27 Ιανουαρίου 2010

Κάνουμε και ευκολίες σε μάρτυρες του Ιεχωβά...Να φυλάνε τα Ελληνόπουλα τα σύνορα της Ελλάδας, για να περνάνε οι ανθέλληνες ζωή χαρισάμενη!!!

(το Ελληνόπουλο κάθεται και μας φυλάει μέσα στο κρύο για να πίνει το βρωμόσκυλο ο αντιρρησίας το φραπεδάκι του στα μπαράκια της "κοινωνικής υπηρεσίας")

Να υπενθυμίσουμε στους μάρτυρες του Ιεχωβά, ότι εν καιρώ ειρήνης η εφεδρεία καλύπτεται από το άθρησκο κράτος δικαίου, αλλά εν καιρό πολέμου, βάση του στρατιωτικού νόμου, οι αντιρρησίες εκτελούνται, για ψαχτείτε λίγο περισσότερo...ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΝΕΑ

Απόφαση ΣτΕ για στρατιωτική θητεία αντιρρησία συνειδήσεως Και στην εφεδρεία ισχύει η εναλλακτική θητεία για τους ενταγμένους στην Εκκλησία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 170/2010 απόφασή της έκρινε ότι οι αντιρρησίες συνείδησης οι οποίοι υπηρέτησαν κανονικά την στρατιωτική τους θητεία, σε περίπτωση που κληθούν για μετεκπαίδευση εφεδρείας και έχουν ενταχθεί σε δόγματα που δεν δέχονται την ένοπλή στρατιωτική θητεία μπορούν να επικαλεστούν τις διατάξεις περί αντιρρησιών συνείδησης για εκπλήρωση εναλλακτικής πολιτικής κοινωνικής υπηρεσίας.

Ειδικότερα, πολίτης ο οποίος το 1994 -1996 είχε κανονικά εκπληρώσει τη στρατιωτικό θητεία του το 2003 κλήθηκε για μετεκπαίδευση εφεδρείας.
Στο Στρατολογικό Γραφείο Βόλου κατέθεσε αίτηση και ζήτησε να εκπληρώσει εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2510/1997, ως αντιρρησίας συνειδήσεως, προσκομίζοντας παράλληλα πιστοποιητικό της Κεντρικής Εκκλησίας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά Ελλάδος, το οποίο ανέφερε ότι από 8.9.2003 ανήκει στο δόγμα αυτό.
Στο Στρατολογικό Γραφείο απέρριψε το αίτημα με την αιτιολογία ότι ήδη έχει υπηρετήσει ενόπλως στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο εν λόγω πολίτης δεν εμφανίστηκε για την εκπλήρωση της εφεδρείας και εκηρύχθη ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης και του επιβλήθηκε εξάμηνη πρόσθετη στρατιωτική θητεία.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε μη νόμιμη την αιτιολογία με την οποία απέρριψε το Στρατολογικό γραφείο το αίτημά του πολίτη. Ειδικότερα, αναφέρεται στην απόφαση ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τη νομοθεσία, «εφόσον ο αιτών μετάβαλε θρησκευτικές απόψεις, ενστερνιζόμενος το δόγμα της Κεντρικής Εκκλησίας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, μετά την εκπλήρωση ένοπλής στρατιωτικής υπηρεσίας, διατελών στην κατάσταση της εφεδρείας, η μεταβολή αυτή δεν αποτελούσε λόγο αποκλεισμού του από την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 2510/1997 περί αντιρρησιών συνειδήσεως, προκειμένου υπό την εν λόγω στρατιωτική κατάσταση να εκπληρώσει εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία».

Καθημερινή
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Η σωστότερη αντιμετώπιση για τους μάρτυρες του Ιεχωβά, εφόσον αρνούνται (όπως είναι γνωστό) την έννοια της πατρίδας, την σημαία, την ένοπλη υπηρεσία κλπ. η πλήρης αδιαφορία από όλα τα όργανα του κράτους.
Εφόσον σε καιρό πολέμου ο μάρτυρας του Ιεχωβά δεν θα έρθει μαζί μας για να προστατέψει την οικογένεια μου όπως και την δική του άλλωστε, τότε με ποιό δικαίωμα έχει απαίτηση από εμένα τον πυροσβέστη να διακινδυνέυσω την ζωή μου για να σώσω το σπίτι του που καίγεται; Με ποιό δικαίωμα έχει την απαίτηση εγώ ο αστυνομικός να διακινδυνεύσω την ζωή μου και το μέλλον της οικογένειάς μου για να τον σώσω από τον ληστή ή τον δολοφόνο που του επιτίθεται;
Αφού δεν δίνει αίμα να σώσει όχι τα δικά μου παιδιά αλλά ούτε καν τα δικά του γιατί εγώ ο δημόσιος γιατρός που με πληρώνει το ελληνικό κράτος να σώζω τις ζωές των Ελλήνων πολιτών να τον σώσω;
Αρα όλα αυτά τα ρεμάλια της εταιρείας "ΣΚΟΠΙΑ" υπάρχουν γιατί εμείς ως καλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας χωρίς να εξετάζουμε το ποιός είναι ή τι πιστεύει...

Αυτό λοιπόν οφείλουν να το σέβονται και να ευχαριστούν τον Θεό που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Μήπως έχουν αναρωτηθεί ποτέ που είναι οι μάρτυρες του Ιεχωβά στην Τουρκία;.........

Ερώτημα ρητορικό.........

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το περιστατικό που είχα ζήσει με τα ίδια μου τα μάτια επί Σημίτη.
Επισκέφθηκε στρατιωτικό νοσοκομείο ο τότε Υπουργός Αμύνης στο οποίο νοσηλεύονταν σε κάποιον θάλαμο μερικοί στρατιώτες που έιχαν τραυματιστεί από ατύχημα σε πεδίο βολής. Σε διπλανό θάλαμο υπήρχε απεργός πείνας αντιρρησίας συνείδησης....και ο Υπουργός αγνοώντας επιδεικτικά τους στρατιώτες επισκέφθηκε τον απεργό πείνας για συμπαράσταση!!!!!!

Οπως βλέπετε στο σημερινό αίσχος φτάσαμε ύστερα από μακρύ και επώδυνο δρόμο κατά τον οποίο η προδοσία φούντωνε.........Τώρα έχει φουντώσει τόσο που τους δικαιώνουν και τα δικαστήρια!!!!

Μάλλον πλέον δεν μαζεύεται με ήπια και νόμιμα μέσα.........



Share

19 σχόλια:

Tsatsoulis είπε...

Θάνος έπεσα τυχαία πάνω σε αυτή τη δημοσίευση και δε μπόρω να αντισταθώ στον πειρασμό μεγάλε Έλληνα που δε φοροδιαφεύγεις ( λέμε τώρα )και δε πίνεις φραπέ ευχαριστώντας το βήσμα σου γιά αυτή τη μετάθεση δίπλα στο σπίτι σου ( λέμε ξανά )ή που δε νιώθεις την ελάχιστη ντροπή να εκφράζεις μια άκρως δεξιά φασιστοειδή ιδεολογία ( ομοιδεάτες σου ξεπούλησαν την Κύπρο,γιά να μη ξεχνιόμαστε )...
Δε θελω να σχολιάσω όμως αυτά ούτε τα άλλα υπέροχα που γράφεις.Θέλω να σε ρωτήσω μόνο τούτο.Γράφεις με καμάρι δίπλα από το όνομά σου Έλληνας και Ορθόδοξος.Σε αυτή τη περιγραφή κολλάει και το Χριστιανός η όχι;Απλή απορία..

Ελληνισμός - Ορθοδοξία-Χριστιανοσύνη είναι ταυτόσημες έννοιες η είναι 3 ξεχωριστά και τελείως άσχετα και πολλές φορές αντιθετα μεταξύ τους πράγματα;

Θέλω μιά απάντησή σου πάνω σε αυτο

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καταρχην φίλε tsatsoulis μου φαίνεται παράξενο που ενω δεν γνωριζόμαστε έχεις αυτό το ειρωνικό υφάκι.
Δεν γνωριζεις αν φοροδιαφεύγω και δεν γνωρίζεις αν είχα βυσμα στον στρατο. Κανονικά δεν θα σου απαντούσα σε τίποτα γιατί το να απαντας σε κάποιον που εξ' αρχής δείχνει ότι η συζήτηση και ο διάλογος είναι γι αυτόν (λογο άκρατου προοδευτισμού και δημοκρατισμού) ανευ ουσίας είναι νομίζω ανούσιο. Παρόλα αυτά μονο και μόνο επειδή έστω και κατηγορώντας με μου έκανες την τιμή και αναφέρθηκες σε εμένα και ασχολήθηκες με αναρτηση του ιστολογίου μας θα σου απαντησω έστω και συντομα και περιεκτικά.

Θα το πάω όμως λίγο αναποδα από το τέλος προς την αρχή....

Επειδή καταλαβαίνω ότι δεν έκατσες και πολύ ώρα μελετώντας διαφορές ιστορικές ή εθνικές αναρτήσεις του blog μας (οπότε και θα σου έιχαν λυθέι πολλές απορίες) θα σου πώ ότι ναί θεωρώ ότι Ελληνισμός και Χριστιανική Ορθοδοξία είναι όροι παράλληλοι και (μετά από 2000 και πλέον χρόνια) ταυτόσημοι. Φυσικά αυτό δεν το λέω πρώτος εγώ αλλά το είπαν άλλοι πολύ πιο πριν. Το συνειδητοποιησαν πρώτοι οι Βυζαντινοί προγονοί μας όταν διαχώρησαν μέσα τους την έννοια του Ορθόδοξου Ελληνα (Ρωμαίου) όπως τον αποκαλούσαν εκείνοι από την δυτική άποψη των Ρωμαίων Λατίνων. Αυτοί πρώτοι άρχισαν να δημιουργούν τον όρο του Γενους. Κι όταν λέμε Γένος εννοούμε το Ελληνορθόδοξο Γένος.

