29 Απριλίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΑΚΙΕΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

Είναι απορίας άξιον, το ότι υπάρχουν ακόμη καλοπροαίρετοι Έλληνες, οι οποίοι πιστεύουν στην «Τουρκική φιλία». Η Τουρκία στην έννοια της φιλίας δίδει διαφορετική ερμηνεία, δηλ. όπου υπάρχει συμφέρον εκεί υπάρχει φιλία. Γι’ αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε τα συμφέροντα των ισχυρών να συμπίπτουν με τα δικά της. Για να πετύχει αυτήν την συνταγή, ιστορικά πλέον τεκμηριωμένη, δεν δίσταζε στο παρελθόν, δεν διστάζει στο παρόν και να είσθε βέβαιοι, δεν θα διστάσει και στο μέλλον να πατήσει «επί πτωμάτων» για να πετύχει τους εθνικούς, επεκτατικούς και εγκληματικούς στόχους της. Δεν την απασχολεί το βιοτικό επίπεδο του λαού της, ούτε οι δημοκρατικές και θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία. Εκείνο που την ενδιαφέρει πρωτίστως να έχει ισχυρό και πολυάριθμο Στρατό για την ετσιθελική διεξαγωγή της εξωτερικής πολιτικής.

Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά, μόνο έτσι θα πετύχει τους επεκτατικούς της στόχους, σε μία Ευρώπη χωρίς ηγέτες και με ξύλινα πόδια, και μια Αμερική, η οποία αγωνιωδώς αναζητά στηρίγματα στην Ευρώπη και την Ασία, για να εξασφαλίσει τα οικονομικά συμφέροντά της, στις ως άνω περιοχές. 

Δεν υπάρχουν άλλες ερμηνείες για την σημερινή κατάσταση και τα γεγονότα που συμβαίνουν πλέον στην περιοχή μας, όπως το βεβαιώνουν: 

ΠΡΩΤΟΝ: Η προ καιρού ανιστόρητη δήλωση του Προέδρου της Αμερικής Μπάρακ Χουσεΐν Ομπάμα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση όπου είπε: «…μετά τον Α! Π.Π. η Τουρκική Δημοκρατία είναι δικό σας επίτευγμα… και προήλθε με αγώνες και θυσίες του τουρκικού λαού… (κ.λπ.)». Αυτή η δήλωση δυστυχώς, αποτελεί ύβρη στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων σφαγιασθέντων Ελλήνων, Αρμενίων και άλλων εθνοτήτων από τα στίφη των απογόνων του Αττίλα. Όμως! Ο σκοπός του Προέδρου των Η.Π.Α. επετεύχθη δηλ. να γεμίσει τα τουρκικά στήθη με εθνική υπερηφάνεια. Αγνοώντας πιστεύω σκόπιμα τα λόγια του τότε Γεν. Προξένου των Η.Π.Α. την Σμύρνη κ. Γκόρτον, ο οποίος απεκάλεσε τους Τούρκους «Η κατάρα της Ασίας» και συγκλονισμένος δήλωσε: «σιχάθηκα που είμαι άνθρωπος», βλέποντας τα φρικώδη και βάρβαρα εγκλήματα του Μουσταφά Κεμάλ. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Όταν ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ δήλωσαν ότι θα δέχονταν την Τουρκία με Ειδική Σχέση, τότε ο κ. Ερντογάν, ο νέος Nabucco, με περισσή υπεροψία απαντά: «Ή πλήρης ή δεν επιθυμούμε ένταξη». Επίσης όταν ρωτήθηκε ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, για την σύμβαση Κυρίων που υπέγραψε η Τουρκία, δηλ. αν ελέγχεται το διερχόμενο μεταναστευτικό ρεύμα από την χώρα τους η απάντηση του Τούρκου Υπουργού ήταν θρασύτατη «…Δεν θα γίνουμε εμείς ο καταυλισμός των μεταναστών προς την Ευρώπη…». 

ΤΡΙΤΟΝ: Από τα μέσα του 1982-89, η τότε κυβέρνηση της Ελλάδος μετέφερε ως γνωστόν τις προτεραιότητές τις σ’ άλλους στόχους οι οποίοι δυστυχώς συνεχίστηκαν και από τις μετέπειτα Κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να χαθεί η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο. Τότε άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται από τους Τούρκους οι πρώτες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδος στο Αιγαίο. Με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει τέτοια συχνότητα παραβιάσεων και κυκλοφορίας τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στον εθνικό μας εναέριο χώρο που θυμίζει αστική αθηναϊκή συγκοινωνία «Πατήσια-Αμπελόκηποι». Και όχι μόνον, από ότι πληροφορούμεθα τελευταία και τουρκικές ακταιωροί περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της Δωδεκανήσου και οι οποίες όχι μόνο παραβιάζουν κατά κόρον τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά δημιουργούν και προβλήματα σε ξένα τουριστικά σκάφη που καταπλέουν στην περιοχή. Και! Το πρόσφατο, απέναντι της νήσου Κω στο τουρκικό έδαφος, έλαβε χώρα δια μαρτυρία Τούρκων, για την κατοχή 150 τουρκικών νησιών του Αιγαίου από τους Έλληνες. Ουδέν σχόλιο. 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η Τουρκία, αυτός ο άθλιος γείτονάς μας, που δεν έχει μπέσα σε τίποτε και έχει υπομονή όνου, όσος χρόνος και αν χρειασθεί, για να βρει την ευκαιρία να δαγκώσει επικίνδυνα, συνεχίζει την επιθετική και επεκτατική πολιτική της εναντίον της χώρας μας. Απόδειξη! είναι ότι συνεχώς εξοπλίζει την Στρατιά του Αιγαίου όπως την ονομάζει και πρόσφατα ήλθε σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, για την προμήθειά της, με πυραύλους S400. 

