1 Ιουλίου 2009

Περίεργο ψήφισμα της ΟΛΜΕ στο 14ο Συνέδριο.....

Το έλαβα με email και σας το παραθέτω. Τα σχόλια δικά σας. Το μοναδικό μου σχόλιο είναι ότι δεν μου φαίνεται συνέδριο καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 14ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το 14ο συνέδριο της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων ενάντια στους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες. Η προσφυγιά και η μετανάστευση πολλών ανθρώπων από φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με μαζικές απελάσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακροχρόνιες φυλακίσεις και επιχειρήσεις «σκούπα».


Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη και τη χώρα μας κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, τις σφαγές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι ισχυροί της γης. Οι μετανάστες και οι οικονομικοί πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη γιατί το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα προκαλούν ασφυξία στις χώρες του τρίτου κόσμου.


Οι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας, αναπόσπαστο τμήμα του εργατικού κινήματος, εργαζόμενοι στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, αγωνίζονται για:


Να σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις, οι απελάσεις και οι φασιστικές επιθέσεις. Να νομιμοποιηθούν τώρα όλοι οι μετανάστες και να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες.

Να μη φτιαχτούν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Να χρηματοδοτηθούν άμεσα υποδομές στην Υγεία, Παιδεία, και Πρόνοια για την κάλυψη των βασικών αναγκών των εργατών, ελλήνων και μεταναστών.


Να απλοποιηθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη χορήγηση της «πράσινης κάρτας», να μειωθούν δραστικά τα παράβολα, να τους χορηγηθούν όλα τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα.


Να υπάρξουν διακρατικές συμφωνίες και πρόνοια για τη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας στα σχολεία που φοιτούν μετανάστες.

Να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας.


Να σταματήσουν οι θρησκευτικές διακρίσεις στο πολιτικό πλαίσιο της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων.


Ειδικότερα στο χώρο της Εκπαίδευσης οφείλουμε να προτάξουμε αξιακά το αίτημα για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών.


Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Ίδια δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.


Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης ΕΕ, Σένγκεν, Δουβλίνο 2.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ 27/6/2009

14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ


Πρεμούρα με την ιθαγένεια. Η υπηκοότητα δεν τους κάνει; Περίεργο........ Μια φορά με συνέδριο συγκεκριμένου κόμματος μου κάνει.....
Share

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αποχωρησαν οι φασιστες και ψηφιστικε, απλα τα πραγματα, "περιεργοι" ειστε εσεις...

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο! Μετά τη δημοσιοποίηση του ψηφίσματος από τα ιστολόγια, το alfa-vita.gr αφαίρεσε το ψήφισμα από τη στήλη των ανακοινώσεων στα δεξιά της αρχικής σελίδας και για να το διαβάσει κάποιος θα πρέπει να το αναζητήσει στο αρχείο του ιστοχώρου!!!!!
Για να μην ξεχνιόμαστε ξαναδιαβάστε το εδώ!

http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank28_6_9_0355.php

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτά πού ζητούν απαιτούν χρήματα.Προτείνω νά γίνουν μέ φορολόγησι αυτών πού τά έγραψαν,μολονότι τό καλλίτερο θά ήταν νά απελαθούν καί αυτοί μαζί μέ τούς λάθρομετανάστες.
Βρέ παιδιά,γνωρίζουν πολύ καλά(στήν έν λόγω πολιτική παράταξι)ότι οί Ελληνες ξύπνησαν καί δέν θά τούς ψηφίζουν γιαυτό ψάχνουν γιά ψηφοφόρους καί τί τό καλλίτερο από υπανάπτυκτους λαθρομετανάστες.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 14:38 σε παρακαλω πριν μιλησεις βουτα τη γλωσσα στο μυαλο σου μπας και γραψεις τπτ αξιο αναφορας και λογου, ελεος πια με τις μλκιες σας. καλη ιδεα, να διωξουμε κανα δυο εκατ μεταναστες και να φερουμε πισω καμια δεκαρια εκατ "ελληνες του εξωτερικου" ε; συμφωνεις; ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ

Ανώνυμος είπε...

