23 Απριλίου 2011

Νίκος Λυγερός. Ενας εξέχων Ελληνας εμπλουτίζει με άρθρα του το ιστολόγιό μας.


Αγαπητοί φίλοι κι αναγνώστες, το ιστολόγιό μας εμπλουτίζει κι άλλο την θεματολογία του φιλοξενώντας εδώ και λίγες μέρες και στο εξής άρθρα του εξαιρετικού Στρατηγικού συμβούλου και καθηγητή γεωστρατηγικής κ. Νίκου Λυγερού τον οποίο και ευχαριστούμε.

Ας δούμε λίγα βιογραφικά στοιχεία του:

Γεννήθηκε το 1968 στον Βόλο, αλλά σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γαλλία. Είναι ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο και μολονότι διαθέτει ένα ‘βαρύ’ βιογραφικό, παλεύει καθημερινά με σεμνότητα και αλτρουισμό για το μοναδικό του ενδιαφέρον, όπως ο ίδιος ομολογεί, τον άνθρωπο.

Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι στρατηγικός σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα. 

Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας και της Θράκης και στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων (Υπουργείο Παιδείας), καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου φίλων Καραθεοδωρή, που έχει στόχο την ανάδειξη της επιστημονικής μορφής του μεγαλύτερου μαθηματικού της σύγχρονης Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, και του Υπουργείου Παιδείας.

Υπήρξε Διεθνής παρατηρητής στις προεδρικές του Nagorno Karabakh.
Έχει ιδρύσει την οργάνωση «The Pi Society», τα μέλη της οποίας έχουν δείκτη IQ από 176 βαθμούς και πάνω, που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.

Διακεκριμένος για την επικοινωνία του με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, στη συμβουλευτική αγωγή και στον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής, ζωγράφος.

Δημοσίευσε περισσότερα από 7.000 άρθρα, ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα, πάνω σε θέματα μαθηματικών, νοημοσύνης, φυσικής, φιλοσοφίας, εκπαίδευσης, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας. Ενδεικτικά αναφέρονται: 

Α. Μαθηματικά: 
1. Μαθηματικές Προκλήσεις,
2. Défis Mathématiques,
3. Structure elements of hyper – structures 

Β. Δοκίμια
1. Leonardo da Vinci: Le génie universel,
2. Νοητική Στρατηγική,
3. Pensée stratégique européenne,
4. Eléments de stratégie contemporaine,
5. Humanitas et Tempus,
6. Codex,
7. Νοητική Γεωστρατηγική,
8. Dignité humaine, 

Γ. Ποιητικές συλλογές:
1. Πηγή ρωμιοσύνης,
2. Φωτεινή νοσταλγία,
3. Το χρώμα του αοράτου,
4. Le souvenir du dragon
5. La croix du dragon.

Δ. Σενάρια:
1. Οι σκιές του Πύργου,
2. Στο σταυροδρόμι του γαλάζιου.  

Ε. Κωμωδίες:
1. Autoréférence,
2. Alter Ego,
3. Un Deux-pièces

ΣΤ. Δράματα:
1. Les démiurges,
2. Les chacals,
3. Les toques noires,
4. Les lumières noires,
5. Dialogues oubliés,
6. Ludwig,
7. Οι χορδές του χρόνου,
8. Cinq mouvements pour un silence,
9. L’ homme qui n’existait pas,
10. Formidabiles Homines,
11. O άνθρωπος χωρίς όνειρα,  

Ζ. Τραγωδίες
1. Ορέστης και Ηλέκτρα,
2. Αχιλλέας και Πενθεσύλια,
3. Οδυσσέας και Καλυψώ,  

Η. Ορατόριο
Προμηθέας και Αθηνά,  

Θ. Όπερα
Ο Κένταυρος και ο Τιτάνας

Ι. Μυθιστορήματα
1. Le chevalier sans armure,
2. Τα τριάντα φιλιά του ήλιου,  

Ια. Διηγήματα:
1. Les Caméléons,
2. Les condamnés à vivre,
3. Sous l’olivier le soleil,
4. Révolutions Humaines. 

Ιβ. Ποιητικές συλλογές με εικαστικά:
1. Le monde de Vincent, κατάλογος έκθεσης ζωγραφικής
2. Ο κόσμος του Vincent, δίγλωσση έκδοση
3. Κάτω από το βάρος ενός σταχυού,
4. Під вагою колосся 

Ιγ. Μεταφράσεις:
1. La mythologie des fleurs de Vrettakos,
2. Le Miracle de Koumakis,
3. Erotokritos - Traduction versifiée. 

Iδ. Ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής
1. Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, Φεβρουάριος 2009
2. Αίθουσα Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Μάρτιος 2009
3. Ιστορικό και Παλαιοντολογικό Μουσείο του Δήμου Πτολεμαΐδας, Ιούνιος 2009
4. Palais des Congrès de Perpignan, Ιούνιος 2009
5. Αίθουσα Ντε Κίρικο του Δήμου Βόλου, Σεπτέμβριος 2009
6. Ιστορικό Μουσείο Δήμου Κοζάνης, Οκτώβριος 2009
7. Πινακοθήκη του Δήμου Λάρισας, Οκτώβριος 2009
8. Mairie du 6eme arrondissement de Lyon, Οκτώβριος 2009
9. Φλέμινκ Art Gallery, Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2009
10. Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης, Φεβρουάριος 2010
11. Κτίριο Μηχανικής, Κομοτηνή, Απρίλιος 2010.
12. Γαλλικό κατάλυμα, Ρόδος, Ιούνιος 2010
13. Αίθουσα Τέχνης, Σύρος, Οκτώβριος 2010 

Iε. Ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής
1. Musée de la Résistance de Lyon. Μάιος 2009
(βλέπε www.lygeros.org).

Ο Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς.Share

1 σχόλιο:

chrfini@gmail.com είπε...

Συγχαίρω τον καθηγητή για το θάρρος του.
Συμφωνώ απολύτως
Χρύσανθος-Δημόκριτος


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.