30 Ιουνίου 2015

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε (Σολωμός).

Του Ηλία Σχορετσανίτη,
Οικονομολόγου, MSc 

Η βουλή των Ελλήνων αποφάσισε να διεξάγει δημοψήφισμα αυτή την Κυριακή για τα προτεινόμενα από τους δανειστές μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδος. Είναι αναμφισβήτητα κορυφαία δημοκρατική διαδικασία με την οποία συντασσόμεθα. Έπρεπε να περάσουν, όμως, 40 χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο; Και γιατί τώρα; Εδώ και 40 χρόνια οι Έλληνες πήραμε δάνεια επί δανείων, καταργήσαμε το πολυτονικό, μπήκαμε σε νομισματική ένωση, υπογράψαμε Σένγκεν, Δουβλίνα, Μαδρίτες, Λισσαβόνες, φέραμε το ΔΝΤ να ισοπεδώσει τα πάντα και όλα αυτά χωρίς ερωτηθούμε, γιατί έτσι εξυπηρετούσε.

Επί 40 χρόνια οι κυβερνήσεις ευαγγελίζονταν  τη λαϊκή εντολή των εκλογών, που την μετέφραζαν σε «λευκή επιταγή» προς τους κομματικούς «ηγέτες» και τη χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν. Μήπως ο Γιώργος, ο Αντώνης, ο Αλέξης, άλλα δεν υποσχέθηκαν προεκλογικά και άλλα δεν έκαναν; Το δημοψήφισμα πρέπει να έχει βάρος, αξία και ουσία για το λαό και αυτό έπρεπε να είχε γίνει το 2010. Τώρα πλέον δεν έχει νόημα και θα το αντιληφθείτε από όσα ακολουθούν.

Μας ζητούν την άποψη εάν θέλουμε τα 12δις μέτρων που μας επιβάλλουν οι... θεσμοί. «Θεσμοί», όπως λέμε εκκλησία, δικαιοσύνη, οικογένεια. Έχει σημασία ακόμη και η λέξη που χρησιμοποιούν για όσους το αντιλαμβάνονται. Εννοείται πως ο λαός θα απαντήσει «όχι» κατά πλειοψηφία στα μέτρα. Μα ακόμη και στα 8 δις να μας ρωτούσανε πάλι «όχι» θα λέγαμε, γιατί ο λαός απεχθάνεται τα μέτρα. Είναι άστοχο το ερώτημα, γιατί είμαστε καμένοι έτσι κι αλλιώς. Για κάποιον που ζει με 500 ευρώ, του προτείνουν να πει όχι στα 200, γιατί εμείς προτείνουμε να ζει με 250. Τέτοιο είναι το δίλημμα…

Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη ότι θα τα «βρούνε» με τους δανειστές στο διεθνές πολιτικό θέατρο. Ας εξετάσουμε τι θα γίνει εάν ο κ. Τσίπρας κερδίσει τη «μάχη» και οι εταίροι υποχωρήσουν (πχ στα 10δις) πριν ή μετά το δημοψήφισμα. Θα μιλάμε για τη νίκη του λαού απέναντι στους δυνάστες, υπερήφανους Έλληνες που ξέρουν να λένε τα μεγάλα «όχι», για εθνική τόνωση και υπερηφάνεια. Και θα μιλάμε για ένα πρωθυπουργό που σε σχέση με τους προηγούμενους έδωσε μεγάλο αγώνα για την πατρίδα, μια ισχυρή προσωπικότητα που υπερασπίζεται πάνω απ’ όλα το λαό. Έναν αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο της πολιτικής σκηνής του τόπου. Στην ουσία θα έχουμε υποστεί ήττα ολκής μιας και θα παρθούν επώδυνα μέτρα που θα οδηγήσουν σε περεταίρω ύφεση. Δε σας κάνει εντύπωση πως προβάλλονται διαδηλώσεις υπέρ της Ευρώπης; Δε σας κάνει εντύπωση που τα νέα μέτρα δεν ξεσήκωσαν τον ελληνικό λαό στο πόδι; Και μέτρα θα παρθούν, και ρουθούνι δε θα σκάσει, και ο πρωθυπουργός θα βγει λάδι και «ηγέτης».

Ο λαός αφήνεται επί σκοπού να πανικοβληθεί, να φοβηθεί για το μέλλον του, να σκεφτεί το παιδί του, να ζητάει από μόνος του απελπισμένα την Ευρώπη. Ποια Ευρώπη, όμως; Την Ευρώπη των μαφιόζων Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι, Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι και Γιούνγκερ, αλλά και των προκατόχων τους; Μιλάμε για κακοποιούς που δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν απ’ τον Καπόνε. Για πρωθυπουργούς και υπουργούς που δανείσανε σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με μη βιώσιμο χρέος. Με άλλα λόγια υποχρεώσανε τους λαούς της Ευρώπης, χωρίς να τους ρωτήσουν, να δανείσουν σε κάποιον γνωρίζοντας ότι δεν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω! Εσείς υπήρχε περίπτωση να δανείσετε σε κάποιον χρεωμένο ως το λαιμό με εισόδημα 300 ευρώ, έστω και 5000 ευρώ; Αυτοί το κάνανε όμως! Και εδώ είναι η πεμπτουσία της υπόθεσης.

