11 Ιανουαρίου 2010

Χριστόφια, πρόσεξε μην προδώσεις και μείνεις στην μνήμη του Ελληνισμού ως βδέλυγμα και ντροπή. Μιά λύση υπάρχει ο αγώνας....

Σήμερα άρχισαν από το πρωί οι εντατικές συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ.
Θα διεξαχθούν σε 2 φάσεις. Στην πρώτη που άρχισε σήμερα και τελειώνει την Τετάρτη και στην 2η που θα γίνει 25, 26 και 27 Ιανουαρίου. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται τα θέματα διακυβέρνησης και διαμοιρασμού των εξουσιών, το θέμα της οικονομίας, θέματα ΕΕ και το περιουσιακό.

Ελπίζουμε αν και δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα ξεπουλήσει τον Ελληνισμό. Αν και μετά το τα όσα έχει πεί και έχει κάνει στην μέχρι τώρα θητεία του δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Αφελληνισμός της εκπαίδευσης των ελληνόπουλων της Κύπρου, απαξίωση και διάλυση της Εθνικής Φρουράς, Κυνήγι κάθε Ελληνα Κυπρίου πατριώτη. Τελευταία ενστερνίστηκε ακόμα και την άποψη των Τούρκων περί ομοσπονδοποίησης ή διχοτόμησης της Νήσου!!!!
Και την παρουσίασε ως την μοναδική λύση!!!!!!!

Ο τουρκοκύπριος Ταλάτ θα συζητήσει για μια ακόμα φορά με τον γνωστό τουρκικό ύφος του Αγά με τον κακομοίρη ραγιά Χριστόφια. Και τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο Ελληνισμός.

Η γνώμη μου είναι ότι κάθε συζήτηση με τον Τούρκο είναι χωρίς νόημα. Η Τουρκία ποτέ δεν θα παραδώσει με διπλωματικά μέσα και συζητήσεις ότι κατέλαβε με πόλεμο.

Το λάθος των αδερφών μας Κυπρίων, όλα αυτά τα 36 χρόνια που πέρασαν, είναι το κλασσικό λάθος των Ελλήνων τους τελευταίους αιώνες. Πίστεψαν ότι κάποια ή κάποιες μεγάλες ξένες δυνάμεις θα τους βοηθήσουν και θα τους χαρίσουν την πολυπόθητη απελευθέρωση της κατεχόμενης Β. Κύπρου με διπλωματικά μέσα και πιέσεις προς την Τουρκία.

Οι αδερφοί μας οι Κύπριοι έχασαν κάθε αγωνιστικό φρόνημα. Δεν τόλμησαν να σκεφτούν εθνικά και να αρχίσουν όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργούν μια Κύπρο αστακό. Μια Κύπρο πάνοπλη και έτοιμη να απελευθερώσει μόνη της τα εδάφη της. (Φυσικά πάντα με την βοήθεια της μάνας Ελλάδας) Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τότε θα είχε και την συμπαράσταση αρκετών ξένων χωρών τουλάχιστον σε προφορικό αλλά και ίσως σε συμμαχικό επίπεδο. Βλέπετε οι Τούρκοι δεν έχουν και πολλές συμπάθειες στην υφήλιο…..

Και μην μου πείτε "τι θα μπορούσε να κάνει η μικρή Κύπρος μπροστά στον Τουρκικό γίγαντα"; Μήπως ο ίδιος γίγαντας (και με τον ίδιο συσχετισμό δυναμεων) δεν ήταν που έκανε την είσβολή το 1974 και που αν δεν υπήρχε η διχόνοια μας (άλλη καταρα του Γένους μας) και η προδοσία δεν επρόκειτο να πετύχει με κανέναν τρόπο; Μήπως η μικρή Κύπρος μας δεν νίκησε (και εν μέρει ενόπλως με το αντάρτικο) την πανίσχυρη Βρετανία και αποτίναξε τον Αγγλικό ζυγό; Μήπως η μικροσκοπική Ελλάδα δεν ήταν που τσάκισε τους Ιταλούς το 1940 και καθυστέρησε τους Γερμανους 2 ολόκληρους μήνες οδηγώντας τους στην Ρωσική κόλαση;

Μήπως κάτι κλέφτες και λίγα παλικάρια δεν όρθωσαν τα στήθια τους το 1821 κόντρα στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία και μάλιστα εν μέσω της Ιεράς Συμμαχίας που κυριαρχούσε στην Ευρωπη και είχε σαν λόγω ύπαρξης την καταστολή από την ένωση όλων των μοναρχιών, κάθε απελευθερωτκού κινήματος;

Οποτε οι Ελληνες αγωνίστηκαν ενωμένοι νίκησαν και δοξάστηκαν. Κανένας ξένος δεν μας βοηθήσε να ξεσηκωθούμε. Πολλοί όμως εμφανίστηκαν και μας βοήθησαν μετά τον ξεσηκωμό μας.

