26 Ιουλίου 2009

Απαράδεκτη τιμωρία εκπαιδευτών της Εθνικής Φρουράς για αντιτουρκικά και φιλελληνικά πατριωτικά συνθήματα!!!!


Αντιγράφω από το άρθρο του Πολίτης Online.

Καμπάνες έπεσαν σε εκπαιδευτές στα Κέντρα Εκπαίδευσης Λάρνακας και Πάφου, οι οποίοι διέταξαν νεοσυλλέκτους να εκφωνήσουν συνθήματα τα οποία δεν προβλέπονταν στη διαταγή του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Στους εκπαιδευτές επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή φυλάκισης, ενώ απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ο υπουργός 'Αμυνας Κώστας Παπακώστας, μιλώντας στο περιθώριο της τελετής διαβεβαίωσης των 12 απόφοιτων μαθητών από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της Ελλάδας, είπε πως μετά από μια πρόχειρη διοικητική έρευνα που έχει γίνει, έχουν δυστυχώς επαληθευτεί οι πληροφορίες για εκφώνηση απαράδεκτων συνθημάτων και χαρακτήρισε λυπηρό, απαράδεκτο και αξιόποινο το γεγονός.

Τρία φαίνεται πως είναι τα συνθήματα τα οποία οδήγησαν στην απομάκρυνση των εκπαιδευτών. Τα συνθήματα «Τούρκος καλός είναι μόνο ο εχθρός» και «Τούρκος καλός είναι μόνο ο νεκρός», τα οποία δεν προβλέπονται από το ΓΕΕΦ, αφού κρίνεται ότι αντιστρατεύονται τον αγώνα για επανένωση του νησιού και φανατίζουν τους στρατιώτες. Το δεύτερο σύνθημα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς», το οποίο θεωρείται εθνικιστικό. Υπενθυμίζεται ότι το σύνθημα είχε προκαλέσει αντιδράσεις και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή, όταν είχε εκφωνηθεί από άγημα λοκατζήδων στο προαύλιο του Προεδρικού.

ΣΧΟΛΙΟ
Τί γίνεται εδώ; Τι διαταγές είναι αυτές; Μπράβο στα παλικάρια που δεν υπάκουσαν.
Δηλαδή για να καταλάβω οι Τούρκοι έχουν καταλάβει το νησί μου εδώ και 35 χρόνια....
Μπορεί να σκότωσαν την μάνα μου τον πατέρα μου κι όλο μου το σόϊ....
Μου πήραν το σπίτι με την βία, βίασαν και έσφαξαν αδιακρίτως.....
Και τώρα έρχεται μια κατάπτυστη κυβέρνηση προδοτών και μου ζητάει να μην λέω αντιτουρκικά συνθήματα; Δηλαδή η Εθνική Φρουρά θα βγαίνει να μαζεύει λουλουδάκια;
Μήπως κ. Χριστόφια να κλείνατε και μια συμμαχική συμφωνία με τον στρατό κατοχής;

Δηλαδή κλείνουν τα στρατόπεδα, μειώνουν την δύναμη της Εθνικής Φρουράς και μετά τους απαγορεύουν να είναι αντιτούρκοι......

Στο μεταξύ έχω κι ένα πολυ ευχάριστο νέο, ο Τουρκικός κατοχικός στρατός έδωσε διαταγή να τραγουδούν οι άντρες του τραγουδάκια για τον Σολωμό Σολωμού και τον Τάσο Ισαάκ.......

Μα δεν ντρέπεστε; Και ποιό πολύ οι στρατιωτικοί. Καλά οι πολιτικοί πάντα ήταν πουλημένοι, εσείς; Σας δίνουν τέτοιες διαταγές σας λένε ποιά τραγούδια και συνθήματα θα λέτε και το δέχεστε; Που είναι οι παραιτήσεις σας και οι διαμαρτυρίες σας;

Το φρόνημα των ανδρών κύριοι δεν ανεβαίνει με τραγουδάκια για κοπέλλες και λουλουδάκια......

Δεν πρέπει λέει να φανατίζεται η Εθνική Φρουρά......Στρατός που δεν είναι φανατικός δεν είναι στρατός. Εδώ τους καλείται, υποτίθεται, να τα βάλουν με μια χώρα από τις μεγαλύτερες δυνάμεις (στρατιωτικώς) του ΝΑΤΟ. Τους καλέιται να προστατέψουν την ελεύθερη Κύπρο από υπέρτερες δυνάμεις, δηλαδή μια αποστολή αυτοκτονίας και δεν θα είναι φανατικοί; Κι έχουν και χίλια δίκια με το μέρος τους......
Μα τι άνθρωποι είστε;

Λυπάμαι όσους ψήφισαν το ΑΚΕΛ και όλους όσους υποστηρίζουν άτομα οποιουδήποτε κόμματός που έχουν τέτοιες ιδέες. Ξέραμε ότι αν γίνει κυβέρνηση το ΑΚΕΛ θα βλέπαμε σημεία και τέρατα αλλά σε τέτοιο βαθμό...........

