Σελίδες

28 Φεβρουαρίου 2009

Τι δουλειά κάνεις; "Βάζω τους επιβάτες στο τρένο.".......στην κυριολεξία!!!!



Κινέζικο μετρό. Η απόλυτη ξεφτίλα. Μήπως εκεί οδεύουμε;
Παρακολουθήστε τον τύπο με την άσπρη καπαρντίνα.....φαίνεται κι απο το παράθυρο της πόρτας αφού ξεκινάει το τρενο......μαλλον δεν πατάει στο πάτωμα....

Με καλό καιρό τα «Κούλουμα»


Με καλό καιρό θα γιορτάσουμε φέτος το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ., αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα εξασθενήσουν το απόγευμα.
Αύριο θα είναι σαφώς πιο βελτιωμένος ο καιρός και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Την Καθαρά Δευτέρα, όπου αναμένεται να φύγουν και οι τελευταίοι για τον εορτασμό των Κούλουμων, ο καιρός θα είναι ήπιος με αραιές νεφώσεις.


ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Από το μεσημέρι της Παρασκευής εώς και τη Δευτέρα που θα ολοκληρωθεί η επιστροφή των εκδρομέων, η τροχαία έχει αποφασίσει να θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα και μπλόκα, σε όλα τα κομβικά και οδικά σημεία του Εθνικού Δικτύου. Θα υπάρχουν και ειδικά συνεργεία τα οποία θα ελέγχουν τις παραβάσεις των οδηγών όπως η επήρεια του αλκοόλ.

Καλό τριήμερο, καλά να περάσετε και καλή επιστροφή με προσοχή!!!!

Η Ελληνική υποψηφιότητα για την Eurovision. Η Σοφία και το "Αλλα".


Το ourgreektv παρουσίασε ένα σπουδαίο θέμα σχετικά με τη Eurovision: το ένα από τα υποψήφια τραγούδια της Σουηδίας είναι γραμμένο στα ελληνικά!!! Πρόκειται για το τραγούδι "Άλλα" που ερμηνεύει η ελληνοσουηδέζα τραγουδίστρια Σοφία! Προφανώς και το συγκεκριμένο τραγούδι δεν έφτασε ως τον σουηδικό τελικό επειδή οι Σουηδοί καταλαβαίνουν ελληνικά, αλλά επειδή θεωρούν τα ελληνικά γλώσσα ευρύτερα του πολιτισμού. Και μάλιστα τη στιγμή που εμείς σχεδόν έχουμε πάψει να αντιλαμβανόμαστε τη γλώσσα μας και με αυτή τη διάστασή της! Σε κάθε περίπτωση βέβαια, για να έρθουμε και στα δικά μας, αδυνατούμε να κατανοήσουμε ποιό είναι το νόημα μιας ελληνικής συμμετοχής με αγγλικό στίχο!

Από το Paideia-gr.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ Paideia-gr

ΣΧΟΛΙΟ

Μακάρι να νικήσει στο τελικό στις 14 Μαρτίου το τραγούδι της Σοφίας ωστε να εχουμε ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision.
Sakis λυπάμαι............................

27 Φεβρουαρίου 2009

Ας δώσουμε μια ελπίδα ζωής στην 17χρονη Ελπίδα.

Το όνομά της είναι Βλάχου Ελπίδα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Καλπάζουσας μορφή καρκίνου διαγνώστηκε σε 17χρονο κορίτσι απο την Καρυά Λευκάδος.
Οι γονείς παρακαλούν όσους μπορούν να δώσουν αίμα ή αιμοπετάλια να μεταβούν άμεσα στο Νοσοκομείο Λευκάδας ή σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, δίνοντας απλά τα στοιχεία της μικρής ελπίδας.

Ας βοηθήσουμε την Ελπίδα να ζήσει.

Ας το αναρτήσουμε φίλοι bloggers, στα ιστολόγιά μας.

Αποχώρησε η πρέσβης μας κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, επικεφαλής του Γραφ. Συνδέσμου της Ελλάδος στην ΠΓΔΜ από διεθνή πολιτιστική διάσκεψη στα Σκόπια.

Αποχώρησε από πολυμερή διάσκεψη για τον πολιτισμό, που πραγματοποιείται στα Σκόπια, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι διοργανωτές χρησιμοποιούσαν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», σε αντίθεση με την πρακτική για χρήση μόνο σημαιών των χωρών και ονομάτων των συμμετεχόντων.

Διοργανωτής της διάσκεψης, με θέμα «Πολιτισμός και Οπτικοακουστική Επικοινωνία-Παράγοντας ειρήνης και εξασφάλισης του ευρωπαϊκού μέλλοντος για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι χωρών της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι της UNESCO και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, σε συνεργασία με ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

Η κα. Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στη διάσκεψη, κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι ενήργησαν με κακή πίστη και σε πλήρη παραβίαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ το 1995.

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, η οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διάσκεψη, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη διάσκεψη για την προώθηση πολιτικών στόχων και αποχώρησε από τη διάσκεψη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συγχαρητήρια κ. Παπαδοπούλου. Κανατε το καθήκον σας σε δυσκολους καιρούς. Μακαρι όλοι οι Ελληνες πολιτικοί και διπλωμάτες να ειχαν το δικό σας φρόνημα και να αντιδρούσαν αναλογα σε παρόμοιες περιστάσεις.
Εδω όμως υπάρχουν ακόμα και ελληνόφωνες πολιτικές παρατάξεις που αναφερονται στα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία". οι Σκοπιανοί δεν χανουν ευκαιρία να μας προκαλούν ακόμα κι οταν προκειται για πολιτιστικά ζητήματα άσχετα με τις διεκδικήσεις τους.

Και παλι μπράβο.

12.000 Απολύσεις σε 4 μήνες λόγω κρίσης

Ρεκόρ υποχρεωτικών αδειών το μήνα Φεβρουάριο (774 συνολικά) 12.000 απολύσεις και άλλες 2.050 διαθεσιμότητες εργαζομένων στο 4μηνο Νοεμβρίου ’08 - Φεβρουαρίου ’09 έφερε ήδη η κρίση στην αγορά.

