Σελίδες
26 Μαρτίου 2015
ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ SIEMENS.
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
Οι πάντες πλέον γνωρίζουν πως η μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που επιδίκαζε οικονομική αποζημίωση της γερμανικής εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο 2 δις ευρώ, καταστρατηγήθηκε από τις Μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά και μετατράπηκε σε αποζημίωση περί των 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά και που σε όλα του τα σημεία και αυτός ο κολοβός συμβιβασμός Ελληνικού Δημοσίου και Siemens έχει κατάφορα παραβιαστεί από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας.
Και ενώ αναμένουμε την εκδίκαση στο ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης της συμφωνίας συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, που κατέθεσαν “οι Έλληνες Φορολογούμενοι” και εκδικάζεται την 24η Μαρτίου 2015, και ενώ έχουμε την πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καθίζει στο εδώλιο 64 κατηγορούμενους, για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, από τα οποία “λαδώνονταν” πολιτικά κυβερνητικά πρόσωπα για να παίρνει η γερμανική εταιρεία διαγωνισμούς με το ελληνικό Δημόσιο. Όπου, πρώην διευθυντικά στελέχη της Siemens ΑΕ - Μιχάλης Χριστοφοράκος, Ηλίας Γεωργίου, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης – , 13 Γερμανοί, πρώην διευθυντικά στελέχη της μητρικής εταιρείας στη Γερμανία, καθώς επίσης ο Θεόδωρος Τσουκάτος και αρκετά πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, καλούνται σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών να λογοδοτήσουν για την περιβόητη σύμβαση 8002 που αφορούσε στην ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Μια σύμβαση που τα απόνερά της το 1993 έριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπου όλοι οι παραπάνω θα λογοδοτήσουν για ξέπλυμα “βρώμικου” χρήματος , ενεργητική και παθητική δωροδοκία!!
Και ενώ έχουμε αυτά τα δεδομένα, μέσω του facebook γίναμε κοινωνοί μιας περίεργης και συνάμα ύποπτης ιστορίας!! Η Κατερίνα Τσακάλου – πρώην επιτελικό στέλεχος της Siemens επί σειρά ετών και προϊσταμένη του γραφείου του Μιχάλη Χριστοφοράκου στα χρόνια της παντοδυναμίας του – έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της επάνω από τη φωτογραφία της, όπου εμφανίζεται με κακοποιημένο το πρόσωπό της και με μαυρισμένο το αριστερό της μάτι: “Και αυτό μάλλον bullying πρέπει να λέγεται…”.
Έτσι, ήρθαμε σε επαφή με την Κατερίνα Τσακάλου και η οποία μας κατήγγειλε: «Το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2015, κατέβασα τα σκουπίδια από το σπίτι μου και ξαφνικά μου επιτέθηκε ένας άνδρας ο οποίος με γρονθοκόπησε με αγριότητα». Γι΄ αυτή την εγκληματική πράξη η κ. Τσακάλου κατάθεσε την Πέμπτη 19 Μαρτίου, μήνυση κατ΄ αγνώστων στην αστυνομική ασφάλεια Αμαρουσίου. Και την Παρασκευή 20 Μαρτίου θα εξεταζόταν από Ιατροδικαστή!!
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως η κ. Τσακάλου εξακολουθεί και είναι προστατευόμενη μάρτυς. Όπως επίσης, να αναφέρουμε – η ίδια μας το εκμυστηρεύθηκε - πως εκκρεμεί η έκδοση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών - διαδικασία εργατικών διαφορών, σε αγωγή που είχε καταθέσει κατά της Siemens ΑΕ για παράνομη απόλυση και με αίτημα την επαναπρόσληψή της και την αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης. Στην προκειμένη περίπτωση το αξιοπερίεργο είναι πως, η εκδίκαση της υποθέσεως έγινε στις 15 Απριλίου 2013 και ακόμη μετά από 23 μήνες δεν έχει εκδοθεί απόφαση. Όταν για παρόμοιες περιπτώσεις η ετυμηγορία δεν ξεπερνά τους 8 μήνες!!! Προφανώς, τυχαία η καθυστέρηση ετυμηγορίας!!
Άξιον λόγου να αναφερθεί είναι επίσης, πως μάρτυρας υπέρ της πολυεθνικής εταιρείας ήταν ο υπάλληλός της – διευθυντής μηχανογράφησης της εποχής Χριστοφοράκου αλλά και της σημερινής διοίκησης Ξυνή – Σπυρίδων Κλάδης!! Και λέμε, άξιον λόγου, γιατί:
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, η εφημερίδα “Δημοκρατία” δημοσίευε στο πρωτοσέλιδό της: «Μυστήριο με στοιχεία-σοκ της Siemens! Πως έκλεψαν το laptop του διευθυντή μηχανογράφησης που λέγεται πως κατείχε τον σκληρό δίσκο του Μ.Χριστοφοράκου»! Και στο ρεπορτάζ του ο Στέφανος Χίος έγραφε: «Κλοπή μυστήριο έντεκα ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012 – η οποία επιδέχεται πολλές ερμηνείες – έγινε στο αυτοκίνητο του διευθυντή μηχανογράφησης της αμαρτωλής εταιρείας Siemens….
