19 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα απάντηση στους φίλους της πατρώας θρησκείας.

Πριν από λίγες μέρες δημοσίευσα ένα μήνυμα φίλου της πατρώας θρησκείας προς τους Ελληνες Χριστιανούς.
Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Σήμερα δημοσιεύω ένα μήνυμα-απάντηση στους φίλους της πατρώας θρησκείας όπως αυτοαποκαλούνται ή νεοπαγανιστές όπως τους αποκαλούμε οι Χριστιανοί. Πολλοί εξ αυτών όπως ίσως γνωρίζετε αρνούνται την ελληνικότητα της χιλιόχρονης Βυζαντινής μας αυτοκρατορίας με τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό, γι αυτό και το μήνυμά μου επικεντρώθηκε κυρίως σε αυτό το θέμα.

Το μήνυμα μου αυτό δημοσιεύθηκε σε σελίδα τους σαν ανταπόδωση στην δική μας ανάρτηση και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Ελπίζω να έχω τα σχόλιά σας.

Προς τους οπαδούς της πατρώας θρησκείας από έναν Ελληνα Ορθόδοξο.

Φίλοι Συνέλληνες της πατρώας θρησκείας

Καταρχήν θα ήθελα να σας επισημάνω ότι θεωρώ πατρώα "θρησκεία" και την Ορθοδοξία καθώς συνοδεύει το Εθνος των Ελλήνων εδώ και 2000 χρόνια. Την λέξη "θρησκεία" την βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν αμφιβάλω για το πατρώα αλλά οι Χριστιανοί θεωρούμε οτι η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία με την στενή έννοια του όρου καθώς ο χριστιανισμός αφορά την αποκάλυψη της Αλήθειας στην ανθρωπότητα.

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη από όλες τις απόψεις κατάσταση. Προδότες νεοταξίτες που επιθυμούν την αλλοτρίωση του Εθνους μας και της προαιώνιας φυλής μας επιδιώκουν τον αφελληνισμό μας και τα πρώτα χτυπήματα βλέπουμε να τα δέχεται η Εκκλησία και η Ορθοδοξία και ειδικά μέσω της (ΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ) Παιδείας με κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών και γενικά του αποχριστιανισμού της εκπαίδευσης. Η Ορθοδοξία όχι οπως αυτή εκφράζεται λανθασμένα από έναν μικρό αριθμό αρχιερέων, αλλά όπως εκφράζεται από τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό μας.

Παράλληλα εδώ και χρόνια έχει αρχίσει και ο αφελληνισμός της εκπαίδευσης με υποβιβασμό του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών και της Ιστορίας και την επιχειρούμενη αλλοίωση της ελληνικής μας γλώσσας!!! Ακούσαμε ακόμα και για καθιέρωση των αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας!!!!

Η ενδοξότερη Πατρίδα του κόσμου η Ελλάδα μας που έδωσε τα φώτα σε ολόκληρη την οικουμένη με τον απίστευτο κλασσικό και όχι μόνο, πολιτισμό των αυτοχθόνων προγόνων μας λοιδωρείται σήμερα από ασήμαντα έθνη που κατοικούσαν σε σπηλιές και έτρωγαν φύλλα όταν οι Ελληνες δημιουργούσαμε Παρθενώνες και γιγάντιες αυτοκρατορίες διάδοσης πολιτισμού.

Εχω μιλήσει κι έχω γνωρίσει τις απόψεις πολλών από εσάς και πιστεύω πως ήρθε η ώρα για το κοινό καλό όλων των Ελλήνων να βρούμε το θάρρος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση της σωτηρίας του Γένους μας.

Εχει φτάσει η στιγμή όπως οι Ελληνες Χριστιανοί έχουμε παιδιώθεν μάθει να σεβόμαστε να τιμούμε και να παραδειγματιζόμαστε από τους αρχαίους προγόνους μας να δεχθείτε κι εσείς μια παρεξηγημένη εξίσου όμως ένδοξη περίοδο Ελληνικής δημιουργίας και ιστορίας, της Βυζαντινής. Μια περίοδο κατά την οποία το ελληνικό πνεύμα μεγαλούργησε μεταλλάσοντας στην κυριολεξίας το ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε μια χιλιόχρονη ελληνική αυτοκρατορία.