Τα στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ, η οποία, προβλέποντας ότι το 6μηνο που ακολουθεί θα είναι ακόμη χειρότερο για τους εργαζόμενους, κήρυξε 24ωρη απεργία για τις 2 Απριλίου ζητώντας μέτρα για τη «θωράκιση» των θέσεων εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της ΓΣΕΕ τα οποία αφορούν μόνο τους «συνδικαλιστικά οργανωμένους» εργασιακούς χώρους και όχι τις μικρές επιχειρήσεις:

Το Φεβρουάριο «χάθηκαν» με την επίκληση της κρίσης 4.136 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τη χειρότερη «επίδοση» που έχει καταγραφεί μέσω της ΓΣΕΕ, στο α' τετράμηνο της κρίσης, καθώς το Νοέμβριο του ’08 οι απολύσεις ήταν 3.000, το Δεκέμβριο 3.348 και τον Ιανουάριο 1.528. Συνολικά οι απολύσεις, στο τετράμηνο, ξεπέρασαν στο δείγμα της ΓΣΕΕ τις 12.000 και το γεγονός αυτό προδικάζει ότι οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας που έγιναν πανελλαδικά και έχουν αναγγελθεί στον ΟΑΕΔ θα είναι πολύ αυξημένες...

Τον ίδιο μήνα καταγράφηκε ρεκόρ στις αναγκαστικές άδειες που χορήγησαν οι επιχειρήσεις στο προσωπικό τους, λόγω μειωμένων παραγγελιών- εργασιών κ.α. δόθηκαν 774 άδειες ενώ τους προηγούμενους μήνες δεν υπήρχε σχεδόν καμία σχετική καταγγελία.

Εγιναν ακόμη άλλες 180 διαθεσιμότητες έναντι 140 τον Ιανουάριο, 890 το Δεκέμβριο του ’08 και 840 το Νοέμβριο του ’08. Το Φεβρουάριο ανακοινώθηκαν, τέλος, προγράμματα εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ που υπολογίζεται ότι θα επηρεάσουν 5.500 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ οι εργασιακές αυτές «ανατροπές» έγιναν κυρίως στους κλάδους της βιομηχανίας, της κλωστοϋφαντουργίας, του εμπορίου και των κατασκευών και κατά γεωγραφική περιοχή εντοπίστηκαν σε επιχειρήσεις στην Κεντρική και Αν. Μακεδονία, στη Θράκη, στην Πελοπόννησο και στην Αττική. Το επόμενο μέτωπο αναμένεται ότι θα «ανοίξει» στον κλάδο του τουρισμού.

Επίσης η ΓΣΕΕ βρίσκεται σε απ’ ευθείας συνεννόηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις ώστε να αποσταλεί κοινό υπόμνημα στην κυβέρνηση με τα μέτρα τα οποία ζητείται να ληφθούν. Το υπόμνημα θα σταλεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

πηγη imerisia

Σχόλιο

Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πολλοί άνθρωποι, οικογενειάρχες έχουν χάσει τις δουλειές τους λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο. Παιδιά περιμένουν από τους γονείς να φέρουν ψωμί στο σπίτι για να φάνε και αυτοί μην μπορώντας να κάνουν τίποτα καταφεύγουν σε ενέργειες που ούτε αυτοί θεωρούν σωστές και πρέπων, αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή. Κάτι πρέπει να γίνει, να δώσει κάποιος μια λύση, άνθρωποι πεινάνε, μικρά παιδιά δεν έχουν γάλα να πιουν και έρχονται και χειρότερα.


Το ιστολόγιό μας στις επάλξεις του καλού αγώνα για τη Ελλάδα μας. Επισκεφθείτε το. Με θέματα ποικίλης ύλης αλλά κυρίως Ελληνκά.

Ευχαριστούμε πολύ το Νο 1 blog της Θεσσαλονίκης μας taxalia για την τιμή που μας έκανε να προωθήσει το ιστολόγιό μας.
Δείτε το:

http://taxalia.blogspot.com/2009/02/blog_27.html

Επίσης ευχαριστούμε και το κορυφαίο troktiko.blogspot.com για την αναφορά του.

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_228.html

Σας ενημερώνουμε ότι το ιστολόγιό μας ειναι ηδη μέλος του Greekbloggers.com
καθώς και του SYNC.GR

http://blogs.sync.gr/blogs/40264/index.html

Παράλληλα θελουμε να ευχαριστήσουμε ολους τους φίλους αναγνώστες και bloggers που μας τιμούν είτε διαβαζοντας και σχολιάζοντας τα άρθρα μας, είτε βάζοντας στα φιλικά ιστολόγια τους το blog μας.

25 Φεβρουαρίου 2009

Ο Αραβαντινός τα πήγε πολύ καλά στην ανακριτική διαδικασία από την Τρέμη και τον Πρετεντέρη.

