21 Οκτωβρίου 2010

Η παγίδα του "τέλους" του πολυπολιτισμού της κ. Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προέβη την περασμένη εβδομάδα, σε δηλώσεις περί του "τέλους του πολυπολιτισμού" υπό την πίεση του "δεξιού" κομματιού του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Παρόλο που όντως πρόκειται για μια τοποθέτηση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αντιμεταναστευτικά κόμματα ολόκληρης της Ευρώπης, οι συγκεκριμένες ασάφειες της κ. Μέρκελ, αλλά και η "στροφή" του λόγου της μετά, όταν μίλησε για "ενσωμάτωση" των μεταναστών και το τι χρειάζεται αυτή, χρήζουν ανάλυσης, προκειμένου να μην παγιδευτούν σε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα που σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν και στην χώρα μας, οι πατριώτες.

Στην πραγματικότητα, το "αντιμεταναστευτικό" ξέσπασμα της κ. Μέρκελ, δεν είχε τίποτε το αντιμεταναστευτικό. Ο σχολιασμός της αφορούσε μόνο την προσπάθεια για αποτελεσματικότερη ένταξη των μεταναστών, ειδικά αυτών του τρίτου κόσμου. Αυτό που έκανε η κ. Μέρκελ, ήταν να καλέσει τους μετανάστες να "γίνουν σαν τους Γερμανούς' και να μην δημιουργούν δικές τους κοινότητες. Αυτή η φιλοσοφία υπάρχει σε αρκετά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ιδιαίτερα αυτά που ομοιάζουν με το Χριστιανοδημοκρατικό της κ. Μέρκελ.

Η άποψη όμως, ότι οι μετανάστες από τον τρίτο κόσμο, μπορούν να "γίνουν" Γερμανοί, Βρεταννοί ή Έλληνες, απλά μαθαίνοντας την γλώσσα, και μην δημιουργώντας ξεχωριστά πολιτισμικά γκέτο, μέσα στα Ευρωπαϊκά κράτη, είναι τόσο καταστροφική όσο και η πολυπολιτισμική προσέγγιση.

Και οι δύο προσεγγίσεις αδυνατούν να καταλάβουν ότι όλες οι εθνικότητες είναι συνδεδεμένες με έναν συγκεκριμένο λαό, και δεν μπορούν να μεταγγιστούν σαν να είναι ρούχα. Είναι η μοναδικότητα του ελληνικού - και του κάθε λαού - που συναγελάζεται επί χιλιάδες χρόνια, που κάνει τους ανθρώπους αυτής της χώρας μοναδικούς. Με τον ίδιο τρόπο είναι η καταγωγή, η ιστορία και η κληρονομιά του γερμανικού λαού, που τον κάνει μοναδικό. Κάθε προσπάθεια να αρνηθεί αυτή η μοναδικότητα του κάθε λαού, προσποιούμενοι ότι οι μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Νιγηρία, μπορούν να γίνουν Έλληνες ή Σκωτσέζοι, μόνο και μόνο μαθαίνοντας την γλώσσα και φορώντας μια φουστανέλλα ή ένα κίλτ είναι απλή ανοησία, προερχόμενη από άγνοια ή απλά κακία. Για να το πούμε με απλά λόγια.
Ένας αφρικανός που θα μάθαινε μανδαρινέζικα, και θα ντυνόταν με κιμονό θα γινόταν κινέζος;
Ένας Άγγλος που θα μάθαινε την γλώσσα των Αβοριγίνων και θα ντυνόταν με τομάρια ζώων, θα γινόταν Αυστραλός Αβορίγινας;
Ένας Κινέζος που θα μάθαινε Yoruba και θα ντυνόταν με αφρικανική ενδυμασία, θα ήταν Νιγηριανός;
Ή ένας Αφρικανός που θα μάθαινε την γλώσσα των Ινδιάνων και θα φορούσε φτερά στο κεφάλι θα γινόταν Απάτσι;
Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι ένα αποστωμοτικό "όχι" και μόνο ένας ηλίθιος θα σκεφτόταν διαφορετικά.

Αλλά οι ίδιοι άνθρωποι που θα απαντούσαν αρνητικά στα παραπάνω ερωτήματα, θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι Αφρικανοί, Ασιάτες, Κινέζοι και ό,τι βάζει το μυαλό σας, μπορεί ξαφνικά να "γίνουν" Ευρωπαίοι απλά μαθαίνοντας την γλώσσα και ενδυόμενοι με ευρωπαϊκά ρούχα.

Ο "πολυπολιτισμός" είναι η θεωρία που υποστηρίζει την δημιουργία μίας κοινωνίας, στην οποία κάθε κουλτούρα μπορεί να αναπτυχθεί και να υπάρχει πλάι πλάι με κάθε άλλη, έτσι ώστε τα ωφέλη της "διαφορετικότητας" να είναι προσιτά σε όλους. Είδαμε πόσο δούλεψε. Ο πολιτιστικός εθνικισμός όμως, που είναι το δίδυμο αδελφάκι του πολυπολιτισμού, είναι εξίσου επικίνδυνος για τους Ευρωπαίους, γιατί αγνοεί την δημογραφική πραγματικότητα του αυξημένου ρυθμού γεννήσεων των ασιατών και αφρικανών. Αυτό, αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην καταστροφή των ιθαγενών λαών της Ευρώπης, ανεξαρτήτως της γλώσσας και της ενδυμασίας των κατακτητών.

Τόσο ο πολυπολιτισμός όσο και ο "πολιτιστικός εθνικισμός", έχουν την βάση τους στον συνταγματικό πατριωτισμό, τον οποίο άλλωστε επικαλείται μέχρι και ο πρωθυπουργός της χώρας μας, κ. Παπανδρέου. Μπορεί ο όρος "πολιτιστικός εθνικισμός" να ηχεί όμορφα στα αυτιά κάποιων, λόγω του όρου "εθνικισμός". Πρόκειται όμως για ένα καταστροφικό μονοπάτι, που θέλει να καταστρέψει την ιδιαιτερότητα όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και κάθε λαού του κόσμου, υποτάσσοντάς τους στην "κιμαδομηχανή" της παγκοσμιοποίησης. Ο αγώνας μας έχει αξία, διότι γίνεται για την επιβίωση και διατήρηση του έθνους μας. Όχι όμως μόνο σαν ονόματος, αλλά ως ζωντανής οντότητας. Αν όμως κυριαρχήσουν οι "ντιρεκτίβες" της κ. Μέρκελ, τι σχέση θα έχουν τα "νέα εθνη" με τα σημερινά, αυτά ακριβώς που υπερασπιζόμαστε;

Δ. Παπαγεωργίου

πηγή elkosmos.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.