Εκτοτε οι Ελληνες ονομαστήκαμε με πολλά ονόματα Ρωμαίοι, Ρωμιοί, Γραικοί, αλλά πάντοτε μέσα μας αισθανόμαστε απόγονοι των ένδοξων αρχαίων προγόνων μας.
Ποιος φίλοι μου, μπορεί να πει ότι ο κληρικός αγωνιστής Αθανάσιος Διάκος που πεθαίνωντας με απάνθρωπο τρόπο στα χέρια του προαιώνιου εχθρού κραύγαζε "Εγώ Γραικός γεννήθηκα γραικός θε να πεθάνω" όπως διέσωσε ο λαός μας, δεν πέθανε ως περήφανος Ελληνας για την πατρίδα μας;

Είμαι σίγουρος ότι όπως εμείς οι Ελληνες Χριστιανοί κρατούμε περήφανα σαν Ιερή παρακαταθήκη τις πάμπολλες ένδοξες και φωτεινές
(κι όχι της λίγες σκοτεινές) σελίδες της αρχαίας μας ιστορίας, τα εντυπωσικά πνευματικά κι επιστημονικά επιτεύγματα, τον εκθαμβωτικό πολιτισμό αλλά και τα τις μεγάλες στρατιωτικές νίκες που δημιούργησαν έναν ελληνικό κόσμο σε ολόκληρη την τότε γνωστή οικουμένη μέσω του μεγαλύτερου στην ιστορία της ανθρωπότητας, στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου, έτσι κι εσείς μπορείτε να είστε περήφανοι για τα χίλια χρόνια της Ελληνικής Αυτοκρατορίας μας της Ρωμανίας όπως την αποκαλούσαν οι τότε Ελληνες (Imperium Graecorum πώς την αποκαλούσαν οι δυτικοί συγχρονοί της). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπηρξαν και τότε σκοτεινά σημεία όμως όπως και για την αρχαιότητά μας έτσι κι εδώ πρέπει να σταθούμε στα φωτεινά και ένδοξα πνευματικά πολιτιστικά και στρατιωτικά επιτεύγματα. Μην ξεχνάμε ότι η Αναγέννηση στην Μεσαιωνική σκοτεινή Ευρώπη ξεκίνησε μετά την μετανάστευση ενός τεραστίου αριθμού πνευματικών Ελλήνων που έφυγαν από την Πόλη μετά την Αλωση.

Φίλοι Συνέλληνες της πατρώας θρησκείας σας καλώ να σεβαστείτε και να συνεργαστείτε όπως αρμόζει, με εμάς την Ελληνική Ορθόδοξη πλειοψηφία. Είναι μέσα στις επιταγές της πίστης μας να σας αποδεχθούμε ως αδερφούς μας κι ας πιστεύετε σε έναν άλλο θεό. Δεν σας θεωρούμε εχθρούς στον αγώνα αυτό. Φτάνει να μην συγκαταλέγεσθαι στους εχθρούς του Γένους μας μόνο και μόνο μέσα από το πείσμα και το μίσος κατά της Ορθοδοξίας.
Η εμπάθεια από όπου κι αν προέρχεται είναι αυτές τις στιγμές καταστροφική για την πατρίδα μας.

Σαν συνήγορο στα λεγόμενά μου θα επικαλεστώ έναν φωτισμένο Ελληνα κληρικό της Εκκλησίας μας.
Σας καλώ να παρακολουθήσετε την παρακάτω ομιλία του πατρός Γεωργίου Μεταλληνού καθηγητού Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για την ιστορική μας μνήμη.

Χαρακτηριστικά κομμάτια που μπορεί να σας εκπλήξουν θετικά είναι στο 16ο λεπτό με την αναφορά στο πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στο 23.40 για τους 3 πυλώνες της αυτοκρατορίας. Ρωμαική επικράτεια. Ορθοδοξία και Ελληνισμός.
Στο 35.00 για την κορυφαία θέση των Ελλήνων στην πολυεθνική Αυτοκρατορία. (δείτε το μεχρι το 37.00)
Στο 46.00 εκπληκτικά στοιχεια για το ελληνικο DNA αλλα και την ελληνική ψυχή!!! (δείτε το μέχρι το 49.00)

http://www.youtube.com/watch?v=cPEc3w5imGA

Μπορεί φίλοι μου να διαφωνήσετε με ορισμένα από αυτά που θα ακούσετε από τον πατέρα της Εκκλησίας μας αλλά το νόημα είναι να αντιληφθείτε την αγάπη που τρέφουμε όλοι μας για την ελληνική μας καταγωγή, την ταυτότητα και εθνική συνείδηση.

Σας καλώ να δείξετε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και της ενότητας που έσωσε το εθνος μας σε όλες τις δύσκολες περιόδους και να μην επικρατήσει σε όλους μας ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της φυλής μας. Η διχόνοια.

ΘΑΝΟΣShare

6 σχόλια:

ιωαννης είπε...

Όταν προ καιρού αποκαλύφθηκε ότι η "πατρώα" τους θρησκεία είναι δημιουργία μασώνων και γύρω από αυτούς βρίσκονται κομματικά στελέχη φανατικά αντιχριστιανικά και ανθελληνικά, προς τί η πρόσκληση; Έλληνες είναι μόνο οι Ορθόδοξοι, και στο σώμα αλλά και στην ψυχή, και έτσι πορευόμαστε και στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να φέρνουμε σε συγκερασμό την αλήθεια με το το ψέμα, το γένος μας με τους κάθε καιροσκόπους.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Ιωαννη συμφωνω για την αποκαλυψη και μαλιστα ειχε γινει από τον μακαριτη αρχαιολατρη Φουρακη (υπαρχει σχετικο βιντεο αλλα και αναρτηση στο ιστολογιο μας και στο Youtube) λιγο πριν πεθανει....

