26 Μαρτίου 2015

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ SIEMENS.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
egerssi@otenet.gr 
www.apostoloupanos.gr 

Οι πάντες πλέον γνωρίζουν πως η μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που επιδίκαζε οικονομική αποζημίωση της γερμανικής εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο 2 δις ευρώ, καταστρατηγήθηκε από τις Μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά και μετατράπηκε σε αποζημίωση περί των 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά και που σε όλα του τα σημεία και αυτός ο κολοβός συμβιβασμός Ελληνικού Δημοσίου και Siemens έχει κατάφορα παραβιαστεί από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας. 

Και ενώ αναμένουμε την εκδίκαση στο ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης της συμφωνίας συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, που κατέθεσαν “οι Έλληνες Φορολογούμενοι” και εκδικάζεται την 24η Μαρτίου 2015, και ενώ έχουμε την πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καθίζει στο εδώλιο 64 κατηγορούμενους, για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, από τα οποία “λαδώνονταν” πολιτικά κυβερνητικά πρόσωπα για να παίρνει η γερμανική εταιρεία διαγωνισμούς με το ελληνικό Δημόσιο. Όπου, πρώην διευθυντικά στελέχη της Siemens ΑΕ - Μιχάλης Χριστοφοράκος, Ηλίας Γεωργίου, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης – , 13 Γερμανοί, πρώην διευθυντικά στελέχη της μητρικής εταιρείας στη Γερμανία, καθώς επίσης ο Θεόδωρος Τσουκάτος και αρκετά πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, καλούνται σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών να λογοδοτήσουν για την περιβόητη σύμβαση 8002 που αφορούσε στην ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Μια σύμβαση που τα απόνερά της το 1993 έριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπου όλοι οι παραπάνω θα λογοδοτήσουν για ξέπλυμα “βρώμικου” χρήματος , ενεργητική και παθητική δωροδοκία!! 

Και ενώ έχουμε αυτά τα δεδομένα, μέσω του facebook γίναμε κοινωνοί μιας περίεργης και συνάμα ύποπτης ιστορίας!! Η Κατερίνα Τσακάλου – πρώην επιτελικό στέλεχος της Siemens επί σειρά ετών και προϊσταμένη του γραφείου του Μιχάλη Χριστοφοράκου στα χρόνια της παντοδυναμίας του – έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της επάνω από τη φωτογραφία της, όπου εμφανίζεται με κακοποιημένο το πρόσωπό της και με μαυρισμένο το αριστερό της μάτι: “Και αυτό μάλλον bullying πρέπει να λέγεται…”. 



Έτσι, ήρθαμε σε επαφή με την Κατερίνα Τσακάλου και η οποία μας κατήγγειλε: «Το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2015, κατέβασα τα σκουπίδια από το σπίτι μου και ξαφνικά μου επιτέθηκε ένας άνδρας ο οποίος με γρονθοκόπησε με αγριότητα». Γι΄ αυτή την εγκληματική πράξη η κ. Τσακάλου κατάθεσε την Πέμπτη 19 Μαρτίου, μήνυση κατ΄ αγνώστων στην αστυνομική ασφάλεια Αμαρουσίου. Και την Παρασκευή 20 Μαρτίου θα εξεταζόταν από Ιατροδικαστή!! 

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως η κ. Τσακάλου εξακολουθεί και είναι προστατευόμενη μάρτυς. Όπως επίσης, να αναφέρουμε – η ίδια μας το εκμυστηρεύθηκε - πως εκκρεμεί η έκδοση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών - διαδικασία εργατικών διαφορών, σε αγωγή που είχε καταθέσει κατά της Siemens ΑΕ για παράνομη απόλυση και με αίτημα την επαναπρόσληψή της και την αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης. Στην προκειμένη περίπτωση το αξιοπερίεργο είναι πως, η εκδίκαση της υποθέσεως έγινε στις 15 Απριλίου 2013 και ακόμη μετά από 23 μήνες δεν έχει εκδοθεί απόφαση. Όταν για παρόμοιες περιπτώσεις η ετυμηγορία δεν ξεπερνά τους 8 μήνες!!! Προφανώς, τυχαία η καθυστέρηση ετυμηγορίας!!


Άξιον λόγου να αναφερθεί είναι επίσης, πως μάρτυρας υπέρ της πολυεθνικής εταιρείας ήταν ο υπάλληλός της – διευθυντής μηχανογράφησης της εποχής Χριστοφοράκου αλλά και της σημερινής διοίκησης Ξυνή – Σπυρίδων Κλάδης!! Και λέμε, άξιον λόγου, γιατί: 

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, η εφημερίδα “Δημοκρατία” δημοσίευε στο πρωτοσέλιδό της: «Μυστήριο με στοιχεία-σοκ της Siemens! Πως έκλεψαν το laptop του διευθυντή μηχανογράφησης που λέγεται πως κατείχε τον σκληρό δίσκο του Μ.Χριστοφοράκου»! Και στο ρεπορτάζ του ο Στέφανος Χίος έγραφε: «Κλοπή μυστήριο έντεκα ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012 – η οποία επιδέχεται πολλές ερμηνείες – έγινε στο αυτοκίνητο του διευθυντή μηχανογράφησης της αμαρτωλής εταιρείας Siemens….

