3 Ιουλίου 2009

Χρήσιμες συμβουλές για τις διακοπές μας.

Η ώρα των διακοπών έφτασε. Στις αποσκευές σας αφήστε χώρο για τα απαραίτητα «εφόδια» ώστε οι εξορμήσεις σας να είναι ασφαλείς και να μην αρχίσετε να φωνάζετε «βοήθεια» αν σας τσιμπήσει μια μέλισσα ή να καλείτε το 100 όπως έκανε γνωστή πρώην μοντέλα. Το εγχειρίδιο συμβουλών που ακολουθεί σας αφορά για ένα καλοκαίρι χωρίς έκτακτα περιστατικά.

ΜΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ Ή ΣΦΗΚΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Μπορεί να μην είναι Αύγουστος αλλά οι μέλισσες και οι σφήκες κυκλοφορούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και καλό θα ήταν να μπορούσαμε να αποφύγουμε τα τσιμπήματα τους.

Τι πρέπει να προσέξουμε:
• Δεν φοράμε ποτέ αρώματα (εκτός από τη νύχτα). Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι λακ τα τζελ οι κρέμες σώματος και γενικά ότι έχει γλυκιά και έντονη μυρωδιά. Οι μέλισσες τα λατρεύουν και θα έρθουν να τα διεκδικήσουν
• Δεν κάνουμε απότομες κινήσεις με τα χέρια μας για να τις διώξουμε. Καλύτερα να απομακρυνθούμε ήρεμα.
• Αποφεύγουμε να πίνουμε αναψυκτικά και ποτά σε ανοιχτούς χώρους καθώς οι μέλισσες έλκονται από τη μυρωδιά τους.
• Δεν περνάμε δίπλα από ανοιχτούς κάδους με σκουπίδια. Είναι το «στέκι» τους.

Με τσίμπησε. Τι να κάνω τώρα;

Βήμα πρώτο: Βγάζω το κεντρί με ένα τσιμπιδάκι. Οι μέλισσες αφήνουν κεντρί οι σφήκες όχι. Προσπαθήστε να μην πιέσετε την περιοχή γιατί μπορεί να μπει βαθύτερα.
Βήμα δεύτερο: Τοποθετήστε τοπικά κρύα επιθέματα ή μια κορτιζονούχα αλοιφή.
Βήμα τρίτο: Αν το πρήξιμο εξαπλώνεται τότε καλύτερα να επισκεφθείτε το πλησιέστερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας για να σας παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΣΟΥΧΤΡΑΣ
Αν εκεί που κολυμπάτε αμέριμνα σας τσιμπήσει τσούχτρα τότε πρέπει καταρχάς να γνωρίζετε τα συμπτώματα:
• Έντονος πόνος σαν κάψιμο και κοκκίνισμα του δέρματος
• Ναυτία και πολλές φορές δυσκολία στην αναπνοή
• Πτώση της πίεσης
• Ταχυκαρδία
• Πονοκέφαλος εμετός διάρροια δύσπνοια

Άμεσες ενέργειες
Βήμα πρώτο: Δεν πανικοβαλλόμαστε
Βήμα δεύτερο: Αφαιρούμε τυχόν κολλημένα πλοκάμια της τσούχτρας από το δέρμα μας.
Βήμα τρίτο: Ξεπλένουμε την περιοχή του τσιμπήματος με άφθονο θαλασσινό νερό.
Αποφεύγουμε το γλυκό νερό γιατί μπορεί να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν απομείνει στο δέρμα.
Βήμα τέταρτο. Βάζουμε πάγο ή κρύα επιθέματα για να ανακουφίσουμε το δέρμα μας.
Βήμα πέμπτο: Αλείφουμε την περιοχή με μια κρέμα κορτιζόνης ή αν δεν έχουμε φτιάχνουμε ένα homemade μείγμα από ξύδι και νερό και το τοποθετούμε με κομπρέσες στην περιοχή του τσιμπήματος.
Βήμα έκτο: Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν ή γίνονται εντονότερα καταφεύγουμε στο κοντινότερο νοσοκομείο.

ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΙΒΙΟ
Αν είστε υγιής και ξέρετε καλό κολύμπι τότε πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις για να κάνετε μια διάσωση από πνιγμό.
Πριν όμως το παίξετε πρωταγωνιστής του Baywatch διαβάστε προσεκτικά:
• Η προσέγγιση ενός ατόμου που κινδυνεύει δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει από μπροστά. Διατρέχετε τον κίνδυνο μέσα στον πανικό του να «βουλιάξει» και εσάς. Το πλησιάζετε λοιπόν από πίσω.
• Το τραβάτε προς την ακτή κρατώντας το είτε από τα μαλλιά είτε από τη μασχάλη. Αν δεν μπορείτε να το τραβήξετε έξω απλώς κρατήστε του το κεφάλι εκτός νερού και περιμένετε για βοήθεια.
• Αφού το βγάλετε στην ακτή βεβαιωθείτε πως η αναπνευστική του δίοδος είναι ελεύθερη.
• Γυρίστε το σε πλάγια θέση ώστε να βγάλει όσο περισσότερο νερό έχει καταπιεί.
• Αν δεν διατηρεί τις αισθήσεις του αρχίστε τις μαλάξεις και καλέστε το 166.

ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ
Αν καταφέρατε να καείτε και αυτό το καλοκαίρι που δερματολόγοι και ΜΜΕ «φωνάζουν» καθημερινά για τις επιβλαβείς ιδιότητες του ήλιου τότε καταφύγετε στα παρακάτω:
Λύση πρώτη: Κάνουμε συχνά δροσερά μπάνια που μας ανακουφίζουν από τον πόνο. Προσοχή στο σφουγγάρι. Δεν τρίβουμε την περιοχή του καψίματος και δεν σκουπιζόμαστε απότομα με την πετσέτα γιατί θα ερεθιστεί ακόμα περισσότερο.
Λύση δεύτερη: Φτιάξτε ένα κατάπλασμα από πεπόνι. Τοποθετήστε τη φλούδα του σε μια γάζα και βάλτε το στα ερεθισμένα σημεία. Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και έχει επουλωτικές ιδιότητες. Εννοείται ότι δεν ξαναβγαίνετε στον ήλιο μέχρι το έγκαυμα να υποχωρήσει.

ΠΗΓΗ CITY PRESS

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!
Share

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Φίλε καλές διακοπές όμορφα να περάσετε και καλή επιστροφή.

Ο.Εντός των τειχών Πειραιώτης

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.