Και το μισος τους το εχω δεχθει προσωπικα σε παμπολλες συγκρούσεις...
Ομως φιλε μου δεν μπορω να αποκλεισω το γεγονος οτι αναμεσα τους μπορει να υπαρχουν παραπλανημενοι αγνοί πατριωτες...
Μην ξεχνας οτι αυτη η προπαγανδα χτυπα ακριβως εκει. Προσπαθει δηλαδή να πληξει τις ευαισθητες ελληνικες μας ρίζες και την αγαπη μας και την τιμη που έχουμε για την αρχαία μας παραδοση.

Χτυπουν τον Χριστιανισμό και κατ' επεκταση τον Ελληνισμο προσπαθωντας να ξεχωρισουν τους 2 πυλωνες....

Προ ημερων φιλε μου ενας από αυτους μου ειπε "διαλεξε ή Ελληνας θα δηλώνεις ή Ορθόδοξος"!!!!
Τετοιο χάος σκέψης....

Παντως αδερφε μου θα διαφωνησω σε ενα πραγμα μαζί σου.
Ελληνες δεν είναι μονο οι Ορθόδοξοι.
Δηλαδή οι Καθολικοι στις Κυκλαδες δεν ειναι Ελληνες;
Οι Πομάκοι στην Θρακη δεν ειναι Ελληνες;

Μην σε παρασερνει η υβρις μερικών φανατικών.

Ελληνας για μένα είναι όποιος τιμά και σέβεται ολοκληρη την Ιστορία μας Αρχαια, Βυζαντινη, νεότερη. Αγαπά την πατρίδα μας και ειναι ετοιμος να δωσει την ζωή του γι αυτην. Και επιπλέον σεβεται την Ελληνική Ορθοδοξη πλειοψηφία και τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας.
Υπο αυτες τις προϋποθέσεις τον θεωρω Ελληνα άσχετα από την θρησκεία του και τον σεβομαι.

Αυτη ειναι Ελληνική στάση και σίγουρα αποδεκτή από την Αγία μας Πίστη.

Πάντως συμφωνω μαζί σου ότι οι εμπαθείς εχθροί του Χριστιανισμου και την Ορθοδοξίας μας δεν είναι δυνατόν να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι μαζι μας.

Σε ευχαριστω για το σχολιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Θάνο, πολύ ωραίο κείμενο.
Τα ίδια ισχύουν και για τους παλαιοημεριλογίτες, που λέγουν από πλάνη τους οι καημένοι ''πατρώο''το ημερολόγιό τους. Αυτή διχόνια μας κυνηγά όλους μας. Ας επιστρέψουν στην Εκκλησία του Χριστού κι ας είμαστε ενωμένοι. Αλλά θα μου πεις ότι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, πως θα επανέλθουν;;; Ναι έχεις δίκιο. Αλλά ας προσευχόμαστε για όλους. Όλοι ενωμένοι παιδιά στην Εκκλησία του Χριστού και για το ΚΑΛΟ της Ελλάδας μας.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο ''20 Νοέμβριος, 2011 11:04''.
Συμφωνείς με το σχόλιό μου αδελφέ Θάνο;;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου αν και δεν εχεις βαλει καν ενα ονομα για να ξεχωριζεις....
Εν τουτοις συμφωνω με το σχολιο σου αν και δεν επιθυμω να ανοιξω μετωπο ουτε και αντιπαραθεση με τους αδερφους του παλαιου ημερολογίου.
Ομως πρέπει να ξεχωρισεις για ποιον μιλας γιατι με το παλαιο ημερολογιο είναι η πλειοψηφία των Ορθοδόξων Χριστιανων.
Το Αγιον Ορος, το Πατριαρχειο Ιεροσολύμων, Ρωσίας... η Σερβία κλπ.
Και δεν υπαρχει προβλημα. Στην Εκκλησία μας το ημερολογιο δεν παιζει κανενα ρολο οπως ελεγε κι ο Αγιος Νικολαος ο Πλανας...

Το προβλημα δημιουργήθηκε από το οτι μερικες ομαδες παλιοημερολογιτων βγηκαν από το Σωμα της Εκκλησίας κι εχασαν την αποστολικη διαδοχή με αντικανονικες χειροτονίες....

Ακολουθησαν μερικες ανεπιτρεπτες ακρότητες κατα των οπαδων του παλαιου από την τοτε ιεραρχία με την συμπαρασταση του κρατους και το πραγμα αγριεψε...

Τωρα υπαρχει αντικειμενικη δυσκολια με το οτι δεν μπορουν πλεον να συνομιλησουν οι κληρικοι των δυο πλευρων....

Εμεις παντως οι λαικοι εχουμε επικοινωνία με μελη των παλαιοημερολογιτων....
Κι αυτο ειναι παρηγορο.

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ethniko-olisthhma-o-patriarchhs-bartholomaios-apedwse-times-ston-sfagea-kem

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.