Θα τη χρυσοπληρώσουν όλοι την Ελλάδα και εμείς θα είμαστε οι ουραγοί, οι διεφθαρμένοι, οι τεμπέληδες, τα διαλυτικά στοιχεία της Ευρώπης, που εναγκαλιζόμαστε με τον άσπονδο Πούτιν και υπονοούμε ότι μπορεί να προσδεθούμε και στο άρμα του. Έχουμε ήδη κάκιστη εικόνα. Φανταστείτε να φτάσει στην τσέπη των Ευρωπαίων το πρόβλημα! Η Ελλάδα αποτελεί μόνο το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας και θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για να περάσει όλος ο ευρωπαϊκός πλούτος στα χέρια των λίγων. Αυτός είναι ο στόχος, όχι η μικρή Ελλάδα μόνον, που από μητέρα του Δυτικού πολιτισμού θα γίνει ο κακούργος των εθνών. Αυτή την Ελλάδα θα την τιμωρήσουν παραδειγματικά, να το θυμάστε καλά αυτό που σας γράφουμε. Και το δημοψήφισμα είναι τόσο αριστοτεχνικά στημένο, χρονικά και φρασεολογικά, ώστε το «όχι» να μας κάνει μισητούς, και την τιμωρία επιθυμητή από το μέσο ευρωπαίο. «Δε θέλουμε να σας πληρώσουμε με τη βούλα του λαού!» Χειραγώγηση των μαζών γίνεται, όχι διαπραγμάτευση!

Η χρεοκοπία δε θα συμβεί τώρα, αλλά θα συμβεί. Και όταν συμβεί δε θα έχουμε μόνο χρεοκοπία, γιατί οι εχθροί της πατρίδας παραμονεύουν. Οι χρεοκοπίες γίνονται εκεί που δεν τις περιμένεις, ξαφνικά και απροειδοποίητα. Όταν θα νομίζουμε ότι όλα βαίνουν στην κανονικότητα και ίσως μας μιλάνε για «φως στο τούνελ», τότε θα είναι η πιο κρίσιμη ώρα. Εάν στήνουν αθλητικά παιχνίδια για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, φανταστείτε τι γίνεται στην πολιτική σκηνή όπου παίζονται δις… Να είστε βέβαιοι ότι ούτε το 10% των πραγματικών γεγονότων δε φτάνουν στα αυτιά μας.

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια, αλλά για την πνευματική χρεοκοπία του τόπου ουδείς κόπτεται. Ουδείς βγήκε στην πλατεία Συντάγματος να διαμαρτυρηθεί για την ανύπαρκτη παιδεία μας. Το συμφέρον βασιλεύει παντού, έχουμε κομματικοποιήσει τα πάντα και μετά μας λένε ότι «δεν του αξίζει αυτού του λαού τέτοια μοίρα». Τη μοίρα μας εμείς την καθορίζουμε, με το ήθος, την τόλμη, τις ανθρώπινες αρετές. Συνεπώς, συμπολίτη, ο,τι και να βιώσεις τον καιρό που έρχεται, είσαι και εσύ συνυπεύθυνος που αδιαφόρησες ή συμμετείχες σε αυτό το σύστημα που μας έφερε ως εδώ. Είναι καιρός για μεταστροφή και είναι στο χέρι μας να το κάνουμε για την πατρίδα. 

Εσχάτως και ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη λέξη «πατρίδα», αλλά θα του θυμίσουμε ότι ετούτον τον τόπο, τα 20χρονα παλληκάρια του 1821, τον ελευθέρωσαν «πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος» (ομιλία Κολοκοτρώνη στην Πνύκα). Εμείς ως ΝΕΣΤΩΡ κατήλθαμε στις δημοτικές εκλογές της Καρδίτσας για να δώσουμε το παράδειγμα στην εξουσία, για να ακουστεί η φωνή μας και να σας προειδοποιήσουμε ότι έρχεται συμφορά.

Όσα λεφτά και να μας δώσουν, όσα δάνεια και να ξεπληρώσουμε, εάν ο Έλληνας δεν αλλάξει, όχι μόνο δεν πρόκειται να δει προκοπή, αλλά θα πληρώσει πολύ βαριά το τίμημα της εγωπάθειας, της αμάθειας και της αποστασίας από το Θεό. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο δικός μας τόπος, αλλά πατρίδα του Χριστού και εμείς ως λαός δε σεβόμαστε το Λόγο Του με τις πράξεις μας.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.