21 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή-Διαμαρτυρία για την εκπομπή της Στεφανίδου με θέμα την ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες.

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή και την δημοσιεύουμε εφόσον είναι ευπρεπής και πιστεύουμε ότι θα βρεί σύμφωνους πολλούς από εμάς.

Αγαπητό blog,

Σε ενημερώνω για μία προσπάθεια που ξεκίνησα πριν λίγες μέρες αυθορμήτως, μετά από εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου (Αξίζει να το δεις), με καλεσμένη την Τζάκρη και διαφόρους μετανάστες. http://www.youtube.com/watch?v=8bhtohb16SY
Ήταν πολύ για μένα και την οικογένειά μου... Δεν άντεξα... μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις της τηλεπαρουσιάστριας να "νοιώσω"... ...ένοιωσα μίσος! Της έστειλα την παρακάτω επιστολή (http://www.tatianasteam.gr/default.php?pname=Article&cat_id=1&art_id=5), την οποία κοινοποίησα επίσης στον ΑΝΤ1 και σε χορηγούς της εκπομπής (δες παρακάτω):

Αγαπητή κυρία Στεφανίδου,
σε πρόσφατη -άκρως δακρύβρεχτη- εκπομπή σας με καλεσμένη την κυρία Τζάκρη και συμπαθείς κατά τα άλλα λαθρομετανάστες, εξαπολύσατε “αγαπησιάρικη” και “συναισθηματιάρα” προπαγάνδα υπέρ της αποδόσεως ιθαγενείας σε ανθρώπους που εισήλθαν ή διαβιούν παρανόμως στην Ελλάδα. Με ψευδοανθρωπιστικά επιχειρήματα προσπαθήσατε να εκμεταλλευθήτε την συμπόνια και την φιλανθρωπία του Έλληνα, παρουσιάζοντας κατ' επέκτασιν ως αναλγήτους όσους διαφωνούν με μέτρα όπως αυτά που πρεσβεύει η κ. Τζάκρη. Βεβαίως αποκρύψατε το γεγονός ότι όσοι αλλοδαποί καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις μπορούν ήδη να αιτηθούν πολιτογράφηση βάσει του ισχύοντος νόμου και πως η νομοθετική ρύθμιση στην οποία αναφέρεται η υφυπουργός αφορά την απόδοση ιθαγενείας σε λαθρομετανάστες και μάλιστα χωρίς αυτοί καν να καταθέσουν σχετική αίτηση πολιτογράφησης.

Με αφορμή το γεγονός ότι δηλώνετε πως η συμπαθής και καλλίγραμμη νεαρά που φιλοξενήσατε είναι από εκείνα τα παιδιά που “έχουν γεννηθεί εδώ, έχουν πάει σχολείο εδώ, δεν έχουν όμως πατρίδα”, αλλά:

- χωρίς να αναγνωρίζετε ότι όλα αυτά τα παιδιά έχουν αυτομάτως την ιθαγένεια των γονέων τους και άρα δεν στερούνται πατρίδος

- χωρίς να αναφέρετε εάν οι γονείς τους υπήρξαν νόμιμοι μετανάστες και άρα εάν δικαιούνται να αιτηθούν πολιτογράφηση

- χωρίς να κάνετε διάκριση μεταξύ νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης, προσβάλλοντας τους νομίμους και εξομοιώνοντάς τους στην πράξη με τους λαθρομετανάστες

- χωρίς να εξηγήσετε ποιος θα κληθεί να πληρώσει το κόστος αυτής της “φιλανθρωπίας” και βεβαίως δίχως να το αναλαμβάνετε εσείς η οποία τόσο πολύ λέτε ότι “νοιώθετε”

και επειδή θεωρώ ότι η τακτική σας στο συγκεκριμένο ζήτημα προσβάλλει την προσωπικότητα και την νοημοσύνη εμού και των υπολοίπων μελών της οικογενείας μου,
σας πληροφορώ ότι εγώ προσωπικά και τα μέλη της οικογενείας μου θα μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα των χορηγών της εκπομπής σας και θα ευαισθητοποιήσουμε τους φίλους και τους γνωστούς μας, τους πελάτες μας, τα μέλη των συλλόγων στους οποίους ανήκουμε, τον ευρύτερο κύκλο μας αλλά και τα διαδικτυακά fora και blogs στα οποία συχνάζουμε, ώστε να προβούν σε ανάλογες κινήσεις μποϋκοτάζ και ευαισθητοποίησης.

Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στον σταθμό του ΑΝΤ1 και στις εταιρίες-χορηγούς της εκπομπής σας.

Είναι αυτονόητο πως θα αποσύρω την διαμαρτυρία μου εάν επανορθώσετε εμπράκτως.

