25 Φεβρουαρίου 2014

Εγκύκλιος-φωτιά από Ν.Νικολόπουλο για τις ανακρίτριες στην υπόθεση της ΧΑ.

Με μια εγκύκλιο που "σφάζει με το βαμβάκι" τις ανακρίτριες στην υπόθεση των διώξεων κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητρόπουλου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αθήνας βολευτής και πρώην υφυπουργός, Νίκος Νικολόπουλος προκαλεί πολιτικές αναταράξεις στο χώρο της δεξιάς με μία εγκύκλιο-φωτιά. 

Συγκεκριμένα ο ανεξάρτητος βουλευτής ο οποίος παραιτήθηκε από υφυπουργός και μέλος της ΚΟ της ΝΔ όταν έλαβε εντολή από τον Α.Σαμαρά να πει "ναι σε όλα στην τρόικα" εξέδωσε την παρακάτω εγκύκλιο στα μέλη και τους υποστηρικτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο οποίο είναι γ.γ. και του κινήματος "Ανατροπή"  που θα είναι ο συνδυασμός που θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής: 

"Με αφορμή το παραπεμπτικό που εστάλη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου , από τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητρόπουλου, βάσει του οποίου ζητείται η ποινική  δίωξη σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α., ζητώ από  τα μέλη  και τους  φίλους του κινήματος ΑΝΑΤΡΟΠΗ να αποφεύγουν:

1) Την ομοιόμορφη ένδυση και υπόδηση  
2) Το συντεταγμένο βάδισμα
3) Τη λήψη  αρμοδιοτήτων  και καθηκόντων  στα πλαίσια λειτουργίας του κινήματος
4) Τη διάδοση των ιδεών του κινήματος
5) Την αγορά νεροπίστολων στα παιδιά τους
6) Τη συμμετοχή σε παιχνίδια χρωματισφαίρισης  (paintball)    

Ο Γενικός Γραμματέας

Νίκος Ι. Νικολόπουλος"

Είναι εμφανής η "λεπτή" ειρωνεία απέναντι σε ένα παραπεμπτικό το οποίο έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις για το περιεχόμενό του, όπως επικρίσεις για ιδεολογικό κυνήγι μαγισσών έχουν δεχθεί και οι ίδιες οι ανακρίτριες (την Ι.Κλάπα την κατηγόρησε ότι  εμφορείται από ακραίες κομμουνιστικές αντιλήψεις ο Παύλος Σαράκης μέλος της ΝΔ μέχρι την διαγραφή του επειδή ανέλαβε συνήγορος του Η.Κασιδιάρη). 

Και θέτει 'εμμεσα ζητήματα δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμοποίησης των ανακριτικών πράξεων που έχουν περιλάβει ως "τεκμήρια¨τα παραπάνω "αδικήματα" προκειμένου να τεκμηριωθεί η δίωξη για "εγκληματική οργάνωση" κατά των υπόλοιπών βουλευτώ της Χρυσής Αυγής.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της ΝΔ και υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες πορ πρόσκεινται στην κυβέρνηση ότι "Ο Ν.Νικολόπουλος "φλερτάρει" με την Χρυσή Αυγή".

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής (δημοσκοπήσεις των φέρουν να κινείται μεταξύ του 10-15%) μίλησε πλέον χωρίς περιστροφές και αυτά που λέει "τσούζουν": 

«Η Δημοκρατία υπερέχει γιατί δεν διώκει και δεν φυλακίζει τις άλλες ιδεολογίες, αλλά τις νικάει στο πεδίο των επιχειρημάτων. 

Θα είμαι πάντοτε ενάντιος σε ο,τιδήποτε προσπαθεί να φυλακίσει την ελευθερία και να μετατρέψει την δημοκρατία σε έναν… εκδημοκρατισμένο φασισμό. 

Κάποιοι, μέσω των φυλακίσεων και των διώξεων εις βάρος της Χρυσής Αυγής μπορεί να λειαίνουν το έδαφος για μία εκτεταμένη επιχείρηση πολιτικών διώξεων, που θα διατρέχουν όλο τον άξονα της εκάστοτε αντιπολίτευσης, ώστε “νόμιμοι” να είναι μόνον όσοι είναι με το σύστημα και όλοι οι άλλοι να μετατρέπονται σε “παράνομους”. 

Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε, κανένας πραγματικός δημοκράτης δεν μπορεί να το αποδεχτεί, αφού στη δημοκρατία, η πολιτική διαπάλη διεξάγεται με όρους ιδεολογικούς, με τη δύναμη των επιχειρημάτων και την άσκηση πολιτικής υπέρ της ευημερίας του λαού.

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι η ποινικοποίηση των ιδεολογιών – ακόμα και των πλέον ακραίων όπως ο απεχθής Ναζισμός - είναι απολύτως αντιδημοκρατική. 

Η άνθηση των ακραίων αντιλήψεων στην χώρα είναι απότοκο της φτώχειας, της ύφεσης και της ανεργίας που πλήττει τον λαό.

Η απάντηση της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι η φυλάκιση και τιμωρία των αποτελεσμάτων της κρίσης, αλλά η αντιμετώπιση των αιτίων της κρίσης. Κάθε άλλη  στρατηγική, όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματική, αλλά είναι και επικίνδυνη! 

Είναι η ώρα λοιπόν, το σύνολο όσων πιστεύουν πραγματικά στην δημοκρατία, σε όποια κομματική παράταξη και αν ανήκουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην νομίζουν ότι κρυβόμενοι θα δοξαστούν. Ας μιλήσουν ανοικτά για δημοκρατία και ας την υπερασπιστούν. 

Όπως έπραξε ο Μανώλης Γλέζος που ψήφισε ενάντια στην διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. 

Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Γλέζος θέλει να προστατεύσει την Χρυσή Αυγή ή ότι συμπαθεί τον ναζισμό και οποιαδήποτε άλλη, ολοκληρωτική και φασιστική ιδεολογία.

Ο Μανώλης Γλέζος, διαφύλαξε την Δημοκρατία, ξέροντας ότι η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών κάποιων βουλευτών δεν μπορεί να συνδυάζεται με την κατάργηση των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών, όπως είναι και η χρηματοδότηση των πολιτικών σχηματισμών που έλαβαν ένα ικανό ποσοστό από τον λαό και εκπροσωπούν ένα σημαντικό κομμάτι του.

Ακριβώς αυτό τονίζω και εγώ. Δεν στηρίζω τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά τη Δημοκρατία!". 

Ο Ν.Νικολόπουλος εκφράζει απλά το 75% των ψηφοφόρων που δηλώνουν "νεοδημοκράτες", αλλά αντιτίθενται στις διώξεις κατά του Λαϊκού Συνδέσμου κάτι που καταδεικνύεται σε όλες δημοσκοπήσεις. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.