8 Φεβρουαρίου 2014

Κοινότητα το Κυπριακό κράτοςγια τον Σαμαρά!!! Το έβαλε στην ίδια θέση με τους Τούρκους κατακτητές...

Σοκ από την αναφορά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη: Χαρακτήρισε "κοινότητα" το κυπριακό κράτος και κατ'αυτό τον τρόπο φυσικά έδωσε την ευλογία του για την αποδοχή του νέου σχεδίου Ανάν, ενώ δικαίωσε και τον γ.γ. του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει επίσης το κυπριακό κράτος ως "ελληνοκυπριακή κοινότητα"!

Συγκεκριμένα ο Α.Σαμαράς, δήλωσε ότι «έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων». 

Ποιες κοινότητες; Πάγια θέση της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς είναι ότι το Κυπριακό μετά το 1974 είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής τμήματος ενός κράτους και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεταξύ του κυπριακού κράτους και της τουρκοκυπριακής κοινότητας. 

Δηλαδή έχουμε ένα κράτος και μία κοινότητα που συνομιλούν, όχι δύο κοινότητες, όπως μας είπε σήμερα ο Α.Σαμαράς, υιοθετώντας πλήρως την φρασεολογία της Άγκυρας που δεν αναγνωρίζει το κυπριακό κράτος! 

Αυτό ήταν και το σημείο επάνω στο οποίο στάθηκε σαν βράχος και ο τελευταίος Εθνάρχης ο τότε πρόεδρος της Κϋπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, τον Απρίλιο του 2004 στο περίφημο δάγγελμά του: 

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω 'κοινότητα' χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

«Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία σου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας.

Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Τότε βέβαια, ο Α.Σαμαράς δεν ήταν καν βουλευτής, οπότε είναι πιθανόν να μην θυμάται τα παραπάνω λόγια, αλλά νομίζουμε ότι είναι ο ίδιος ο Α.Σαμαράς ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Κύπρο "το δεύτερο ελληνικό κράτος". 

Τώρα "το δεύτερο ελληνικό κράτος" έγινε "κοινότητα". Ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάρει προαγωγή και να γίνει και "δήμος".

Στον Έλληνα πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά μπορεί κάποιος να του καταμαρτυρήσει πολλά, ιδιαίτερα μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 που έκανε την τεράστια κυβίστηση  και από πολέμιος βρέθηκε υπερασπιστής του Μνημονίου.

Αλλά οι πατριωτικές του θέσεις εμφανίζονταν σε γενικές γραμμές σταθερές. Μέχρι σήμερα που έκανε το "δεύτερο ελληνικό κράτος" μία "συνιστώσα κοινότητα"... 

Κρίμα! 

Δείτε και το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις ΕΔΩ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.