Ρεσιτάλ έδωσε ο Αραβαντινός στην ανάκριση που του έκαναν στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Πρετεντέρης και η Τρέμη.
Αφού άρνήθηκε ότι μπορεί να πυροβολήσει άνθρωπο για χίλια ευρώ, αλλά "ούτε και με χίλιες χιλιάδες" όπως είπε χαρακτηριστικά, η Τρέμη τον ρώτησε "δηλαδή τι εννοείται; Αν είχατε λουλούδια θα πετάγατε λουλούδια;" κι ο μέγας Αραβαντινός απάντησε, "Αν είχα, ναι" !!!
Σε καποιο άλλο σημείο της "ανάκρισης" τους είπε τον ορισμό του Δημοσίου Υπαλλήλου, όπως τον ειχε διατυπώσει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Στασινόπουλος (πρώτος στην μεταπολίτευση που απεβίωσε το 2002) "Δημόσιος υπάλληλος είναι έμμεσο, έμισθο όργανο του Δημοσίου που δέχεται και εκτελεί εντολές από το Δημόσιο". Εκει Τρέμη και Πρετεντέρης έπεσαν απο τα συννεφα...... Πιάστηκαν αδιάβαστοι.
Δεν γνώριζαν τον ορισμό και επέμεναν ότι ο δημόσιος υπάλληλος εκπροσωπεί το κράτος δηλαδή ειναι το ίδιο το κράτος.
Απίστευτες ατάκες ειπώθηκαν κι απο τους δύο του στύλ.... Πρετεντέρης : "Δεν θα αθωώσω εγώ τους ενόχους" ή Τρέμη : "Αυτά ειναι πραγματικά ύποπτα στοιχεία" ή "τι δουλεια είχατε έσεις εκεί;" κλπ.
Και μετά την ανακριτική και δικαστική διαδικασία την απόλυτη ατάκα πέταξε ο Πρετεντέρης "Ουτε έγω ούτε και κανενας συνάδελφος (εννοεί δημοσιογράφος) είμαστε εδώ για να δικάζουμε!!!!"

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια μανιώδης προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες σε απλούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να απαλλαγούν οι πραγματικοί ένοχοι που ειναι πολιτικά πρόσωπα. Ενισχυτικό της παραπάνω αποψης ειναι και το γεγονός, ότι ήδη μερικοί εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των υπαλλήλων, παραιτήθηκαν της διαδικασίας διαμαρτυρόμενοι "ότι προκειται για μια στημένη δίκη".

Μπράβο κ. Πρωθυπουργέ, που να ξέραμε τι εννοούσατε όταν μιλάγατε για επανίδρυση του Κράτους;

24 Φεβρουαρίου 2009

Νέα Σκοπιανή γελοία πρόταση : Ελάτε να μοιραστούμε την ιστορία σας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Α. Μιλοσόσκι δήλωσε ότι η χώρα του διεκδικεί το δικαίωμα να πράξει ό,τι έκανε και η Ελλάδα ονομάζοντας την περιφέρεια Β. Ελλάδας «Μακεδονία» και το αεροδρόμιο της Μίκρας «Μακεδονία». Κατηγόρησε επίσης την ελληνική κυβέρνηση πως «παίζει» με το θέμα της ονομασίας για να αποσπάσει την προσοχή από τα σκάνδαλα διαφθοράς και από κοινωνικές ταραχές και ότι τελικά η πηγή του προβλήματος είναι η επιδίωξη της Ελλάδας για «μονοπωλιακή χρήση του όρου Μακεδονία»!!!
Ο κ. Μιλοσόσκι συνέχισε να κοπρολογεί κατά της Ελλάδας, προτείνοντας και μια... λύση: τη σύσταση «κοινής εκπαιδευτικής - ιστορικής επιτροπής», που θα αναζητήσει τρόπους για να μάθουμε οι δύο λαοί «να μοιραζόμαστε την Ιστορία»...
Μάλιστα, η λύση, σύμφωνα με τον κατεστραμένο εγκέφαλο του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών, είναι να καθήσουν δικοί μας ιστορικοί και να συζητήσουν την δική μας ιστορία και τον τρόπο διαμοιρασμού της με τους Σκοπιανούς ιστορικούς (επίσημοι παραχαράκτες και βιαστές της ιστορικής πραγματικότητας, που ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουν να καταγγέλονται στην Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα, από τους Έλληνες ακαδημαϊκούς ιστορικούς και αρχαιολόγους, προκειμένου να πάψουν να ενσπείρουν βρωμιές και να δημιουργούν -ενσυνείδητα και επί χρήμασι από την φασιστική κυβέρνηση του Γκρούεφσκι- σύγχυση, στους πολίτες του κρατιδίου των Σκοπίων, σχετικά με την πραγματική τους ιστορική ταυτότητα και τις εθνικές τους καταβολές)!!!


από το Ας μιλήσουμε επιτέλους

ΣΧΟΛΙΟ

Δηλαδή ο κ. Μιλοσόσκι μας ζητάει ουτε λίγο ούτε πολύ να κατσουμε και να συζητήσουμε ποια κομμάτια της Ελληνικής Ιστορίας της Μακεδονίας μας, 4000 και ισως περισσοτέρων χρόνων, θα μπορούσαμε να τους παραχωρήσουμε για να την σφετεριστούν και να την κάνουν δικιά τους!!!!
Προτείνω να ζητήσουμε απο τους Κινέζους να κατσουμε και να συζητήσουμε ποια κομμάτια απο την Κινεζική Ιστορία θα μπορούσαμε να τα πάρουμε και να τα αναφέρουμε ως Ελληνική, πλέον, Ιστορία.

Φυσικά αυτο θα μπορούσε να γινει και μεταξύ πολλών άλλων λαών και εθνών. Ετσι μετα απο κοινές συμφωνίες και ανταλλαγές ιστορικών γεγονότων, προσωπικοτήτων κλπ, ας δούμε ένα πολύ όμορφο απόσπασμα από την Νέα Ιστόρία του Β Παγκ. Πολέμου (κατά τον Μιλοσόσκι).

