1 Μαΐου 2011

Τα Μέσα Ενημέρωσης λένε ΨΕΜΑΤΑ για την Συρία.

Το αναδημοσιέυω με μέγιστη επιφύλαξη αλλά νομίζω ότι μετά από όσα έχουμε δεί κι ακούσει από τα όργανα και τις ενέργειες της Νέας Ταξης όλα μπορεί να είναι πραγματικότητα....

Ας κρίνει ο καθένας μας αν θεωρεί τα παρακάτω αλήθεια....

Ευχαριστώ τον φίλο Κωνσταντίνο του ιστολογίου Κολοτούμπες.

Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει στην Συρία, αλλά ας δούμε και μια διαφορετική μαρτυρία ενός Ρώσου που υποστηρίζει ότι στην Συρία η κατάσταση δεν είναι όπως μας μεταδίδουν τα ΜΜΕ.

(μετάφραση από Russia Today)


Ενώ οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν την κατάσταση στην Συρία ως μια μαζική δημόσια εξέγερση που καταπνίγεται βάναυσα από την δικτατορική κυβέρνηση, τα γεγονότα προβάλλονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτούς που ζουν εκεί.

Η Anhar Kochneva είναι διευθύντρια μιας τουριστικής εταιρείας με έδρα την Μόσχα που ειδικεύεται στην Μέση Ανατολή. Ταξιδεύει συχνά στην Συρία και έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους στην περιοχή. Μοιράστηκε αυτά που τις λένε οι γνωστοί της για το πώς ξεκίνησε η αναταραχή και ποιοι ευθύνονται για την εξάπλωση της βίας.

-Τι συμβαίνει στην Συρία; Τι έχετε δει και τι λένε οι Σύριοι;

- Με όσους έχω έρθει σε επαφή κανείς δεν υποστηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις. Είδα ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, πλούσιους και φτωχούς να οδηγούν έχοντας στα αυτοκίνητά τους φωτογραφίες του προέδρου και να δηλώνουν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο και όχι στην εξέγερση.
Είδα πολλούς νέους να περπατούν ή να οδηγούν κρατώντας σημαίες της Συρίας.
Στις 29 Μαρτίου είδα ένα συλλαλητήριο στην πόλη Hama να υποστηρίζει τον πρόεδρο.Υπήρχαν πολλές χιλιάδες ανδρών και γυναικών με παιδιά, ολόκληρες οικογένειες. Οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει από ανθρώπους. Σοκαρίστηκα όταν είδα στο Αλ Τζαζίρα να παρουσιάζονται διαδηλώσεις υπέρ του προέδρου σαν να ήταν διαμαρτυρίες εναντίον του. Την ίδια έκπληξη ένιωσα όταν είδα σε ισραηλινά sites βίντεο και φωτογραφίες από συλλαλητήρια συμπαράστασης στην κυβέρνηση ,να παρουσιάζονται με σχόλια λέγοντας ότι είναι αντίπαλοι του καθεστώτος.

-Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης λένε για μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.

-Υπάρχει μια παραπληροφόρηση για το τι συμβαίνει. Την 1η Απριλίου τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στην Δαμασκό. Δεν συνέβη ποτέ, δεν το είδα, δεν το έκαναν οι ντόπιοι.
Στις 16 Απριλίου το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έγραψε ότι 50 χιλιάδες αντίπαλοι του καθεστώτος βγήκαν στους δρόμους της Δαμασκού, και ότι διαλύθηκαν με δακρυγόνα και γκλοπ. Οι κάτοικοι της Δαμασκού δεν είδαν καμιά τέτοια διαδήλωση. Πώς θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο;. Πόσοι αστυνομικοί θα χρειάζονταν για να το διαλύσουν; Και πώς κανείς δεν το είδε, εκτός από το Reuters; Πεντακόσια άτομα στους δρόμους της Δαμασκού είναι ένα μεγάλο πλήθος. Το Reuters μεταδίδουν το υλικό τους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ένα ψέμα και στη συνέχεια αυτό το ψέμα είναι σαν μια χιονόμπαλα δημιουργώντας μια πλαστή πραγματικότητα, δημιουργώντας φήμες και εικασίες.
Οι άνθρωποι στη Συρία παρακολουθούν το βίντεο. Τι βλέπουν; Μια εικόνα που προέρχεται από την Υεμένη. Μια εικόνα που προέρχεται από την Αίγυπτο. Μια εικόνα που προέρχεται από τη Συρία. Αλλά οι εικόνες όλων των ανθρώπων δείχνουν ντυμένοι με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι στη Συρία μπορούν να ξεχωρίσουν τους συμπατριώτες τους από τους γείτονές τους - από τα πρόσωπά τους και τα ρούχα τους.

Στο διαδίκτυο εμφανίζονται ερασιτεχνικά βίντεο από τις λεγόμενες ταραχές που γίνονται. Υπάρχει ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο και τίποτα δεν συμβαίνει γύρω. Και υπάρχει ένα άτομο που στέκεται δίπλα του πετώντας πέτρες. Και οι άνθρωποι γύρω τραβάτε φωτογραφίες.

Υπάρχουν βίντεο που υποστήρίζουν ότι είναι από την Συρία αλλά στην πραγματικότητα προέρχονται από τον Λίβανο, την Τρίπολη ή από ταραχές στο Ιράκ. Σήμερα, πολλοί νέοι άοπλοι αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί. Η προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης τους παρουσιάζει αμέσως ως θύματα του καθεστώτος. Επαναλαμβάνω, οι αστυνομικοί είναι άοπλοι. Η συριακή αστυνομία δεν είναι πάρα πολύ καλή με τα όπλα, γιατί δεν υπάρχει παρόμοια εμπειρία.. Αλλά οι νεοσύλλεκτοι αστυνομικοί που σκοτώνονται εμφανίζονται είτε ως διαδηλωτές είτε ως αστυνομικοί που αρνήθηκαν να πυροβολήσουν συμπατριώτες. Φαίνεται να ισχύει αυτό που έλεγε ο Γκαίμπελς: όσο μεγαλύτερο το ψέμα, τόσο πιο εύκολα μπορούν να το πιστέψουν.


-Αλλά γιατί οι αστυνομικοί πεθαίνουν αφού δεν υπάρχουν μαζικές διαμαρτυρίες;
- Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν επειδή πυροβολήθηκαν από εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι άοπλοι.

- Ποιος πυροβολεί αστυνομικούς;

-Λένε πολλά γι 'αυτό στη Συρία. Οι φήμες λένε πως εκπαιδευμένοι κομάντος ήρθαν από το Ιράκ. Οι άνθρωποι στη Συρία γνωρίζουν καλά ότι ΗΠΑ στο κατεχόμενο Ιράκ σχηματίστηκε ειδικά τάγματα εκεί από τις ΗΠΑ. Σκοτώνουν ανθρώπους, ανακατεύονται με τις συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών, καθώς και μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Ανατινάζουν δρόμους, αγορές, τζαμιά και εκκλησίες. Οι εν λόγω τρομοκρατικές επιθέσεις στοχεύουν αμάχους παρά το κατοχικό καθεστώς.

Δεν πάει πολύς καιρός που έπιασαν τρεις τέτοιους κομάντος στα προάστια της Δαμασκού. Αποδείχθηκε ότι ήταν Ιρακινοί.

Οι κατά καιρούς συλληφθέντες είτε αποδεικνύονται Ιρακινοί, είτε παραδέχονται ότι είχαν πληρώθεί . Τέτοιες μαχητές συνελήφθησαν στην Deraa και Λατάκεια. Είχαν όπλα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.