28 Δεκεμβρίου 2012

Η λίστα Λαγκάρντ ανατινάζει το πολιτικό σκηνικό.....

Σε «γαλαζοπράσινο»... οικογενειακό σκάνδαλο εξελίσσεται η λίστα Λαγκάρντ.  Ήδη από τα στοιχεία προκύπτει ότι «εξαφανίστηκαν» από την πρώτη λίστα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, που είχε αναλάβει να ... αξιοποιήσει τη λίστα, του Γ. Παπακωνσταντίνου! Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο αρχείο υπάρχουν τρεις επιπλέον φάκελοι και τέσσερα ονόματα που παραπέμπουν σε ένα πολιτικό πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα, πρώην υπουργό . Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε ήδη ότι αφορά ξαδέρφες του, κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Αναλυτικότερα: 

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου 

Ο έλεγχος στη λίστα Λαγκάρντ που είχε στα χέρια της η ελληνική δικαιοσύνη με την αρχική που απεστάλη εκ νέου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών,  έδειξε μετά από σύγκριση, ότι υπήρξε αλλοίωση που αφορά σε τρία πρόσωπα κι ένα ακόμη που προκύπτει από τη διασταύρωση με στοιχεία από το Taxis, που συνδέονται με δύο λογαριασμούς.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν αμέσως λόγο για συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με δηλώσεις του το επιβεβαίωσε. Παρ΄ότι δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως,  ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον Real fm είπε ότι στη λίστα βρίσκονται τα ονόματα δύο εξαδέλφων του, οι οποίες είναι οι δύο κόρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Τόνισε πάντως πώς δεν έχει καμία σχέση με την αφαίρεση των ονομάτων από τη λίστα λέγοντας: «Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία, μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;» Το ίδιο επανέλαβε ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή στον Real fm . ...

Υπενθυμίζεται πως όταν εκλήθη στη Βουλή στις 24 Οκτωβρίου,  ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει: «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας. Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb. Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα».

Τελικώς στην αρχική λίστα Λαγκάρντ, υπήρχαν τρεις φάκελοι για τρία συν ένα πρόσωπα,   με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της HSBC που είχαν ανοιχτεί και κινούνταν από το 1997 έως το 2007. Ο ένας εκ των δύο λογαριασμών περιέχει το ποσό των 1.226.000 δολαρίων ενώ ο άλλος είναι ανενεργός και δεν αναφέρεται ποσό.

Σύμφωνα με το in.gr, όπως ελέχθη από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος "έβαλε χέρι" στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ
 
Λάβρος για τις παραλείψεις που βαρύνουν συγκεκριμένα άτομα γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Είπε χαρακτηριστικά: «Μιλάω για την παρέα Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και όλους αυτούς που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα» και «δεν μπορεί να έρχεται αυτή η παρέα και να ζητάει και τα ρέστα από το Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ». «Δεν είχε ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο ή μια ολόκληρη κυβέρνηση, η οποία στηριζόταν σε συγκεκριμένα άτομα, της ηγετικής ομάδας του Γιώργου Παπανδρέου; Δεν ήξεραν για τη λίστα Λανγκάρντ; Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να μην το ήξερε. Αλίμονο κι αν δεν του το είχαν πει», τόνισε και πρόσθεσε ότι η Βουλή πρέπει να πάρει θέση για την υπόθεση και η Δικαιοσύνη να κάνει παράλληλα τη δουλειά της. «Θα πρέπει να ψάξουμε και εμείς στη Βουλή αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα. Και αν έχουν γίνει αυτές οι παρανομίες, να τις καταδικάσουμε και να τις βρούμε και να αποδώσουμε το του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».


Έντονη υπήρξε η αντίδραση του πρώην υπουργού Γ. Ραγκούση, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν ο αντιπρόεδρος της Βουλής επαναλάβει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του. «Θα το μετανιώσει πάρα πολύ πικρά ο κ. Γρηγοράκος, που τολμάει τέτοιες μέρες να διαπράττει αυτές τις συκοφαντικές εμετικές αθλιότητες με αυτά που είπε σήμερα», είπε. Επίσης ο κ. Ραγκούσης σημείωσε: «Το στοιχείο της γελοιότητας και της φαιδρότητας είναι όσα είπε εν γνώσει του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, στενότατος συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο κ. Γρηγοράκος, σχετικά με το ότι χρησιμοποίησε πληθυντικό ότι ξέραμε για τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι ψευδέστατο». Επικριτικά σχολίασε ότι ο ίδιος, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών των υπουργικών συμβουλίων της περιόδου εκείνης πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ  όταν ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε πως έκρινε τον Αύγουστο του 2011 «χωρίς να ενημερώσει κανέναν», ότι δεν μπορούσε να την αξιοποιήσει.

Στο δρόμο προς τη Βουλή η λίστα για αναζήτηση τυχόν ευθυνών

Ολοκληρώθηκε στο μεταξύ η σύσκεψη στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, σύσκεψη κατά την οποία εξετάζεται ο φάκελος με τα στοιχεία από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη στη «νέα λίστα Λαγκάρντ». Τα στοιχεία εξετάστηκαν από τον κ. Τεντέ και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή και απεστάλησαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο θα διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στον πρόεδρο της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο και στη συνεχεία θα μοιραστεί στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ενημέρωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχει ήδη διαβιβαστεί το πρώτο μέρος της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.
 

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, κρατούν επίσης ανοιχτό τον φάκελο που αφορά τον φορολογικό έλεγχο όλων των προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ποιοι από όλους αυτούς τους καταθέτες έχουν ενδεχομένως διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.

πηγή
από το Στοχασμός Πολιτική

ΣΧΟΛΙΟ
Οπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.