1 Απριλίου 2015

Π.Λαφαζάνης από τη Μόσχα: "Το ρωσικό φυσικό αέριο θα περάσει από την Ελλάδα. Στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία σε όλους τους τομείς".

Τη γεωπολιτική στροφή προς τη Μόσχα, που κάποτε είχε επιλέξει και ο Κ.Καραμανλής ο νεότερος, πραγματοποιεί η νέα ελληνική κυβέρνηση και τάσσεται υπέρ της διέλευσης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας για την τροφοδοσία της Ευρώπης, με επέκταση του αγωγού Turkish Stream που σχεδιάζεται να φθάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της διήμερους επίσκεψής του στη Μόσχα. 

Ο κ Λαφαζάνης τόνισε μάλιστα ότι "καλό θα ήταν ο εν λόγω αγωγός να μην περάσει από την Τουρκία, αλλά αποκλειστικά από την Ελλάδα και να μετονομαστεί σε Greek Stream".
Η πρότασή του βρήκε θετική ανταπόκριση από τον ομόλογό του Ρώσο Υπουργό ο οποίος υποσχέθηκε να το συζητήσει με τον πρόεδρο Πούτιν και τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο Ελληνας υπουργός διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συλλογικό, κυβερνητικό επίπεδο και από τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα στις 8 Απριλίου. Ανέφερε, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που αποφασισθεί να προχωρήσει το σχέδιο, τα οφέλη για τη χώρα θα είναι «εξαιρετικά έως πολύ εξαιρετικά». 

Απαντώντας δε σε ερωτήσεις για πιθανές αντιδράσεις από την πλευρά της ΕΕ ή των ΗΠΑ αναφορικά με την διέλευση του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, ο υπουργός αφού επεσήμανε ότι η επέκταση του αγωγού θα γίνει στη βάση της εθνικής και της Κοινοτικής νομοθεσίας, τόνισε "Η Ελλάδα δεν έχει συμπλέγματα, δεν είναι δορυφόρος κανενός και δεν είναι υποτελής ενεργειακά σε καμία μεγάλη δύναμη ή σε καμία συμμαχία χωρών. Η Ελλάδα θέλει να ασκήσει ανεξάρτητη εθνική ενεργειακή πολιτική που να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο ενδεχόμενες συμφωνίες κρατών-μελών της ΕΕ με τρίτες χώρες να τίθενται υπό τον προέλεγχο της ΕΕ. Αυτό καταργεί κάθε εθνική ευελιξία και αναγορεύει την ΕΕ σε ανεξέλεγκτο υπεραφεντικό στις ενεργειακές πολιτικές των κρατών. Δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα να ασκούμε εθνικές πολιτικές εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, δεν θέλουμε να παραδοθεί η Ευρώπη στα χέρια των νέων 7 ενεργειακών εταιρειών, θέλουμε να αναπτύξουμε μια ενεργειακή πολιτική η οποία θα μειώνει τις ενεργειακές τιμές και το κόστος ενεργειακής τροφοδοσίας σε πρώτες ύλες". "Κοινώς" όπως είπε χαρακτηριστικά, "θα κάνουμε ότι θέλουμε"....  

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε στη Μόσχα ο κ.Λαφαζάνης είπε ότι τέθηκαν ζητήματα για στρατηγικές συμμαχίες με τους Ρώσους με τους οποίους μας συνδέει κοινή θρησκεία και κοινοί αγώνες κατά της Νέας Τάξης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η ρωσική πλευρά δεσμεύθηκε για συμμετοχή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων σε κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές λέγοντας ότι είναι επιφορτισμένος από τον Υπουργό Αμυνας κ. Καμμένο να προετοιμάσει το έδαφος, πριν την δική του επίσκεψη στην Ρωσία, για συμφωνίες αμυντικού περιεχομένου με τους Ρώσους.

