23 Δεκεμβρίου 2012

Ο κλειδοκράτορας της καρδιάς.

Μπορεί η συντέλεια του κόσμου που υπόσχονταν οι ψευδοπροφήτες να μην έγινε όμως η συντέλεια του κακού στην Γη πλησιάζει μέρα με την μέρα.... αναπόφευκτα.
Μπορεί να φαίνεται ότι φουντώνει το κακό και κυριεύει τους ανθρώπους...
Μπορεί να φαίνεται ότι ο Διάβολος είναι άρχοντας του κόσμου....
Μπορεί να φαίνεται ότι η ανθρωπότητα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο....

Ομως πάντα αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων μια αγαλίαση και μια ελπίδα γεννιέται εδώ και 2000 χρόνια στις καρδιές των Χριστιανών.

Η παρουσία του Χριστού στην γη μας είναι κάτι παραπάνω από έντονη.
Η παρουσία Του στην καρδιά μας καθημερινή και ισχυρή...
Κάθε καλός λογισμός, κάθε καλή πράξη μας και κάθε εναντίωση στο άδικο και στο κακό Αυτόν έχει σαν αφετηρία.
Τον Θεάνθρωπο Ιησού.
Κι ας το αγνοούν ή θέλουν να το αγνοούν οι περισσότεροι απο εμάς....

Είναι αλήθεια και το διαβάζουμε στο Ιντερνετ, το βλέπουμε στις ειδήσεις, το βλέπουμε στον δρόμο γύρω μας, ότι οι άνθρωποι κυρίως του δυτικού (χριστιανικού) κόσμου έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της πνευματικής σημασίας της Γέννησης Του Κυρίου....
Η κοσμοσωτήρια γιορτή της μυστηριακής εναθρωπήσεως του Θεού σημαίνει για τους περισσότερους ψώνια, γιορτινή ατμόσφαιρα, χαρτοπαιξίες, ρεβεγιόν και γενικώς πράγματα που απέχουν πολύ μακριά απο το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων....

Υπάρχουν βέβαια ευτυχώς και συμπολίτες μας που προσπαθούν έστω και χαλαρά αυτές τις άγιες μέρες να βοηθήσουν τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας και ίσως αυτοί τουλάχιστον αν και δεν πιάνουν το ακριβές νόημα της Γεννήσεως Του Κυρίου εν τούτοις κάνουν έστω κάτι καλό για την ψυχή τους....

Οι Χριστιανοί αγαπημένοι μου φίλοι κι αδερφοί, έχουμε την υποχρέωση να είμαστε φιλεύσπλαχνοι και ελεήμονες όλες τις ημέρες του χρόνου κι όχι μόνο αυτές.

Παρόλα αυτά το αληθινό νόημα της γιορτής μπορεί να το συναντήσει κανείς μόνο μέσα στον Οίκο Του Θεού. Μέσα στην Εκκλησία Του.

Η νηστεία, η εξομολόγηση και η Θ. Μετάληψη του Τιμίου Σώματος κι Αίματος Του Κυρίου ανήμερα της μεγάλης γιορτής είναι τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε μέσα στην ψυχή μας βαθιά την ενανθρώπηση του Χριστού μας.

Τα υπόλοιπα απλά θα έρθουν στην ζωή μας. Η καρδιά μας θα γεμίσει με την Χάρη Του Κυρίου και η αγάπη θα πλημμυρίσει σε τέτοιο βαθμό την ύπαρξή μας που θα φτάσει παντού.
Τα πόδια μας θα μας οδηγήσουν σε οδό σωτηρίας και φιλανθρωπίας... Τα χέρια μας θα είναι πλέον έτοιμα να δώσουν βοήθεια στον συνάνθρωπό μας. Ο λόγος μας θα είναι λόγος παρηγορητικός και γεμάτος πνευματικές αλήθειες.

Νομίζετε πως όλα αυτά κάποιος πρέπει να τα διδάξει στον άνθρωπο; 
Οχι αδέρφια μου.
Αυτά υπάρχουν μέσα σε κάθε άνθρωπο απλά ο Χριστός περιμένει την στιγμή που ο ίδιος ο άνθρωπος με τον λόγο αλλά και τον βίο του θα δείξει ότι θέλει ο Κύριος να τα αναδείξει....
Το διαβεβαίωσε ο ίδιος με τα λόγια του: "Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. πάς γάρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τώ κρούοντι ανοιγήσεται".

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να ζητήσουμε αυτές τις άγιες μέρες να μας ανοίξει την καρδιά ο Χριστός μας και να μας χαρίσει μυστηριακά τα χαρίσματα που έχει φυλαγμένα για τον καθένα μας.

Ας μην μεινουν κλειδωμένες κι ερμητικά κλειστές οι καρδιές μας.
Και το κλειδί το έχει ο Χριστός.

ΘΑΝΟΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.