13 Οκτωβρίου 2010

Καταρρέει το σύστημα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης!

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στον Ασπρόπυργο είναι χαρακτηριστικά του πώς αντιμετωπίζει σήμερα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης η ελληνική αστυνομία.
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας όταν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών είχαν πληροφορίες πως σε μικρό κόλπο κοντά στον Ισθμό Κορινθίας σκάφος θα αποβίβαζε μετανάστες.
Κλιμάκιο τεσσάρων αστυνομικών πήγε στη περιοχή και εντόπισε ένα ύποπτο φορτηγό μέσα στο οποίο είχαν κρυφτεί οι 60 παράνομοι μετανάστες. Ακολούθησε καταδίωξη προς την Αργολίδα και τελικά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το φορτηγό. Όταν όμως επιχείρησαν να οδηγήσουν το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες στο αστυνομικό τμήμα, δέχθηκαν επίθεση από ένα αυτοκίνητο με ενόπλους, οι οποίοι αφού ακινητοποίησαν τους αστυνομικούς, τους πήραν τα όπλα, το φορτηγό με τους μετανάστες και εξαφανίστηκαν.
Μαζί τους φυσικά και οι λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένας εκ των δύο ενόπλων συνελήφθη και ήταν ένας Ιρακινός ενώ έχει προσαχθεί και ένας Ινδός.
Εύκολα μπορεί κανείς να βγάλει τα συμπεράσματά του από τέτοιου είδους επεισόδια, αν μάλιστα λάβει υπ’ όψιν του και κάποια ακόμη γεγονότα.
Η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει τα στίφη των λαθρομεταναστών που έχουν έλθει στην χώρα μας. Αδυνατεί να ελέγξει αυτούς που βρίσκονται ήδη μέσα στην χώρα και όχι να εμποδίσει επιπλέον άτομα να εισέλθουν.
Υπάρχει μάλιστα ειδική διαταγή, σύμφωνα με την οποία παράνομοι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην χώρα, αν δεν κάνουν κάποια επιπρόσθετη εγκληματική πράξη, να μην κρατούνται αλλά να αφήνονται ελεύθεροι.
Επιπρόσθετα σε αυτούς που έχουν υποπέσει σε πράξεις «χαμηλής εγκληματικότητας» απλά δίνεται ένα χαρτάκι που τους καλεί να εγκαταλείψουν την χώρα μέσα σε 30 μέρες. Οι δυνατότητες της ελληνικής αστυνομίας έχουν ήδη εξαντληθεί όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε.
Αλλά και στον τομέα της παρεμπόδισης νέων κυμάτων λαθρομεταναστών, τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Οι ελληνικές δυνάμεις αποτροπής, λιμενικό, αστυνομία στρατός, αλλά και η περιβόητη FRONTEX έχουν μετατραπεί σε δυνάμεις διάσωσης λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν μάθει τα διάφορα κόλπα και παραθυράκια.
Πάλι την Δευτέρα, οι ελληνικές δυνάμεις εντόπισαν στην Τουρκία λαθρομετανάστες, τους οποίους όμως περίμεναν να φτάσουν πρώτα στην χώρα μας, για να τους συλλάβουν και προφανώς σε λίγο καιρό, να τους προωθήσουν στην Αθήνα.
Σε άλλες περιπτώσεις, όταν οι λαθρομετανάστες αντιληφθούν δυνάμεις του λιμενικού ή της Frontex, βουλιάζουν τα πλοία τους και κάνουν διάφορα τέτοια κόλπα έτσι ώστε να αναγκαστούν να τους «περιμαζέψουν».
Έχουν φτάσει σε σημείο οι «δουλέμποροι» να είναι ανήλικοι, για να μην μπορεί να τους κρατήσει η χώρα, καθώς σύμφωνα με ένα παραθυράκι του νόμου, θα πρέπει να απελαθούν.
Επί της ουσίας, οι δομές του ελληνικού κράτους, είναι ανίκανες να διαχειριστούν όλο αυτό το εισερχόμενο κύμα λαθρομεταναστών και αυτούς που ήδη είναι εδώ. Το 82% όλων των λαθρομεταναστών που εισέρχονται σε όλη την Ευρώπη, μπαίνει από την Ελλάδα.
Είναι δεδομένο. Αν δεν υπάρξει από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας, διάθεση αποτροπής του μεταναστευτικού ρεύματος, οι δυνάμεις καταστολής δεν μπορούν από μόνες τους να κάνουν τίποτε. Εάν δεν δοθεί το μήνυμα ότι «δεν είναι ευπρόσδεκτοι» εδώ, όλοι αυτοί που συνεχίζουν να έρχονται θα συνεχίσουν να «υπερπηδούν» όποιες προσπάθειες μαζέματος γίνονται. Είναι τόσο απλό!

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

από το Ελλήνων Αφύπνιση



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.