1 Ιουλίου 2009

Ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα του Αποστόλου Παύλου.

Στον Απόστολο Παύλο πιθανότατα ανήκουν τα λείψανα μέσα στη μαρμάρινη λευκή σαρκοφάγο, που βρισκόταν σε κατακόμβη της περίφημης και μεγαλοπρεπούς Βασιλικής, έξω από τα τείχη της Ρώμης.

Τη σημαντικότατη αυτή είδηση ανακοίνωσε την Κυριακή ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ', βασιζόμενος στα στοιχεία της πρώτης επιστημονικής έρευνας που έγινε στα λείψανα.

Σύμφωνα με τον ποντίφικα, πρόσφατα οι αρχαιολόγοι ανέσυραν και άνοιξαν τη σαρκοφάγο, η οποία βρισκόταν κάτω από τη Βασιλική του Αγ.Παύλου και που εδώ και 2.000 χρόνια θεωρείτο από τους πιστός ως ο τάφος του Αποστόλου των Εθνών.

Όπως προκύπτει από τη ραδιοχρονολόγηση άνθρακα, τα λείψανα ανάγονται στον 1ο ή στον 2ο αιώνα.

«Το στοιχείο αυτό πιθανότατα επιβεβαιώνει την ομόφωνη και αδιαμφισβήτητη παράδοση που θέλει τα λείψανα του Αποστόλου Παύλου να βρίσκονται εδώ» δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στη διάρκεια της τελετής λήξης του Έτους Αποστόλου Παύλου.

Μέσα στη σαρκοφάγο οι αρχαιολόγοι βρήκαν κόκκους από λιβάνι, αλλά και υπολείμματα από δύο λινά υφάσματα.

Μία δεύτερη είδηση αποτελεί η ανακάλυψη και της αρχαιότερης προσωπογραφίας του Αποστόλου Παύλου στην κατακόμβη της Αγίας Θέκλας στη Ρώμη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βατικανού «L'Osservatore Romano», το φρέσκο -που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ.- αποκαλύφθηκε στις 19 Ιουνίου.

Οι ανασκαφές στον τάφο του Αποστόλου Παύλου άρχισαν το 2002, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των πιστών ότι δεν μπορούν να τον επισκεφθούν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Πηγή: in.gr
από το Coctail News



Share

6 σχόλια:

admin είπε...

πραγματικά απίστευτο μου ακούγεται!! την καλησπέρα μας

cummulus είπε...

Ετσι είχε γίνει και με τα λείψανα του Αγιου Δημητρίου. Τα είχανε σε μια ....αποθήκη. Ταυτοποιήθηκαν, από Ελληνίδα αρχαιολόγο νομίζω , και με ενέργειες του μακαριστού Παντελεήμονος, βρίσκονται από το 1978 στον ομώνυμο ναό της Θεσσαλονίκης.
Πάντως, ας ελπίσουμε πως θα μας δώσουνε κάποιο τεμάχιο απο τα άγια λείψανα του αποστόλυο Παύλου.

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Να που συνεχίζεται η Νεκρο-λατρεία.

Τεμαχισμός, διασπορά οστών, κρανία και προσκύνημα από τους δούλους του Γιαχβέ.

Ναι τα είχανε σε αποθήκη και δεν είχαν κάνει ραδιογραφήματα τόσα χρόνια. Ποιος Παύλος και παραμύθια ΣΑΟΥΛ τον λέγανε.

Ξυπνάει ο κόσμος και χρειαζόμαστε νέα θαύματα σαν τις εικόνες που κλαίνε κλπ

Θα μυρίζουν και αυτά μύρο .... το κόλπο το ξέρουν οι Αρχαιολόγοι της Θεσσαλονίκης

Ντροπή, αυτά είναι για τους βάρβαρους και τους γέρους

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Απόλλωνα επανειλλημένως έχω πεί να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί.

Τον Γιαχβε που λές δεν τον γνωρίζω....
Εκτός αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς την εβραΙκή λέξη!!!! που αντιστοιχή στον Θεό του Συμπαντος....περίεργο.

