29 Απριλίου 2015

Ξεχάστε ότι η Ελλάδα θα γίνει αποθήκη των δύστυχων μεταναστών για να την περνάτε εσείς μπέικα...

Του MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Ανοίγουμε τα σύνορα και έρχονται τα καραβάνια με γυναικόπαιδα, και αν τολμάτε πνίξτε τα... - Κοροϊδία η απόφαση της Συνόδου Κορυφής

Το αυτονόητο βγήκε και είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν: Ότι δεν γίνεται η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα να είναι τα κορόιδα, να αγωνίζονται μέρα - νύχτα για να σώζουν δυστυχισμένους, κατατρεγμένους, που θέλουν να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια, μικρά παιδιά που γεννήθηκαν ακόμη και μέσα στο σαπιοκάικο των «δουλεμπόρων» –οι οποίοι στα μάτια των μεταναστών φαντάζουν σωτήρες-, και οι... ευγενείς του Βορρά να μην έχουν την παραμικρή ανθρωπιά. Να πίνουν το ουισκάκι τους δίπλα στο τζάκι, να διασκεδάζουν χωρίς τύψεις για το αν την ίδια ώρα πνίγονται εκατοντάδες άνθρωποι, αφού έχουν κλείσει τις πόρτες με το λουκέτο του Δουβλίνο ΙΙ, το οποίο ηλιθιωδώς υπέγραψε η κυβέρνηση του Σημίτη, μετατρέποντας τον ελληνικό λαό σε δεσμοφύλακα.

«Η Μεσόγειος μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε μια θάλασσα οδύνης για χιλιάδες μετανάστες. H Ιταλία, η Ελλάδα και η Μάλτα φέρουν το μεγαλύτερο βάρος στις επιχειρήσεις διάσωσης και υποδοχής των μεταναστών. Η ΕΕ πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη προς τις χώρες που επωμίζονται το βάρος. Πρέπει να υπάρξει ένα ''κλειδί κατανομής'', το οποίο να διασφαλίζει ότι η Ελλάδα και η Ιταλία θα μπορούν ''να ζητούν μέτρα αλληλεγγύης από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση'' για συνδρομή στην επεξεργασία των αιτήσεων για άσυλο και για την αναδιανομή μεταξύ των χωρών προσώπων που διαπιστώνεται ότι έχουν ανάγκη».

Τα αυτονόητα είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, τα οποία πρέπει να είναι σημαία για κάθε πολιτισμένο λαό, που δεν κοιτάζει μόνο την πάρτη του, αλλά ενδιαφέρεται και για τους συνανθρώπους του που «ζουν» παραπέρα και παίζουν κορόνα - γράμματα τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους μήπως και γλιτώσουν από την πείνα και τους σκοτωμούς. Όπως θα έκανε ο καθένας μας.

Αυτή η καθημερινή τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Αιγαίο, αλλά και πιο πέρα, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν γίνεται στα καταγάλανα νερά του να δίνουν κάθε μέρα πραγματική μάχη με τα κύματα συμπατριώτες μας για να σώσουν δυστυχισμένους ανθρώπους και να μην αφήσουν εκεί την τελευταία τους πνοή κάποιοι άτυχοι. 

Το πρόβλημα κάθε άλλο παρά... τεχνοκρατικό είναι. Και δεν είναι καινούργιο. Η πείνα και η φτώχεια δεν έχουν σύνορα. Οι πόλεμοι αλλά και η συνεχιζόμενη αποικιοκρατία, με... εκμοντερνισμένο σήμερα κουστούμι, είναι η συνταγή για τον πολλαπλασιασμό των μεταναστευτικών κυμάτων. 

Η λύση δεν είναι να πνίγεις κόσμο, οικογένειες με μικρά παιδιά που αναζητούν μια καλύτερη και πιο ήρεμη ζωή από αυτήν που έχουν στη γη τους, που καταδυναστεύεται και καταληστεύεται από δικτάτορες, πλιατσικολόγους, βασιλικές οικογένειες, τζιχαντιστές και φύλαρχους... Μέχρι να... εξευρωπαϊσθούν όλοι αυτοί και το παιχνίδι να παίζεται με κάποιους όρους, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πάρει μέτρα που θα περιορίσουν τη ροή σε αυτήν την καταιγίδα της μετακίνησης κόσμου από την Ανατολή προς τη Δύση, που όλη τη βλέπουν ως «Γη της Επαγγελίας». Είτε ενισχύοντας την αποτρεπτική δύναμη της Frontex είτε απαιτώντας από την Τουρκία, στο πλαίσιο των ενταξιακών της υποχρεώσεων, να αυξήσει την επιτήρηση των συνόρων της προς το Αιγαίο, δυσκολεύοντας το... έργο των «δουλεμπόρων».

Ένας αριθμός παράνομων μεταναστών, πάντως, θα καταφέρνει να περνάει και να έρχεται εδώ. Γι' αυτό και το Δουβλίνο ΙΙ θα πρέπει να μπει στο αρχείο και η νέα συμφωνία να προβλέπει την κατανομή των μεταναστών που μπαίνουν μέσω χωρών της ΕΕ (Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα και Γαλλία) σε κάθε χώρα της Ένωσης, ανάλογα με τον πληθυσμό της και τις δυνατότητες απασχόλησης που έχει. Και μέχρι να υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις, η ΕΕ θα πρέπει να καλύπτει όλες τις δαπάνες που κάνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των μεταναστών μέχρι να βρουν κάποια δουλειά.

Ξεκάθαρες κουβέντες... 
Αν δεν συμφωνούν, ανοίγουμε τα σύνορα και, αν τολμούν οι εταίροι μας, τους πνίγουν... Εμείς οι Έλληνες, πάντως, δεν θα τους πνίξουμε. Όπως δεν τους αφήσαμε να πνιγούν στη Ρόδο... 
Άλλοι έχουν το προνόμιο αυτό...

ΥΓ.: Της πλάκας ήταν τελικά η μάζωξη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την αντιμετώπιση της μεγάλης πληγής που λέγεται Μεταναστευτικό, όπως αποδείχθηκε από αυτά που ανακοινώθηκαν. Τίποτε το ουσιαστικό, που να δίνει λύσεις στα προβλήματα τα οποία προκαλούν τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Θα καταστρέφουν τα σκάφη που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι, αυτό αποφάσισαν. Και πού θα τα βρίσκουν; Κυκλοφορούν μόνο φορτωμένα με δεκάδες ψυχές... Θα τα βουλιάζουν; 

Προφανώς, μας δουλεύουν. Η ενίσχυση της δύναμης της Frontex θα μπορούσε να δυσκολέψει τους δουλεμπόρους, αλλά περί αυτού ούτε λέξη στα ανακοινωθέντα. Τίποτε δεν αποφασίσθηκε και για το τι θα γίνει με τις χώρες υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα, που έχει γίνει αποθήκη μεταναστών. Και αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι δεν απαίτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να γίνεται κατανομή μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε χώρας και το επίπεδο της οικονομίας της. Η έκτακτη χρηματοδότηση δεν προσφέρει καμία μόνιμη λύση, κύριε Τσίπρα. Ούτε το πρόβλημα των μεταναστών για ζωή και δουλειά λύνει ούτε της χώρας μας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες στέγασης, τροφής, εργασίας αλλά και ασφάλειας που δημιουργούνται. Πάλι οι χαμένοι είμαστε, Αλέξη...

πηγή
το είδαμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.