Συνεχεια φυσικά αυτών ήταν οι Ελληνες ηρωες των χρόνων της τουρκοκρατίας αλλά και της επάναστασης οι οποιοι άρχισαν πλεον να κατανοούν και να επαναφέρουν και τον λεκτικό όρο Ελληνας και Ορθόδοξος. Φυσικά ήταν επόμενο η επανασταση να γίνει για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Ασχετα που σημερα αιρέσεις, ιεχωβάδες, μασωνοι, εβραίοι, νεοπαγανιστες, και κάθε λογής αλλοφυλοι ή αλλοθρησκοι πλήτουν την έννοια αυτή (του Ελληνορθόδοξου) γιατί φοβόνται μην ξαναμεγαλουργήσει η Ελλάδα μας.

Ας ερθουμε τωρα στην προδοσία της Κύπρου και της φασιστοειδής ακροδεξιές ιδέες μου. Την προδοσία της Κύπρου φίλε μου πέτυχαν οι Τουρκοαμερικανοί μαζί με τους Αγγλους, με την συμπαράσταση αφελών (στα όρια της προδοσίας) ακροδεξιών, την προδοτική επιθυμία του Μακαρίου να φύγει η Ελληνική ταξιαρχία που είχε στείλει μυστικά ο Γ.Παπανδρέου, και η προδοτική στάση του Καραμανλή μόλις ανέλαβε να μην απειλήσει έστω και με τον υποδιάλυση ελληνικό στρατό με ολικό πόλεμο την Τουρκία (πράγμα που δεν θα επέτρεπαν ποτέ οι Αμερικανοί εφόσον σε περίοδο ψυχρού πολέμου θα αλληλοκαταστρέφοταν ολόκληρη η νοτιοανατολική πτερυγα του ΝΑΤΟ.

Ασε λοιπόν τα κηρύγματα για την προδοσία ΜΟΝΟ των ακροδεξιών.....

Επίσης πρέπει να σου τονίσω ότι δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές απόψεις κανενός παρα μόνο όσον αφορά την πατρίδα μου και ΜΟΝΟ. Θεωρώ ότι πατριώτες θα βρεις σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις σε ολες περισσοτερους και σε άλλες λιγότερους....

Από την πόνο που δείχνεις για την απώλεια της Κύπρου θα πρέπει να θεωρήσω ότι ανήκεις στους πατριώτες κι αυτο μου κάνει εντύπωση εφόσον φαινεται να καταδικάζεις την μόνη ελληνική δύναμη του Γένους που είναι η Ελληνορθοδοξία (και την οποία σαμποτάρουν με πείσμα όλες οι αντιχριστιανικές δυνάμεις που προανέφερα προερχόμενες από την Νεα Τάξη αλλά και κάποιοι επίορκοι κληρικοί)

Κλείνοντας υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου θέλω να σου πώ ότι φοροφυγας δεν μπορεί να είναι (αν γνωρίζεις στοιχειώδη οικονομικά) ενας μισθωτός υπάλληλος και μάλλον δεν εχει βυσμα κάποιος που υπηρέτησε στην γραμμη αντιπαραθεσης του Εβρου.......

Αν θες να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε γνωμες και ιδέες ωστε να βγεί κατι ωφέλιμο αλλάξε το ειρωνικό υφακι.

Tsatsoulis είπε...

Το υφάκι φίλε Θάνο είναι η απόκριση της αρχικής ,γεμάτης μίσος και προκατάληψης,ανάρτησης..Άλλαξε ύφος στη ανάρτηση..Από κει και πέρα σέβομαι το παραπάνω σχόλιο(λες και γράφει άλλος άνθρωπος)και θα συνεχίσω βάση αυτού.

Πρώτα από όλα δεν ενοούσα εσένα προσωπικά αλλά τους εκφραστές της ιδεολογίας σου ως σύνολο.Της ιδεολογίας δηλαδή μόνο εμείς αγαπάμε την Ελλάδα κι όλοι οι άλλοι προδότες αιρετικοί κλπ..Σου ξαναλέω και πάλι το ξεπούλημα της Κύπρου μη το δικαιολογείς με μιά απλή "αφέλεια στα όρια της προδοσίας".Δεν ήταν τόσο αφελείς όταν οργάνωναν την "επανάσταση" τα καμάρια του ΙΔΕΑ..Προδοσία ήταν φίλε μου και μάλιστα από ακροδεξιούς τύπους κυρίως!Μιά και αυτοί είχαν τα υνία τότε..Ναί φυσικά το ήθελε η Αμερική..Και ναι Φυσικά οι πατριώτες στρατοκράτες ομοιδεάτες προτίμησαν τον δικό τους Φραππέ από το να υπερασπίσουν τη πατρίδα που τόσο κόπτονταν..

Τώρα όσων αφορά στις παραπάνω έννοιες τις οποίες σε ρώτησα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ριζικα.Θεωρώ ότι είναι 3 τελείως διαφορετικά πράγματα..Η Ελλάδα μεγαλούργησε με το 12θεο κι όχι την Ορθοδοξία..Γιά την ακρίβεια η έννοια Ορθοδοξία και εκπρόσωποί της κυρίως μάλλον πιό πολύ θα τη ταύτιζα με εποχές σκοταδισμού γιά την Ελλάδα και αρκετές φορές με τη λέξη προδοσία..Δυστυχώς..και σε όλες τις εποχές..και στην Τουρκοκρατία και στη Γερμανική κατοχή..

Τώρα Ορθοδοξία και Χριστιανοσύνη εδώ έχουμε θέμα..¨Οταν ο ειδωλολάτρης αυτοκράτορας Κωνσταντίνος αποφάσισε να τα συγκεράσει όλα γιά χαρην της ενότητας της αυτοκρατορίας εκεί ακριβώς έχουμε τη γέννηση της Αποστατικής Χριστιανοσύνης ( κάτι που ήταν προφητευμένο βέβαια)..Καμία σχέση η Χριστιανοσύνη των πρώτων χριστιανών και αυτή που θέσπησε ο Χριστός ( ο οποίος παρεπιπτόντως δε γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου,αντί για καλά χριστούγεννα θα πρέπει να λέμε καλά Σατουρνάλια προς τιμήν του Θεού Ήλιου) με την Ορθοδοξία.

Ολοκληρώνοντας να θυμήσω ότι ο Χριστός είπε ότι: στενό το μονοπάτι που οδηγεί στη ζωή και λίγοι εκείνοι που το βρίσκουν!Οι αληθινοί λάτρεις σύμφωνα με την ιστορία της Γραφής ήταν παντα μειονότητα και συνήθως διωκόμενοι..
Αν ήθελα λοιπόν να βρώ την αληθινή Χριστιανοσύνη μέσα στα χιλιάδες δόγματα με τη μία είχαν φύγει οι επικρατούσες θρησκείες!Καθολικισμός ( ο οποίος θεωρεί την Ορθοδοξία αίρεση!)Ορθοδοξία κλπ..Οι επίσημες θρησκείες των κρατών γενικά.."Θρησκείες των κρατών"...που ευλογούν τον πόλεμο ..ακόλουθοι του Χριστού κατά πόδας..

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ξέρεις κάτι φίλε Tsatsouli. Δεν θα μπω στον κόπω να σου απαντησω σε θέματα που έχω κάνει δεκάδες αναρτησεις και τα έχουμε σχολιάσει πάμπολλες φορές με νεοπαγανιστές.
Αν θες μπορείς να ψάξεις να βρείς τους διαλόγους από τις κατηγορίες αναρτησεων.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αφού το παίζεις πατριώτης (ή και ίσως είσαι) γιατί διαφωνείς και θίγεσαι με ένα θέμα που έχει στόχο τους ανθέλληνες και προδότες μάρτυρες του ιεχωβά;

Μήπως είσαι κι εσυ της άποψης ότι καλά κάνουν και είναι αντιρρησίες συνειδησης;
Οσους νεοπαγανιστες έχω συναντήσει και οι οποίοι το παίζουν υπερέλληνες ήταν εχθρικότατοι κατά των ιεχωβάδων...Εσύ πως και θίχτηκες;

Και εν πάση περιπτώση μου λες να αλλάξω το ύφος της αναρτησης ενώ δεν νομίζω ότι θίγει το δωδεκάθεο που πιστεύεις.....

Καλό είναι εφόσον με κατηγορείς που δηλώνω στα ίσια Ελληνας και Ορθόδοξος να μας πείς κι εσυ στα ίσια τι πρεσβεύεις για να συζητάμε επι συγκεκριμένης βάσης.

Ελπίζω μόνο να μην είσαι μάρτυρας του ιεχωβά γιατί τότε έχουμε θέμα.
Μπορώ να συζητάω με κάθε αλλόπιστο Ελληνα για θέματα θεολογικά, κοινωνικά και υπαρξιακά ακόμα και πατριωτικά.
Δεν μπορώ όμως επ' ουδενί να συζητήσω με υπάλληλο της εταιρείας "Σκοπιά" που χρηματοδοτεί ανθελληνικές προπαγάνδες και δουλεύει τα ίδια τα μέλη της (υπαλλήλους της) μετατρέποντας τα έναντι αμοιβής σε προδοτικά φερέφωνά της.