Κωνσταντίνος Ε.
Ιατρός

Υπ' όψιν:

ΑΝΤ1: http://www.antenna.gr/node/1230
ΕΨΙΛΟΝ V.I.P SECURITY: info@epsilonsecurity.gr
ROYAL HOTEL: info@royal-hotel.gr
TZIMAS TRAVEL: http://www.tzimastravel.gr/GR/Epikoinonia.asp, info@tzimastravel.gr, sales@tzimastravel.gr
HONDOS CENTER: http://www.hondoscenter.gr/contact.htm, info@hondoscenter.gr
DAYS4U: contact@days4u.gr
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΕΡΡΑΣ: http://www.verras.gr/contact.aspx, info@verras.gr
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΙΜΑΝΟΓΛΟΥ: info@imanoglou.gr
FEMME FATALE: http://www.femme-fatale.gr/el-gr/contact.aspx
PETSASTILE: info@petsastile.gr
UNILEVER (ULTREX): http://www.unilever.gr/resources/contactus.asp
ALLEGRO: info@allegro.com.gr
ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ: info@patiniotis.gr

Την παραπάνω λοιπόν έστειλα επίσης και σε διάφορα blogs, προέτρεψα δε και φίλους μου να πράξουν αναλόγως, στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια κίνηση. Αν βρίσκετε σωστή την προσπάθεια αυτήν διαδώστε την. Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις, αλλά είμαστε αποφασισμένοι εγώ, η οικογένειά μου και κάποιοι φίλοι με τις δικές τους οικογένειες να μην μείνουμε απαθείς, αλλά να αντιδράσουμε συγκεκριμένα, με λόγια και έργα! Ευχαριστώ για την προσοχή.

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ
Κωνσταντίνος Ε.
Ιατρός

Υ.Γ.: Ξεκαθαρίζω πως η προσπάθεια μας δεν έχει άλλο χρώμα, πολιτικό ή κομματικό, παρά μόνο ελληνικό.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ
Επείδη ξέρω ότι κάποιοι ίσως πουν ότι ένας ουσιαστικά ανώνυμος κρίνει την επώνυμη κ. Στεφανίδου θα ήθελα να πώ προς υπεράσπισή του ότι η ανωνυμία του αποστολέα είναι αναφαίρετο δικαίωμα του όπως δικαίωμα και της κ. Στεφανίδου είναι η δημόσια (εφόσον το επιθυμεί) εκθεσή της. Ολοι εμείς άλλωστε είμαστε απλοί ανώνυμοι πολίτες και πολλές φορές οφείλουμε και πρέπει να προστατευόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας. Οταν θεωρήσουμε ότι κάποτε η δικαιοσύνη της χώρας μας θα γίνει αδέκαστη και πραγματικά θα προστατεύει τον πολίτη απέναντι σε κάθε μεγαλοκαρχαρία απατεώνα τότε ίσως βγούμε από την ανωνυμία μας. Μέχρι τότε θα είμαστε στο σκότάδι όσο αυτό είναι δυνατό.......
Μην ξεχνάτε φίλοι μου ότι και οι αντάρτες στα βουνά πάντα κουβαλούν ψευδώνυμα.
Ο Παύλος Μελάς λεγόταν καπετάν Ζέζας κι έτσι τον ήξεραν εχθροί και φίλοι τα χρόνια του Μακεδονικού αγώνα. Κι έτσι προστάτευε την οικογένεια του στην ελευθερη Ελλάδα.

Ετσι λοιπόν προχωράμε στον αγώνα ενάντια στο ανθελληνικό κατεστημένο. Κι όσοι από εμάς θέλουν να λένε το πραγματικό όνομά τους είναι δικαίωμά τους και είναι σεβαστό και αξιέπαινο όμως δεν μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι να κάνουμε το ίδιο και να παίρνουμε το ίδιο ρίσκο. Ηδη πολλά πατριωτικά ιστολόγια που οι διαχειριστές τους έκαναν παρόμοια σφάλματα και δημοσιοποίησαν προσωπικά τους στοιχεία έχουν προβλήματα.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας καθώς και για όσους δεν είδαν την επίμαχη εκπομπή σας παραθέτω απόσπασμα της εκπομπής.




Share

3 σχόλια:

maximos είπε...

Ολοι μαζί να ξεσκεπάσουμε τους μεροκαματιάρηδες των ΜΜΣ(κοταδισμού) που κατά το Καβαφικό "για ν' αποκτήσει μίαν έπαυλι στον Νείλο, ένα μέγαρον στην πόλιν" ξεπουλάνε την Ελλαδα για να δρέψουν την ξένη δάφνη...και να γίνουν κάποιοι.

Geopolitics & Daily News είπε...

Σεβαστή θα ήταν η άποψη όλων τους (στα ΜΜΕ) αν και εφόσον είχαν ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ θέματα σαν:

- ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
- ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
- ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ
- ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΥΠΡΟΣ
- ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Όταν όμως μας έρχεται η Τατιάνα, αύριο εγώ και μεθαύριο ο άλλος δημοσιογράφος και ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ με ότι η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του Ελληνικού λαού ΔΕΝ συμφωνεί, και έχει ενστάσεις, αυτό δείχνει απλώς...σκοπιμότητα.

Ευχαριστώ / Λουκάς

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ.

ΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.