"Αφού ο Καγκελάριος της Τσεχίας Αδόλφος Χιτλερ ολοκλήρωσε την κατάληψη των Βαλκανίων μετά την πτώση της Αιγυπτιακής Κρήτης, ξεκίνησε την επίθεση κατα της Σοβιετικής Ενωσης που βρισκόταν υπό την ηγεσία του Κινέζου Ιωσήφ Στάλιν. Οι Τσεχικές ορδές ξεχύθηκαν στα εδάφη της Σοβιετικής Ενωσης στα οποία αμυνόταν ο Μογγολικός Κόκκινος Στρατος, ο οποίος δεν ειχε και πολυ όρεξη για πεισματώδη άμυνα καθώς τα εδάφη της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας που κατοικούνται απο Φιλανδούς δεν ειχαν καμία εθνολογική σχέση με τον Κόκκινο Στρατό των Μογγόλων και τον Κινέζο Στάλιν. Ετσι οι Τσεχοι έφθασαν μεχρι την Μόσχα, πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ενωσης που κατοικείται απο μια μειονότητα που λέγεται Ρώσοι. Οταν οι ορδές του Χίτλερ χτυπήθηκαν απο τον δριμύ Φιλανδικόμογγολικό χειμώνα άρχισε η μεγάλη αντεπίθεση του Κόκκινου Στρατού. Ταυτόχρονα οι δυτικές δυνάμεις των συμμάχων με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού, έκαναν απόβαση στην Νορμανδία της Ισπανίας και στην Σικελία που κατοικείται απο Μαλτέζους το τέλος ήταν πλέον κοντά. Ο πόλεμος στην Ευρώπη τελειωσε όταν κατελήφθει το Βερολίνο, πρωτεύουσα της Τσεχίας η οποία κατοικείται απο μια μειονότητα που ονομάζεται Γερμανοί. Παράλληλα ο πόλεμος στον Ειρηνικό τελειωσε όταν οι Μεξικανοί έριξαν 2 ατομικές βόμβες στους Φιλιππινέζους που κατοικούν στα νησια της λεγόμενης Ιαπωνίας."

Τι μπορει να σκαρφιστεί ο άνθρωπος προκειμενου να αποκτήσει αυτο που του στέρησε η ιστορία!!
Τελικά αυτο το βιβλιο που διδασκονται σαν Ιστορία τα παιδιά στα Σκόπια, πρέπει να θυμιζει παραμυθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Κοιτα κ. Μιλοσόσκι, μην τα βάζεις μαζί μας γιατι μετα από κοινή συμφωνία, οι 1,5 δισεκατομμύριο κατοικοι της Κίνας δηλώνουν πλέον Ελληνες και θα σας εξαφανίσουμε........

ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ 2009

Τελείωσε και η 81η απονομή βραβείων Όσκαρ στο Χόλλυγουντ. Ήταν μια βραδιά γεμάτη γκλάμουρ, με την συμμετοχή πολλών διασημοτήτων και με παρουσιαστή τον Χιου Τζάκμαν. Τα χρυσά αγαλματίδια βρίσκονται ήδη στα χέρια των νικητών.

Μεγάλος νικητής είναι η ταινία SLUMDOG MILLIONAIRE όπου κέρσισε 8 όσκαρ.


Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου, φωτογραφίας, μοντάζ, μουσικής επένδυσης, ηχητικού μοντάζ και καλύτερου τραγουδιού.

Για την ταινία MILK δόθηκε το όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και το όσκαρ α΄ανδρικού ρόλου στον Σον Πεν.


Το όσκαρ α΄γυναικείου ρόλου το κέρδισε η Κέιτ Γουίνσλετ με την συμμετοχή της στην ταινία THE READER.


H ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ κέρδισε 3 όσκαρ.
Καλλιτεχνικής διεύθυνσης, μακιγιάζ και οπτικού εφέ.


Για την ταινία THE DARK NIGHT δόθηκε το όσκαρ επεξεργασίας ήχου και στον Χιθ Λέτζερ (Τζόκερ) το όσκαρ β΄αντρικού ρόλου.

Ο Πρωθυπουργός μετά από χρόνια, (ερωτήσεις δημοσιογράφων).

Θα ζει και θα βασιλεύει ο Κύριος Πρωθυπουργός και μετά από 25 χρόνια και από ότι φαίνεται τα προβλήματα της χώρας δεν θα λένε να λυθούν!

23 Φεβρουαρίου 2009

Κορυδαλλός Airlines


Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες όπως αναμένουν την αφιξη του ελικοπτέρου μας στην ταράτσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η μοναξιά επηρεάζει τον εγκέφαλο

Η έλλειψη κοινωνικών σχέσεων με άλλους ανθρώπους όχι μόνο μπορεί να κάνει κάποιον δυστυχισμένο, αλλά επίσης μπορεί να βλάψει τη σωματική και νοητική του υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η μοναξιά μπορεί τελικά να είναι τόσο επιζήμια όσο το κάπνισμα ή η παχυσαρκία.

Η έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο, υπό τον καθηγητή ψυχολογίας John Cacioppo, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Cognitive Neuroscience" (Περιοδικό Γνωσιακής Νευροεπιστήμης) και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, δείχνει ότι η κοινωνική απομόνωση επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου. Είναι η πρώτη έρευνα που χρησιμοποίησε την κλασική πλέον τομογραφία μαγνητικού συντονισμού (fMRI) για να μελετήσει τη σχέση μοναξιάς-εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, η μοναξιά υποσκάπτει την υγεία και μπορεί να κάνει ίδια ζημιά με το κάπνισμα. Το αίσθημα κοινωνικής απόρριψης ή απομόνωσης αυξάνει την πίεση του αίματος, το επίπεδο του άγχους (η μοναξιά αυξάνει την ορμόνη του στρες κορτιζόλη), εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ, κατάθλιψης και αϋπνίας. Από την άλλη, μειώνει το επίπεδο της θέλησης και επιμονής, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την ικανότητα κάποιου να ακολουθεί ένα υγιεινό στιλ ζωής.

Η μοναξιά, κατά τον Cacioppo, μειώνει γενικά τον έλεγχο που ασκεί κάποιος στη ζωή του και αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία του. Σύμφωνα με τον ερευνητή, η κοινωνικότητα έχει εξελικτικές ρίζες. Προκειμένου να επιβιώσουν στο απώτατο παρελθόν, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να αναπτύξουν δεσμούς μεταξύ τους για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, για να προοδεύσουν, χρειάστηκε να αναπτύξουν περαιτέρω το αίσθημα αλτρουισμού και συνεργασίας. Όπως ο φυσικός πόνος λειτουργεί ως σήμα για αλλαγή συμπεριφοράς από τον πάσχοντα, έτσι και και η μοναξιά (κοινωνική απομόνωση), σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, αναπτύχθηκε εξελικτικά ως σήμα για αλλαγή συμπεριφοράς, ώστε να αποκατασταθούν οι κοινωνικοί δεσμοί.