Αναμένω.......

Tsatsoulis είπε...

Ότι είχες μιά προκατάληψη με τους ΜτΙ το είχα καταλάβει ήδη από τη πρώτη ανάρτηση..Εκείνο που δεν είχα καταλάβει ήταν που βασίζεται αυτό το μένος.Και τώρα που μίλησες περί αμοιβής το κατάλαβα και αυτό..Στη παραπληροφόρηση.Δυστυχώς φίλε Θάνος δεν γνωρίζεις τα πράγματα ως έχουν για τους ΜτΙ.Προσωπικά θα ήθελα πριν αρχίσω να καταριέμαι μιά ομάδα ανθρώπων να είμαι σίγουρος ότι έχω πάρει τη σωστή πληροφόρηση.

Από κει και πέρα η ανάρτηση με θίγει από πολλές απόψεις..

Πρεσβεύω τον εαυτό μου και μιλάω με βάση τη γνώση που έχω σε συγκεκριμένα θέματα..Δε Θεωρώ οτί ξέρω τα πάντα..αλλά γιά αυτά που ξέρω έχω άποψη..Πιό πολύ θα πρεπε να σε νοιάζει αν μπορώ να αποδείξω τα λεγόμενα μου παρά ο χώρος από τον οποίο προέρχομαι..

Και γιά τις προηγούμενες δηλώσεις μου περιμένεις να ψάξω χίλιες + αναρτήσεις γιά να βρω τι?απαντήσεις?σου δίνω την εντύπωση ότι έχω άλυτες απορίες?καταθέτω συγεκριμένες θέσεις..αν έχεις να αντιπαραθέσεις κάτι καλώς..αν πάλι δε θες συζήτηση και πάλι καλώς..

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δεν έχω καμιά προκαταληψη για τους ΜτΙ. Απλά τους γνωρίζω πολύ καλά και σαν ανθρώπους και σαν οργάνωση. Πιο καλά σε διαβεβαιώνω δεν γίνεται. Ξέρω ότι όρισμένοι (οι λιγότεροι) έχουν πέσει θύματα της εταιρείας αλλα οι περισσότεροι είναι ενσυνειδητα πληρωμενοι. Ειδικά τα στελέχη είναι πραγματικά golden boys.

Αλλά να σου πω κάτι δεν με ενδιαφέρει παρόλο που είναι, εξ'ορισμού εχθροί του Χριστιανισμού, κι ας δουλεύουν τον κόσμο τελευταια αυτοαποκαλούμενοι Χριστιανοι Μαρτυρες του Ιεχωβα, το τι πιστεύουν γενικώς (και το οποίο σου επαναλαμβάνω ότι γνωρίζω πολυ καλά. Δύο πράγματα με ενοχλούν και δεν μπορώ να τους τα συγχωρήσω με τίποτα.

Την απάθεια και το μίσος κατά του ανθρώπου το οποίο εκφ΄ραζεται μέσα από την άρνησή τους να δωσουν ή να λάβουν αίμα.
Και το μίσος και η απέχθεια κα΄τα της πατρίδας μου που εκφράζεται μέσα από την άρνηση να πιάσουν οπλο και να αμυνθούν υπέρ της ζωής του συμπατριώτη τους που απειλείται.

Και να σου πώ κάτι για να σε προλάβω. Ναί θα ήταν πολύ όμορφο να συμφωνούσαν όλοι οι άνθρωποι στο να καταργηθούν τα όπλα και να εξαφανιστούν οι διενέξεις και οι πόλεμοι. Αλλά εφόσον δεν το θέλει έστω ένας από τους λαούς (φυσικά αυτο είναι ουτοπικό γιατι στην πραγματικότητα δεν το θέλει σχεδόν κανενας λαός) τότε κι εμεις βὦς Ελληνες οφείλουμε να οπλοφορήσουμε και να αμυνθούμε.

Φυσικά όταν ξέσπασε ο 2ος Παγκ. Πόλεμος και ο Χίτλερ απέιλησε του Χιλιαστες ότι θα τους εκτελούσε. Η εταιρεία από το Μπρούκλυν έστειλε εντολή να πιάσουν όπλο και να υπηρετήσουν στον Γερμανικό στρατό οι Γερμανοί Χιλιαστες!!!!!!!

Τελοσπάντων θεωρώ περιττή μια συζήτηση για ένα εβραιομασωνικο δημιούργημα του 1800 του οποίου οι σκοποί και οι επιδιώξεις έχουν αποκαλυφθεί.

Φυσικά σε δογματικά και ερμηνευτικά θέματα της Αγίας Γραφής τα λεγόμενα και τα πιστεύω τους αποτέλουν ανέκδοτα......

Οσον αφορά την αποφυγή από μέρους σου να απαντήσεις στο ερώτημα που σου έκανα για το τί πρεσβεύεις που απάντησες αόριστα και διφορούμενα
"Πρεσβεύω τον εαυτό μου και μιλάω με βάση τη γνώση που έχω σε συγκεκριμένα θέματα..Δε Θεωρώ οτί ξέρω τα πάντα..αλλά γιά αυτά που ξέρω έχω άποψη.."
Θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσψω ότι εσύ πρώτος ασχολήθηκες με αυτά που έγω ευθαρσως από το προφίλ μου δηλώνω ότι πιστεύω και πρεσβεύω.

Σε παρακαλώ αν θες να συζητήσουμε σε ότι σου αρέσει ευχαρίστως, μονο μην με βάλεις στην θέση να αρχίσω να αναλύω τις ανοησίες των χιλιαστων...βρες γι αυτους πληροφορίες στο διαδίκτυο....

Tsatsoulis είπε...

θάνο καλό θα είναι όταν μιλάμε να μιλάμε με στοιχεία και αποδείξεις..Εγώ μπορώ να σου αποδείξω την ακρίβεια των προηγούμενων και των επόμενων δηλώσεων μου μιά προς μία..Η γνώση σου γιά τους ΜτΙ είναι επιφανειακή και δυστυχώς σε πάρα πολλά σημεία εσφαλμένη..και αυτό δε θα ταν πρόβλημα αν εξαιρέσουμε ότι αυτή η παραπληροφόρηση που έχεις λάβει σε οδηγεί μεταξύ των άλλων να προσβάλλεις και μνήμες νεκρών.

Πώς γνωρίζεις ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πληρώνονται?Γιά πόσα χρήματα θα ζούσες εσύ τη ζωή που ζει ένας μάρτυρας έστω γιά μία βδομάδα?Γιά πόσα χρήματα θα καθόσουνα μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα?Οι ΜτΙ ,σε αντίθεση με την επικρατούσα θρησκεία που όντως πληρώνεται και μάλιστα διπλά και απο τους πιστούς και από το κράτος,δεν έχουν την πίστη τους επάγγελμα.Την επόμενη φορά που θα μιλήσεις γιά πληρωμές καλό θα είναι να μας φέρεις και τις αποδείξεις..

Το θέμα του αίματος επουδενί δεν δικαιολογεί τους χαρακτηρισμούς σου γιά αμέτρητους λόγους.Οι Μάρτυρες δεν αφήνουν κανένα να πεθάνει..Απλώς διαλέγουν τρόπο νοσηλείας και είναι αναφέρετο δικαίωμα του κάθε ασθενή.Η ανέμακτη χειρουργική φίλε μου πιά θεωρείται η ασφαλεστερη μέθοδος σε όλες τις περιπτώσεις.Απλώς πολλά νοσοκομεία δεν έχουν τη τεχνογνωσία να την κάνουν η την όρεξη διότι απαιτείται "πολλή δουλειά".Οι Μαρτυρες υποστηρίζονται από ένα όλοκληρο δίκτυο νοσοκομείων και γιατρών στην Ελλάδα και το εξωτερικό που φροντίζει γι αυτούς.Οπότε μη σε αγχώνει αυτό το ζήτημα..Την ώρα που κάποιος επιλέγει την μετάγγιση και κολλάει υπατίτιδα και Αιds αυτοί επιλέγουν την ανέμακτη χειρουργική και έχουν όλη την υποδομή για να τη στηρίξουν..

Όσων αφορά το θέμα του πολέμου είμαι ειλικρινά περίεργος και θα θέλα να μου δώσεις μια κάποια απάντηση πως συνδιάζεται η έννοια Χριστιανός και Στρατιώτης.Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το χουν λύσει αυτό το θέμα των εθνών διαπαντός.Ποτέ δε θα ρθει ΜτΙ Τούρκος(ναι εκεί είναι μια και ρώτησες)να σε πειράξει.

Όταν ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ελλάδα και την ίδια ώρα που οι Έλληνες στρατιώτες πολεμούσαν,οι μοναχοί στο Άγιο Όρος είχαν κρεμάσει την εικόνα του Χιτλερ δίπλα στους Αγίους!!!!!!οι Γερμανοί χιλιαστές όπως τους ανέφερες κλείνονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εκτελούνταν γιατί δεν ερχόντουσαν να πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας!!Και ήταν τα μοναδικά θύματα του Ολοκαυτώματος που είχαν εναλλακτική..με μία υπογραφή ήταν ελέυθεροι!Αλλά αυτοί πέθαναν για να μη πολεμησουν εναντίον μας την ίδια ώρα που οι μοναχοί έγλυφαν τον Χίτλερ!!!Αυτά κι αν είναι ανέκδοτα!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αν και σου είπα ότι δεν θελω να ασχοληθω με τις δοξασίες και τα απανθρωπα εντάλματα της εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ προς τους υπαλληλους της θυματα, εν τουτοις βλεπω ότι συνεχίζεις να το πηγαινοφέρνεις...