Θα έπρεπε σήμερα η Κύπρος να έχει μεταμορφωθεί σε ένα κράτος τύπου Ισραήλ. Το Ισραήλ (στρατιωτικός αστακός) των 7 εκατομμυρίων ψυχών συγκρατεί μια τεράστια Αραβική λαοθάλασσα εκατομμυρίων και έχει νικήσει σε όλους τους πολέμους απο το 1948 μέχρι σήμερα. Και τα σύνορά του είναι στην ξηρά!!!!!!!!!!

Η Κύπρος με μια ελάχιστη βοήθεια από εμάς (η οποία δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα προκαλέσει ελληνοτουρκικό πόλεμο) κυρίως εναντίων των στρατιωτικών ενισχύσεων που θα επιδιώξει να περάσει στο νησί η Τουρκία, μπορεί να πετάξει τον Αττίλα στην θάλασσα…
Ομως αυτό απαιτεί προετοιμασία και πάνω από όλα ψυχικό σθένος και υψηλό φρόνημα.

Κάποιοι ξέρω ότι θα πούν ότι η Αγγλία σήμερα δεν αφήνει την Κύπρο να εξελιχθεί και να δυναμώσει στρατιωτικά. Εγώ σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν θέλουν και φοβούνται να δράσουν πατριωτικά. Μήπως το 1964 κάτω από την μύτη Αγγλων και Νατοϊκών δεν μετέφερε ο Γεώργιος Παπανδρεόυ μια πανίσχυρη μεραρχία στην Κύπρο; Μήπως μια χούφτα άνθρωποι υπό τον στρατηγό Γρίβα δεν ξεκίνησαν να συγκρούωνται με τους Αγγλους με την υποστήριξη τότε του Μακαρίου; Γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί πρώτον υπήρχε εθνική ομοψυχία και δεύτερον και κυριότερον πολιτική βούληση για υπεράσπιση των εθνικών δικαίων. Σήμερα δεν υπάρχει......

Οι άνθρωποι μια παραγγελία ρωσικών πυραύλων S-300 τόλμησαν να κάνουν, που τόσο απαραίτητοι θα ήταν για την Κύπρο και στο τέλος κάτω από τις απειλές της Τουρκίας "κόλωσαν" και τους έστειλαν πακεταρισμένους στην Κρήτη!!!!!

Ο Χριστόφιας αλλά και οι υπόλοιποι σημερινοί και προηγούμενοι ηγέτες (ίσως με εξαίρεση τον μακαρίτη Παπαδόπουλο) είναι προβατάκια. Μάλιστα την δείλια και την ατολμία τους την έχουν διανθίσει λέγοντας ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”, ή “είμαστε στο μηδεν”, “βρισκόμαστε εκεί από όπου ξεκινήσαμε” και λοιπές προδοτικές βλακίες.

Μόνο μία λύση υπάρχει για την Κύπρο μας. Επαναφορά του πνεύματος της ΕΟΚΑ. Τα παιδιά της ΕΟΚΑ δεν σκέφτηκαν και πολύ. Ξεκίνησαν τον αγώνα κάνοντας τον σταυρό τους και με όπλο το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.

Πόσο μακρινό και ξένο ακούγεται αυτό το σύνθημα στους Ελληνες και Κυπρίους συμπατριώτες μας σήμερα. Βλέπετε έχουν να ασχοληθούν με αυτά που μας φλομωνουν και μας κοιμίζουν οι κυβερνωντες. Ισοζύγια, ελλείματα, κρίσεις, φτωχια, φόρους, οικονομικές σταθερότητες και άλλες μάπες…..
Λες κι όλα αυτά δεν υπήρχαν τον καιρό της ΕΟΚΑ. Αλλα ποιός τους έδινε τότε σημασία;

Τότε τα φρονήματα ήταν αγάπη για την πατρίδα και την Ελευθερία. Σήμερα το “φρόνημα” μπορείτε να το δείτε στα λόγια του Χριστόφια “Είτε θα συνθηκολογήσουμε στη διζωνική απαίτηση των κατακτητών, είτε θα παραμείνει η κατοχική διχοτόμηση”.

Καημένε μου ραγιά…….




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.