21 Ιουλίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ

35 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή της Κύπρου από τον βάρβαρο "Aττίλα 1/2", η Άγκυρα κλιμακώνει επικίνδυνα τον πολυετή πόλεμο τριβής κατά της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας.
Η προκλητικότητα της γείτονος έφτασε στο απώγειό της με την απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου να επαναλάβει τις γεωφυσικές έρευνες σε περιοχές της νοτιοανατολικής Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και η θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η νέα τουρκική πρόκληση είναι το φυσικό επακόλουθο της μη αντίδρασης της ελληνικής πλευράς στις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου, στις εικονικές προσβολές και αεροφωτογραφήσεις ελληνικών εδαφών, στην αποσταθεροποίηση που υφίσταται από την αθρόα και κατευθυνόμενη λαθρομετανάστευση και στις προσπάθειες αφελληνισμού και χειραγώγησης της μουσουλαμικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Η ακατονόητη εμμονή της Αθήνας να υποστηρίζει μέχρι και σήμερα την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ελπίζοντας στην "εξημέρωση του θηρίου" μόνο ως επιλογή ενός πλήρους "φιλανδοποιημένου" κράτους μπορεί να ερμηνευθεί.
Το ερώτημα που τίθεται -με βάση το σημερινό συσχετισμό ισχύος- δεν είναι εάν μπορούμε να αντιδράσουμε, αλλά εάν θέλουμε...

από το strategy - geopoliticsShare

3 σχόλια:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Τις τελευταίες δεκαετίες το δύσκολο στην πολιτική ζωή του τόπου φαίνεται ότι είναι η τόλμη στις αποφάσεις και η συνακόλουθη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Το βλέπουμε σ'όλα τα θέματα, τόσο της εξωτερικής όσο και της εσωτερικής πολιτικής. Αν δηλ για ένα θέμα εσωτερικό (πχ την κατάληψη ενός δημοσίου χώρου, Πολυτεχνείο, πρώην Εφετείο κτλ) ΔΕΝ αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη μιας επιχείρησης επιβολής της τάξης, πώς θα αναλάβει την ευθύνη ενός πχ θερμού επεισοδίου ή και πολέμου με την Τουρκία; Ας μη γελιόμαστε, το πολιτικό κόστος είναι αυτό που κάνει τους πολιτικούς μας...κιοτήδες, κατά τον Κολοκοτρώνη...

Είμαι πάντως βέβαιος ότι μια σθεναρή στάση επιτέλους για μια φορά σε ένα οποιοδήποτε θέμα θα ήταν αίσθηση ανακούφισης αλλά και υπερηφάνειας για όλους, δε νομίζετε;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο Στεφανε.
Η σθεναρή στάση από όλους μας είναι επιβεβλημένη. Το πρόβλημα όμως έγκειται στην έλλειψη ηγετών ή τελοσπάντων ενός ηγέτη που είναι απαραίτητος για να οδηγήσει πρώτος το σύνολο των πατριωτών.

Οι σύγχρονοι πολιτικοί έχουν ξεφύγει από την έννοια των κιοτήδων και πολυ φοβάμαι ότι ο Κολοκοτρώνης δεν θα ήθελε και πολύ να αρχίσει να παίρνει κεφάλια.....

Ομως θα χαρακτηριζόταν φασίστας, ρατσιστής και ακραίος από γνωστούς κύκλους που απεργάζονται την αλλοτρίωση των Ελλήνων και την εξαφάνιση του Ελληνισμού με την μορφή που είχε εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Μας θέλουν αθρησκους, απατριδες, αδιαφορους και αν ειναι δυνατόν ακόμα και αλλόφωνους......

Πλησιάζει όμως η ώρα του ξεκαθαρίσματος κατα την γνώμη μου γιατί όσο αυτοί οι κύκλοι αισθάνονται να δυναμώνουν τόσο και η πατριωτρική αντίδραση θεριέυει..

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Έτσι είναι. Ωστόσο, αν οι ηγέτες μας εμφορούνταν από εθνικά ιδανικά αλλά και πάλι δυσκολεύονταν να αναλάβουν την ευθύνη, θα μπορούσαν έστω κι έτσι να απευθύνονται στο λαό με τη μορφή δημοψηφισμάτων, τοπικών συνελεύσεων και άμεσης συμμετοχής του πολίτη για θέματα ζωτικής σημασίας, ώστε ο πολίτης να εξουσιοδοτεί τον εκάστοτε ηγέτη να ενεργήσει γι'αυτόν. Αλλά αυτό προφανώς αποτελεί μια ουτοπία...

Πάντως, Θάνο, δε θεωρώ ότι είναι υποχρεωτικό να αναμένουμε κάποιον που θα μας σώσει και θα μας καθοδηγήσει (αν και ίσως αυτό είναι που τελικά χρειάζεται ο Έλληνας;), γιατί αυτό αγγίζει τα όρια του μεσσιανισμού, άρα και του λαϊκισμού, επομένως τα όρια του κινδύνου εκτροπής. Σίγουρα χρειάζεται κάποιος μπροστάρης γύρω από τον οποίο θα συσπειρωθούν οι υπόλοιποι.

Το θέμα είναι να τον εντοπίσουμε ΕΜΕΙΣ οι πολίτες και να τον αναδείξουμε σε πείσμα όσων επιδιώκουν το αντίθετο.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.