Το αίμα είναι ζωτικό για τον εγχειρισμένο άνθρωπο και αυτό το ομολογεί ολόκληρη η επιστημονική ιατρική κοινότητα εκτός από τους επίορκους ιατρούς ΜτΙ οι οποίοι εκτελωντας τις εντολές της εταιρείας θέτουν σε κίνδυνο (ενώ έχουν ορκιστεί για το αντίθετο) τις ζωές των ασθενών ΜτΙ με αποτέλεσμα πολλές φορές να επεμβαίνει ο εισαγγελέας για να σωσει την ανθρωπινη ζωή. Μου αρεσε αυτο που λες για το δίκτυο νοσοκομείων και γιατρών που υποστηρίζουν τους ΜτΙ (αυτά σας λένε;) γιατί μια γνωστή μου ΜτΙ, κόντεψε να πεθάνει μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα και την έσωσε ο εισαγγελέας.....που ήταν η οργάνωση;

Το πλάσμα και τα υπόλοιπα υποκαταστατα είναι πολυ σημαντικά αλλά με κανενα τρόπο δεν μπορουν να γίνουν πολυτιμότερα από το ίδιο το αίμα Για την αγκαιότητα του αίματος δες κι εδω έναν οδηγό μεταγγίσεων. (δες πως τελειώνει η πρωτη σελίδα)

http://www.health.vic.gov.au/best/downloads/easternhealth_bloodtransfusion_greek.pdf

Ελπίζω να μην χρειαστεί να εξοντώσεις κανεναν αγαπημενο σου μονο και μόνο επειδή το λέει η εταιρεία.....

Οσον αφορά τον Χίτλερ και τους ΜτΙ μπορείς να διαβάσεις (όπως σου ξαναείπα) πολλά στο διαδίκτυο.

Σου παραθέτω ένα έτσι για ενημέρωση.
http://www.oodegr.com/paratir/istoria/xitler.htm#prwth

Απορώ αυτά δεν σας τα λένε στις συνεστιασεις που σας αναλύουν χωρία της Καινής Διαθήκης και παρερμενευουν κατα το δοκούν τα πάντα;

Επειδη σου είχα πεί οτι οι δοξασίες των ιεχωβάδων είναι στην κυριολεξία ανέκδοτα θα σου πώ ένα με το οποίο γελάγαμε καμια δεκαριά φίλοι διαβαζοντάς το σε ένα από τα απίθανα περιοδικά ανεκδότων το ΞΥΠΝΑ.

"Ο Θεός θα σε σώσει στην Δευτέρα Παρουσία ΑΝ ΣΕ ΘΜΗΘΕΙ"!!!, γιατί μπορεί και να σε ξεχασει που ξέρεις.......

Στειλε μου την διευθυνση του κέντρου των ΜτΙ Τουρκίας αν σου βρίσκεται πρόχειρη.....
Και μαζί στείλε μου και μερικά από τα ονόματα των μαρτύρων που σκότωσε ο Χιτλερ γιατί δεν έπιαναν όπλο!!! Η μηπως δεν σας τα δίνουν οι πεφωτισμένοι........

Συγνωμη για το ύφος αλλα δεν έχει να κάνει με εσένα που θεωρώ ότι είσαι σχετικά καλός συνομιλητής και αν μη τι αλλο κρατάς το επίπεδο. Εχει να κάνει με την αηδία που μου προκαλούν τα απανθρωπα τέρατα που διοικούν την εταιρεία.

Στην Εκκλησία έχουμε μερικούς κακούς κληρικούς που προδίδουν το ράσο και την Αλήθεια του Χριστιανισμού.

Στην εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ έχουμε το τεχνητό ψέμα με το οποίο δουλεύουν τα βρωμερά κεφάλια του Μπρουκλυν και τα ανδρείκελά τους στις διάφορες χώρες, τα αθώα θύματα που τους πιστεύουν ή από οικονομική αναγκη τους ακολουθούν.

Εξω από το κέντρο που διατηρούν στα νότια προάστια της Αθήνας βλέπεις ακόμα και τα μικρά παιδάκια να προσερχονται με τσάντες στις οποίες οφείλουν να έχουν το έντυπο υλικό της εταιρείας προς διακίνηση. Εκμετάλλευση μεχρι αηδίας...

Tsatsoulis είπε...

Κεφάλαιο Αίμα

Περισσότερες από τις μισές χώρες της γης δεν ελέγχουν πλήρως το αίμα από δότες, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης του AIDS και άλλων ασθενειών», δηλώνει μια ανταπόκριση του Ασοσιέιτεντ Πρες. Αυτή η ανταπόκριση, που βασίζεται σε πληροφορίες από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, αναφέρει επίσης πως «το 5 ως 10 τοις εκατό των φορέων του ιού του AIDS υπολογίζεται ότι μολύνθηκαν από μεταγγίσεις αίματος». Ωστόσο, το AIDS είναι μία μόνο από τις ασθένειες που μεταδίδονται με αυτόν τον τρόπο. Κάθε χρόνο, 8 ως 16 εκατομμύρια άτομα μολύνονται από ηπατίτιδα Β και 2 ως 4 εκατομμύρια από ηπατίτιδα C εξαιτίας μεταγγίσεων, καθώς και εξαιτίας ενέσεων που δεν γίνονται με ασφαλείς μεθόδους. Ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν ελέγχεται επαρκώς το αίμα είναι το μεγάλο κόστος που συνεπάγεται αυτό. Ο έλεγχος του αίματος για αυτούς τους μολυσματικούς παράγοντες στοιχίζει από 40 ως 50 δολάρια (περ. 14.000 ως 18.000 δρχ.) ανά μονάδα. Παρ’ όλα αυτά, τέτοιοι έλεγχοι «δεν είναι πάντα αξιόπιστοι, ιδιαίτερα αν γίνονται από ανεπαρκώς εκπαιδευμένο προσωπικό ή με ανεπαρκή εξοπλισμό», αναφέρει η ανταπόκριση.

Να μήν αναφέρουμε και άλλα στοιχεία και γεμίσουμε με αναρτήσεις πόσες χιλιάδες έχουν πεθάνει ή προσβληθεί από ασθένειες λόγω μεταγγίσεων.

“Η αναίμακτη χειρουργική δεν είναι μόνο για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά για όλους τους ασθενείς. Πιστεύω ότι κάθε γιατρός πρέπει να ασχοληθεί με αυτήν”.—Δρ Γιοάκιμ Μπολτ, καθηγητής αναισθησιολογίας, Λούντβιγκσχαφεν, Γερμανία.
«Μολονότι οι μεταγγίσεις αίματος είναι ασφαλέστερες σήμερα από ό,τι στο παρελθόν, εξακολουθούν να ενέχουν κινδύνους, όπως οι ανοσολογικές αντιδράσεις και η μόλυνση από ηπατίτιδα ή σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες».—Δρ Τέρενς Τζ. Σάκι, κλινικός βοηθός καθηγητής ιατρικής.
«Οι περισσότεροι γιατροί αντιδρούν ενστικτωδώς σε σχέση με τις μεταγγίσεις και τις χορηγούν αφειδώς και αδιακρίτως. Εγώ δεν ενεργώ έτσι».—Δρ Άλεξ Ζαπολάνσκι, διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Καρδιολογικό Ινστιτούτο του Σαν Φρανσίσκο.
«Πιστεύω πως δεν υπάρχει καμιά συμβατική κοιλιακή χειρουργική επέμβαση σε φυσιολογικό ασθενή για την οποία να έχει καθιερωθεί ότι απαιτείται μετάγγιση αίματος».—Δρ Γιοχάνες Σάλε, καθηγητής χειρουργικής, Ιένα, Γερμανία.

Μερικοί από τους "επίορκους γιατρούς"..¨Αλλος ένας τέτοιος επίορκος είναι και ο καρδιαγγειακός χειρούργος Ντεντον Κούλει.Σε μια περίοδο 27 ετών, η ομάδα του έκανε αναίμακτες εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς σε 663 Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Αυτά τα στοιχεία καθώς και οι εκατοντάδες αναίμακτες εγχειρήσεις που έχουν γίνει εντός Ελλάδας,από τις πιό απλές έως τις ανοικτής καρδιάς,και από άλλους "επίορκους" Έλληνες χειρούργους και νοσοκομεία αποδυκνείουν περίτρανα ότι οι ΜτΙ όχι μόνο δεν αδιαφορούν γιά τους ασθενείς τους αλλά φροντίζουν και γιά την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Tsatsoulis είπε...

Κεφάλαιο Χιτλερ

Με παραπέμπεις σε μιά σελίδα που δημιουργήθηκε από ανθρώπους σαν και αυτούς :
http://www.youtube.com/watch?v=zpL5hjJJlWs

Έλεος πραγματικά..μη τα πεις πουθενά αυτά και σου ρθει καμία μύνηση από 2.000 περίπου οικόγενειες ΜτΙ που πέθαναν(250 με εκτέλεση) επείδη δεν συμβιβάστηκαν με τον Χίτλερ..Δεν έχεις ακούσει ποτέ τιποτα γιά το μωβ τρίγωνο?Το χαρακτηριστικό πάνω στη στολή των ΜτΙ κρατουμένων?

