27 Μαρτίου 2015

Ο Τσίπρας μίλησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ελληνική επανάσταση... εκθειάζοντας την Ευρώπη!!!!!

Ο Τσίπρας κρέμασε την υποταγή του εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούσαν τα άρματα.

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Έλληνας πρωθυπουργός αφαίρεσε από τους Έλληνες αγωνιστές του '21 την αυτόνομη απόφασή τους να επαναστατήσουν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στήριξε την ομιλία του στα συγγράμματα του ιστορικού Σπ. Ασδραχτά λέγοντας ότι “το '21 είναι η πιο ευρωπαϊκή στιγμή του νεότερου Ελληνισμού” μπλέκοντας τους εμφύλιους αστικούς πολέμους της Δύσης με τον απελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων εναντίον της απολυταρχίας και της υποδούλωσης.

Ο Επίκουρος είχε δάσκαλο τον Ζαν Ζακ Ρουσσώ

“Την ελληνική Επανάσταση δεν μπορούμε να την διαβάσουμε, ούτε πολύ περισσότερο, να την κατανοήσουμε, έξω και πέρα από την οικουμενική δυναμική των μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών ρευμάτων της εποχής”, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Για να δικαιολογήσει την οικουμενική δυναμική των πολιτικών ρευμάτων της εποχής ο κ. Τσίπρας είπε το απίστευτο: “Αυτή η οικουμενική δυναμική προήλθε στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα από την Αμερικανική και Γαλλική Επανάσταση, προσέβαλε αμετάκλητα τα θεμέλια του παλαιού κόσμου”.

Γράφοντας την νέα Ελληνική Ιστορία, ο κ. Τσίπρας, ούτε λίγο, ούτε πολύ ως την αρχή όλων των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιδεών περί ελευθερία και ανεξαρτησίας θέτει την Γαλλική Επανάσταση αφού παράλληλα με τον απελευθερωτικό πόλεμο των Ελλήνων εναντίον των Οθωμανών έγιναν επαναστάσεις στο Μεξικό, στην Αϊτή και μετέπειτα στην Αφρική και στην Ασία.

Η επανάσταση των Προκρίτων

Αλλάζοντας τα ιστορικά στοιχεία όπως συμφέρει την παρούσα πολιτική και ευρωπαϊκή κατάσταση ο κ. Τσίπρας έκανε μεγάλους αγωνιστές τους “'Ελληνες” προκρίτους, τους εμπόρους της στεριάς και της θάλασσας αλλά και τους καραβοκύρηδες : “Μέσα από τη συμμετοχή τους στον γενικό ξεσηκωμό, οι άνθρωποι του Αγώνα, οι απλοί άνθρωποι του λαού, οι εξεγερμένοι αγρότες, οι αρματολοί, οι κλέφτες, οι πειρατές, οι έμποροι της στεριάς και της θάλασσας, οι καραβοκύρηδες, οι πρόκριτοι και οι λόγιοι, μετασχηματίστηκαν σε επαναστάτες, σε στρατό και ναυτικό της Επανάστασης. Γκρέμισαν τον παλιό κόσμο καταστρέφοντας ακόμα και τους όρους της δικής τους προεπαναστατικής εξουσίας”.

Σε ξεχωριστή παράγραφο τίμησε δεόντως την συμβολή των Φιλελλήνων που “όποιες κι αν ήταν οι πολιτισμικές και προσωπικές αναφορές και στοχεύσεις των Φιλελλήνων, αυτό που συνέδεε το κίνημα του Φιλελληνισμού ήταν η υποστήριξη μιας ευρωπαϊκής Επανάστασης, ενός έθνους στον αγώνα για τη χειραφέτησή του”.

Πήρε σβάρνα και την Εθνική Αντίσταση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν σταμάτησε μόνο στις ιστορικές παρερμηνείες που αφορούν τον Ελληνικό Απελευθερωτικό Αγώνα του '21, αλλά έφθασε στο σημείο να υποβαθμίσει και την Εθνική Αντίσταση κατά την Γερμανική Κατοχή. “ Η Επανάσταση του 1821 και η Εθνική Αντίσταση είναι δύο κορυφαίες τέτοιες στιγμές ...θα μπορούσαμε να ξαναδούμε τον ελληνικό ιστορικό χώρο ως κομμάτι του ευρωπαϊκού, εντάσσοντας την Επανάσταση του 1821 στο ευρωπαϊκό της πλαίσιο, ή την Εθνική Αντίσταση στον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα των ευρωπαϊκών λαών”.

Πουθενά στην ομιλία του κ. Τσίπρα, που βάπτισε τον Απελευθερωτικό Αγώνα του '21 ως “γνήσιο πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού” δεν είχε στίγμα του οικουμενικού ελληνικού πνεύματος που ήταν οι σπόροι για όλα τα φιλοσοφικά και ιδεολογικά κινήματα όλων των εποχών. Εννοείται καμία αναφορά στον Ρήγα Φεραίο ο οποίος απέβλεπε στην απελευθέρωση και ενοποίηση όλων των Βαλκανικών λαών και όλου του ελληνικού στοιχείου που ήταν διασκορπισμένο στην Ανατολή και στα ευρωπαϊκά κέντρα.

Μάς ξελάσπωσε ο Ομπάμα

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, την ίδια ημέρα που ο κ. Τσίπρας άλλαζε την Ελληνική Ιστορία ξεκινώντας την από τις προεπαναστατικές εποχές της Γαλλικής Επανάστασης, ο πλανητάρχης Ομπάμα έκανε μάθημα της πραγματικής Ιστορίας που ο Έλληνας πρωθυπουργός αγνοεί.


“Σήμερα γιορτάζουμε το ελληνικό πνεύμα που ενέπνευσε τα δύο μεγάλα μας έθνη”, γράφει ο Μπάρακ Ομπάμα στην ετήσια διακήρυξη του για την Ελληνική Επανάσταση. "Από την αυγή του Έθνους μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα μοιράζονται έναν δεσμό που σφυρηλατήθηκε μέσα από κοινό αγώνα και ριζωμένο σε αμοιβαίες πεποιθήσεις. Οι Ελληνικές Αρχές καθοδήγησαν τους ιδρυτές μας που ανακήρυξαν την Αμερικανική Ανεξαρτησία και σχεδόν μισό αιώνα μετά, οι Έλληνες Επαναστάτες πάλεψαν να αποτινάξουν τον ζυγό μιας αυτοκρατορίας. Ανανέωσαν το δόγμα που ενώνει ελεύθερους ανθρώπους”, και συνεχίζει.

"Ήταν το δημοκρατικό παράδειγμα της αρχαίας Ελλάδας από το οποίο η γενιά ιδρυτών της Αμερικής άντλησε δύναμη... στις πρώτες ημέρες του έθνους μας αναζητήσαμε σοφία από την ελληνική ιστορία και φιλοσοφία και βρήκαμε ελπίδα μέσα από τις σελίδες των διαχρονικών ελληνικών κειμένων" έγραψε ο πλανητάρχης.

Κατά την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποδείχτηκαν δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον δεν αποδέχεται την Απελευθερωτικό Αγώνα ως προϊόν των διαχρονικών και οικουμενικών ελληνικών αξιών και δεύτερον ότι οι Ακαδημαϊκοί που τον κάλεσαν να μιλήσει και τον άκουγαν έκθαμβοι τιμούν και ασπάζονται τις θεωρίες του κ. Τσίπρα εφόσον ούτε ένας δεν σηκώθηκε να φύγει από την αίθουσα προσβεβλημένος για την αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας.

Πηγή "Στον Τοίχο"

το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.