Ο Cacioppo, μαζί με τον καθηγητή ψυχολογίας και ψυχιατρικής Jean Decety, επίσης του πανεπιστημίου του Σικάγο, είναι από τους πρωτεργάτες μιας νέας προσέγγισης της ψυχολογίας, καθώς και της λεγόμενης "κοινωνικής νευροεπιστήμης". Όπως έγραψαν σε άρθρο τους στο περιοδικό "Perspectives on Psychological Science" (Προοπτικές της Ψυχολογικής Επιστήμης), με τον εύγλωττο τίτλο "Ποιοι είναι οι μηχανισμοί του εγκεφάλου στους οποίους βασίζονται οι ψυχολογικές διαδικασίες;", "η επιστήμη του 21ου αιώνα μπορεί και πρέπει να γίνει όχι μόνο η επιστήμη της φανερής συμπεριφοράς ή η επιστήμη του νου, αλλά επίσης η επιστήμη του εγκεφάλου".

Το νέο επιστημονικό ρεύμα, μελετώντας τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς και τα κυκλώματα των κυττάρων του εγκεφάλου (νευρώνων), προσπαθεί να βασίσει σε νευρωνικές βάσεις τις ψυχολογικές λειτουργίες, θεωρώντας ότι αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του έργου του Κάρολου Δαρβίνου, που θεωρούσε τον εγκέφαλο προϊόν της εξέλιξης και ότι η ψυχολογία συνεπώς πρέπει να έχει ως θεμέλιο τον εγκέφαλο.

πηγη sigma lifestyle

ΣΧΟΛΙΟ

Πολύ σημαντική η έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο και πολλά μπράβο στον καθηγητή John Cacioppo για την σπουδαία δουλειά του. Πιστεύω ότι η έρευνα αυτή θα δώσει πολλές λύσεις σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μοναξιάς και της κατάθλιψης.


Σήκωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας

Με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής (70 - 80) στον 34ο τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ. Το παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι, μέχρι τη στιγμή που ο Διαμαντίδης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με τρία συνεχόμενα τρίποντα να ρίξει τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο καλάθι του τελικού με τον Πέκοβιτς, ενώ κατάφερε να προηγηθεί με 0-5 και 2-9 στο ξεκίνημα του αγώνα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν διαδρόμους για το καλάθι και πέτυχαν τους μοναδικούς πόντους τους με βολές του Μπουρούση.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ έκλεισε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (30 - 32), ενώ ο Παπαλουκάς, στην τελευταία επίθεση, απέτυχε να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό.

Στην τρίτη περίοδο, ο «αιώνιος» τελικός άναψε για τα καλά. Ο Ολυμπιακός, αφού ισοφάρισε 37 - 37 με καλάθι του Γκριρ στο 23, έχτισε στη συνέχεια μια διαφορά που έφτασε και τους πέντε πόντους (45-40). Κάπου εκεί, όμως, ο Διαμαντίδης πήρε τους «πράσινους» στις πλάτες του και ξανάβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (51 - 53).

Στην τέταρτη περίοδο, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο - πόντο, μέχρι το σημείο που ο Παναθηναϊκός με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Περπέρογλου και Φώτση έφυγε έξι πόντους μπροστά (57 - 63).

Ο Πρίντεζης, με δύο εύστοχες βολές, έφερε το ματς στον πόντο και ο Παπαλουκάς, με άλλες δύο, έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (64 - 63). Ο Διαμαντίδης, όμως, απάντησε με τρία εύστοχα τρίποντα και ο Παναθηναϊκός πήρε σε ένα κρίσιμο σημείο διαφορά οκτώ πόντων (64 - 72).

Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επιστρέψει και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ένα ακόμα τρόπαιο.

ΣΧΟΛΙΟ

Έφταναν πέντε λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο για να πάρει μπρος η πράσινη μηχανή και αφού βρέθηκε και σε μεγάλη μέρα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία
τύχη.Ο τελευταίος περιμένει τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής, για να πάρει την ρεβάνς στον αγώνα του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην κανονική διάρκειά του, κατακτώντας το πλεονέκτημα της έδρας για τα play off.

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα...

Η «επανάληψη» της θεαματικής απόδρασης με ελικόπτερο, με τους ίδιους «πρωταγωνιστές», αποτυπώνει με τον πιο σκληρό τρόπο την αδράνεια των συναρμόδιων υπουργείων στη λήψη μέτρων ασφαλείας μέσα και έξω από τις φυλακές.Χθες γύρω στις 3.50 το μεσημέρι, καθώς το ελικόπτερο παραλάμβανε από το προαύλιο της απομόνωσης των φυλακών Κορυδαλλού τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι ή Ριζάτ, όπως είχε γίνει ξανά στις 5 Ιουνίου 2006, αποτυπωνόταν ξεκάθαρα ότι:

Οποιοδήποτε ελικόπτερο ή άλλο αεροσκάφος μπορεί να πετάει ανεξέλεγκτα πάνω ακόμα και από απαγορευμένες περιοχές, όπως είναι οι φυλακές Κορυδαλλού, πολύ περισσότερο από άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι το ελικόπτερο έκανε μια πτήση πάνω από τις φυλακές και στη συνέχεια επανήλθε για να παραλάβει τους κρατούμενους, παραμένοντας εκεί περίπου 5 λεπτά.

Οι άοπλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι ένοπλοι φρουροί στις υπερυψωμένες σκοπιές και οι αστυνομικοί γύρω από τις φυλακές είναι ανέτοιμοι ή αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι:

Ο άοπλος σωφρονιστικός υπάλληλος, που έτρεξε για να αποτρέψει τους δραπέτες ν ανέβουν στην ανεμόσκαλα, δέχτηκε απειλές από τον οπλισμένο με «σουβλί» Ριζάι και από τον ένοπλο με το αυτόματο στο ελικόπτερο και αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει.

