19 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου για την σύλληψη Βορειοηπειρώτη που μοίραζε έντυπα για την επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Β. Ηπείρου.

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ
« Η ΧΕΙΜΑΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τα ξημερώματα της 15-ης Φεβρουαρίου 2014, στο κέντρο της πόλης της Χιμάρας, άνδρες της αλβανικής Αστυνομίας, συνέλαβαν και οδήγησαν στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αυλώνα, τον συμπατριώτη μας Φίλιππα Δημογιάννη, με την κατηγορία «της διανομής εντύπων με αντισυνταγματικό περιεχόμενο»!!! 

Ο συμπατριώτης μας αυτός κατηγορείται για διανομή εντύπου υλικού (φέιγ βολάν), που περιείχε τις φράσεις «Οι πρόγονοί μας έπραξαν το χρέος  τους, εμείς σήμερα τι κάνουμε;», «Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να τον ελευθερώσουν οι άλλοι»! 

Το δε μεσημέρι της 15.2.2014 αφέθηκε ελεύθερος.

Για άλλη μια φορά οι αλβανικές αρχές, πιστές στην τακτική εκφοβισμού και τρομοκράτησης των Χειμαριωτών, μετέρχονται μεθόδους που απάδουν κάθε έννοιας δημοκρατίας, ελευθερίας έκφρασης και σκέψης, για να καταπιέσουν κάθε γνώμη αντίθετη προς τα εθνικά τους ιδεολογήματα και φαντασιώσεις.

Καταγγέλλουμε την αλβανική κυβέρνηση για την άκρως απαράδεκτη και ανθελληνική στάση της μη σεβόμενη  τα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα της Επαρχίας μας και τις Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις που έχει υπογράψει, όπως εν προκειμένω και το Πρωτόκολλο της Κερκύρας που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια.

Φαίνεται πως το καθεστώς που επικρατεί στην γενέτειρά μας και οι πιέσεις που δέχονται οι μόνιμα διαμένοντες Χειμαρριώτες δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο από την εποχή της  δικτατορίας, καθ’ ότι οι κάτοικοι εκεί καλούνται σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσουν τους τσαμπουκάδες και τους τραμπουκισμούς των αρχών. 

Είναι ξεκάθαρο πως οι επιβουλές των Αλβανών  κατά της Βορείου  Ηπείρου τελειωμό και δισταγμό δεν έχουν, όσο εξωφρενικές και αν είναι. Καθώς η Αλβανία όσα πιο πολλά ζητάει τόσα πιο πολλά επιδιώκει να πάρει από τους Βορειοηπειρώτες.

Το παραπάνω γεγονός συμβαίνει στη Βόρειο Ήπειρο  στις μέρες μας, πως λοιπόν και ποιες Αρχές και Διεθνείς Οργανισμοί θα πρέπει να προασπίσουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, την φωνή των Χειμαρριωτών; Κάτι το οποίο είναι απόλυτα σύμφωνό με  τα πρωτόκολλα τις συμβάσεις που η ίδια η Αλβανία έχει υπογράψει. Φαίνεται ξεκάθαρα πως  η «δημοκρατική» Αλβανία κληρονόμησε όλα τα αγλαή χαρακτηριστικά της ληστρικής και τυρρανικής προγόνου της. 

Τα παραπάνω γεγονός της σύλληψης Χειμαρριώτη φανερώνει λοιπόν πως σε όλα τα ίχνη της διάβασης του αλβανικού καθεστώτος  και σε όλη την έκταση της κυριαρχίας του ο πολιτισμός, η ελευθερία σκέψης και έκφρασης εξαφανίζεται.

Σφαγές, εκτοπίσεις, ωμότητες, βιαιότητες και τρομοκρατία σφράγισαν  και σφραγίζουν ακόμη την βασιλεία του τότε και τώρα καθεστώτος που το διαδέχθηκε.

Αγανάκτησε για άλλη μία φορά η  κοινή γνώμη με το παραπάνω συμβάν σύλληψης και καταπάτησης των δικαιωμάτων έκφρασης. 

Είναι φανερό λοιπόν πως υπάρχει στην Αλβανία μια τάση που ολοένα μεγαλώνει, τάση να συγκαλύψει τα εγκλήματα των παιδιών της και να τους δοθεί συγχωροχάρτι για να επιτύχουν ολικά οφέλη από αυτούς, συγκεκριμένα η τρομοκρατία των κατοίκων των γύρω περιοχών και η απομάκρυνση μας από τις πατρογονικές εστίες.

Το θέμα είναι ένα πως οι Αλβανοί δεν θα έπρεπε να γίνουν δεκτοί στην κοινωνία των έντιμων εθνών εάν δεν είναι αποφασισμένοι να σεβαστούν τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.

Τονίζουμε πως στη Χειμάρρα δεν έχει αλλάξει κάτι από την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος  μέχρι και σήμερα. Τα πράγματα από τότε, δεν βελτιώθηκαν πολύ, αντιθέτως γίνονται δεκτοί μετά βαΐων και κλάδων στα «σαλόνια» των «έντιμων εθνών», που δέχονται απαθείς τις πράξεις τους και αδυνατούν να επιβάλλουν στην Αλβανία πως θα πρέπει να κινηθεί στο δρόμο της εξέλιξης και της προόδου. 

Αθήνα, 16.2.2014Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.