Αν θες ονόματα μια βόλτα από το Αναμνηστικό Μουσείο του Ολοκαυτώματος στις Ηνωμένες Πολιτείες θα σε διαφωτίσει..«Συνολικά, 30.000 και πλέον Μάρτυρες διώχτηκαν από τους Ναζί», δηλώνει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του μουσείου.Στον δεύτερο όροφο εκτός των άλλων θα βρεις και βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις με 74 Μάρτυρες του Ιεχωβά που υπήρξαν θύματα της ναζιστικής διακυβέρνησης..Μπορώ αν θες να σου δείξω και την έγγραφη αποκύρηξη της πίστης που έδιναν οι Ναζι στους ΜτΙ προκειμένου να τους αφησουν ελεύθερους..εδώ είναι και το άρθρο της wikipaideia(http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%B9_%CE%9C%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%99%CE%B5%CF%87%CF%89%CE%B2%CE%AC_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CF%84%CE%BF_%CE%9F%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1)Αρκούσε μία υπογραφή..Την οποία φυσικά δεν έβαλαν..και εκτελέστηκαν γι αυτο..Την ίδια ώρα που το Άγιο Όρος συνεργαζόταν με τον Χιτλερ!!

Δε θα πω άλλα γιά το θέμα γιατί νομίζω ότι είναι σαφές..Μπορεί ο Αλεβιζόπουλος και τα πνευματικά του παιδιά να θέλουν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα αλλά η ιστορία είναι ιστορία..ειδικά αυτή που γράφτηκε με αίμα!!Και προσωπικά σέβομαι και τιμώ όσους θυσιάστηκαν γιά την πιστη τους σε όποιον χώρο κι αν ανήκουν..είναι δείγμα πολιτισμού και ανδρείας..θα σε προέτρεπα να κάνεις το ίδιο.

Στην Τουρκία υπάρχουν 1927 ΜτΙ με αναγνωρισμένο νομικό σωματείο από το κράτος.

Θα ήθελα όμως μία απάντηση στην ερώτηση μου στο προηγούμενο ποστ μιά και η ανάρτηση ασχολείται με την αντίρρηση συνείδησης..

Πως στην ευχή συνδιάζεις το Χριστιανός με το Στρατιώτης.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Βρε γι αυτό δεν θέλουν το αίμα οι ΜτΙ; Για να μην κολλήσουν AIDS; Μα πως δεν το σκέφτηκα.......

Φίλε μου Tsatsoulis όλα αυτά που γράφεις τα γνωριζω και πολύ καλά...
Φυσικά κανενα δεν δείχνει την επιστημονική άποψη του ότι το αίμα μπορεί να αντικατασταθεί επάξια από τα υποκατάστατα.
Και οι ενέργειες των γιατρών για όλους τους λόγους (έλλειψη αίματος, AIDS, ΜτΙ κλπ) είναι δικαιολογημένες στην προσπάθειά τους να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Βλέπω όμως αποφεύγεις να απαντήσεις γιατί δεν δέχονται την μετάγγιση η ΜτΙ.
Επειδή όμως την συζήτησή μας παρακολουθούν και άλλοι θα σε παρακαλούσα να εκθέσεις (μιας και το γνωρίζεις τόσο καλά) τον λόγο που οι "μαρτυρες" δεν δεχονται την μεταγγιση αίματος.
Για να λυθούν και πάμπολλες απορίες που έχουν οι φίλοι που παρακολουθούν (κι όχι εγώ) για τα πιστεύω των ΜτΙ. (καιρός είναι να αρχίσουμε να λέμε και κανένα ανέκδοτο βιβλικής εξήγησης για να ελαφρύνει και λίγο η συζήτηση).

Οσον αφορά τον Χίτλερ.
Θα αδιαφορήσω πλήρως (και λυπάμαι) για ολόκληρη την εξήγησή σου μονο και μόνο γιατί βλέπω ότι ενστερνίζεσαι την προσφιλή πρακτική των ΜτΙ και απειλείς με μηνύσεις κλπ.
Νομίζω ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και μπορούμε να λέμε ελευθερα την γνώμη μας. Ξέρω φυσικά ότι όπως εχουν την Ελλάδα "γραμμενη" οι ΜτΙ έχουν και την δημοκρατία και την χρησιμοποιούν μόνο για μηνύσεις και απειλες.

Οπως είδες ανταλλάσουμε τόσα και τόσα μηνύματα και σχόλια και ούτε μια φορά δεν σε απειλησα παρόλες τις απόψεις που ανέφερες ειρωνικές και υβριστικές για την Ορθοδοξία και κατα την γνωμη μου απαράδεκτες.

Βλέπω όμως (και χαίρομαι γι αυτό αφού όταν κάποιος απειλειται με μηνύσεις σημαίνει ότι ενοχλεί λέγοντας την αλήθεια) εσύ "φιλικά" με συμβουλέυεις να μην μιλάω γιατί κινδυνεύω με μηνύσεις.

Θα σου επιτρέψω την απειλή αυτή μια και μόνη φορά. Την επομένη θα μου επιτρέψεις να σου δώσω κι εγω μια μικρή προειδοποίηση ότι θα αναγκαστώ να κλειδώσω τον σχολιασμό της αναρτησης.
Νομίζω ότι έστω και "φιλικά" όταν μου λες να το βουλώσω τότε υπερβαίνεις τα όρια της φιλοξενίας των απόψεών σου στο ιστολόγιό μας. Τα οποία όπως βλέπεις σεβάστηκα και δημοσίευσα στο έπακρο.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Οσον αφορά το τελευταίο σου ερωτημα. Σου απαντώ για μια ακόμα φορά ότι αυτός που αγωνίζεται για την σωτηρία της ψυχής του εαυτού του και των συνανθρώπων του δεν μπορεί να αδιαφορεί για την σωτηρία της ίδιας του της ζωής και πολύ περισσότερο των αθώων συνανθρώπων του. Δεν υπάρχει εντολή του Χριστού να μην υπερασπιστούμε το δίκαιο και την αλήθεια και πολύ περισσότερο την ίδια την ζωή του συνανθρωπου μας.
Ο Χριστιανός οφείλει να πολεμά το κακό και να συγχωρεί τον κακό άνθρωπο που ζητά συγχώρεση (γιατί όπως ξέρεις δεν ζητούν όλοι). Μισεί το κακό αλλά δεν μισεί τον κακό συνάνθρωπο. Εν τούτοις οφείλει να προστατεψει με κάθε μέσο την ζωή του αθώου συνανθρώπου του από την επιθετικότητα του κακού συνανθρωπου του. Αν αυτό είναι δυνατόν να γίνει χωρίς την αφαίρεση της ζωής του αδίκου θα ήταν ακόμα καλύτερα όμως κι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Νομίζεις εσύ ότι αν θεωρούσε ο Παντοδύναμος Θεός ότι οι Χριστιανοί που εδώ και 2000 χρόνια μάχονται για το δίκαιο κάτω από την σημαία του Χριστού θα έπρεπε να τηρούν την παθητική απανθρωπη στάση αδιαφορίας που διατάζει η εδώ και 200 χρόνια εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ τους ΜτΙ, δεν θα το έλεγε με κάποιον τρόπο στους πιστούς του;
Τόση άγιοι (πολλοί απο αυτούς στρατιώτες) που ανέδειξε το Αγιο Πνεύμα του Θεού δεν θα έβγαιναν και θα έλεγαν στους πιστούς Χριστιανούς να γίνουν πειθήνια αδιάφορα προς την αδικία αρνιά;

Να σου κάνω όμως κι εγω μια ερώτηση;
Μιας και οδηγάς σιγά σιγα την συζήτηση στα πιστεύω του Χριστιανισμού και των ΜτΙ γιατί δεν μου λες που στηρίζει η εταιρεία την απάθεια και την εγκληματική αδιαφορία υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής;
Γιατί η εταιρεία επιβάλλει τέτοιες απάνθρωπες ιδέες στα μέλη της; Τι θέλει να πετύχει με αυτό.

Κάποτε πριν χρόνια ένας ΜτΙ στην τηλεόραση είχε πεί ότι η εταιρεία δεν τους επιτρέπει το κάπνισμα!!!!

Και ναι το κάπνισμα είναι αμαρτία.
Ομως δηλαδή ενώ ο Χριστιανισμός καλεί τον άνθρωπο να νικήσει την αμαρτία με πνευματικό αγώνα.
Η εταιρεία δεν χρειάζεται τον πνευματικό αγώνα αφού μπορεί και διατάζει(;) τον άνθρωπο να μην αμαρτανει!!!!!!(Φυσικά την αμαρτία την καθορίζει πάλι με διαταγές της όπως της αρέσει) δηλαδή το κάπνισμα είναι αμαρτία αλλα το να αφήσω τον αδερφό μου να πεθάνει για να μην του δώσω το δικό μου αίμα (που δεν έχει AIDS) δεν είναι αμαρτία.......

Περιμένω την απαντηση σου χωρίς ιεχωβάδικες απειλες.......

Tsatsoulis είπε...

Θάνο από ότι βλέπω δεν "πιάνεις"τα σχήματα λόγου που χρησιμοποιώ οπότε θα προσπαθήσω να είμαι πιό ευκολονόητος και σαφής.Φυσικά και δεν εννοούσα κατα γράμμα μυνήσεις από 2.οοο άτομα πρώτον γιατί αυτό δε γίνεται και δεύτερον γιατί κανείς από αυτούς δε παρακολουθεί τη συζήτηση.Εκείνο που εννοούσα ήταν ότι προσβάλλεις έστω και εν αγνοία σου τη μνήμη 2000+ νεκρών.Αλλά ελπίζω μετά τη συζήτηση αυτή να αλλάξει τουλάχιστον αυτό.