Ο ένοπλος με αυτόματο φρουρός στην πιο κοντινή σκοπιά απειλήθηκε με όπλο από το ελικόπτερο και κατά πληροφορίες φοβήθηκε και έπεσε να καλυφθεί, ενώ ένας αστυνομικός των δυνάμεων εξωτερικά των φυλακών που επιχείρησε να πυροβολήσει αυτοτραυματίστηκε.

Ερωτηματικό αποτελεί γιατί δεν χρησιμοποίησε τον οπλισμό του εναντίον του ελικοπτέρου και η θωρακισμένη «αύρα» των ΜΑΤ, που βρισκόταν σταθμευμένη έξω από τις φυλακές, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Αλέξης Αρβανιτίδης, ο οποίος θεωρεί ότι εάν είχε γίνει χρήση του οπλισμού του μπορεί να είχε αποτραπεί η απόδραση.

πηγη ethnos

ΣΧΟΛΙΟ

Μετά από δυόμιση περίπου χρόνια, πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο, απόδραση από το (ξενοδοχείο) του Κορυδαλού.
Φίλοι, η κατάσταση είναι έκτος ελέγχου. Τι έκαναν οι φρουροί όταν είδαν ένα ελικόπτερο να βολτάρει, κάνοντας κύκλους πάνω από τις φυλακές?
Που ήταν οι αρμόδιοι βλέποντας την ανεμόσκαλα να κατεβαίνει και να παίρνει τους δύο κρατούμενους? Ποια ήταν η αντίδρασή τους? Μήπως ήταν στο κόλπο και άνθρωποι της φυλακής?
Για όλα αυτά τα ερωτήματα κάποιος επιτέλους πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να λάβει σοβαρά μέτρα.
Κύριοι της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας, ΞΥΠΝΑΤΕ, η χώρα σιγά - σιγά παραπαίει.

22 Φεβρουαρίου 2009

Σκοπιανό καρναβάλι. Οι Σλάβοι των Σκοπίων ντυθηκαν Αρχαίοι Ελληνες για να υποδεχθούν Τούρκους επισήμους.!!! Πολυ γέλιο.





Γελάστε με την καρδιά σας......
Οι Σλάβοι των Σκοπίων ντύθηκαν Αρχαίοι Ελληνες (και καλά Μακεδόνες) για να υποδεχθούν Τούρκους διπλωμάτες.
Ειναι και γελοίες οι στολές πανάθεμά τους, λες και τις αγόρασαν απο αποκριάτικο βεστιάριο...
Ευχαριστώ το ιστολόγιο Give me strength! για την αποστολή των φωτογραφιών.

21 Φεβρουαρίου 2009

Δεν θέλουμε να καταργηθεί η VISA για τις ΗΠΑ. Ακούτε......

Εξακολουθούν να μας εμπαίζουν οι ΗΠΑ. Τη στιγμή που ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας Ντ. Σπέκχαρτ δηλώνει πως ελπίζει το θέμα να λυθεί μέσα στο 2009, η αμερικανική αντιπροσωπεία στην Ε.Ε., σε εμπιστευτικές της συνομιλίες με Ευρωπαίους ειδικούς σε θέματα αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να καταργηθεί η βίζα στις πέντε χώρες-μέλη της Ε.Ε. όπου ισχύει ακόμη.

Επίσημο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναφέρει επί λέξει πως...«οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν βλέπουν πιθανότητες περαιτέρω επέκτασης του προγράμματος κατάργησης της βίζας (Visa Waiver Program) στα πέντε κράτη-μέλη της Ε.Ε. που δεν καλύπτονται ακόμη από αυτό».Τα κράτη αυτά, εκτός της Ελλάδας, είναι η Σλοβακία, η Λιθουανία, η Κύπρος και η Μάλτα. Τέσσερα κράτη-μέλη έχουν ήδη υπογράψει διμερείς συμφωνίες με τις ΗΠΑ για κατάργηση της βίζας (Τσεχία, Ουγγαρία, Λετονία, Εσθονία). Κατ' απαίτηση των ΗΠΑ, οι χώρες αυτές δημιούργησαν ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο ποινικού μητρώου και υπόπτων για συμμετοχή σε πράξεις τρομοκρατίας και ειδική βάση δεδομένων για κλεμμένα διαβατήρια, στις οποίες έχουν άμεση πρόσβαση οι αμερικανικές αρχές ασφάλειας.!!!! Υποχρεώθηκαν ακόμη να δεχθούν ένοπλους αστυνομικούς στις καμπίνες των αεροπλάνων.
Οι όροι των συμφωνιών αυτών θεωρήθηκαν ιδιαίτερα επαχθείς από την Ε.Ε., η οποία απαιτεί να υπάρξει συνολική συμφωνία κατάργησης της βίζας μεταξύ της Ε.Ε. - ΗΠΑ, που θα αφορά όλα τα κράτη-μέλη. Ωστόσο, οι ΗΠΑ επιμένουν να φέρνουν εμπόδια και να χρησιμοποιούν τη βίζα ως μέσο άσκησης πίεσης για την υλοποίηση της πολιτικής τους. Χαρακτηριστκό παράδειγμα αποτελεί η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης Μπους τον περασμένο Οκτώβριο, ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί για την Ελλάδα η βίζα. Η εξέλιξη αυτή συνδυάστηκε από πολλούς με τη σθεναρή αντίθεση που έδειξε η Ελλάδα στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο του Βουκουρεστίου. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η δήλωση-απάντηση τότε της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, ότι η Ελλάδα ποτέ δεν αποδέχθηκε «τη λογική πιέσεων μεταξύ συμμάχων». Αυτή τη φορά όμως, η αμερικανική πλευρά ρίχνει το φταίξιμο της αποτυχίας στον εαυτό της! Αποδίδει την αδυναμία ένταξης των 5 υπολειπόμενων χωρών στη νομοθετική πρωτοβουλία του γερουσιαστή Weinstein, που θέτει αυστηρότερες προϋποθέσεις για την κατάργηση της βίζας. Επίσης θεωρεί απίθανο να έχει ολοκληρωθεί, από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η εφαρμογή του νέου συστήματος βιομετρικού ελέγχου των ταξιδιωτών που μπαίνουν ή βγαίνουν από τις ΗΠΑ, ώς το τέλος Ιουνίου του 2009 (entry-exit control system).
Σύμφωνα με τα πρακτικά των συνομιλιών, η αμερικανική αντιπροσωπεία θεωρεί την εφαρμογή του νέου συστήματος ελέγχου απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη νέων χωρών στο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας. Για τον λόγο αυτό οι ΗΠΑ ζήτησαν από τις χώρες που υπέγραψαν τις διμερείς συμφωνίες, να προσαρμοστούν στους νέους αυστηρότερους όρους, ειδικά στα ζητήματα της καταγραφής δεδομένων ταξιδιώτη (το γνωστό PNR) και της ανταλλαγής πληροφοριών για ύποπτους τρομοκράτες! Ομως η Ε.Ε. αντέδρασε στην προοπτική, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τις επιπρόσθετες απαιτήσεις των Αμερικανών από τα ευρωπαϊκά κράτη.

