15 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς ευχήθηκε "Καλές Γιορτές" στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους Ελληνες. Περικοπή των επιδομάτων του ΟΓΑ με συνοπτικές διαδικασίες ενόψει εορτών...

Γράφει ο Θάνος

Η κτηνωδία δεν έχει τέλος....
Η κυβέρνηση χθες ευχήθηκε "Καλές Γιορτές" στους τριτέκνους και στους πολυτέκνους.

Αν και συνήθως οι διάφορες δημόσιες υπηρεσίες δυσκολεύονται να λειτουργήσουν συντονισμένα εν τούτοις χθες απέδειξαν ότι όταν είναι θέμα προδοσίας και ανθελληνισμού τότε καταφέρνουν απίστευτα πράγματα.

Χθες λοιπόν πήγαν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι να πάρουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα επιδόματα τέκνων του ΟΓΑ....
Συγκεκριμένα την τελευταία διμηνία του 2012...
Και διαπίστωσαν ότι όχι μόνο έχουν περικοπεί, αλλά πρόλαβε ο ΟΓΑ (!!!) (που κάνει συνήθως μήνες ή και χρόνια να χορηγήσει τα επιδόματα στους νέους δικαιούχους)... να τα υπολογίσει σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια των οικογενειών!!!!!!!!

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η ανάπτυξη αρχίζει για την αγορά από αυτά τα Χριστούγεννα....

Δείτε πως μου περιέγραψε ένας τρίτεκνος πατέρας την μοναδική εμπειρία του.... μπροστά στο ΑΤΜ... και μετά με την υπάλληλο του ΟΓΑ.

"Πήγα να πάρω το επίδομα για τα 3 παιδιά μου ώστε να κλείσουμε καμιά τρύπα ή τελοσπάντων να κάνουμε κι εμείς γιορτές σαν άνθρωποι. Το επίδομα που περίμενα να λάβω ήταν 530 ευρω. Αυτό που παίρνουμε κάθε δίμηνο. 44 ευρω τον μήνα για τα 2 πρώτα παιδιά μου και 177 για το τρίτο....
265 ευρώ το μήνα... Σύνολο λοιπόν για τους 2 μηνες 530 ευρώ.
Ετσι νόμιζα όμως....
Οταν είδα το ποσό μου ήρθε αποπληξία.... Ηταν μόνο 176 ευρώ...
Μα πως ήταν δυνατόν...
Ξέρω ότι με τα νομοσχέδια που ετοιμάζονται να ψηφίσουν, του χρόνου το 2013 θα τα ρημάξουν όλα, αλλά έλπιζα ότι τουλάχιστον θα κάνουμε γιορτές.... έστω τις τελευταίες.

Οταν πήρα να ρωτήσω στον ΟΓΑ τι συμβαίνει μου απάντησαν ότι πλέον όλα άλλαξαν απο φέτος!!!!
Με τους νόμους που ήδη ψηφίστηκαν τον περασμένο μήνα καταργήθηκε το ποσο των 177 ευρώ για το τρίτο παιδί και πως όλα πλέον λαμβάνουν 44 ευρώ....
- Συνεπώς κύριε, μου είπε η υπάλληλος, δικαιούστε πλέον 132 ευρω τον μήνα άρα την διμηνία 264 ευρώ...
- "Μα έλαβα μόνο 176" της είπα με απελπισία....
- Εχουμε βάλει και τα εισοδηματικά κριτήρια μου απάντησε....
Τι ετήσιο εισόδημα έχετε; 
- 15.000 ευρώ ψέλλισα... (1070 ευρώ τον μήνα)
- Τότε δεν δικαιούστε ολόκληρο το επίδομα. Σύμφωνα με τον νόμο θα πάρετε μόνο τα 2/3 (δύο τρίτα)
Αρα 176 ευρώ....
- Μα νόμιζα ότι... αυτά θα ισχύουν από του χρόνου.
- Εφόσον κάνατε φέτος δήλωση την λάβαμε υπόψιν... μου απάντησε με καμάρι!!!!
- Και συγνώμη να σας κάνω μια ερώτηση, της είπα.
Του χρόνου που θα κάνουμε φορολογική δήλωση τον Ιούνιο πως θα τα υπολογίσετε για τις 3 πρώτες διμηνίες;
- Καταρχήν κύριε από του χρόνου το επίδομα θα το λαμβάνετε κάθε τρίμηνο και τα 2 πρώτα τρίμηνα δεν θα λάβετε επίδομα μέχρι να κάνετε την δήλωσή σας και να εκκαθαριστεί....
Τα σοκ ήταν απανωτά....
- Κι αν δεν προλάβει να την εκκαθαρίσει η εφορία;
- Τότε θα χάσετε και το τρίτο τρίμηνο αλλά μην ανησυχείτε μόλις την εκκαθαρίσει θα τα λάβετε όλα μαζί αναδρομικά..... στο τέταρτο τρίμηνο!!!!
Την ευχαρίστησα για την ενημέρωση και έκλεισα το τηλέφωνο....

