21 Μαΐου 2011

Το ΑΚΕΛ και η Διαμαντοπούλου συνεχίζουν το ανθελληνικό τους έργο. "Εκοψαν" τα ελληνικά σχολικά βιβλία από τους Κυπρίους μαθητές!!!!

Την αποκοπή της Κύπρου από την Ελλάδα και την αλλαγή της Ιστορίας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής αποδόμησης του εκπαιδευτικού συστήματος των δύο χωρών προωθούν από κοινού η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλο και ο κύπριος ομόλογός της Ανδρέας Δημητρίου.

Αμφότεροι είναι γνωστοί οπαδοί του σχεδίου Ανάν και της αλλαγής των βιβλίων της Ιστορίας. Υπό το πρόσχημα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να στέλνει βιβλία στα Ελληνόπουλα της Κύπρου γιατί στοιχίζουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ο κ. Δημητρίου προέβη σε δηλώσεις στην Κύπρο στις οποίες τόνισε ότι:…

• Η Κύπρος θα αγοράζει πλέον από την Ελλάδα όσα βιβλία χρειάζεται.
• Στο πλαίσιο της ΕΕ το κάθε κράτος θα πρέπει να αναπτύξει τα δικά του εκπαιδευτικά βιβλία, προαναγγέλλοντας έτσι την απαγκίστρωση της κυπριακής παιδείας από την ελληνική. Άλλωστε, αυτό είναι το πολιτικό σύνθημα της κυβέρνησης Χριστόφια, που προκαλεί αντιδράσεις στην Κύπρο, ιδιαίτερα στους καθηγητές και στους δασκάλους.

Ξαναγράφουν την Ιστορία
Στόχος είναι, κατόπιν υποδείξεων των Άγγλων και των Αμερικανών, να ξαναγραφτούν τα βιβλία της Ιστορίας και να δημιουργηθεί μια νέα κυπροκεντρική κουλτούρα και εθνική ταυτότητα, η οποία θα αντικαταστήσει την ελληνική. Να μη γνωρίζουν τα παιδιά την ιστορία του γένους.

Αυτή η πολιτική πρακτική…δηλαδή της αλλαγής της εθνικής συνείδησης των Κυπρίων, εμφανίζεται ως μεθοδολογικό εργαλείο λύσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν, που εκ των πραγμάτων συνεχίζει να συνιστά το κεντρικό πλαίσιο διευθέτησης του προβλήματος. Η ιδέα της κυπροποίησης της ελληνικής παιδείας της Κύπρου, η οποία, σημειωτέον, είναι κατοχυρωμένη από το ισχύον Σύνταγμα, βρίσκει σύμμαχο την κ. Διαμαντοπούλου. Δεν ήταν μόνο υποστηρίκτρια του σχεδίου Ανάν, αλλά και της αντίληψης ότι οι Κύπριοι είναι κάτι άλλο.

Κυπροκεντρική συνείδηση
Η πολιτική της κυπροκεντρικής συνείδησης είναι αγγλική επινόηση, καθότι το Λονδίνο αντελήφθη κάτι που ήταν πρόδηλο και στο σχέδιο Ανάν, ότι η ελληνική εθνική συνείδηση των Κυπρίων, η σχέση τους με την Ελλάδα, τους αγώνες του Ελληνισμού και το έπος της ΕΟΚΑ, που στηρίχθηκε σε ένα ελληνοκεντρικό σύστημα αρχών και αξιών, συνιστούν τους κώδικες αντίστασης που πρέπει να εξαλειφθούν προκειμένου να γίνει αποδεκτή μια λύση τουρκοβρετανικής μεθόδευσης και προέλευσης, που θα αφελληνίζει το νησί.

Μεταξύ των καθηγητών και των δασκάλων της Κύπρου επικρατεί η άποψη ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες όχι μόνο της κυπριακής κυβέρνησης, αλλά και της ελληνικής. Είναι ήδη γνωστό ότι ο κ. Δημητρίου και το ΑΚΕΛ ετοιμάζουν τη συγγραφή βιβλίων για την αλλαγή της Ιστορίας. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να πληρώνει 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για τους Ελληνόπαιδες της Κύπρου και ο ισχυρισμός ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με νομοθεσίες της ΕΕ που τώρα βγήκαν την επιφάνεια, ανοίγει τον δρόμο στον κ. Δημητρίου και στο ΑΚΕΛ να αφελληνίσουν την παιδεία της Κύπρου.

Ευθύνες του Παπανδρέου
Στην Κύπρο, πάντως, ανέμεναν την παρέμβαση του έλληνα πρωθυπουργού, διότι το όνομα Παπανδρέου χαίρει εκτίμησης λόγω της στήριξης που παρείχε ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου τη δεκαετία του ’60 με την αποστολή της ελληνικής μεραρχίας στην Κύπρο και ο πατέρας Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος αποφάσισε την οικοδόμηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου. Ειδικότερη στήριξη από την Ελλάδα ανέμεναν στελέχη της παράταξης των καθηγητών της Κύπρου που πρόσκεινται στο ΔΗΣΥ και είναι αρκετά συχνά σε αντιπαράθεση με τον κύπριο υπουργό Παιδείας Α. Δημητρίου, ο οποίος εκτός των άλλων, δρομολογεί και την αλλαγή της όψης ενός από τα ιστορικότερα σχολεία του Ελληνισμού, του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας.

Πρόκειται για ένα σχολείο γνωστό για τους αγώνες των μαθητών την περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ. Ήδη για το θέμα αυτό υπάρχει αντιπαράθεση στη Λευκωσία μεταξύ του κ. Δημητρίου με την ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, η οποία τον καλεί προτού προχωρήσει σε οποιεσδήποτε ενέργειες να σεβαστεί την ελληνική ιστορία του γυμνασίου και της Κύπρου και να μην προβεί σε καμιά ενέργεια η οποία είναι ενταγμένη στον αφελληνισμό της Κύπρου.
Με άρθρα της η κ. Θεοχάρους και με επιστολή της προς τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας της Κύπριου, τον καλεί να σεβαστεί την ελληνική ιστορία των Κυπρίων.

ΠΗΓΗ

από το Αιέν Αριστεύειν

ΣΧΟΛΙΟ
Ξεριζώνουν την ψυχή μας.....
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.Share

1 σχόλιο:

Καπαρός Παντελης είπε...

Ο Γεώργιος Παπανδρέου έκανε οτι μπορούσε προκειμένου να σώσει την Ελληνικότητα της Κύπρου και ο εγγονός του οτι μπορεί για να την αφανίσει!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.