Γιατι ας πουμε δεν τον λές Αλλάχ;
Στο ίδιο πρόσωπο θα αναφέρεσαι...
Εμεις εδώ στην Ελλάδα τον αποκαλούμε όπως και οι αρχαίοι μας πρόγονοι με την λέξη "ΘΕΟΣ"...

Τώρα για το Σαούλ επιμένεις την στιγμή που ο ίδιος επέλεξε την Χριστιανική μετονομασία του σε Παύλος....για να σβήσει το θλιβερό του παρελθόν και αναγεννηθεί εν Χριστώ. Κάτι που εσύ έκανες αντιστρόφως.....

Δείξε λοιπόν σεβασμό στην επιθυμία αν μη τι άλλο ενός ιστορικού προσώπου.

Φίλε μην εθελοτυφλείς. Οσοι κάνουν κόλπα για να βγάζουν οι εικόνες μυρο είναι κοινοί απατεώνες....

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η Θεία Χάρη δεν κάνει κόλπα αλλά θαυμαστα γεγονότα και τιμάει τα πρόσωπα κι οχι φυσικά τα αντικείμενα......

Στην Παναγία την Μαλεβή είδα με τα μάτια μου το Αγιο Μύρο να αναβλύζει. Και διάβασα ενυπόγραφες επιστημονικές απόψεις για το "παράξενο φαινόμενο" όπως το χαρακτήρισαν επιστήμονες που κλήθηκαν να εξετάσουν την εικόνα.

Γιατί δεν πάς μια βόλτα;.....
Μπορεί να ξαναγίνεις κι εσυ "γέρος βάρβαρος".......

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Αγαπητέ ΘΑΝΟΣ
Γιαχβέ δεν λεγόταν ο "ΠΑΤΕΡΑΣ" του Γιεσούα (Ιησούς πολύ αργότερα).

Σχετικά με τις μυροποιήσεις. Έχει αποδειχθεί σύμφωνα με λεγόμενα καθηγητή Αρχαιολογίας του ΑΠΘ το Δημήτριος ήταν σε λάρνακα η οποία συνδεόταν με αγωγό πύλινο από τον οποίον έπεφτε το μύρο στην λάρνακα

η ομολογία εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=gJwYS45FtDw

Σχετικά με την ονομασία του ΣΑΟΥΛ και ότι λεγόταν ΠΑΥΛΟΣ φανταζομαι ότι τα στοιχεία σου είναι μόνο τα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ....

Όσο για τα κόκαλα, αποκλείεται να είναι του ΠΑΥΛΟΥ, διότι οι Ρωμαίοι του εγκληματίες (όσους εκτελούσαν για εγκλήματα) τους πέταγαν μέσα σε λάκκους, συνεπώς .....
(Gibbon: η άνοδος και η πτώση της Ρώμης,
Lodds: Παύλος)

Όσο για την μονή και το θαύμα που μου αναφέρεις, δεν θέλω να πω περισσότερα, σεβόμενος το θρησκευτικό σου συναίσθημα. Διότι τυχαίνει να ξέρω αρκετά. Ειδικά για την εικόνα και τα πηδήματα της μέχρι στο σημείο που χτίσθηκε το μοναστήρι!!!!!!!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον Γιαχβε.

Ωστε έχει αποδειχθεί από τον καθηγητή...
Εχω καθηγητή Πανεπιστημίου ο οποίος έχει αποδείξει ότι υπάρχει ζωή στο Φεγγάρι.........

Το βιντεάκι έχει πλάκα το έχει αναρτήση ο Οδυσσιακός ....είπα να μπώ να δω ποιός είναι και βρέθηκα σε γνωστό περιβάλλον......

Οσο για τα Ευαγγέλια αν μη τι άλλο για τους αθέους αποτελούν τουλάχιστον ιστορικά βιβλία.
Μήπως έχεις αντίρρηση;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.