Οι άγνωστοι και ασύλληπτοι δράστες άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητο του στελέχους της γερμανικής εταιρείας ένα laptop, κατά διαβολική σύμπτωση πανομοιότυπο με εκείνο που είχαν παραδώσει στο Μόναχο ως δώρο, στις 23 Φεβρουαρίου 2005, στην τότε δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μ.Χριστοφοράκος και ο Κλάους Κλάινφελντ. Το θύμα της ληστρικής επίθεσης είναι ο Σπύρος Κλάδης, πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του κάποτε κραταιού Χριστοφοράκου και δεξί χέρι του σημερινού προέδρου Πάνου Ξυνή…

Σύμφωνα με δελτίο συμβάντων του τμήματος ασφαλείας Αμαρουσίου, στις 6 Ιουνίου 2012 (11 ημέρες πριν από τις εκλογές) προσήλθε στην αστυνομική υπηρεσία ο Σπύρος Κλάδης και κατέθεσε ότι την προηγούμενη βραδιά, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του και έκλεψαν ένα laptop, όπου υπήρχαν αποθηκευμένα πολύτιμα ηλεκτρονικά αρχεία της εταιρείας, “χάρτες” δεδομένων, απόρρητα στοιχεία, που κάποιοι πιθανολογούν ότι περιλάμβαναν κωδικούς χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών του προσωπικού αλλά και διευθυντικών στελεχών, απόρρητα e-mails και ηλεκτρονική αλληλογραφία εργαζομένων και καταστάσεις που αφορούσαν τη λειτουργική και οργανωτική δομή του θυγατρικού παραρτήματος του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα». 

Να σημειωθεί πως ποτέ δεν δημοσιεύθηκε πρόοδος στην ανεύρεση των δραστών. Όπως επίσης, καμιά πρόοδος δεν επετεύχθη σε μια σειρά υπόπτων ατυχημάτων που συνέβησαν σε έναν άλλο βασικό μάρτυρα της υπόθεσης Siemens, τον κ. Ευάγγελο Σέκερη. Δηλαδή, τον άνθρωπο-κλειδί στην υπόθεση της Siemens -ΟΤΕ και τον οποίο δεν κάλεσε ποτέ η Ειδική Ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα να καταθέσει όσα ξέρει! Ο κ. Σέκερης σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τον περασμένο Δεκέμβριο την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο του, έχασε τον έλεγχο και κινδύνευσε να σκοτωθεί πάνω στις προστατευτικές μπάρες της Αττικής Οδού. Κατεβαίνοντας διαπίστωσε ότι κάποιοι του είχαν κόψει με μαχαίρι τα λάστιχα του αυτοκινήτου του, γεγονός που δεν είχε αντιληφθεί την ώρα που ξεκίνησε να φύγει από το σπίτι του. Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Σέκερης είχε καταγγείλει ανάλογο περιστατικό. Λίγες μόλις εβδομάδες πιο πριν, άγνωστοι είχαν σπάσει το αυτοκίνητο του έξω από τη Ναυτική Διοίκηση στην πλατεία Κλαυθμώνος, γεγονός που είχε αναφέρει στο Α.Τ. Συντάγματος, ενώ ήταν γνωστό ότι κάποιοι τον παρακολουθούσαν εδώ και καιρό, με “τσίλιες” κάτω από το σπίτι του. Από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο άγνωστοι είχαν αρπάξει απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα. 

Συμπτώσεις και ατυχή συμβάντα ονομάζονται όλα τα παραπάνω; Ίσως, θα λέγαμε!!!



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Ο κ. Κλάδης, δεξί χέρι του Χριστοφοράκου, δεξί χέρι του Ξυνή!!!
Ένας άνθρωπος που κατά τα λεγόμενα, πολλών εργαζομένων, δεν έχει τελειώσει ούτε μια δευτεροβάθμια εκπαίδευση!!! Σε κάποια παρουσίαση, λένε, όταν ο Κλάδης έγραψε «ΧΟΡΑ» στο πίνακα ο Χριστοφοράκος τράβηξε μια «παύλα» κάτω από το όμικρον προκειμένου να τον διορθώσει.
Ο Χριστοφοράκος ήξερε προφανώς γιατί τον τοποθέτησε σε μια τόσο «ευαίσθητη θέση». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός το ότι ο Κλάδης «ηγείτο» τους ελέγχους από τις Αμερικανικές ελεγκτικές εταιρίες στην Ελλάδα.
Αλήθεια, τι στοιχεία έχει συλλέξει που τον κάνουν «το δεξί χέρι». Κανένας εισαγγελέας δεν έχει αναρωτηθεί;
Νομίζω ότι οι αρχές μας δεν χρειάζονται τον Χριστοφοράκο για να μάθουν τα ονόματα που τα έχουν «πάρει» αλλά τον Κλάδη πρέπει να πιέσουν και κάτι θα βγει.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.