2 Ιουλίου 2009

Αλβανικές εκλογές. Αν είναι αλήθεια, μιλάμε για μια ακόμα ιστορία ντροπής για την Ελληνική εξωτερική πολιτική και το κόμμα της Ν.Δημοκρατίας.


Απ' ότι φαίνεται η Υπουργός Εξωτερικών μας, αξιότιμη κ. Ντόρα, πρέπει να τα έχει λίγο χαμένα, καθώς μπορεί το κορμί της να βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά ο νους της μάλλον τρέχει προς Μόναχο μεριά, εκεί όπου ένας άλλος αξιότιμος μουσάτος κύριος απειλεί να ανοίξει το στόμα του.
Αυτός ο διχασμός της μπορεί να εξηγήσει το ότι της έχει ξεφύγει τελείως η κατάσταση, όσον αφορά τις Αλβανικές εκλογές. Μεγαλοστελέχη του Υπουργείου της, κυρίως αυτά που έχουνε σχέση με Αργυρόκαστρο,καθώς και μεγαλοστελέχη της Ν.Δ. Ιωαννίνων, ακόμη και αιρετοί, στηρίζουν απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα μπορώ να πω, μειονοτικούς υποψήφιους που κατεβαίνουν με τον συνασπισμό του Μπερίσα.

Οι κομματικές τους παρωπίδες είναι τέτοιες, που στηρίζουνε Μπερίσα, χωρίς να νοιάζονται ότι στον Ακροδεξιό εθνικιστικό Συνασπισμό του, περιλαμβάνεται και το κόμμα των Τσάμηδων.
Εγώ, σαν Αρτινός, Έλληνας πολίτης αισθάνομαι βαθιά προσβεβλημένος από αυτή τους την κατάντια και ο λόγος βρίσκεται στον χάρτη που σας παραθέτω.
Εμπρός λοιπόν για την τιμημένη Τσαμουριά (CAMERIA)!!! Σαν δε ντρέπεστε...
Διαλέξτε τι είστε: Ηλίθιοι ή επικίνδυνοι
;

πηγή ΚΕΝΤΡΙ

Ουδέν σχόλιο. Ο φίλος από την Αρτα τα είπε όλα........



Share

3 σχόλια:

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Φίλε μου, στο έγραψα και σε άλλο σχόλιο, δεν είναι θέμα βλακείας ή ανικανότητας. Η κυρία είναι δοτή, όπως και στην περίπτωση των Σκοπίων. Ξεχνάμε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια ο Βρυκόλακας πατέρας της είχε φιλοξενήσει τον πατέρα Μπους;

Ποιοι την κρατάνε εκεί; Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν Έλληνες που να έχουν ... κότσια ή να είναι πατριώτες. Απλά δεν είναι στην Βουλή.

Τέτοιοι που είμαστε τέτοιοι Πολιτικοί μας αξίζουν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ή ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΣ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ???

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/

Είναι απορίας άξιος ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών, τόσο τις παρακαταθήκες της συσσωρευμένης διεθνούς εμπειρίας, όσο και το περιεχόμενο της πολιτικής - και όχι μόνο σκέψης - που παράγουν οι μάχιμοι διπλωμάτες πρώην και νυν, για τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και που βάζουν με το δικό τους τρόπο τη σφραγίδα τους στα μελλούμενα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ???

Αν και δύσκολα θα βρει κανείς ανάλογο προηγούμενο όσο μακριά στο παρελθόν και να προχωρήσουν οι αναζητήσεις του, οφείλουμε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια το στίγμα της σύγχρονης εξωτερικής πολιτικής, που …ελέω πολιτικού συστήματος τείνει να λάβει πλέον διαχρονικό χαρακτήρα.

