Τελευταίες αναρτήσεις

21 Νοεμβρίου 2011

(Απουσία εκπροσώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης) τιμήθηκε η επέτειος απελευθερώσεως της Κορυτσάς.


Τιμήθηκε σήμερα Κυριακὴ 20/11/2011 στὴ Θεσσαλονίκη ἡ ἐπέτειος ἀπελευθέρωσης τῆς Κορυτσᾶς.

Οἱ ἐκδηλώσεις ποὺ διοργάνωσε γιὰ μία ἀκόμη χρονιὰ ἡ Ἠπειρωτικὴ Ἑστία Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν μὲ δοξολογία στὸν Ι.Ν. Νέας Παναγίας.

Ἀκολούθησε κατάθεση στεφάνων στὸ μνημεῖο τῆς "Ἠπειρώτισσας γυναίκας" καὶ ὁμιλία στὴν αἴθουσα τῆς Ἠπειρωτικῆς Ἑστίας.

Ἐκπρόσωποι τοῦ ΠΑΣΥΒΑ καὶ ΣΦΕΒΑ καταθέτουν στεφάνι.

συμμετοχές

Στὶς ἐκδηλώσεις παρέστησαν
  • ἐκπρόσωπος τοῦ Παναγιωτάτου κ. Ἀνθίμου,
  • οἱ Βουλευτὲς Στ.Καλαφάτης (ΝΔ), Ἰωαννίδης (ΝΔ) καὶ Ἄγγ.Κολοκοτρώνης (ΛΑΟΣ) ὁ ὁποῖος καὶ κατέθεσε στεφάνι ἐκ μέρους τοῦ κόμματος,
  • Συνταγματάρχης ἐκπρόσωπος τοῦ Γ' Σ.Σ.,
  • ἐκπρόσωποι τοῦ ΠΑΣΥΒΑ καὶ τῆς ΣΦΕΒΑ καὶ πλῆθος ἠπειρωτῶν-τισσῶν
και απουσίες ...
Προκλητικὴ ἡ ἀπουσία ἐκπροσώπου τοῦ Δήμου Θεσσαλονίκης (κάτι ποὺ ἐπισημάνθηκε καὶ ἀπὸ τοὺς διοργανωτές). Μήπως κάποιοι ἔχουν "ἀλλεργία" μὲ τὶς ἐθνικὲς ἐπετείους; Θυμίζουμε ὅτι στὸ παρελθὸν ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ἀπὸ τὶς ἐκδηλώσεις τόσο ἐκπρόσωπος τοῦ Στρατοῦ ὅσο καὶ τῆς Κυβέρνησης. (Δεῖτε σχετικὰ :
Τιμήθηκε η απελευθέρωση της Κορυτσάς (της 22/11/1940). Προκλητική η ΑΠΟΥΣΙΑ στρατιωτικών αρχών και εκπροσώπων της Κυβέρνησης.

Παραθέτουμε τη διαταγή του Αντιστράτηγου Παπάγου της 22 Νοεμβρίου 1940 :

Ημερισία Διαταγή 22 Νοεμβρίου 1940

Στρατιώται,

Μέσα σε είκοσι πέντε ημέρες εξεδιώξατε τον άναδρον επιδρομέα από τα εδάφη μας εις τα οποία αιφνιδίως και υπούλως προσεπάθησε να εισχωρήση και τον συντρίψατε παντού με την ορμή σας.

Την στιγμή αυτή ολόκληρος η Ελλάς η αγαπημένη μας πατρίδα και οι σκορπισμένοι σʼ όλη τη γη Έλληνες παρακολουθούν τους αγώνας σας με ιερά συγκίνησι και πρωτοφανή ενθουσιασμό για τους ηρωϊσμούς σας.

Όλος ο κόσμος και αι εφημερίδες όλου του Κόσμου αναγράφουν καθημερινώς τους ωραιότερους ύμνους για την ακατάβλητη ανδρεία του «ΈΛΛΗΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ» και η Διεθνής κοινή γνώμη θαυμάζει το ψυχικό σας μεγαλείο και την υπέροχη προσπάθεια που με τόσο ενθουσιασμό συνεχίζετε.

Στρατιώται,
Ο Θεός είναι μαζί μας. Η πληγωνμένη Παναγία της Τήνου ευλογεί τον αγώνα σας και σας οδηγεί και αυτή θα σας δώση όλη τη δύναμη για να συντρίψετε οριστικά και τελειωτικά τον ύπουλο εχθρό που θέλησε χωρίς καμμία αφορμή να μας κάνη δούλους.

Μη λησμονήσετε ποτέ ότι: «καλλίτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Εμπρός λοιπόν πάντοτε εμτοός για να ρίξετε στη θάλασσα τον τρομοκρατημένο εχθρό μας.
Ζήτων η ΕΛΛΑΣ η μητέρα των παλληκαριών.
Ζήτω οι ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ.

Ο Αρχιστράτηγος
Α. Παπάγος

καὶ τὸ Πρωτόκολλο Παραδόσεως τῆς πόλεως Κορυτσᾶς:

Η κάτωθι υπογεγραμμένη Επιτροπή της πόλεως Κορυτσάς
απότελουμένη εκ των κυρίων εκπροσώπων αρχιερέως Κορυτσάς Παπαϊωσήφ Σταυροφόρου, του οσιωτάτου Μουφτή Αρίφ Εφένδ Σερ Αλή, του γραμματέως του Δημαρχείου Κορυτσάς Πετράκη Πιλιάτη, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορυτσάς Χαραλάμπους Μπιονίτα, του Κούση, Τζότζο, Θεοδώρου Μαλίκη οδοντιάτρου, Ντιζαντίν Ντιονίτα, Βασιλείου Μπάζη, Μοναρίμ Ζοπούτκα, Σωτηρίου Γκουρά, Ναούμ Στράχια, Ε. Χαρισιάδη ιατρού,
παραδίδει την πόλιν της Κορυτσάς εις τους εκπροσώπους των Ελληνικών στρατευμάτων αντισυνταγματάρχην Θεοδωράκην Δημήτριον και Ταγματάρχην Πεζικού Χατζήν Δημήτριον.

πηγή ΑντιπαρακμήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.