Οι άγνωστοι και ασύλληπτοι δράστες άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητο του στελέχους της γερμανικής εταιρείας ένα laptop, κατά διαβολική σύμπτωση πανομοιότυπο με εκείνο που είχαν παραδώσει στο Μόναχο ως δώρο, στις 23 Φεβρουαρίου 2005, στην τότε δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μ.Χριστοφοράκος και ο Κλάους Κλάινφελντ. Το θύμα της ληστρικής επίθεσης είναι ο Σπύρος Κλάδης, πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του κάποτε κραταιού Χριστοφοράκου και δεξί χέρι του σημερινού προέδρου Πάνου Ξυνή…
Σύμφωνα με δελτίο συμβάντων του τμήματος ασφαλείας Αμαρουσίου, στις 6 Ιουνίου 2012 (11 ημέρες πριν από τις εκλογές) προσήλθε στην αστυνομική υπηρεσία ο Σπύρος Κλάδης και κατέθεσε ότι την προηγούμενη βραδιά, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του και έκλεψαν ένα laptop, όπου υπήρχαν αποθηκευμένα πολύτιμα ηλεκτρονικά αρχεία της εταιρείας, “χάρτες” δεδομένων, απόρρητα στοιχεία, που κάποιοι πιθανολογούν ότι περιλάμβαναν κωδικούς χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών του προσωπικού αλλά και διευθυντικών στελεχών, απόρρητα e-mails και ηλεκτρονική αλληλογραφία εργαζομένων και καταστάσεις που αφορούσαν τη λειτουργική και οργανωτική δομή του θυγατρικού παραρτήματος του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα».
Να σημειωθεί πως ποτέ δεν δημοσιεύθηκε πρόοδος στην ανεύρεση των δραστών. Όπως επίσης, καμιά πρόοδος δεν επετεύχθη σε μια σειρά υπόπτων ατυχημάτων που συνέβησαν σε έναν άλλο βασικό μάρτυρα της υπόθεσης Siemens, τον κ. Ευάγγελο Σέκερη. Δηλαδή, τον άνθρωπο-κλειδί στην υπόθεση της Siemens -ΟΤΕ και τον οποίο δεν κάλεσε ποτέ η Ειδική Ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα να καταθέσει όσα ξέρει! Ο κ. Σέκερης σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τον περασμένο Δεκέμβριο την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο του, έχασε τον έλεγχο και κινδύνευσε να σκοτωθεί πάνω στις προστατευτικές μπάρες της Αττικής Οδού. Κατεβαίνοντας διαπίστωσε ότι κάποιοι του είχαν κόψει με μαχαίρι τα λάστιχα του αυτοκινήτου του, γεγονός που δεν είχε αντιληφθεί την ώρα που ξεκίνησε να φύγει από το σπίτι του. Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Σέκερης είχε καταγγείλει ανάλογο περιστατικό. Λίγες μόλις εβδομάδες πιο πριν, άγνωστοι είχαν σπάσει το αυτοκίνητο του έξω από τη Ναυτική Διοίκηση στην πλατεία Κλαυθμώνος, γεγονός που είχε αναφέρει στο Α.Τ. Συντάγματος, ενώ ήταν γνωστό ότι κάποιοι τον παρακολουθούσαν εδώ και καιρό, με “τσίλιες” κάτω από το σπίτι του. Από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο άγνωστοι είχαν αρπάξει απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα.
Συμπτώσεις και ατυχή συμβάντα ονομάζονται όλα τα παραπάνω; Ίσως, θα λέγαμε!!!
1 σχόλιο:
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κ. Κλάδης, δεξί χέρι του Χριστοφοράκου, δεξί χέρι του Ξυνή!!!
Ένας άνθρωπος που κατά τα λεγόμενα, πολλών εργαζομένων, δεν έχει τελειώσει ούτε μια δευτεροβάθμια εκπαίδευση!!! Σε κάποια παρουσίαση, λένε, όταν ο Κλάδης έγραψε «ΧΟΡΑ» στο πίνακα ο Χριστοφοράκος τράβηξε μια «παύλα» κάτω από το όμικρον προκειμένου να τον διορθώσει.
Ο Χριστοφοράκος ήξερε προφανώς γιατί τον τοποθέτησε σε μια τόσο «ευαίσθητη θέση». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός το ότι ο Κλάδης «ηγείτο» τους ελέγχους από τις Αμερικανικές ελεγκτικές εταιρίες στην Ελλάδα.
Αλήθεια, τι στοιχεία έχει συλλέξει που τον κάνουν «το δεξί χέρι». Κανένας εισαγγελέας δεν έχει αναρωτηθεί;
Νομίζω ότι οι αρχές μας δεν χρειάζονται τον Χριστοφοράκο για να μάθουν τα ονόματα που τα έχουν «πάρει» αλλά τον Κλάδη πρέπει να πιέσουν και κάτι θα βγει.