Φυσικά και η άρνηση του αίματος γιά τους ΜτΙ είναι θρησκευτικό ζήτημα πρώτον και κύριον.Ο λόγος που σου παρέθεσα απόψεις της επιστημονικής κοινότητας ήταν γιά να σου δείξω ότι οι ΜτΙ δεν αδιαφορούν γιά τους ασθενείς τους.Ισα ίσα θέλουν την καλύτερη θεραπεία..και να είσαι σίγουρος ότι τις περισσότερες φορές την επιτυγχάνουν..

Τώρα γιά το θέμα του χριστιανισμού και του πολέμου δεν εκπλησομαι από αυτό που λες γιατί όπως σου είπα και σε προηγούμενο ποστ η αποστατική χριστιανοσύνη των αμέτρητων χρόνων όπως αναφέρεις τα χει κάνει όλα να φαντάζουν νορμάλ.( γι αυτό και η πλειονότητα του Χριστιανικού κόσμου όπως σου ξαναείπα γιορτάζει τη γέννηση του Θεού Ήλιου στης 25 Δεκεμβρίου)

Το Θέμα όμως είναι τι λέει η Γραφή.Και η γραφή θάνο δε διαχωρίζει τον πόλεμο σε αμυντικό η επιθετικό( αν και ο Χριστιανικός κόσμος έχει κάνει και απο τα δύο),Ο θεός δεν ευλογεί τα όπλα και δεν είναι με το μέρος κανενός.Και για να μιλάμε και με αποδείξεις..

Τι δίδαξε ο Χριστος

Εκείνος έδωσε στους ακολούθους του την εντολή να αγαπούν τον πλησίον τους. Επίσης πρόσταξε: «Να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να κάνετε καλό σε εκείνους που σας μισούν». (Λουκάς 6:27· Ματθαίος 22:39) Όταν ένας από τους μαθητές του προσπάθησε να τον υπερασπιστεί με σπαθί, ο Ιησούς τού είπε: «Επίστρεψε το σπαθί σου στη θέση του, γιατί όλοι εκείνοι που παίρνουν σπαθί θα αφανιστούν από σπαθί». (Ματθαίος 26:52) Επομένως, τόσο με τα λόγια του όσο και με το παράδειγμά του, ο Ιησούς έδειξε σαφώς ότι οι ακόλουθοί του δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κατά γράμμα όπλα.

Επίσης ο Χριστός είπε ότι το βασίκο γνώρισμα των αληθινών Χριστιανων θα ταν 1: Η αγάπη( Ιωαν. 13:35 Από αυτό θα γνωρίσουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη μεταξύ σας).¨Οταν διεξάγονται πόλεμοι Ορθόδοξοι σφάζουν Ορθοδοξους (βλεπε πόλεμο με Βουλγαρία)Καθολικοί Καθολικούς κλπ.Και το αστείο είναι ότι οι ιερείς τους προσεύχονται στον ίδιο Θεό να τους βοηθήσει να σφάξουν καλύτερα τους ομόθρησκούς τους..Με ποιανού το μέρος είναι Θάνο ο Θεός;με τον Έλληνα Ορθόδοξο ιερέα ή με τον Βούλγαρο Ορθόδοξο ιερέα?

Η απάντηση είναι με κανέναν γιατί ο θεός μισεί τη βία(Ψαλμ.11:5)Ακόμα χειρότερα μισεί εκείνους που ανακατέυουν το ονομά του με τόσες βαρβαρότητες και τόνους αίμα που έχει χυθεί με το πρόσχημα ότι σφάζουμε καλύτερα γιατί είμαστε καλοί Χριστιανοί ( σταυροφορίες )

Φίλε μου ακολουθώντας τη συμβουλή του αποστόλου Παύλου που είπε να περπατάμε στα ίχνη του Χριστού «Οι πρώτοι Χριστιανοί δεν υπηρετούσαν στις ένοπλες δυνάμεις», αναφέρει το περιοδικό Ο Χριστιανικός Αιώνας (The Christian Century). Δες και αυτό που είπε ο Τερτυλιαννός γιά τους πρώτους χριστιανούς (http://e-homoreligiosus.blogspot.com/2010/01/tertullian-about-military-service.html )

Να ξέρεις ότι ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης και δε βάζει καμία φυλή πάνω από την άλλη(Εφεσίους 5:1)Σου παραθέτω μερικά μόνο εδάφια γιά να μη γράψουμε ολόκληρο βιβλίο για να σου δείξω ότι ο πόλεμος απέχει μίλια από τον πραγματικό ακόλουθο του Χριστού

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου τα σχήματα λόγου τα καταλαβαίνω μια χαρά. Εσύ απλώς άλλαξες το ύφος της δήλωσής σου.
Εκτός αν θεωρείς ότι η φράση:

"μη τα πεις πουθενά αυτά και σου ρθει καμία μύνηση από 2.000 περίπου οικόγενειες ΜτΙ"

έχει την ίδια έννοια και το ύφος με την φράση:

"Φυσικά και δεν εννοούσα κατα γράμμα μυνήσεις από 2.οοο άτομα πρώτον γιατί αυτό δε γίνεται".....

Βλέπω πάντως ότι στο τελευταίο μήνυμά σου έχει βελτιωθεί η γραφή σου αλλά και οι ιδέες σου με βρίσκουν αρκετά σύμφωνο.
Φυσικά για μια ακόμη φορά παρά το ότι σε "προκάλεσα" αρνήσαι να μου αναφέρεις που στηρίζεται η εντολή της εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ και απαγορεύει στους ΜτΙ την μετάγγιση αίματος.
Τελοσπάντων.

Πριν έρθουμε στο θέμα της βίας θα ήθελα να σου τονίσω ότι οι Χριστιανοί στις 25 Δεκεμβρίου εορτάζουν (άλλοι ενσυνείδητα κι άλλοι επιφανειακά) την γέννηση του Σωτήρος Χριστού.

Το ότι την ημέρα αυτή εορταζόταν κατά την ρωμαική περίοδο η γέννηση του Θεού Ηλιου σημαίνει απλά ότι αυτή την ημέρα επέλεξαν οι πρώτοι Χριστιανοί (οι οποίοι κατά το πλείστον προέρχονταν από πρώην ειδωλολατρικές οικογένειες) μιας και πάντα γιόρταζαν την συγκεκριμένη ημέρα έναν μεγαλο ειδωλολατρικο θεό. Το ότι επέλεξαν λοιπόν την ημέρα αυτή δεν σημαίνει ότι λατρεύουν τον θεό Ηλιο (εκτός αν κάτι τέτοιο λένε στους ΜτΙ για να τους δουλέουν οι άνθρωποι της εταιρείας)......

Δηλαδή αν π.χ. κατά την αρχαιότητα (υποθετικά πάντα μιλώντας) στις 15 Αυγούστου οι αρχαίοι γιόρταζαν την Αφροδίτη σημαίνει ότι κι εμείς σήμερα γιορτάζουμε την Αφροδίτη;
Φίλε μου πρέπει να παραδεχτείς ότι αυτό έιναι μάλλον πολύ αφελες......

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ας έρθουμε τώρα στο θέμα της βίας.

Ο Χριστός και κατά την ίδια έννοια ο Θεός απεχθάνεται την βία. Σε αυτό συμφωνούμε. Φυσικά αγαπά τον άνθρωπο και το πρώτιστο μέλημα του ειναι η σωτηρία του.

Ομως θα πρέπει να ξέρεις ότι όταν πρόκειται για παιδευτική στον άνθρωπο δηλαδή όταν ο Θεός θέλει να συνετίσει ή να επαναφέρει τον άνθρωπο στον σωστό δρόμο τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει κα βία. Ο ίδιος ο Χριστός δέχθηκε να βιαιοπραγήσει μονο και μόνο για να ξυπνήσει την (πολλές φορές) κοιμησμένη συνείδησή του ανθρωπου.
Να σου θυμίσω ότι κατέστρεψε με βίαιο τρόπο τους εμπορικους πάγκους των μικροπολιτών που ελέγχονταν από τους Φαρισαίους και είχαν εγκατασταθεί στον περίβολο του Ναού του Θεού.

Μήπως λοιπόν με το να ανατρέψει και να καταστρέψει τους πάγκους ο Χριστός έδειξε ότι αγαπά την βία;
(υποθέτω ότι οι ΜτΙ οι οποίοι τείνουν να απομονώνουν στιγμές και λεγόμενα της Καινής Διαθήκης και να τα ερμηνεύουν όπως θέλουν κάτι τέτοιο θα ισχυρίζονταν για το περιστατικό αυτό)
Ομως ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Χριστός βιαιοπράγησε την ημέρα αυτη με σκοπό να συνετίσει τους παρευρισκόμενους. Και να είσαι βέβαιος ότι αυτό το περιστατικό οδήγησε σε πολύ σοβαρά επεισόδια εκείνη την ημέρα.....
Ομως για όσους κατάλαβαν το νόημα της πράξης του Χριστού ήταν αυτό που προείπαμε.
Και να είσαι σίγουρος ότι ο πιστός λαός για πολλές μέρες θα συζητούσε την βίαιη αλλά ταυτόχρονα συνετή στάση του Κυρίου.....

