7 Ιουνίου 2015

Γκρούπ Αγγλικανών γυναικών Ιερέων αναφέρεται στον Θεό ως "Θεά"!

Έχουμε ξεφύγει τελείως σαν ανθρώπινη κοινωνία , σαν νοοτροπία, σαν θρησκεία,  και το κυριότεροι σαν άνθρωποι χωρίς σεβασμό. 
 
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την εκλογή της πρώτης γυναίκας ως Επίσκοπο, αυξήθηκαν οι φωνές εντός της Εκκλησίας της Αγγλίας, που  ζητούν την απομάκρυνση από τις παραδοσιακές Γραφές και την αναφορά του Θεού ως «αρσενικό» προς μια πιο «επεκτατική γλώσσα και εικόνα για το υπέρτατο ον».
 
Η  μεταμόρφωση αυτή είναι έργο της «Διευθύνουσας ομάδας» των γυναικών Αγγλικανών Ιερέων, η οποία έγραψε στην αναφορά της  προς την  Σύνοδο των Επισκόπων, προβάλλοντας τον ισχυρισμός ότι ορισμένοι ιερείς έχουν ήδη αρχίσει αθόρυβα να « αναφέρονται στο Θεό ως «αυτή» και «μητέρα» με την ελπίδα να εμφανίζονται «χωρίς αποκλεισμούς», αν και οποιεσδήποτε λειτουργικές αλλαγές απαιτούν την έγκριση της Γενικής Συνόδου της Αγγλικανικής εκκλησίας.
 
Οι γυναίκες που απαρτίζουν την συγκεκριμένη ομάδα της Αγγλικανικής εκκλησίας υποστήριξε ότι, με την χειροτονία της Libby Lane ως της πρώτης γυναίκας Επισκόπου  τον Ιανουάριο του 2015, η εκκλησία της Βρετανίας   «έχει αποδεχθεί ότι οι γυναίκες είναι εξίσου αξιόλογες στα μάτια του Θεού ,  να εκπροσωπούν τον Θεό σε όλα τα επίπεδα», όπως ανέφερε  ο Βρετανός αιδεσιμότατος Emma Percy,  εφημέριος του Trinity College της Οξφόρδης και μέλος του  οργανισμού Watch, γράφει η εφημερίδα The Guardian.
 
Ο εφημέριος Jody Stowell επίσης επισήμανε ότι «η ορθόδοξη θεολογία λέει ότι όλα τα ανθρώπινα όντα είναι κατ “εικόνα και ομοίωση του Θεού, και ότι ο Θεός δεν έχει φύλο», αλλά στη συνέχεια πήγε  να πει, «αυτός ( ο θεός)  περιλαμβάνει και τα δύο φύλα .  Έτσι, όταν μιλάμε μόνο  για τον  Θεό  στην ανδρική μορφή, είναι πραγματικά  μια ελλιπής κατανόηση του ποιος είναι ο Θεός.!!!, τονίζει ο ….εφημέριος.
 
«Ωστόσο, άλλοι στην εκκλησία αντέτειναν ότι ο ίδιος ο Χριστός αναφέρει το Θεό ως Πατέρα, και σίγουρα ο Χριστός δεν μας  μετέφερε ελλιπώς,  περί κατανόησης του Θεού.
 
«Έχουν τρελαθεί » εντελώς  εκεί στην αγγλικανική εκκλησία και προσπαθούν να αλλάξουν τα ιερά και τα όσια . Σίγουρα η προσπάθεια αυτή αφορά την « νέα εποχή» και τα σχέδια για μία πανθρησκεία για «όλους του ανθρώπους» του Πλανήτη που ετοιμάζεται πυρετωδώς. 
 

ΣΧΟΛΙΟ
Οταν αρχίσει η ηθική κατρακύλα, η κατηφόρα πολύ σύντομα εξελίσσεται σε γκρέμισμα....
Και η πτώση είναι ραγδαία...
 
Μετά την χειροτονία γυναικών οι αγγλικανοί αιρετικοί οδηγούνται στο χαός...
Δεν είναι να απορεί λοιπόν κανείς γιατί στις χώρες αυτές ανθεί η αθεϊα και χιλιάδες νέοι ασπάζονται ακόμα και τον ισλαμισμό και αρκετές χιλιάδες από αυτούς ήδη έχουν στρατολογηθεί στους τζιχαντιστές και κόβουν κεφάλια...

Πάντως όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από τον τριακατάρατο παπισμό...
Αφού με την αλαζονεία του ο Πάπας της Ρώμης βγήκε με σχίσμα από την Μια και Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, ακολούθησαν σαν αντίδραση σε αυτόν λόγω των δεκάδων ατοπημάτων του (συγχωροχάρτια, Ιερά Εξέταση, σφαγές και βίαιος εκχριστιανισμός των ιθαγενών της Αμερικής κλπ) οι προτεστάντες ή διαμαρτυρόμενοι...
οι οποίοι αρχικά ήταν 3 μεγάλες ομάδες (αιρέσεις) και κατόπιν μέσα από αυτές σε μερικές εκατοντάδες χρόνια δημιουργήθηκαν εκατοντάδες αιρέσεις...
 
Καταλαβαίνεται ότι αφού όλοι αυτοί βγήκαν από την Εκκλησία Του Χριστού πλεόν στερούμενοι της Θεία Χάρη, ο καθένας έβγαινε κι έλεγε το μακρύ του και το κοντό του και αφού έπειθε μερικούς να τον ακολουθήσουν δημιουργούσε και μία νέα "εκκλησία"....

