17 Μαΐου 2011

Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσωποποίηση της "Ύβρεως".

Εισαγωγικό σχόλιο απο την "Κλασσικοπερίπτωση"

Πριν λίγες ημέρες ο σφετεριστής της εξουσίας και πρωθυπουργεύων εντολοδόχος καμαριέρης του ΔΝΤ και της Τρόϊκας δήλωνε στην Corriere della Sera ότι "είναι ύβρις το να μας ζητούν νησιά ως εγγυήσεις".

Το απώτατο σημείο του θράσους και της αναισχυντίας, ο σημερινός κατοχικός πρωθυπουργός το έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό.

Όμως το να μιλάει για "ύβρη" εκείνος ο οποίος αποτέλεσε και αποτελεί την ζωντανή απεικόνιση όλων των ερμηνειών που έχουν αποδοθεί σε αυτήν την λέξη απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι κάτι που ξεπερνά κάθε όριο.

Την ίδια στιγμή που ένας εκ των σεμνοτέρων και πέραν πάσης αμφιβολίας και αμφισβήτησης εντίμων πατριωτών ο πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης, κατηγορεί δι΄επιστολής μάλιστα τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», αυτός θεωρεί ύβρη το ότι οι εντολείς του απαιτούν να τους αποδώσει αυτά που τους "έταξε" αγνοώντας την λαϊκή εντολή και ασφαλώες το Σύνταγμα των Ελλήνων.

Θεωρούμε πολύ σημαντικά τα δύο παρακάτω κείμενα που αναδημοσιεύουμε απο το "Ρεσάλτο" , διότι καταδεικνύουν το πόσο εθνικά επικίνδυνος είναι ο σημερινός πρωθυπουργός και οι συνεργοί του, δηλαδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που "έθαψαν" μια είδηση που περιγράφει επι της ουσίας το τέλος της Εθνικής μας υπόστασης.

Απίστευτες καταγγελίες! Θα κλείσει ο Παπανδρέου το Υπουργείο Εξωτερικών;

Όχι, δεν τα καταγγέλλουν αυτά τίποτε γραφικοί ...ξύπνιοι μπλόγκερ, αλλά τα λένε δημόσια ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ σε επιστολή τους!!!
Διαβάστε να ...αηδιάσετε:


(Από τη χθεσινή Ελευθεροτυπία)

Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ

Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι...

«επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης.

Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».


Του καταλογίζουν «ανομολόγητους χειρισμούς»

Η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ., την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα δέχεται στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

Και η πρόθεση είναι οι στάσεις να επαναλαμβάνονται και οι διπλωμάτες να μπαίνουν στο κάδρο (τηλεοπτικό και όχι μόνο) κάθε φορά που ο υπουργός θα δέχεται στο γραφείο του κάποιον ξένο αξιωματούχο.

Στην επιστολή, επί της ουσίας, όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους, ο πρέσβης στέλνει το μήνυμα ότι η διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής "μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Νεο - οθωμανισμός

Σαρκαστικά δε, οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν: «Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα 'χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Ο κ. Δασκαρόλλης σημειώνει ότι «η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει τεράστιο κόστος, διπλωματικό και πολιτικό. Τη διεθνή απομόνωση της χώρας».

Κι αυτό γιατί «οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία αντιμετωπίζονται σαν σχολάζουσες "αντιπαραγωγικές" ΔΕΚΟ. Οι εκάστοτε πολιτικοί μας προϊστάμενοι είναι αυτοί που απαξίωσαν την παραγωγή εξωτερικής πολιτικής από τη διπλωματική υπηρεσία. Εμφανίστηκαν παντογνώστες και με προκατασκευασμένες θέσεις, ενεθάρρυναν την αυτολογοκρισία στα τηλεγραφήματα και τις αναφορές μας».

