28 Μαρτίου 2015

Έκθεση διαστημικής τεχνολογίας στην Αθήνα… όσοι πιστοί!

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος (European Space Expo), μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2015 σε ειδικά διαμορφωμένο λευκό θόλο στην πλατεία Συντάγματος. 

Το si-Cluster, ο ελληνικός συνεργατικός σχηματισμός διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, υπό τον συντονισμό του Corallia, υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά ως χορηγός στην έκθεση, η οποία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον κλάδο στην χώρα μας. 

Ως χορηγός της European Space Expo, οι επιχειρήσεις και οι ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς του si-Cluster θα αναδείξουν έργα και εφαρμογές διαστημικής τεχνολογίας που ήδη υλοποιούνται και λειτουργούν στην Ελλάδα και δημιουργούν σημαντικά οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. 

Οι εφαρμογές αυτές αφορούν ένα μεγάλο εύρος θεματικών περιοχών, όπως είναι η περιβαλλοντική παρακολούθηση χερσαίων και θαλάσσιων εκτάσεων, η γεωργία ακριβείας, η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ο εντοπισμός κινδύνου πυρκαγιάς, η χωροθέτηση ειδικών εγκαταστάσεων (π.χ. ΧΥΤΑ, ΚΕΛ), κ.λπ. 

Ταυτόχρονα, θα τονίσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα στις παγκόσμιες αγορές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την απασχόληση Ελλήνων επιστημόνων σ’ έναν ιδιαίτερα εξειδικευμένο και συναρπαστικό κλάδο, αλλά και να τονώσουν τη συνολικότερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 

Στο πλαίσιο της European Space Expo, το si-Cluster θα διοργανώσει σειρά δωρεάν εκδηλώσεων. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό, με τις ώρες λειτουργίας της να διαμορφώνονται ως εξής: Δευτέρα – Πέμπτη: 09:00 – 20:00, Παρασκευή – Σάββατο: 10:00 – 21:00, Κυριακή: 10:00 – 20:00. 

Η Αθήνα αποτελεί τον 24ο σταθμό της περιοδείας της European Space Expo. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, μέσω μιας διαδραστικής εμπειρίας, να γνωρίσουν από κοντά το ευρύ φάσμα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, καθώς και να παρακολουθήσουν σχετικές παρουσιάσεις από ειδικούς και να ενημερωθούν για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από τα ελεύθερα και ανοικτά δεδομένα και από τα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα. 

Παράλληλα με τις δράσεις του si-Cluster, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, τα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα δορυφορικής πλοήγησης, Galileo και EGNOS, καθώς και το πρόγραμμα παρατήρησης της Γης, Copernicus. Τα εν λόγω προγράμματα αναμένεται να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά, να συμβάλουν στην υποστήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. 

Η έκθεση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη και τις εφαρμογές των ευρωπαϊκών διαστημικών προγραμμάτων στην καθημερινή τους ζωή. Ο αριθμός των ευρωπαίων πολιτών που την έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τους 500.000. 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://ec.europa.eu/growth/sectors/space/expo/index_en.htm

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.