Ας έρθουμε τώρα στην στιγμή που πάνω στο όρος των Ελαιών έρχονται οι στρατιωτες με τον Ιούδα για να συλλάβουν τον Χριστό.
Καταρχήν μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός είχε πλήρη συναίσθηση και γνωση του τι επροκειτο να συμβεί και γνώριζε πολύ καλα ότι οποιαδήποτε αντίσταση των μαθητών του ήταν άσκοπή και μόνο κίνδυνο μπορούσε να προκαλέσει για την ζωή τους γι αυτό και προτρέπει τον Πέτρο (και γενικά τους μαθητές) να μην αντισταθεί. Αυτό επ' ουδενί δεν μπορεί να σημαίνει ότι ο Χριστός εκείνη την στιγμή προσπαθούσε να διδάξει στους παρευρισκόμενους την μη βία. Αν πραγματικά το ήθελε τότε προ πολλού θα είχε απαγορεύσει στον Πέτρο να οπλοφορεί (δεν νομίζεις; ή μήπως αυτό δεν το σκέφτηκαν οι άνθρωποι της εταιρείας;). Να τους το πείς να ψάξουν να βρουν καμια απάντηση και γι αυτό....

Συνεπώς όταν γυρναει και του λέει ότι όποιος χτυπήσει με το μαχαίρι θα αφανιστεί από το μαχαίρι πιο πολύ ταιριάζει στην περίσταση γιατί καταλαβαίνουμε ότι αν τραβούσαν τα σπαθιά τους και οι στρατιώτες τότε θα είχαμε αιματοχυσία που θα μπορούσε να αποβεί ολέθρια για τους μαθητές Του. Παρόλα αυτά η εντολή που δίνεται από τον Κύριο στους μαθητές και την οποία αντιλαμβανονται σίγουρα και οι στρατιώτες έχει σαν σκοπό να σταματήσει γενικώς την αιματοχυσία αφού ο Χριστός αγαπούσε (ως ανθρώπους) και τους στρατιώτες και δεν επιθυμούσε να υπάρξει αιματοχυσία λόγω των φαρισαϊκών εντολών που εκτελούσαν.

Να είσαι σίγουρος ότι αν υποθέσουμε ότι οι στρατιώτες επέλεγαν να σκοτώσουν και όλους τους μαθητές Του η αντίδρασή Του θα ήταν τελείως διαφορετική και σε διαβεβαιώ ότι θα μπορούσε να περιλαμβανει και βία. Ομως η δύναμη Του Θεού όταν και ο άνθρωπος επιθυμεί (με την ελεύθερη βούλησή του) μπορεί να φέρει ειρήνη στον άνθρωπο και να μην χρησιμοποιηθεί (η μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ανεκτή από τον Θεό) βία.

συνεχίζεται παρακάτω....

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Επιθυμώ τωρα να σου παραθέσω το απόσπασμα της Κ. Διαθήκης από το Κατα Ματθαίον Ευαγγέλιο θυμίζοντάς σου ότι ο Ματθαίος ήταν μαθητής Του Χριστού και αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψής Του. Παράλληλα να σου τονίσω και ότι σύμφωνα με τα 4 Ευαγγέλια δεν είναι σαφές αν αυτός που τράβηξε το μαχαίρι ήταν ο Πέτρος ή κάποιος άλλος από τους δεκαδες κρυφούς και αγνώστους μαθητές που ακολουθούσαν τον Ιησού.
(λυπάμαι που δεν μπορώ να σου το παραθέσω σε μετάφραση-λόγω χωρου- αλλά ελπίζω κάτι να καταλάβεις)

47 Καὶ ἔτι αὐτοῦ λαλοῦντος ἰδοὺ ᾿Ιούδας εἷς τῶν δώδεκα ἦλθε, καὶ μετ᾿ αὐτοῦ ὄχλος πολὺς μετὰ μαχαιρῶν καὶ ξύλων ἀπὸ τῶν ἀρχιερέων καὶ πρεσβυτέρων τοῦ λαοῦ.
48 ὁ δὲ παραδιδοὺς αὐτὸν ἔδωκεν αὐτοῖς σημεῖον λέγων· ὃν ἂν φιλήσω, αὐτός ἐστι· κρατήσατε αὐτόν.
49 καὶ εὐθέως προσελθὼν τῷ ᾿Ιησοῦ εἶπε· χαῖρε, ῥαββί, καὶ κατεφίλησεν αὐτόν.
50 ὁ δὲ Ιησοῦς εἶπεν αὐτῷ· ἑταῖρε, ἐφ᾿ ᾧ πάρει. τότε προσελθόντες ἐπέβαλον τὰς χεῖρας ἐπὶ τὸν ᾿Ιησοῦν καὶ ἐκράτησαν αὐτόν.
51 καὶ ἰδοὺ εἷς τῶν μετὰ ᾿Ιησοῦ ἐκτείνας τὴν χεῖρα ἀπέσπασε τὴν μάχαιραν αὐτοῦ, καὶ πατάξας τὸν δοῦλον τοῦ ἀρχιερέως ἀφεῖλεν αὐτοῦ τὸ ὠτίον.
52 τότε λέγει αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· ἀπόστρεψόν σου τὴν μάχαιραν εἰς τὸν τόπον αὐτῆς· πάντες γὰρ οἱ λαβόντες μάχαιραν ἐν μαχαίρᾳ ἀποθανοῦνται.

53 ἢ δοκεῖς ὅτι οὐ δύναμαι ἄρτι παρακαλέσαι τὸν πατέρα μου, καὶ παραστήσει μοι πλείους ἢ δώδεκα λεγεῶνας ἀγγέλων;

54 πῶς οὖν πληρωθῶσιν αἱ γραφαὶ ὅτι οὕτωδεῖ γενέσθαι;
55 ᾿Εν ἐκείνῃ τῇ ὥρᾳ εἶπεν ὁ ᾿Ιησοῦς τοῖς ὄχλοις· ὡς ἐπὶ λῃστὴν ἐξήλθετε μετὰ μαχαιρῶν καὶ ξύλων συλλαβεῖν με· καθ᾿ ἡμέραν πρὸς ὑμᾶς ἐκαθεζόμην διδάσκων ἐν τῷ ἱερῷ, καὶ οὐκ ἐκρατήσατέ με.
56 τοῦτο δὲ ὅλον γέγονεν ἵνα πληρωθῶσιν αἱ γραφαὶ τῶν προφητῶν. Τότε οἱ μαθηταὶ πάντες ἀφέντες αὐτὸν ἔφυγον.

Οπως βλέπεις φίλε μου ο Χριστός σταμάτησε τους μαθητές από το να αντισταθούν για να τηρηθεί η γραφή αλλά παράλληλα τους τόνισε (στο 53) ότι αν ήθελε μπορούσε να στείλει ο Πατέρας Του λεγεώνες Αγγέλων να τον υπερασπιστούν!!!! Αρα αν ήταν στο σχέδιο του Θεού κάτι διαφορετικό από την σωτηρία του ανθρώπινου γένους θα μπορούσε μια τέτοια άδικη σύλληψη να έχει άλλη κατάληξη, σίγουρα πολύ πιο βίαιη........

Αρα όπως βλέπεις η συμπεριφορά του Χριστού στην προκειμένη περίπτωση δεν υποκρύπτει την παθητικότητα του Κυρίου ούτε και την απέχθεια στην βία που έχει σαν σκοπό την υπεράσπιση του δικαίου (η οποία είναι υποχρέωση του Χριστιανού).
Και μην μου πείς ότι δεν υπάρχουν δίκαιοι ή άδικοι πόλεμοι; Μην ξεχνάς ότι ο πόλεμος είναι μια μεγέθυνση της εγκληματικής ενέργειας κατα ενός αθώου ανθρωπου σε επίπεδο λαού ή κράτους.

Φυσικά η εταιρεία κατά την προσφιλή τακτική της θα απομόνωνε (όπως και το κάνει) την μια και μόνη φράση που ο Κύριος καλει τον Πέτρο ή τον άλλο νέο να μην χρησιμοποιείσει το μαχαίρι γιατί θα πεθάνει από μαχαίρι, και βγάζει μια παράλογη εντολή προς τα θύματά της (dealer διακίνησης του έντυπου υλικού της) οφείλουν να υπακούσουν ότι να είδατε ο Χριστός λέει να μην κρατάμε όπλο!!!!!!!!

Σε προκαλώ (φιλικά πάντα) να μου αναφέρεις που στηρίζει η εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ την απαγόρευση μετάγγισης αίματος.

Επίσης σε παρακαλώ να μην μου αναφέρεις τον αιρετικό Τερτυλιανό σαν πηγή. Ο Τερτυλιανός ήταν ο πρώτος που ανέπτυξε την αιρετική θεωρία των χιλίων ετών της Βασιλείας του Θεού. Φυσικά η αίρεσή του εξαφανίστηκε σχεδόν από τα πρώτα χρόνια που δημιουργήθηκε (παράξενο γιατι ο παντοδύναμος Θεός δεν μπορεσε να κρατησει ζωντανή την "αλήθεια" του Τερτυλιανού).
Που να ήξερε ο Τερτυλιανός όταν θα τον ανακάλυπταν οι (εξού και το όνομα) Χιλιαστές της εταιρείας Σκοπιά μετά από 1600 χρόνια για να στηρίξουν πάνω του μια ολόκληρη αντιχριστιανική οργάνωση.......

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Tsatsoulis μην θολώνεις από τα εδάφια που χρησιμοποιούν οι ΜτΙ και τα οποία βλέπω ότι γνωρίζεις καλά.
Πάντα για ότι λένε χρησιμοποιούν εδάφια της Κ. Διαθήκης για να εντυπωσιάσουν τους αδαείς.