Κατά πρωθυπουργού

Και καταλήγει βάλλοντας εμμέσως και κατά του πρωθυπουργού, καθώς διά της πλαγίας οδού αναφέρεται σε κατά καιρούς ρήσεις του Γ. Παπανδρέου:

«Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Ελληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς».

Ερωτηθείς για την επιστολή χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να τη σχολιάσει.

Περιορίστηκε να επαναλάβει, παραπέμποντας «σε κάθε δήλωση και κάθε συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών», ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική κατευνασμού, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

«Σιγή ιχθύος» για τις καταγγελίες Θ. Δασκαρόλη!!!

Είναι γνωστό το πρώτο στάδιο του φιλοσοφικού αξιώματος της φίμωσης: Η ΣΙΩΠΗ.


Αυτό εφαρμόσθηκε από την κατοχική κυβέρνηση απέναντι στην καταγγελία-καταπέλτη του Προέδρου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, Θεόδωρου Δασκαρόλη.

Οι καταγγελίες ΕΔΩ:

Το πλέον σκανδαλώδες και προκλητικό, βεβαίως, είναι η ΣΙΩΠΗ της «αντικειμενικής» και της «αμερόληπτης ενημέρωσης».
Ενώ ανάγουν σε μέγιστο πολιτικό ζήτημα κάθε μπούρδα, κάθε βυθοκόρημα της φαιάς προπαγάνδας και τα παραπολιτικά ψεύδη, δεν θεώρησαν «είδηση» τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Προέδρου των Διπλωματικών Υπαλλήλων.

Τον κλόουν της πολιτικής μας ζωής, τον Καρατζαφέρη, τον περιφέρουν καθημερινά και υστερικά από τα κανάλια για όποια ανοησία και «χρησμό» και αν ξεστομίσει (διατεταγμένη ανοησία), αλλά για τις καταγγελίες Δασκαρόλη κιχ!!!!


Αυτοί είναι οι πραιτωριανοί της δημοσιογραφίας και των καναλιών.

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι αποκαλύψεις του Δασκαρόλη δεν έγιναν από κανένα ιστολόγιο ή περιφερειακό έντυπο, αλλά από την «Ελευθεροτυπία»!!!!!

Παραθέτουμε ένα εύστοχο σχόλιο του Στάθη από το σημερινό φύλλο της εφημερίδας:


Τι είναι το Διπλωματικό Σώμα; το «βαρύ πυροβολικό» μιας χώρας, προκειμένου να μη χρειασθεί να χρησιμοποιήσει το «βαρύ πυροβολικό» του στρατού της.

Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Δρούτσα από τον Πρόεδρο της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβη κ. Δασκαρόλλη, είναι βαρύτατες
και δεν αντιμετωπίζονται διά της (συνήθους) σιωπής (του στυλ: άσ' το, κι αυτό θα περάσει).


Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι οι καταγγελίες του διπλωμάτη συμπίπτουν με πλήθος δημοσιευμάτων για συναφή θέματα, και του ελληνικού και του τουρκικού και του διεθνούς Τύπου.


Η συστηματική αποδυνάμωση του διπλωματικού σώματος, η αποψίλωση των πρεσβειών της χώρας στο εξωτερικό, η υποταγή στις νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις, αλλά και πρακτικές της γείτονος, η χρησιμοποίηση «παραθεσμικών μηχανισμών», όπως και εξωθεσμικών προσώπων, μάλιστα με το «αζημίωτο», είναι μερικές από τις αιτιάσεις του κ. Δασκαρόλλη, που όντως διασταυρώνονται με πραγματικότητες, όπως η πολιτική του κατευνασμού, η πολυπραγμοσύνη «φίλων» (πάλι) του Παπανδρέου όπως ο κ. Αλεξ Ρόντος κι άλλα.
Δρούτσας με δέλτα όπως «δαρεικός».


Ο «δαρεικός», το νόμισμα. Οχι ένα όποιο κι όποιο νόμισμα...

από την Κλασσικοπερίπτωση
Ποσειδώνας




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.