Η τουρκική πολιτική και ο μακρόπνοος σχεδιασμός αυτής είναι προβλέψιμος, ενεργούν προκλητικά μόνον όταν αισθάνονται υπεροπλία και διατηρούν διεθνή πολιτικά και διπλωματικά υπέρ αυτών ερείσματα. Σκεφτείτε! πότε οι Τούρκοι εισέβαλλαν στην Κύπρο, ένα στόχο τον οποίον χρόνια ετοίμαζαν, το 1974, όταν η Ελλάδα ευρίσκετο σε διεθνή απομόνωση, λόγω των εσφαλμένων ενεργειών των τότε κρατούντων. Και! πότε άρχισαν οι παραβιάσεις του εναερίου μας χώρου, όταν για τους γνωστούς λόγους, η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο διαταράχτηκε υπέρ της από εκεί πλευράς του Αιγαίου. 

Έναντι όλης αυτής της κατάστασης που έφθασαν σε τραγικά όρια, τον υπερήφανο ελληνικό λαό, οι πολιτικοί άνδρες του τόπου, που είναι και υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή, είναι εγκλωβισμένοι οι ίδιοι στο άθλιο πολιτικό σύστημα που επικρατεί στον τόπο μας. Δεν μπορούν ν’ απεγκλωβιστούν από αυτό για συνεργασία μεταξύ των, παρά την καλή θέλησή των, για να επιλύσουν τα εθνικά προβλήματα της χώρας μας, ούτε και να μπορούν να εργασθούν για την ευημερία του ελληνικού λαού. 

Αντί λοιπόν να υπάρξει πολιτική αλλαγή του τόπου, με συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων για τον εκσυγχρονισμό και την ουσιαστική οργάνωση του Κράτους, τον περιορισμό του παμφάγου και σπάταλου Κράτους, την επίλυση των οικονομικών και εθνικών προβλημάτων, την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της επικίνδυνα αυξανόμενης εγκληματικότητας, την λήψη μέτρων για το επικίνδυνο φάσμα της υπογεννητικότητας των Ελλήνων, το μεταναστευτικό πρόβλημα και την απαραίτητη αναδιοργάνωση των «πάλαι πότε» ισχυρών Ενόπλων μας Δυνάμεων· Εμείς τι κάνουμε; 

Απλά! Καρκινοβατούμε και συνεχίζουμε τα λάθη μας: 

ΠΡΩΤΟΝ: Επειδή! Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να περιορίσει το εγκληματικά σπάταλο κομματικό μας Κράτος και τους φοροφυγάδες, καταφεύγει το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας μας, να βάζει συνεχώς φόρους, με τους οποίους ελπίζει να ελαφρώσουν τον προϋπολογισμό του Κράτους. Χωρίς βέβαια τόλμη και ουσιαστική απόφαση επιστροφής των κλαπέντων στον κρατικό κορβανά. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Εις ότι αφορά το Σκοπιανό, αντί εμείς να κόψουμε κάθε κουβέντα με τον κ. Νίμιτς και με οποιονδήποτε άλλον, καθόμαστε και συζητάμε χωρίς ίχνος ελληνικής λεβεντιάς και αξιοπρέπειας, τις προσθαφαιρέσεις, στην παγκοσμίως αναγνωρισμένη ιστορική αλήθεια της Ελληνικής Μακεδονίας. 

ΤΡΙΤΟΝ: Oι κατά καιρούς μειώσεις της θητείας από τις διάφορες Κυβερνήσεις, ήταν εθνικό και οικονομικό έγκλημα για το μέλλον της Πατρίδος μας. Η τελευταία μείωση της θητείας για την Ελλάδα ήταν απαγορευτική από πάσης πλευράς. Και! όμως έγινε. Η λύση των ΕΠΟΠ σε μεγάλο αριθμό είναι επίσης απαγορευτική για μια χώρα οικονομικά υπερχρεωμένη και με υπερτροφικό δημόσιο τομέα. 

Ποιός! ανάγκασε ποιον! με τα σημερινά δεδομένα να μειώσει την θητεία; Ο Ελληνικός λαός, όχι! αντίθετα εκφράζει ανησυχίες για την εξ’ ανατολών απειλή και όχι μόνο και για το «ετοιμοπόλεμο» των Ενόπλων Δυνάμεων (ιδίως η εφεδρεία). Το σπουδαιότερο δε, ουδέποτε αυτός (δηλ. ο Ελληνικός λαός) παραπονέθη για την διάρκεια της θητείας και τις Στρατιωτικές δαπάνες (μιλάω για τον σκεπτόμενο Έλληνα). Διότι! ο Ελληνικός λαός βλέπει τι γίνεται γύρω μας, τα πολιτικά Κόμματα είναι τυφλά μόνο εξουσία ονειρεύονται. 

Κατά την προσωπική μου γνώμη, για να μπορεί να μπει μια τάξη στην χώρα μας, αυτή θέλει Ηγέτες. Η διαφορά μεταξύ ΗΓΕΤΗ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ εξουσίας είναι, ο μεν δεύτερος ακολουθεί την «πεπατημένη» λαμβάνοντας αποφάσεις που εξυπηρετούν τα κομματικά συμφέροντα, ενώ ο Ηγέτης δεν διστάζει να πάρει σκληρές, αλλά δίκαιες και φαινομενικά δυσάρεστες αποφάσεις, όταν πιστεύει έτσι εξασφαλίζεται η ευημερία του ελληνικού λαού και η ισχυροποίηση της Χώρας [Αμυντικά – Οικονομικά] 

"Η ΑΡΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ" 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.