3 Δεκεμβρίου 2012

Τουρκία: Το κράτος Φρανκεστάϊν.

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Ο τουρκισμός είναι μια αρρώστια της περιοχής μας. Είτε στην παλαιοναζιστική κεμαλική εκδοχή του, είτε στην εκδοχή του σημερινού ισλαμοφασισμού, είναι ένας αιμοσταγής αναχρονισμός.

Πάνε αιώνες από τότε που οι λίγοι αληθινοί τούρκοι, οι στραβοκάνηδες «κυνοκέφαλοι» των Βυζαντινών, εμφανίστηκαν στην Μικρά Ασία ως ληστές και μισθοφόροι. Αυτοί οι φανατικοί προσήλυτοι στο Ισλάμ και πλιατσικολόγοι κατέκτησαν την Μικρά Ασία, την Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, όχι χάρις στην αριθμητική τους δύναμη αλλά χάρις στην δική μας παρακμή.

Το Βυζάντιο κατέρρευσε εκ των έσω, με υπονομευμένη την στρατιωτική του ισχύ και την κοινωνική του συνοχή. Τα εκατομμύρια των χριστιανών της Μικράς Ασίας, μέρους του Καυκάσου και των Βαλκανίων δεν εξαερώθηκαν, ούτε κατεσφάγησαν όλοι. Η πλειοψηφία εξισλαμίστηκε με την βία και την καταπίεση, συχνά προδομένη από τις ντόπιες ελίτ που υπέκυψαν στο σουνέτι, για να διασφαλίσουν τις γαίες και τα προνόμια τους. Για πολλοστή φορά θα παραπέμψουμε τους αγράμματους «αναλυτές εκ του προχείρου» και τους ιστορικούς α λα gauche στο σύνολο του μνημειώδους ιστορικού έργου του Σπύρου Βρυώνη και άλλων.

Στην Ανατολική Θράκη, την Πόλη, την Ιωνία, τον Πόντο, την Κιλικία, στην Λυδία, σε μέρος της Αρμενίας, στο Κουρδιστάν, παντού όπου έφτασαν, ήταν λίγοι κι αφομοίωσαν βίαια τους πολλούς, χωρίς σχεδόν ποτέ να εξαλείψουν πλήρως τα μνημεία και κάποια ίχνη μνήμης των αυτοχθόνων.

Οι «Τούρκοι» στην πλειοψηφία τους έχουν ελληνικά, σέρβικα, αλβανικά, βουλγάρικα, αρμένικα πρόσωπα, γιατί οι προπαππούδες τους ήταν χριστιανοί Έλληνες, Σέρβοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Αρμένηδες, όπως και Ζωροάστρες Κούρδοι, Ασσυροχαλδαίοι ή Σύροι ορθόδοξοι. Στην Τουρκία πιο εύκολα θα βρεις τετράφυλλο τριφύλλι και μονόκερω, παρά απευθείας απογόνους του Ερτογρούλ και των κατσαπλιάδων φονιάδων του.

Κι αυτό οι «Τούρκοι», γιατί στην πραγματικότητα τους πρέπουν τα εισαγωγικά, το ξέρουν. Είναι ένα «μη έθνος», ένα βίαιο συμπίλημα, ένα μωσαϊκό με τους αρμούς του γεμάτους αίμα και τριμμένα κόκαλα.


Έχω μια φίλη κούρδισσα, καλλιεργημένη, με καταγωγή από επιφανή αστική οικογένεια, που γνωρίζει καλά τα της «τουρκικής» ελίτ. Κάθε φορά που αλλάζει η «τουρκική» κυβέρνηση παίζουμε το ίδιο παιχνίδι. Της λέω ένα – ένα τα ονόματα, από τον Πρωθυπουργό ως τον τελευταίο υπουργό και την ρωτώ την καταγωγή τους. Πόντιοι, Λαζοί, Κούρδοι ή μισοί Κούρδοι, Αλβανοί, Εβραίοι ντονμέδες κι ότι άλλο θες. Με το ντουφέκι πάντα ψάχνουμε να βρούμε Τούρκο. Σχεδόν πάντα είναι «Τούρκοι», προσήλυτοι, δοσίλογοι, ενίοτε με νωπή την επίγνωση της ελληνικής, κουρδικής ή άλλης καταγωγής τους.

