20 Ιουλίου 2009

35 χρόνια μνήμης. Η Κύπρος μας κάτω από την μπότα του Αττίλα.

Σήμερα κλείνουν 35 χρόνια από την ημέρα που το ανίερο τουρκικό πόδι πάτησε τα Αγια χώματα της Κύπρου. 35 χρόνια βαρβαρότητας και καταστροφής κάθε πολιτιστικής ελληνικής κληρονομιάς του βορείου τμήματος της Κύπρου. Η Τούρκοι της Κύπρου, κι όχι Τουρκοκύπριοι, δεν νομίζω ότι προσπαθούν κα ιδιαίτερα να περισώσουν την πολιτιστική κληρονομιά ομολογώντας εμμέσως ότι θα επιθυμούσαν τον αφελληνισμό του νησιού.
Οσο κι αν λένε ότι κόπτωνται για την ειρηνική συνύπαρξη και την επανένωση του νησιού παρόλα αυτά εφαρμόζουν εδώ και πολλά χρόνια κατά γράμμα, τις εντολές της Τουρκίας.


Το πρόβλημα των αγνοουμένων οδηγείται χρόνο με τον χρόνο στην τελική του λύση που θα είναι ότι κανένας Ελλαδίτης ή Κύπριος Ελληνας στρατιώτης δεν θα βρίσκεται στην ζωή, πλεόν, ύστερα από καμιά δεκαριά χρόνια και λόγω γήρατος κι όχι μονο των κακουχιών.

Το θέμα των αγνοουμένων, εκτός των άλλων, δείχνει την ξεχωριστή βαρβαρότητα των Τούρκων. Ειναι δυνατόν 35 χρόνια μετά, να μην αποκαλύπτουν την τύχη αυτών των ανθρώπων;
Μα τι λαός είναι αυτός τελοσπάντων; Σε καμιά άλλη σύρραξη παγκοσμίως δεν υπήρξε ανάλογης διαρκείας βαρβαρότητα. Είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι αυτοί να εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής ή να οδηγήθηκαν στην Τουρκία όπου μετά από βασανιστήρια να πέθαναν. Φυσικά οι Τούρκοι φοβούμενοι το διεθνές ρεζιλίκι (πολύ χειρότερο από αυτο που έπαθαν με τις μαρτυρίες του ανεκδιήγητου εκείνου τύπου Αττίλα Ολγκάτς) να αποκρύπτουν την τύχη των αγνοουμένων λέγοντας απλά και αναπόδεικτα ..δεν υπάρχουν αγνοούμενοι ή όλοι είναι νεκροί από την περίοδο της εισβολής.


Οπως και να έχει, όποιος κι αν κυβερνάει Ελλάδα ή Κύπρο εμείς οι Ελληνες όπου κι αν βρισκόμαστε πάντα θα τιμούμε τα παλικάρια που πολέμησαν και έπεσαν, προδομένα, για την ελευθερία της Κύπρου μας.
Ποτέ δεν θα δεχθούμε λύσεις διζωνικές και συνομοσπονδιακές. Η μόνη βιώσιμη λύση θα είναι μια ενιαία Κύπρος Ελληνική ενωμένη με την μητέρα Ελλάδα και με τους Τούρκους κατοίκους της (κι όχι τους εποίκους) να ζούν υπό το καθεστώς των μουσουλμάνων της Θράκης. Πολίτες της Ευρωπαϊκης Ενωσης (που ποτέ δεν θα γίνουν οι Τούρκοι της Τουρκίας) με όλα τα υπερπρονόμια της μουσουλμανικής μειονότητας που όλοι Ελληνες και Τούρκοι γνωρίζουμε πολύ καλά.

Εμείς μόνο αυτό μπορούμε ως Ελλάδα να δώσουμε. Αν οι πολιτικοί μας δεν τηρήσουν αυτήν την γραμμή τότε οποιαδήποτε άλλη λύση θα οδηγήσει σε νέους αγώνες για τους οποίους πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι.

Ετσι κι αλλιώς οι κυβερνώντες σε Ελλάδα κα Κύπρο ετοιμάζονται να προδώσουν κι αυτην την φορά.

Αν διαβάσετε τι επαχθείς όρους ετοιμάζει η κυβέρνηση Χριστόφια για την μαρτυρική νήσο μας προσπαθώντας να πείσει τον Ταλάτ θα εκπλαγείτε.
Μιλάμε ότι το 18 % των Τούρκων θα είναι ισότιμο με το 82 % των Ελλήνων σε κάθε θεσμό. Προεδρία της Δημοκρατίας, Υπουργεία κλπ. Επίσης ακούγονται κάτι για διπλές ψήφους των Τούρκων στις εθνικές εκλογές!!! Κατάργηση της μισητής για τους Τούρκους, Εθνικής φρουράς (για να μπορεί η Τουρκία να επεμβαίνει όποτε θέλει), αλλαγή σημαίας και Εθνικού Υμνου!!!!!!