Μείναμε με την γυναίκα μου να αλληλοκοιταζόμαστε με αμηχανία...
- "Αυτά είναι όλα" της είπα... 176 ευρώ... κι από του χρόνου βλέπουμε... μια φορά το πρώτο εξάμηνο δεν πρόκειται να πάρουμε άλλα..."

Η γυναίκα μου είναι άνεργη. Ζούμε σε ενοίκιο 380 ευρώ... Εχουμε 3 ανήλικα παιδιά κι εγώ έχω μηνιαίο μισθό 1070 ευρώ... Κι όμως το προδοτικό κράτος μας θεωρεί προνομιούχους και μας κόβει το επίδομα τέκνων... με εισοδηματικά κριτήρια!!!!!
Αυτά τα 530 ευρώ που πέρναμε μέχρι χθες κάθε δίμηνο ήταν πραγματικά μια ανάσα ζωής. Τώρα;"

Αυτά μου διηγήθηκε ο φίλος τρίτεκνος πατέρας....

Αλλά έχει και συνέχεια.
Η μητέρα του μια ηλικιωμένη 73 ετών υπήρξε στην ζωή της πολύτεκνη μάνα και ο ΟΓΑ της χορηγούσε τιμητική ισόβια σύνταξη 220 περίπου ευρώ το δίμηνο....
Τέλος κι αυτή.... Καταργήθηκε από αυτόν τον Δεκέμβριο!!!!!!!
Αρα ούτε η γιαγιά πλέον θα μπορέσει να βοηθήσει την κατάσταση...

Αυτά είναι τα αίσχη της προδοσίας.
Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.... οι "σωτήρες".

Οπως βλέπετε η ανάπτυξη αρχίζει....
Το θέμα όμως βρε παιδί μου είναι να ανακεφαλοποιήσουμε τις τράπεζες....
Ποιος νοιάζεται για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ....
Ποιος τους είπε να κάνουν τόσα παιδιά;

Εμαθα ότι ετοιμάζονται μαζικές αγωγές.... 
Μακάρι να γίνει κάτι αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός.
Μην ξεχνάμε ότι στον βόθρο της προδοσίας κολυμπάει και η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών πλην ελαχίστων εξαιρέσεων....
Γι αυτό αλωνίζουν εδώ και 3 χρόνια οι προδότες ατιμώρητα...

Η μόνη φορά που ξεσηκώθηκαν οι δικαστές κι εκβίασαν ότι θα βγάλουν όλους τους αντισυνταγματικούς νόμους.... αντισυνταγματικούς ήταν όταν απειλήθηκαν οι αποδοχές τους....

Πιστεύω ότι αυτές θα είναι οι χειρότερες γιορτές για την ελληνική οικογένεια. Και φυσικά οι χειρότερες γιορτές για την εμπορική αγορά....

Είναι πλέον παραπάνω από εμφανές η ανάπτυξη έρχεται.... 

Κλείνοντας θέλω να σας δείξω πως σκέφτονται και πως λειτουργούν σήμερα οι προδότες....

Ο τελευταίος νόμος που προβλέπει τα μέτρα του Μνημονίου 3, αυτός που ψηφίστηκε σε ένα και μόνο άρθρο τον Οκτώβριο στην Βουλή πριν τον προϋπολογισμό, όταν ο Σαμαράς εκβίαζε κι απειλούσε ότι τα μετρητά του δημοσίου φτάνουν μέχρι της 16 Νοεμβρίου αν δεν πάρουμε την δόση, είναι ο νόμος 4093/2012...

Εκεί λοιπόν στην Παράγραφο ΙΑ 10 περιλαμβάνεται η υποπαράγραφος ΙΑ 11 με την οποία καταργούνται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κατ' ουσίαν το κράτος ορίζει τους κατώτατους μισθούς του ιδιωτικού τομέα όπως του υπαγορεύει η τρόϊκα...

Και τι τίτλο νομίζετε ότι έχουν βάλει στην συγκεκριμένη καταστροφική για τους εργαζομένους παραγραφό;

IA.10. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟ­ΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ..
(δείτε ολόκληρο τον νόμο ΕΔΩ)

Ζούμε σε παράξενους καιρούς.
Σε καιρούς που η προδοσία έχει αποθρασυνθεί..... 

ΘΑΝΟΣ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.