Σήμερα μόνο στις ΗΠΑ δραστηριοποιούντια άνω των 500 προτεσταντικών αιρέσεων με οπαδούς από μερικές δεκάδες μέχρι μερικά εκατομμύρια... (αλλά και στην πατρίδα μας γίνεται το έλα να δεις.. Ευαγγελικοί, Πεντηκοστιανοί, της Εκκλησίας της Εβδόμης Ημέρας, Αγγλικανοί, Λουθηρανοί, Μορμόνοι, τα παιδιά του Μω, Μεθοδιστές, Κουάκεροι, Αντβεντιστές, Βαπτιστές... μέχρι και οι γνωστοί μας Ιεχωβάδες αυτοαποκαλούνται τελευταία "χριστιανοί"!!!)

Ολοι αυτοί προετοιμάζουν τον δρόμο της Πανθρησκείας.... και υπηρετούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων...

Γι αυτό στο δημοσίευμα διαβάζουμε ότι "ένα γκρούπ αγγλικανών γυναικών ιερέων".... κλπ...
Τώρα κάποιας της ήρθε η ιδέα και είπε την βλακεία της... Βρέθηκαν και μερικές ακόμα και την επαναλαμβάνουν....
Αν ο Αρχιεπίσκοπος εκεί τις πιέσει να αλλάξουν δεν το έχουν σε τίποτα να πούνε "εμείς βγαίνουμε από την αγγλικανική εκκλησία και ιδρύουμε μια νέα δικιά μας..."... Πολύ απλό.
Δηλαδή πως οι Αγγλικανοί μια ωραία πρωϊα πριν από καμιά 400 χρόνια αποφάσισαν να αποσχιστούν από τον Πάπα; Ετσι κι όποιος άλλος δεν συμφωνεί μπορεί κάλλιστα να αποσχιστεί από τους Αγγλικανούς και πάει λέγοντας....

Μόνο η Ορθοδοξία μας έχει μείνει αναλλοίωτη από την στιγμή που την ίδρυσε ο Κύριος και ανέθεσε στους μαθητές της να την εξαπλώσουν...
Μόνο η Ορθοδοξία κράτησε εδώ και 2000 χρόνια την Ιερά Παράδοση του Χριστιανισμού.
Με πλήθος μαρτύρων, αγίων και γερόντων κράτησε τις αναλλοίωτες τις εντολές των Οικουμενικών Συνόδων.

Ομως σήμερα έρχονται κάποιοι μέσα από τους κόλπους της και προσπαθούν να φέρουν την εκκοσμίκευση και τον οικουμενισμό και να μας φέρουν σε μιαρή επαφή με όλο αυτό το συνονθύλευμα που σχεδόν κακώς ορίζεται σαν χριστιανικός κόσμος....

Αλλά ο Κύριος δεν θα αφήσει απροστάτευτη την Εκκλησία Του.
Σε αυτό πρέπει να είμαστε βέβαιοι...



Share

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἐκτός ἀπό τίς ἄλλες αἱρέσεις, ἔχουν καί τήν αἵρεσιν τοῦ ἀνθρωπομορφισμοῦ, ἡ ὁποία ἀνεφάνη κατά τὸ ἔτος 338 μ.Χ. καὶ κατεδικάσθη ὑπὸ τῆς Ἐκκλησίας, ἐπειδή ἀποδίδει σωματικὰ χαρακτηριστικὰ εἰς τόν Θεόν Πατέρα, παρερμηνεύουσα τό «ἐπλάσθημεν κατ’ εἰκόνα καὶ καθ’ ὁμοίωσιν τοῦ Θεοῦ». Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος γράφει σχετικῶς (Ὀρθόδοξος Ἱερὰ Κατήχησις, σ. 57):

«Πόθεν ἔπλασεν ὁ Θεός τόν ἄνθρωπον; Ἡ ἁγία Γραφὴ λέγει, ὅτι ὁ Θεὸς ἔπλασε τὸν ἄνθρωπον χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν (Γέν. 2, 7). Ποῦ ἀναφέρεται τὸ κατ’ εἰκόνα, καθ’ ὅ ἐπλάσθη ὁ ἄνθρωπος, εἰς τό σῶμα ἤ εἰς ψυχήν; Εἰς τὴν ψυχήν• διότι ὁ Θεός ἐστιν ἀσώματος καὶ ἀπερίγραπτος. Ἡ εἰκὼν τοῦ Θεοῦ ἐνετυπώθη εἰς τὴν φύσιν αὐτῆς τῆς ψυχῆς τοῦ ἀνθρώπου, ἤτοι ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος ὅμοιος τῷ Θεῷ κατὰ τὸ νοερὸν καὶ αὐτεξούσιον. Σημαίνει δὲ τὸ μὲν νοερὸν τὰς ἰδιότητας τῆς ψυχῆς γενομένας σχετικὰς κατὰ τὰς τοῦ Θεοῦ ἰδιότητας, τὸ δὲ αὐτεξούσιον τὸ δυνατὸν τῇ ἀρετῇ ὁμοιωθῆναι τῷ Θεῷ• ἤτοι, ὡς ὁ Θεός ἐστι πνεῦμα λογικόν, οὕτως ἐπροίκισε καὶ τὸν ἄνθρωπον διὰ τοῦ πνευματικοῦ λόγου, σχετικοῦ ὅμως καὶ πεπερασμένου.»

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.