Θυμηθείτε ότι σύντομα η κυβέρνηση αυτή θα απαγορεύση των Εθνικό Υμνο στην Εθνική Φρουρά γιατί μιλάει για τα κόκκαλα των Ελλήνων τα Ιερά.......ειναι εθνικιστικός πως να το κάνουμε........

Αλλά και η έννοια ελευθερία δεν μου ακούγεται πολύ καλά αφού όπως καταλαβαίνετε η κυβέρνηση αυτή απέργάζεται λύση χωρίς ελευθερία. Μια λύση που θα υποχρεώνει την ελληνική πλειοψηφία στην Κύπρο σε ΙΣΟΤΙΜΗ διαβίωση με την τουρκική μειοψηφία. Πράγμα που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Και να θυμάστε ότι αν ποτέ δεχθούν οτιδήποτε οι Τούρκοι, ο κατοχικός στρατός εννοείται πως δεν πρόκειται να φύγει........ Θα είναι στον σβέρκο μας για πάντα.
Ο Τούρκος φεύγει μόνο όπως ήρθε...με πόλεμο.

Οι πολιτικοί νομίζουν ότι στις σύγχρονες διεθνείς συνθήκες οι κατοχικοί στρατοί φεύγουν με διπλωματικά μέσα......
Ναί σε κάποιες περιπτώσεις, φεύγουν, αλλά μόνο όταν έχουν βάλει στην εξουσία μια κυβέρνηση ανδρεικέλων..........(Γρενάδα, Κόσοβο, σε λίγο Ιράκ και Αφγανιστάν). Αλλες φορές πάλι δεν φεύγουν ποτέ...(Θιβέτ, Β. Κύπρος, Β. Ιρλανδία)

Απορώ η Βρετανία γιατί να στείλει ολόκληρη αρμάδα για να απελευθερώσει στα 2000 χλμ τα νησιά Φώκλαντ που κατέλαβαν οι Αργεντινοί το 1982!!!!! Γιατί δεν αποφάσιζαν να λύσουν το θέμα διπλωματικά..........

Το δεύτερο σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς», σηκώνει παρεξήγηση. Χριστόφια είσαι τυχερός που δεν ζούνε τα παλικάρια της ΕΟΚΑ. Γιατί μάλλον μετά από αυτό θα ήταν και πάλι στα βουνά ΕΟΚΑ Γ΄.
Θα τους έκλεινες στα μπουντρούμια και θα τους βασάνιζες.....

Σου υπενθυμίζω δύο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Αχ να μην ζεί.........

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
Σκλαβωμένη μου Κύπρος, λατρευτή μου πατρίδα
που δεμένη στενάζεις με βαριάν αλυσίδα.
Τα δεσμά τα βαριά σου σε λιγάκι θα σπάσεις
και στης μάνας Ελλάδας την αγκάλη θα φτάσεις.
Της σκλαβιάς η φουρτούνα ολοένα σε δέρνει
και τη νίκη ζητάει και γιαλός και στεριά.
Όμως νάτην, η νίκη με χαμόγελο φέρνει
σαν σε όνειρο μέσα τη γλυκιά Λευτεριά
στο κεφάλι σου, Κύπρος, με χαρά στο φορεί.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Μόνο λίγο ακόμα
και στο μαύρο σου χώμα
που η σκλαβιά και ο πόνος τώρα τρυπά,
η γλυκειά Λευτεριά,
καρτερούν τα παιδιά σου ξανά,
πως με φλόγα και πάλι κοντά σου θαρθεί.
Κύπρος, Κύπρος, γλυκειά μας Πατρίδα,
κάνε τώρα να λάμψει του σπαθιού σ' η λεπίδα.
Από σε καρτερούμε τη σκλαβιά για να διώξεις από σένα,
ω Κύπρος γλυκειά, με τη μάνα Ελλάδα να βρεθείς αγκαλιά.
Μόνο λίγο ακόμα ένας ήλιος θα λάμψει
πιο λαμπρός και για μας.

Χριστόφια πάνω στην φωτογραφία βλέπω στους τάφους των παλικαριών, ελληνικά σημαιάκια ή μου φαίνεται....τρέχα βγάλτα γρήγορα..............Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα,αν και εκ πρωτης οψεως δεν φαινετε,ειναι πολυ σοβαρο.
Ολες αυτες οι κινησεις της σταλινικης δικτατοριας του Χριστοφια καπου αποσκοπουν και καπου οδηγουν.
Χωρις να θελω να γινω μαντης κακων πολυ φοβαμαι πως το τελιωτικο κτυπημα για τον Ελληνισμο της Κυπρου μας ειναι πολυ κοντα.
Εκτος κι αν αρχιζουμε ν'αντιδρουμε πιο οργανωμενα,πιο μαζικα και πιο αποφασιστικα.
ΙΜΕΡΟΣ,ΠΙΕΡΙΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.