Προσπάθησε πάντως μια και βλέπω ότι είσαι Ελληνας να καταλάβεις γιατί στα έντυπά τους αλλά και σχεδόν παντού χρησιμοποιούν ξενόφερτο -μεταφρασμενο υλικό. Ακόμα και τα λόγια του Απ. Παύλου βλέπω τα πήρες από το The Christian Century!!!!

Και χρησιμοποιείς και το ιστολόγιο e-homo religious που απο ότι είδα ανήκει στά ύποπτα κρύφα ιστολόγια των ΜτΙ που δεν έχουν το θάρρος να πούν ούτε τα πιστεύω τους ανοικτά...Δεν μπορώ να το καταλάβω ή ντρέπονται (που δεν νομίζω) ή εκ του πονηρού το κρύβουν για να παραπλανήσουν τον άσχετο και ημιμαθή άνθρωπο που είναι και το πιθανότερο.

Απορώ πως εσύ ένας τόσο σκεπτόμενος Ελληνας δεν τους έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι......

Φίλε μου προσπάθησε να ξεχωρίσεις την ορθή πίστη μέσα σου από το μίσος που σου έχουν ενσταλάξει για τα λάθη των Χριστιανών.
Τα λάθη των Χριστιανών προέρχονται από ανθρώπινη διαφθορά που είναι κάτι το φυσικό για την ανθρώπινη φθαρτή κτίση, και την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.

Η ορθή πίστη όμως πηγαζει από την ζωή των Αγίων που τόσο μισούν οι ΜτΙ, και από την πραγματική μαρτυρία της Αγίας Γραφής που παρερμηνεύουν οι ΜτΙ.

Σου υπενθυμίζω να μου αναφέρεις το εδάφιο στο οποίο στηρίζουν την εντολή για την μη μετάγγιση αίματος.
Σε παρακαλώ να μου την αναφέρεις γιατί έχουμε μια όμορφη παρέα Χριστιανών νέων που μας παρακολουθούν και περιμένουν για να κατανοήσουν το τρόπο σκέψης και ενεργείας της εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ.

Και σε διαβεβαιώ ότι ο πολιτισμένος και με επιχειρήματα διάλογος (και προπαντός με τα εδαφια που παραθέτεις) που ανταλάσουμε τους βοηθά πάρα πολύ.

Tsatsoulis είπε...

Θα πω γιά μιά ακόμη φορά ότι εδώ εκπροσωπώ τον εαυτό μου και αυτά που πιστεύω βάση αποδείξεων..Το θέμα της βίας θα το αναλύσουμε διεξοδικά μια και είναι και θέμα της ανάρτησης..Δε βλέπω κανένα συσχετισμό με το περιστατικό του Ναού με τον βούρδουλα και την αμέτρητη ενοχή αίματος που φέρουν τα κατ όνομα Χριστιανικά κράτη..Ο Χριστός δε σκότωσε κανένα κι ούτε ολόκληρη η διδασκαλία του προωθούσε κάτι τέτοιο.Αντίθετα έλεγε αγαπάτε τους εχθρούς σας και εκείνους που σας βλάπτουν,μη τα ξαναλέμε..Αλλά εχώ να σου πω αμέτρητα ακόμα πάνω στο θέμα μιά και δε σου αρκούσαν τα προηγούμενα εδάφια..και γιά τη μετάγγιση θα μιλήσουμε μη σε αγχώνει..όμως να τα παρουμε λίγο ένα ένα γιατί έθιξες πολλά μονομιάς;Δε θα πάμε στο επόμενο πριν ολοκληρώσουμε το ένα..γιά να μη πηδάμε απο δω και από κει.

Tsatsoulis είπε...

Κεφάλαιο Χριστούγενα

Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση;Ενώ φαίνεται ότι έχεις γνώση προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.Πράγματα που οι εγκυκλοπαίδειες έχουν αποδεχθεί και αποκαλύψει στο κοινό από καιρού..Ο χριστιανικός κόσμος δε μπορει να λέει ότι γιορτάζει τη γέννηση του Χριστου στις 25 Δεκεμβρίου γιατί πολύ απλά ο Χριστός ΔΕΝ γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου αλλά στις αρχές Οκτωμβρίου..

Από κει και πέρα ΟΥΤΕ ο Χριστός ΟΥΤΕ οι πρώτοι μαθητές γιορτασαν ποτέ Χριστούγεννα,ούτε οι πρώτοι Χριστιανοί..Δεν υπαρχει πουθενά τέτοια καταγραφή κι ούτε είπε ο Χριστός στους μετέπειτα μαθητές του να γιορτάζουν τη γέννηση του..

Εκατοντάδες χρόνια μετά το θάνατο του Ιησού, επιλέχθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως η ημερομηνία γέννησής του.Λόγου χάρη, η εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα δηλώνει: «Η καθιέρωση της νέας ημερομηνίας [25 Δεκεμβρίου] συνδέεται με τον εορτασμό από τους ειδωλολάτρες της Ρώμης της εορτής της γέννησης του ανίκητου Ηλίου (natalis Solis invicti)».

Προσπαθώντας να μεταστρέψουν τους ειδωλολάτρες, οι θρησκευτικοί ηγέτες υιοθέτησαν αυτή τη γιορτή και προσπάθησαν να την κάνουν να φαίνεται «Χριστιανική».
Οι ειδωλολατρικές ρίζες των Χριστουγέννων έχουν αναγνωριστεί εδώ και πολύ καιρό. Λόγω της μη Γραφικής προέλευσής τους, τα Χριστούγεννα απαγορεύτηκαν στην Αγγλία και σε μερικές αμερικανικές αποικίες κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα. Ακόμα και αν κάποιος έμενε στο σπίτι του και δεν εργαζόταν την ημέρα των Χριστουγέννων, του επιβαλλόταν κάποια ποινή. Σύντομα, όμως, επανήλθαν τα παλιά έθιμα και προστέθηκαν μερικά νέα. Τα Χριστούγεννα έγιναν και πάλι μεγάλη γιορτή και εξακολουθούν να είναι σε πολλές χώρες. Ωστόσο, επειδή τα Χριστούγεννα συνδέονται με την ψεύτικη θρησκεία, εκείνοι που θέλουν να ευαρεστούν τον Θεό δεν γιορτάζουν Χριστούγεννα ούτε κάποια άλλη γιορτή η οποία έχει τις ρίζες της στην ειδωλολατρία.

Έχει πράγματι σημασία η προέλευση; Ναι! Ας το δείξουμε με ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι βλέπουμε ένα ζαχαρωτό στις λάσπες, στην άκρη του δρόμου. Θα το μαζεύαμε για να το φάμε; Ασφαλώς όχι, επειδή είναι βρώμικο. Όπως αυτό το ζαχαρωτό, έτσι και κάποιες γιορτές μπορεί να φαίνονται γλυκές, αλλά τις έχουν πάρει από ακάθαρτα μέρη. Προκειμένου να λάβουμε θέση υπέρ της αληθινής λατρείας, χρειάζεται να έχουμε την άποψη του προφήτη Ησαΐα, ο οποίος είπε στους αληθινούς λάτρεις: «Μην αγγίξετε τίποτα ακάθαρτο».—Ησαΐας 52:11.

Και να μη μιλήσουμε γιά την προέλευση του δέντρου,του Αη Βασίλη και των άλλων εθίμων των Χριστουγέννων.Με λίγα λόγια φίλε μου το ΜΟΝΟ χριστιανικό σε αυτή τη γιορτή είναι το όνομα της..Και μπορεί εσένα να μη σε νοιάζει το γεγονός οτι συνεχίζεις μια καθαρά ειδωλολατρική γιορτή που κανένας Χριστός δε το ζήτησε να το κάνεις,αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το Θεό.

Με βάση τα παραπάνω, πρέπει οι γνήσιοι Χριστιανοί να συμμετέχουν στις παραδόσεις των Χριστουγέννων; Ευαρεστείται ο Θεός όταν η λατρεία του αναμειγνύεται με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και συνήθειες εκείνων που δεν τον λατρεύουν; Ο απόστολος Παύλος προειδοποίησε στο εδάφιο Κολοσσαείς 2:8: «Να προσέχετε: Ίσως υπάρξει κάποιος που θα σας αρπάξει ως λεία του μέσω της φιλοσοφίας και της κενής απάτης σύμφωνα με την παράδοση των ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχειώδη πράγματα του κόσμου και όχι σύμφωνα με τον Χριστό».
Ο απόστολος έγραψε επίσης: «Μην μπαίνετε άνισα κάτω από τον ίδιο ζυγό με απίστους. Διότι τι σχέση έχουν η δικαιοσύνη και η ανομία; Ή τι συμμετοχή έχει το φως με το σκοτάδι; Ακόμη, τι αρμονία υπάρχει μεταξύ του Χριστού και του Βελίαλ [Σατανά]; Ή τι μερίδα έχει ένα πιστό άτομο με ένα άπιστο;»—2 Κορινθίους 6:14, 15.
Λαβαίνοντας υπόψη τα αδιάσειστα στοιχεία που υπάρχουν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν συμμετέχουν στους εορτασμούς των Χριστουγέννων. Σε αρμονία με τις Γραφές, αγωνίζονται να ασκούν τη «θρησκεία που είναι καθαρή και αμόλυντη από την άποψη του Θεού» μας, κρατώντας τον εαυτό τους «χωρίς κηλίδα από τον κόσμο».—Ιακώβου 1:27.

Αν το λήξαμε αυτό το θέμα προχωράμε παρακάτω..αν διαφωνείς κάπου περιμένω..

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.