Οι Οθωμανοί έχτισαν την κουτσή πολυεθνική αυτοκρατορία τους με το αίμα. Ο Κεμάλ στη συνέχεια προσπάθησε να την κάνει Έθνος, ένα κράτος Φρανκεστάϊν, με την γενοκτονία των χριστιανών, εκτοπίζοντας τους επιζήσαντες, ληστεύοντας τις περιουσίες τους, κι επιβάλλοντας τον ναζιστικό «τουρκισμό» του με το πολυβόλο, τον βούρδουλα και τους αναγκαστικούς νόμους.

Το οικοδόμημα του άντεξε μερικές δεκαετίες. Το κράτος – Φρανκεστάϊν όμως ποτέ δεν μπόρεσε να ενσωματώσει τους πάντες, γιατί τα μέλη που συγκολλήθηκαν είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Γιατί τα Έθνη τα πλάθει η Ιστορία με ζύμωση αιώνων. Δεν τα φτιάχνεις ως χασάπης και αυταρχικός νομοθέτης.

Το πρόβλημα της Τουρκίας είναι η ίδια η Τουρκία. Εμπεριέχει τις αιτίες της μελλοντικής διάλυσης της στην ίδια την συγκρότηση της. Η Άγκυρα ανάλωσε ενέργεια ακόμη και για να εμποδίσει, ανεπιτυχώς,  την παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν «Η ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», στο Πολεμικό Μουσείο, βρίσκοντας, δυστυχώς ευήκοα ώτα στο ελληνικό ΥΠΕΞ, με τα γνωστά πρόσφατα γεγονότα. Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, κατά πληροφορίες, περιόρισε την εκπομπή ακόμη ενός μηνύματος αδυναμίας της ελληνικής πλευράς.

Ακόμη η Άγκυρα δεν κατάλαβε πως οι στρατολόγοι των ανταρτών του ΡΚΚ δεν βρίσκονται στην Αθήνα. Οι Κούρδοι νέοι και νέες δεν παίρνουν τα όπλα και βγαίνουν στο βουνό, γιατί τους υποκινούν «σκοτεινά κέντρα» στην Αθήνα, το Ερεβάν ή την Δαμασκό.

Οι αληθινοί στρατολόγοι των ανταρτών είναι οι εκάστοτε πρωθυπουργοί της Τουρκίας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, η ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, όλη αυτή η παράξενη αιμοσταγής «ελίτ», όπου το κράτος ταυτίζεται με το παρακράτος κι έχει οδηγήσει στην απόγνωση και στον ένοπλο αγώνα το μεγαλύτερο Έθνος στον κόσμο χωρίς ελεύθερη πατρίδα.

Το βαθύ κράτος του τουρκισμού, στην ουσία μια τεράστια εγκληματική οργάνωση, πανηγύρισε όταν η ψοφοδεής διοίκηση Σημίτη της παρέδωσε τον Αμπντουλλάχ Οτσαλάν. Ξέχασε πως το πρόβλημα δεν ήταν ο Άπο αλλά η πραγματική κατάσταση εκατομμυρίων Κούρδων, που πλημμυρίζουν όχι μόνο το κατεχόμενο από την Τουρκία Βόρειο Κουρδιστάν αλλά και τις τουρκικές Μητροπόλεις. Με ρυθμό γεννητικότητας σχεδόν διπλάσιο, το 2050 οι Κούρδοι θα είναι το 47% του πληθυσμού στην Τουρκία. Μια πιθανή κουρδική ιντιφάντα είναι ο μόνιμος εφιάλτης της Άγκυρας και η εφεδρεία του κουρδικού κινήματος.
Η λύση όμως θα έχει δοθεί πολύ πριν το 2050.

Ο όχι και τόσο ικανός, τελικά, Ερντογάν, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο χαλιφάτο, να ενώσει τα κακοσυρραμένα μέλη του κράτους – Φρανκεστάϊν, με την δύναμη του Ισλάμ. Δεν είναι όμως όλοι τόσο πρόθυμοι.