1.Εξωτερική πολιτική χωρίς ιεραρχήσεις και προτεραιότητες: Λες και δεν κρίνεται τίποτε σ αυτή τη χώρα. Λες και τα κορυφαία ζητήματα που κατά καιρούς την απασχόλησαν έχουν διευθετηθεί, και πλέον η εξωτερική πολιτική καλείται να αντιμετωπίσει στη λογική του … «μεροδούλι – μεροφάι» ότι έκτακτο ήθελε προκύψει. Θα ‘λεγε κανείς πως η προσωπική ατζέντα της υπουργού εξωτερικών, δεν περιλαμβάνει λέξεις όπως ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ… Θα ’λεγε κανείς πως αυτή η ατζέντα δεν έχει κόκκινες υποσημειώσεις και SOS χειρισμούς… Πως δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ιδιαίτερα ζητήματα, πρωτεύοντα και δευτερεύοντα στην ημερήσια διάταξή της. Πως αυτή η ατζέντα είναι πλέον υπερπλήρης από επισκέψεις, φιέστες, και έναν ιδιότυπο καθωσπρεπισμό.

2.Εξωτερική πολιτική χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένο βηματισμό: Αφού το καθημερινό γίγνεσθαι πλέον, δεν πείθει κανέναν πως είναι σαφείς οι στόχοι μας… καλά σχεδιασμένη η διαδρομή μας… προσεκτικά σχεδιασμένη η πολιτική αξιοποίηση των διεθνών ερεισμάτων μας κοκ. Δεν προκύπτει εκ του αποτελέσματος και δεν επιβεβαιώνεται από αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβουλίες, πως υπάρχει ο οποιοσδήποτε βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός κι αυτό που ακούμε είναι μασημένα λόγια όταν η πολιτική μας ηγεσία συζητά για μακροπρόθεσμες στοχεύσεις. Η Ελλάδα πλέον στην εξωτερική της πολιτική και στην προάσπιση των εθνικών της θεμάτων, πορεύεται δημιουργώντας ένα ΝΕΟ… ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ… ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ. Η διεθνής κοινότητα…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://ellinikoforum.blogspot.com/

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Στις συγκεκριμένες εκλογές, το ΚΕΑΔ αποφάσισε να κατέβει με το σχηματισμό του πρώην σοσιαλιστικού κόμματος.

Είναι γνωστό ότι στο ΚΕΑΔ υπάρχουν ακόμη "κατάλοιπα" του κομμουνισμού στην Αλβανία, ανθρώπων που επί Χότζα "καλοπερνούσαν" και δεν τους είναι εύκολο να ξεχάσουν τον κομμουνισμό που ρέει ακόμη στο αίμα τους.

Το λάθος (συνειδητό) ήταν ότι το κόμμα ΚΕΑΔ αποφάσισε να μην κατέβει αυτόνομο του στις εκλογές αλλά να στηρίξει τους πρώην κομμουνιστές.


Έτσι η οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ (που είναι ο επίσημος εκφραστής της ελληνικής μειονότητας) σύρθηκε να αποδεχθεί αυτή τη θέση για να μην υπάρξει επίσημα διάσπαση στην μειονότητα.

Η ηγεσία του ΚΕΑΔ πρέπει να λογοδοτήσει για την κίνηση αυτή (να 'ναι καλά οι υποσχέσεις και η γραμμή από το ΠΑΣΟΚ, σου λέει σε λίγο θα γίνουν κυβέρνηση, ευκαιρία να το παίξουμε σοσιαλιστές ... τα αργύρια πλησιάζουν).
Γι αυτό η ΝΔ φάνηκε να αδιαφορεί (παρά τις επισκέψεις του Ντούλε στην Ελλάδα).

Με 2 λόγια:
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) δεσμεύθηκαν να στηρίζουν τα αντίστοιχα αλβανικά (δημοκρατικό,σοσιαλιστικό) χωρίς ποτέ ΚΑΝΕΝΑ αντάλλαγμα για την επίσημα αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Η ταλαίπωρη ελληνική μειονότητα αντί να συνεχίσει να υψώνει ξεκάθαρη & αυτόνομη φωνή οδηγείται από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.