Ο κ. Λαφαζάνης αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, κ. Π. Καμμένου, για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε δε ότι ρωσικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στις έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο δήλωσε: «Θα πρέπει να οριοθετηθούν οι θαλάσσιες ζώνες με βάση το διεθνές δίκαιο. Αυτή η οριοθέτηση είναι πάγια επιλογή και θέση της κυβέρνησης και θα ωφελήσει τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία. Βεβαίως, σε περιοχές που δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η Τουρκία έχει καμία νόμιμη δυνατότητα διεκδίκησης, υπάρχει ανά πάσα στιγμή δυνατότητα, εντός των 6 μιλίων κάθε χώρα να κάνει έρευνα για υδρογονάνθρακες. Μιλάμε για τις περιοχές που χρειάζονται οριοθέτηση, δεν είναι όλο το Αιγαίο, είναι οι περιοχές όπου συνορεύουν οι θαλάσσιες δυνατότητες της ηπειρωτικής Τουρκίας με τα ελληνικά νησιά. Εκεί χρειάζεται οριοθέτηση την οποία επιδιώκουμε με βάση το δίκαιο της θάλασσας. Και τόνισα την ανάγκη να υποβοηθηθεί από την ΕΕ η οριοθέτηση των ζωνών στο Αιγαίο». 

Στην συνέχεια τόνισε ότι η Τουρκία αν επιθυμεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. καλά θα κάνει να δεχτεί όλες τις αρχές της Ε.Ε. περί σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτονικών κρατών....
Η Τουρκία οφείλει να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματά της από την Κύπρο και να αποσύρει επίσης το casus belli κατά της Ελλάδος σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια....
Παράλληλα κάλεσε την γειτονική χώρα να μην εξοπλίζει και να μην υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση αισθάνθηκαν οι Ρώσοι διπλωμάτες ακούγοντας τον κ Λαφαζάνη να τους λέει ότι "στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολλές προφητείες ότι το ξανθό γένος θα καταλάβει την Πόλη και θα την αποδώσει απελευθερωμένη στους Ελληνες".....

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των επαφών του έθεσε και το θέμα χρηματοδότησης της χώρας από τη Ρωσία για το οποίο βρήκε θετική ανταπόκριση, ενώ για το θέμα του ΟΛΠ και των ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε ότι οι θέσεις του είναι γνωστές και ισχύουν και ότι στον ενεργειακό τομέα επιθυμούμε να συνεργαστούμε στενά και με την Ρωσία. 

Σε τελευταία ερώτηση Ελληνα δημοσιογράφου για το "αν τελικώς υπάρχει κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και plan B" ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι "κρυφή ατζέντα δεν υπάρχει γιατί o ΣΥΡΙΖΑ ούτως ή άλλως έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν ότι αν τελικώς από τον Ιούνιο και μετά δεν βρεθεί λύση εντός της ευρωζώνης η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει και να εκδώσει δικό της εθνικό νόμισμα την "νέα δραχμή" με ισοτιμία ένα ευρώ προς μία "νέα δραχμή".... όσο για το plan B αυτό έγκειται στην μονομερή διαγραφή του χρέους που θα είναι η αμέσως επόμενη κίνηση.... Ετσι θα επανέλθει η εθνική μας ανεξαρτησία και χωρίς το βάρος του επονείδιστου χρέους μου μας φόρτωσαν οι προδότες μνημονιακοί σύντομα η χώρα θα περάσει σε θετικούς και πρωτόγνωρους ρυθμούς ανάπτυξης"....

Να επισημάνουμε ότι ο κ Λαφαζάνης μετά τις δηλώσεις του έγινε πλέον ένα πρόσωπο ιδιαιτέρως αγαπητό στον πρόεδρο Πούτιν και σε ολόκληρη την ρωσική διπλωματία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


(το άρθρο αυτό είναι κατά το πλείστον πρωταπριλιάτικο........ ελπίζω να μην πιστέψατε ότι ο Λαφαζάνης μπορούσε να πει αυτά τα λόγια;)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.