνει και χάνω τα λόγια μου. Ναι, εγώ θα βγάλω αναγκαστικά τις μάσκες των δημίων σας, αφού εσείς το μυαλό το' χετε μόνο στους γάμους και στα ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ! 
     Μια και δυο τρυπώνω στο Βολευτήριο, ανοίγοντας τις κεραίες μου, για συλλογή αυθεντικού φωτογραφικού υλικού. Φυτεύτηκα εκεί μερόνυχτα, για να αποτυπώσω στην κάμερα της μνήμης μου, τα αληθινά πρόσωπα των εξουσιαστών σας. Καταγράφω κάθε κίνηση και λέξη τους, για να γυρίσω "ζωντανό" σήριαλ προς ψυχαγωγία των ψηφοφόρων τους. Αμε! Μόνο αυτοί θα γελάνε με τον λαό; Θα γυρίσει κι ο τροχός για να γελάσει κι ο ΦΤΩΧΟΣ! 
Ποιος σας έπεισε πως θα διαγράψει χρέη, για να μην είστε υποχρέοι; Ποιος σας πολιορκεί με λάθρα; Ο ΑΛΕΞΑΚΟΣ! 
Ποιος βιώνει το όνειρό του διοικώντας την Εθνική Αμυνά σας, φορώντας τις στρατιωτικές στολές; Ο ΠΑΝΟΥΛΗΣ! 
Ποιος έμπειρος διπλωμάτης ανέλαβε να διατηρεί καλές διεθνείς σχέσεις και ακέραια Εθνικά σύνορα; Ο ΚΟΤΖΙΑΣ! 
Ποια άχαρη κυράτσα άφησε να λιάζονται στην χώρα σας λαθροφυγάδες κάθε φυλής και χώρας; Η ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ! 
Ποιος άσχετος επίγονος πολιτικής φαμίλιας "φυτεύτηκε" αρχηγίσκος αφανισμένης δεξιάς παράταξης; Ο ΚΟΥΛΗΣ! 
Ποια κληρονόμος εξ οικογενείας και χηρείας θώκου έπιασε πάτο σε ό,τι κομματικό κι αν εντάχθηκε; Η ΝΤΟΡΙΤΣΑ! 
Ποιος τσιριχτός τηλεομανής μεταπήδησε απ' το απόκομμα στο προδόκομμα μόνο με αγκαλίτσες; Ο ΠΙΠΗΣΑΔΩΝ! 
Ποια ανάξια κόρη άξιου πατρός προωθήθηκε σε αρχηγία αποτυχημένου κόμματος μόνο χάριν ονόματος; Η ΦΩΦΗ! 
Ποιος Γραμματέας Κόμματος σαν αόμματος προεδρεύει στους τυφλούς ξεγελώντας πολλούς; Ο ΝΙΚΟΛΙΑΚΟΣ! 
Ποιος παλικαράς βουλευταράς τολμάει να ορμάει στα λαθραία και δεν μασάει απειλές και φοβέρες; Ο ΛΙΑΚΟΣ! 
Ποιος λεβέντης πολλά τραγούδια έλεγε έξω απ' την Βουλή και με την είσοδό του έσβησε το όνειρό του; Ο ΜΠΙΛΗΣ! 
Ποια δυναμική προεδράρα τα' βαλε με θεούς και δαίμονες για να ξεσκεπάσει σκανδαλάρες ατέρμονες;  Η ΖΩΙΤΣΑ! 
     Στην ζωή σας οι μασκαράδες δεν έχουν λόγο. Εσείς όμως έχετε δικαίωμα να τους ξευτελίσετε, γιατί εσείς τους δώσατε την δύναμη, που έχουν. Για να σας παρακινήσω να τους ξεσκεπάσετε, σας έβαλα αυτό το αίνιγμα. Για να  συνειδητοποιήσετε, πως αυτοί υποκρίνονται τον ρόλο του πολιτικού, στο θεατρικό δράμα της κατοχικής Ελλάδας. Τους μεταμόρφωσε σε μαριονέτες ο σακάτης γερμαναράς, που σας μισεί θανάσιμα. Κι αυτός κινεί τα ΝΗΜΑΤΑ…  
     Ξεσκέπασα τα αληθινά πρόσωπα, έστω κι αυτών των λίγων μασκαράδων (είναι τόσοι πολλοί!), για να νιώσετε στο πετσί σας, πως σας υποχρεώνουν να βιώνετε μια νέα γερμανική κατοχή… πολύ χειρότερη απ' αυτή που γνώρισαν οι γονείς σας. Κι εσείς τους ανέχεστε ακόμα με απάθεια, αντί να ξεσηκωθείτε και να τους πάρετε με τις… στολές και να γίνετε επαναστάτες ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ! 
     Και για να δείτε τι καλός φίλος που είμαι… τρυπώνω και  εκεί που γίνονται οι ετοιμασίες για την παρέλαση του Καρνάβαλου κι αλλάζω τις μάσκες! Αμ τι πονηρό σποράκι θα' μουνα, αν δεν διαφοροποιούσα την συνηθισμένη παρέλαση του βασιλιά Καρνάβαλου! Αντί οι επιλεγμένοι καρναβαλιστές να μεταμφιέζονται σε μυθικά πρόσωπα… με την σποραδική μου τέχνη τους "ντύνω" με τις μάσκες των πολιτικών και… ιδού μια κυβέρνηση ΜΑΣΚΑΡΑΔΩΝ! 
     Κι η παρέλαση αρχίζει με την μπάντα του Δήμου να παίζει γιορταστικούς ρυθμούς… Το καρναβάλι έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, ξεχάστε τις αναστολές σας, φορέστε τις στολές σας και γίνετε ο άλλος σας εαυτός, εκείνος που πάντα ήτανε εντός, σαν κλειδωμένος ποντικός, στα υπόγεια της ανυπαρξίας σας κι ο ήλιος θα λάμψει για να φανεί η αξία σας… βάλτε τις μάσκες της αρεσκείας σας, τραγουδήστε τις επιτυχίες της ηλικίας σας, χορέψτε τους χορούς που σας δίνουν ευεξία, για να πάρετε ΥΠΕΡΑΞΙΑ! 
     Εντάξει τώρα δεν θα γίνω και ποιητής για χάρη σας… δεν φτάνει που σας διασκεδάζω με ζωντανό "σώου" με τόλμη και γοητεία κι αποκριάτικη μαγεία; Σας παραδίδω τους πολιτικούς εκτεθειμένους στον χλευασμό σας, για να βγάλετε τα απωθημένα σας και τα σπασμένα σας. Κι όχι στην ράτσα μου, που έκρυψα κάτω απ' την ΜΑΣΚΑ ΜΟΥ! 

το σποράκι 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.