@15:46
Φίλε μου άν σέ βρίσω θά κατέβω στό επίπεδό σου,οπότε είναι καλλίτερο νά σ'αφήσω μόνο μέ τήν ανοησία σου.
Ομως βρίσκω τήν ιδέα σου καλή.Νά φέρουμε πίσω μερικούς Ελληνες τού εξωτερικού καί νά φύγουν μαζί μέ τούς λάθρο καί οί ελληνόφωνοι σάν καί σένα .
Ειρήσθω έν παρόδω,φιλαράκο,Είμαι ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΘΑΡΜΑ.

MagisterP είπε...

Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τι άλλο εκτός από παιδικά συμπλέγματα, κακοποίηση από τους γονείς, περιθωριοποίηση και σφαλιάρες από τους φίλους στην αλάνα και λοιπά τραύματα της παιδικής και μη ηλικίας, (για τον οποίων την αντιμετώπιση ο μόνος κατάλληλος είναι κάποιος καταρτισμένος ψυχοθεραπευτής), ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΣΤΡΈΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Θα παρακαλούσα να αποφεύγονται ύβρεις και χαρακτηρισμοί. Η ένταση μπορεί να φανεί χωρίς βωμολοχίες.
Θα ήταν λυπηρό να αναγκαστούμε σε διαγραφές σχολίων....
Ας σεβαστούμε την θέση του ιστολογίου που φιλοξενεί την άποψή μας....

Ανώνυμος είπε...

NA ΑΠΕΛΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΟΛΜΕ--ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΚΕ

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΗ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. Η ΠΗΓΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...


ΥΓ. ΤΟ ΣΒΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝ, ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΗΣΥΧΟΥΣ. ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ Β. ΚΟΡΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ

Ανώνυμος είπε...

"αποχωρησαν οι φασιστες και ψηφιστικε,"

Ένα περίεργο πράγμα, αυτοί οι αντιφασίστες να είναι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ...

ΟΥΣΤ ΖΩΑ

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Δυστυχώς έτσι έχει καταντίσει η εκπαίδευση. Την έστω και αυτήν Ελληνική παιδεία κάποιοι θέλουν να την κάνουν Μουσουλμανική.

Άραγε για τα σχολεία γυναικών που δεν επιτρέπουν ή τα ανατινάζουν οι πληρωμένοι εφιάλτες του Σόρος δεν ξέρουν τίποτα;

Αυτά όλα τα υποκείμενα, είναι εκπαιδευτικοί λίγοι που ενσωματώθηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς ΑΣΕΠ κλπ. Δυστυχώς κάποιοι ακόμα και σήμερα επιδιώκουν την κατάργηση ενός δικαίου συστήματος (ίσως το μόνο ορθό στα 20 χρόνια του ΠΑΣΟΚ).

Δυστυχώς οι εφιάλτες έχουν πολλά πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:15,έχεις σπουδάσει στήν Νομική;διότι μου τά στρίβεις.Εσύ μέ απεκάλεσες Βρωμοελληνίδα Κάθαρμα καί τώρα γράφεις ότι αυτοαποκαλούμαι έτσι.
Στό Πανεπιστήμιο είχα ένα συμφοιτητή πού κάτι τέτοιους σάν καί τού λόγου σου τούς έλεγε...Μακάκας άνθρωπος χαρά Θεού!
By the way(γνωρίζω καί καλά Αγγλικά,βλέπεις)πρόσεξε μήπως άλλοι ανοίξουν τήν πηγάδα καί άλλοι πέσουν μέσα.Στά σοβαρά τώρα,ντροπή σου νά γράφης τέτοια.Είσαι πράγματι Ελληνόφωνος.

Πελασγός είπε...

Φίλοι μου μην ασχολείστε με τον ανθέλληνα καθόλου σαν να μην υπάρχει.Αν θες να νικήσεις μια τυφλή από πόθο για το χάος οντότητα η οποία είναι γεμάτη κενό,απλά της γυρίζεις την πλάτη.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Αυτοί πετυχαίνοντας το σκοπό τους ταυτόχρονα χάνουν και το νόημα ύπαρξής τους.Αυτοαναιρούνται μεκάθε δεύτερη τους πρόταση.Είναι σα να μας λένε συνέχεια πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ας τους ακούσουμε λοιπόν.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.