Ποιός Ελληνας στην καρδιά μπορεί να δεχθεί τέτοιους όρους;

Δηλαδή αυτό το έκτρωμα ήταν το όραμα του Παλληκαρίδη, του Αυξεντίου, των παιδιών της ΕΟΚΑ, και των παλικαριών που έπεσαν το 1974;

Τι πάτε να κάνετε;

Λοιπόν γράφοντας το επετειακό αρθράκι αυτό παρατηρώ ότι όσο κι αν θέλω να περιοριστώ στα καθέκαστα της άνανδρης εισβολής και στην θυσία των παλικαριών που έπεσαν για την ελευθερία της Κύπρου μας, συνεχώς με συνεπαίρνει η οργή μου για την μελλοντική προδοσία του αγώνα τους.

Οι άνθρωποι αυτοί, οι αδερφοί μας, οι πατεράδες και οι παπούδες μας δεν πολέμησαν για μια αόριστη ελευθερία. Δεν πολέμησαν για μια αμερικανική, κινεζική, ζιμπαμπουϊστικη ελευθερία (η επίλογή είναι τυχαία, χωρίς παρεξήγηση) πολέμησαν για μια Ελληνική Ελευθερία. Για μια Ελληνική Ελεύθερη Κύπρο. Βγαίνουν όμως σήμερα μερικοί και όπως με το Σκοπιανό και άλλα εθνικά μας προβλήματα μας παραμυθιάζουν ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τέτοιες λύσεις.

Επιτρέπουν και παραεπιτρέπουν λέω εγώ. Ενας απλός πατριώτης. Τις συνθήκες τις δημιουργούν οι άνθρωποι με την στάση τους.
Οι προδότες δημιουργούν συνθήκες προδοσίας, ενδοτισμού και υποχωρητικότητας. Οι ήρωες και οι αγωνιστές συνθήκες περηφάνειας και πατριωτισμού. Οταν το δίκαιο είναι με το μέρος σου δεν υποχωρείς.

Οι προδότες φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται προσπαθώντας να μας πείσουν ότι και οι Τούρκοι έχουν δίκιο από μέρους τους.
Να γνωρίζετε ότι το δίκαιο δεν είναι έννοια πολύπλευρη, πολυμερής και αμφίδρομη.
Το δίκαιο είναι πάντα ένα. Οι ερμηνείες μιας ενέργειας μπορεί να είναι πολλές δηλαδή το γιατί έγινε κάτι. Το δίκαιο όμως ένα.
Ο Χιτλερ χτύπησε με κατακτητικό πόλεμο την Ευρώπη. Υπάρχει κάποιος που να ισχυρίζεται σήμερα ότι είχε δίκιο; Οι ερμηνείες για τον λόγο της επίθεσής του μπορεί να είναι πολλές όμως όλοι γνωρίζουμε το άδικο της πράξης του.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ήθελαν να σώσουν τους ομοεθνείς τους που κινδύνευαν από τους Ελληνες και γι αυτό εισέβαλαν. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως η Τουρκία των 50 εκατ. κατοίκων τότε, δεν θα μπορούσε με μονή την απειλή για επέμβαση να επιφέρει αποτέλεσμα; Εδώ τα πενιχρά Σκόπια κοντεύουν να μας νικήσουν σε ένα θέμα όπως η ονομασία τους.

Μην αυταπατάστε η Τουρκία είχε απο καιρό προσχεδιασμένη την κατάληψη του συγκεκριμένου τμήματος της Κύπρου μας. Απλώς έψαχνε την ευκαιρία. Και φυσικά οι έριδες και η προδοσία των Ελλήνων τις έδωσαν το πρόσχημα.

Τελοσπάντων κλείνοντας θα ήθελα για μια ακόμα φορά να τονίσω ότι πρέπει όλοι μας κρατήσουμε, την φλόγα της Ελευθερίας στην καρδιά. Την φλόγα αυτών που πολέμησαν και έπεσαν για την Ελευθερία. Μόνο έτσι αποτίουμε φόρο τιμής. Και οφείλουμε αυτό να το μεταδώσουμε στα παιδιά μας.

Οι πολιτικοί την δουλεία τους κι εμείς την δική μας. Που θα πάει θα δούμε άσπρη ημέρα.
Μετά το σκοτάδι έρχεται πάντα το φώς.........................

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

ΘΑΝΟΣShare

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που κάποιοι θυμούνται ακόμα την Κύπρο μας...

Ίδας είπε...

2 λέξεις μόνο:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.