13 Οκτωβρίου 2010

Το θράσος των Τούρκων «Καθηγητών Αρχαιολογίας»!

Αφού οι Τούρκοι κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα τερατούργημα που το αναφέρουν ως ιστορία του τουρκικού έθνους και το διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσής τους, ότι δηλαδή η λεγόμενη ιστορία τους είναι αποτέλεσμα πρόσμιξης του μογγολικού πολιτισμού απ' όπου προέρχονται και των αρχαίων πολιτισμών της Μικράς Ασίας.

Τώρα άρχισαν να επιβουλεύονται και τα χριστιανικά μας μνημεία που βρίσκονται στα κατεχόμενα εδάφη μας. Και μάλιστα το πιο σημαντικό για τους Έλληνες Χριστιανούς, το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

Με αφορμή ένα ψήφισμα στην Αμερικάνικη Εθνοσυνέλευση στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, ότι η Τουρκία παραβιάζει τις θρησκευτικές ελευθερίες και καταστρέφει συστηματικά χριστιανικά θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη από τους Τούρκους περιοχή του βόρειου μέρους του νησιού, οι Τούρκοι δεν έχασαν καιρό και στην απάντησή τους, με μελέτη δύο καθηγητών του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Κερύνειας, αναφέρεται ότι το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα είναι κτισμένο στα ερείπια μουσουλμανικού μνημείου απογόνου του Μωάμεθ, του URVE BIN SABIT, κατά τη διάρκεια της Αραβικής περιόδου. Οι Τούρκοι, στην παραποιημένη ιστορία τους, δίνουν μια ιστορική περίοδο από 600μ.Χ. μέχρι 1100μ.Χ., που την ονομάζουν Μουσουλμανική Αραβική. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, το αγίασμα του Αγίου στην ανατολική πλευρά της εκκλησίας, προήλθε από θαύμα του URVE BIN SABIT, όταν με τη ράβδο του χτύπησε το έδαφος και αμέσως αρχίζει να αναβλύζει δροσερό νερό για να ξεδιψάσει τους Μουσουλμάνους Άραβες πολεμιστές. Όπως αναφέρουν οι Τουρκο-μογγόλοι καθηγητές, μέχρι το 1960 συνέρρεαν στο μοναστήρι χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, όχι για να προσκυνήσουν τον Άγιο αλλά για να τιμήσουν τον URVE BIN SABIT. Δεν είναι τυχαίο που ανακάλυψαν αυτό το παραμύθι· στόχος τους είναι να κατασκευάσουν στο μέλλον ένα τζαμί και έναν μιναρέ που να επισκιάζει την εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα και να το ονομάσουν URVE BIN SABIT.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της «HABERTURΚ», το αρχαιολογικό εύρημα των δύο δήθεν αρχαιολόγων καθηγητών θα υποβληθεί για έγκριση στο Αιγυπτιακό Πανεπιστήμιο EL-EZHER, στο Ινστιτούτο Ισλαμικών Ερευνών του Λονδίνου και στη Γενική Γραμματεία της Παγκόσμιας Ισλαμικής Οργάνωσης και μάλιστα θα καταγγείλουν την Εκκλησία ότι εξαφάνισε το μουσουλμανικό αρχαίο μνημείο του URVE BIN SABIT, που ήταν στη αυλή του μοναστηρίου του Αποστόλου Ανδρέα.

Είναι σίγουρο ότι η Εκκλησία της Κύπρου θα καταρρίψει τους αβάσιμους ισχυρισμούς των Τούρκων καθηγητών, αλλά το ερώτημα που τίθεται, είναι τι θα γίνει μετά από είκοσι-τριάντα χρόνια όταν η σημερινή νεολαία δεν θα έχει τη στοιχειώδη γνώση για την Ιστορία μας, που αυτός είναι ο στόχος αυτών που σχεδίασαν τον αφελληνισμό της Κύπρου και την ισοπέδωση των πάντων, κάνοντας αρχή με τη μείωση των ωρών διδασκαλίας της Ιστορίας, στα πλαίσια του δήθεν εκσυγχρονισμού, και επιδιώκουν να εφαρμόσουν ό,τι δεν πέτυχε ο Πάλμερ το 1930 με το «μην πεις GREEK».

Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του και δεν είναι θωρακισμένος με στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας, είναι εύκολη λεία στους εχθρούς, που του βάλλουν καθημερινά και σιγά-σιγά αποκτά τη νοοτροπία παιδιού άγνωστου πατρός.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΟΥ
Ταγματάρχης Ε.Α.
email: vasilia5@cytanet.com.cy
Σημερινή
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.