Δεκατρία χρόνια από την ατιμωτική για την Ελλάδα και βλαπτική για τα συμφέροντα της παράδοση του κούρδου ηγέτη στην Άγκυρα, ο ένοπλος αγώνας του κουρδικού Έθνους έχει αναβαπτισθεί ποσοτικά και ποιοτικά. Οι τυχοδιωκτικές φιλοδοξίες του γιαλαντζί χαλιφάτου, που χάραξε ο ευσυγκίνητος στην Γάζα κι αδάκρυτος στο Κουρδιστάν και την Κύπρο Νταβούτογλου, γίνονται μέρα τη μέρα ερείπια.

Το «στρατηγικό βάθος» της Τουρκίας δεν αρκεί ούτε για να τεντώσει τα χέρια της. Συσσωρεύει εχθρούς και προβλήματα σε όλο το μήκος των συνόρων της, ενώ εναγκαλίζεται επικίνδυνα ουαχαβίτες και σαλαφίτες τρομοκράτες και κεφάλάια.

Η δική μας σαστισμένη κι ομφαλοσκοπούσα ελίτ, αντί να στέκεται περιδεής μπροστά σ’ ένα κράτος-Φρανκεστάϊν, που οδεύει προς την διάλυση του, θα πρέπει με ιστορική γνώση και την φρόνηση που αυτή δίνει, να χτίσει τις δικές μας αντιστάσεις και την αποτρεπτική μας ισχύ ακόμη κι εν μέσω κρίσης. Κυρίως τώρα.

Οι «Τούρκοι», όπως κάποτε βγήκαν από την λήθη στα πεδία της Ιστορίας, έτσι μια μέρα θα επιστρέψουν πάλι στην λήθη. Η Τουρκία του αίματος, της γενοκτονίας και της λεηλασίας θα πάει να συναντήσει την αυτοκρατορία των Χετταίων και των Ασσυρίων, ενώ η φωτιά του Νεβρόζ θα καίει ακόμη στους αιώνες στο ενιαίο κι ελεύθερο Κουρδιστάν, όταν οι Έλληνες θα έχουμε ξεχάσει και ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Γιατί εμείς ήμασταν πάντοτε εδώ και θα είμαστε. Όπως και τους Κούρδους και τους Αρμενίους, δεν μας έφτιαξε μια επίπλαστη ταυτότητα ο βούρδουλας, το λεπίδι και το πολυβόλο. Δεν γίναμε Έλληνες με αναγκαστικούς νόμους, ούτε εξανδραποδίζοντας άλλους λαούς. Τα μνημεία που βρίσκουμε σκάβοντας στην γη μας, εμείς τα φτιάξαμε. Δεν είναι πλιάτσικα.

Να μην φοβάται λοιπόν κανείς αυτούς που αύριο δεν θα υπάρχουν, αυτούς που δεν είναι αυτό που λένε και το ξέρουν.

Δεν χρειάζεται κι ούτε πρόκειται ν’ αγαπηθούμε. Κολλεγιές με γενοκτόνους δεν χρειάζεται ο λαός μας. Ούτε χρειάζεται να κάνουμε τυχοδιωκτικές ενέργειες.

Απλά να είμαστε σ’ επιφυλακή, φροντίζοντας την ασφάλεια μας κι η Τουρκία θα πάει να βρει την μοίρα της: τον διαμελισμό. Το κράτος Φρανκεστάϊν ανώμαλα φτιάχθηκε, ανώμαλα θα διαλυθεί. Όχι από μας. Οι «Τούρκοι» θα διαλύσουν του «Τούρκους», γιατί «Τούρκοι» δεν υπάρχουν και το όνειρο του Ερντογάν είναι εφιάλτης για την μισή του επικράτεια.

Τον Φεβρουάριο του 1999 οι κούρδοι βροντοφώναζαν στους πανηγυρίζοντες «Τούρκους»: «Δεν μπορείτε να σκεπάσετε τον ήλιο μας». Κι εγώ λέω, ούτε τον ήλιο των Ελλήνων…

πηγή antinews



Share

2 σχόλια:

MΠΠ Καλιφόρνια είπε...

Γειά σας. Θα ήθελα να σχολιάσω με ένα ποίημα πού είχα γράψει παληά.
ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ
Μες΄το λεωφορείο το κίτρινο το σχολικό-κάθομαι καί στοχάζομαι τούτο το πρωϊνό.
Εχθές το βράδυ έβλεπα TV απ΄την Ελλάδα-καί ήταν πολλά καί διάφορα τα νέα τα χαμπάρια.
Οι απεργίες ξαπλώθηκαν σε όλα τα λιμάνια-απ΄τη Σαλόνικα ψηλά μέχρι κάτου εκεί τα Χάνια.
Οι ναυτικοί μας μάχονται μες της Τβής τα show ν΄ανέβη η θεαματικότητα, ο τζίρος καί το know.To know of what is happening so far in there in Greece how a gloriouς λαός can not live in peace.
Xιλιάδες ψυγεία φορτηγά κάθονται αραγμένα καί τα produce deliveries
θα φτάσουν χαλασμένα.
Στο Μπρίντιζι απέναντι μας είπε η Αθήνα, πως οι Έλληνες οι οδηγοί πεθαίνουνε στη πείνα.
Αυτά καί άλλα διάφορα συμβαίνουν στην Ελλάδα-πού αν τα βάλεις μέσα σου σού έρχεται ζαλάδα.
Εμείς εδώ οι Έλληνες στα πέρατα τού κόσμου-λυπούμαστε όταν έτσι βλέπουμε την Ελλάδα μας τού νόστου.
Σε λίγες μέρες ξεκινούν καί πάλι οι αγρότες-τον πόλεμο να αρχίσουνε απάνω στούς προδότες.
Η Λάρισσα, τα Φάρσαλα, το Κιλελέρ, ο Βόλος, Αγρίνιο, Θήβα καί λοιπά τού κόσμου πάλι ο φόβος.
Τρακτέρ χιλιάδες στη σειρά θα κλείσουνε τούς δρόμους-καί οι απεργοί με ψησταριές καί με αρνιά στούς ώμους θ΄άρχίσουν γλέντι με φαϊ καί μπόλικο ουίσκι-φωνάζοντας χορεύοντας απ΄το πρωϊ ως τη δύση.
Μαζί με τούς γονείς καί τα παιδιά θα πάνε-σχολειά Γυμνάσια δημοτικά θα κλείσουν όπου νάναι.
Θα το φωνάζουν δυνατά, όλοι καλά να ακούσουν-στούς νόμους της Κυβένησης ποτέ δεν θα λυγίσουν.
Χθες βράδυ στις εξήμισυ είκοσι εφτά Γεννάρη-είδαμε πιά ξεκάθαρα
κανείς δεν θα φρενάρη.
Η αγροτειά είναι έτοιμη τα μπλόκα ξανά να ανεβάση-καί ούτε μέρμυγκας
μικρός δύναται να περάση.
Κι΄από την όχθη απέναντι καί με μαγκιά μεγάλη-είπε ο Γιαννόπουλος
πως η Κυβέρνηση βρακιά δεν κατεβάζει.
Φαίνεται λοιπόν πως φίλοι μου η πάλη θα αρχίση-καί ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΡΠΙΣΗ.
Τον ΧΡΟΝΟ πού με περίσσεια λογική
θάπρεπε να εκτιμάμε-τον παίρνομε,τον δένομε στον λάκκο τον πετάμε.
Καί κάποτε όπως συναίβηκε παληά, όπως έχομε διαβάσει-πάλι η μικρή
ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ εύκολα είναι δυνατό να σπάση.
Γι΄άυτό είναι καθήκον όλων μας όσο
είναι δυνατόν-αντίβαρο να φτιάξωμε μεγάλο καί τρανό.
Εμπρός εμείς οι απόδημοι καί πίσω μας οι λίγοι-δρόμον καλόν ν΄ανίξωμεν να ειδώμεν τι θα γίνη.
Σαν Φρανσίσκο, 28 Ιανουαρίου 1997.
Μιχάλης Π. Πνευματικός

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Μιχαλη σε ευχαριστω για το σχολιο και συγχαρητηρια για το ποιήμα.
Να εισαι καλα.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.