πηγή strategy-geopolitics.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ
Πρέπει νομίζω, να το πάρουμε απλά απόφαση και να ζητήσουμε απο τις ΗΠΑ επισήμως να μας βγαλουν απο τις χωρες που επιθυμούν την καταργηση της VISA.
Αν έχουμε εστω και ελάχιστη εθνική υπερηφάνεια (ως πολιτική ηγεσία) οφείλουμε να αρνηθούμε τον αμερικανικό εμπαιγμό.
Αν ειναι να φακελώσουν οι ΗΠΑ ολους τους Ελληνες πολιτες με ηλεκτρονικό μαλιστα τρόπο προκειμενου να μπορούμε να ταξιδευουμε ανετα στην χωρα τους να μην σώσουμε να πάμε......
Ο γερουσιαστής Weinstein (αλήθεια αραγε τι καταγωγής ειναι με τετοιο όνομα) θετει λεει ακομα αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταργηση της βιζας!!!!!
Βρε ούστ.............
Μήπως πρέπει να ειμαστε ακομα αυστηρότεροι στους ελέγχους των Αμερικανών τουριστών που έρχονται στην χώρα μας; Μπορει ετσι να το ξανασκεφτούν.......
Γενικά με δουλικότητα οι ΗΠΑ μας φέρονται σαν ραγιάδες.
Βαρεθήκαμε πια. Ας δειξουμε λιγο ελληνικό τσαμπουκά.....κ. Μπακογιάννη.
Πάντως πάλι κάλα που κάνατε τότε και την δήλωση εκείνη....

Σημαντικότατο μάθημα για την Ελληνική και Ελληνοκυπριακή εξωτερική πολιτική απο την μικρή Σλοβενία.


Μικρή και ασήμαντη χώρα - μέλος της ΕΕ μπορεί να θεωρείται η Σλοβενία των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, στις Βρυξέλλες όμως τρέχουν και δεν φτάνουν από τη στιγμή που η Λουμπλιάνα έκανε καθαρό στους υπόλοιπους εταίρους της ότι αποκλείεται να συναινέσει στην ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ, αν προηγουμένως δεν βρεθεί λύση που να την ικανοποιεί στις μεθοριακές διαφορές που έχει με το Ζάγκρεμπ. Η κροατική πλευρά υπέβαλε κάποιους χάρτες στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, αλλά η σλοβενική πλευρά θεώρησε ότι, αν εγκρίνονταν, θα δημιουργούσαν τετελεσμένα γεγονότα στη διαμάχη της με την Κροατία για τον καθορισμό των θαλάσσιων κυρίων συνόρων των δύο χωρών, με αποτέλεσμα η Σλοβενία να μείνει χωρίς απευθείας πρόσβαση σε διεθνή ύδατα.

Η Λουμπλιάνα δεν δίστασε, λοιπόν, να επικαλεστεί λόγους υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων της και να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κροατίας.
Και επειδή στην ΕΕ στα λόγια δίχως έργα δεν δίνει κανένας σημασία, η Σλοβενία μπλόκαρε αμέσως... 11 από τα 33 κεφάλαια των διαπραγματεύσεων - 9 δεν άφησε καν να ανοίξουν και 2 που είχαν ολοκληρωθεί δεν επέτρεψε να κλείσουν!


Ούτε στιγμή δεν κάθισε η Σλοβενία να σκεφθεί τι θα πει η Κομισιόν ή οι μεγάλες χώρες της ΕΕ, καθώς η Κροατία αποτελεί π.χ. τον στρατηγικό εταίρο της Γερμανίας στα Βαλκάνια. Πάγωσε όχι ένα ή δύο, αλλά έντεκα κεφάλαια για να προασπίσει τα συμφέροντά της.
«Οταν μια χώρα αισθάνεται ότι τα κυριαρχικά της δικαιώματα ή ας πούμε τα εθνικά της συμφέροντα τίθενται σε κίνδυνο, νομίζω ότι έχει το δικαίωμα να πει στα άλλα κράτη - μέλη ότι υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα και να εγείρει πολιτικά κριτήρια. Αυτή είναι μια πολύ ρεαλιστική προσέγγιση του ζητήματος» δήλωσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός στον απεσταλμένο της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Καθώς μάλιστα η Σλοβενία δεν έχει δίκιο με βάση τους υφιστάμενους, αν και διάτρητους, κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και έτσι η Λουμπλιάνα δεν θέλει επ ουδενί να πάνε οι δυο χώρες τη διαφορά τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γιατί η Σλοβενία γνωρίζει εκ των προτέρων ότι η απόφαση θα είναι ευνοϊκή για την Κροατία.
...........
Περίπου 5.300 Σλοβένοι υπέγραψαν αίτηση προς τη Βουλή να τους δοθεί το χρονικό περιθώριο των 35 ημερών που προβλέπει το Σύνταγμα για να μαζέψουν τις 40.000 υπογραφές που απαιτούνται για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα την έγκριση από τον λαό της ένταξης ή όχι της Κροατίας στο ΝΑΤΟ.
Αν γίνει δημοψήφισμα, καθόλου δεν αποκλείεται να επικρατήσει το «Οχι» παρά τη στάση των μεγάλων κομμάτων υπέρ του «Ναι», καθώς τα αντικροατικά αισθήματα του σλοβενικού λαού έχουν φουντώσει και κανείς δεν ξέρει μέχρι πού μπορούν να φτάσουν.

ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΧΩΡΕΙ - Τη Λευκωσία όμως όλοι την πιέζουν

Τη Λουμπλιάνα που ύψωσε το ανάστημά της και μπλόκαρε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κροατίας, η Κομισιόν και η υπόλοιπη ΕΕ τρέχουν να την εξυπηρετήσουν, έστω κι αν έχει άδικο. Τη Λευκωσία όμως που με μισή καρδιά και τρέμοντας τόλμησε να μπλοκάρει ένα και μοναδικό κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας (αυτό της ενέργειας), όλοι έχουν πέσει πάνω της και την πιέζουν να υπαναχωρήσει. Φυσικό είναι όμως να πιέζουν την Κύπρο. Αφού Αθήνα και Λευκωσία επέτρεψαν να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα χωρίς να βάλουν ούτε έναν όρο για τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, πώς να σεβαστούν οι Ευρωπαίοι την Κύπρο; Ας πάρουν τώρα τουλάχιστον κανένα μάθημα από τη Σλοβενία...


του Γιώργου Δελαστίκ
απο το strategy-geopolitics.blogspot.com

Το εξαιρετικό άρθρο του κ. Δελαστίκ δεν χρειαζεται κανεναν σχολιασμό καθως ειναι στην πραγματικότητα ενας λίβελλος για την Ελληνοκυπριακή Εξωτερική πολιτική και ενα μάθημα Διεθνών σχέσεων.
Ελπίζω να βρεθούν άνθρωποι να ακούσουν.......

Σαν σημερα 21 Φεβρουαρίου 1913 απελευθερώθηκαν τα Γιάννενα

Από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων παρέλαση Ελληνικού στρατού στην πλατεία των απελευθερωμένων Ιωαννίνων από την ατομική συλλογή της Ιφιγένειας Χριστιάς Μπάη

Υστερα από 500 χρόνια σκλαβιάς, στις 21 Φεβρουαρίου του 1913, τα Γιάννενα ελευθερώθηκαν.

Ο λογοτέχνης Γιώργος Χατζής, στην εφημερίδα «Ήπειρος», στο πρώτο φύλλο της, στις 3 Μαρτίου 1913, σε ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο άρθρο του, με τον τίτλο «Εχαμογέλασες», έγραφε:

«Ω πόλις, προσφιλής και πολυπικραμένη, ποιος να διηγηθεί την χαράν και τον ενθουσιασμόν σου επάνω εις τα μνήματα των νεκρών πατέρων μας, να εξυπνήσουν και αυτοί να χαρούν την αγίαν και ιεράν αυτήν χαράν;
Πεντακόσια ολόκληρα χρόνια. Πεντακόσια λυπημένα Χριστούγεννα και πεντακόσια θλιβερά Πάσχα, Ηπειρώτης δεν εχάρη το ψωμί που έτρωγε και φαρμάκι του εγίνετο το νερόν εις τα χείλη, εφ΄ όσον σε έννοιωθεν Σέναν, ω φιλτάτη και κλαμένη πόλις πόλις, φαρμακερά να δεήσαι εις το Εσταυρωμένον να σου λυπηθεί, τέλος πάντων, την αγωνίαν και τον θρήνον.
Πεντακόσια ολόκληρα χρόνια δεν έκλεισαν ειρηνικά τα μάτια του κανένας προπάππος μας και κανένας πατέρας μας δεν εχάρη πεντακόσια χρόνια τα παιδιά του...
Τώρα ελεύθερον και αγαπητόν χώμα εξύπνησε και ανάστησε τους αποθαμένους γονείς μας:
Και εις την ωραίαν και ιερτάν και μεγάλη πομπήν οδήγησε ω πόλις φιλτάτη, τας ψυχάς των πατέρων μας, με δάκρυα χαράς πλέον εις τα μάτια να φιλήσουν τα χέρια του υψηλού Ελευθερωτού και να εναγκαλισθούν τον γενναίον Ελληνικόν στρατόν Σου».
Από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στην πλατεία ο Ελληνικός στρατός και Τούρκοι αιχμάλωτοι πολέμου 1912-13 από την ατομική συλλογή της Ιφιγένειας Χριστιάς Μπάη


«Η κυανόλευκος παίζει απαλά και υπερήφανος με τον ρασκιάν της παμβώτιδος επάνω εις το κάστρον, όπου οι Αλήδες και οι Βελήδες εσταύρωναν πεντακόσια ολόκληρα χρόνια: Και εγέλασαν, τέλος πάντων, και τα δικά σου χείλη, η πόλις αγαπητή και πολυβασανισμένη:
Στρατός Ελληνικός νικητής και ήρεμος, λέων εις την άχην και σεμνή παρθένος μετ’ αυτήν, κραδαίνων αήττητον χθές λόγχην εις το Μπιζάνι και σήμερα ευγενής και γαντοφορών πολιτισμένος στρατός περιφερόμενος ευσταλής εις του δορυαυλώτους δρόμους σας, έδιωξε και τον τελευταίον βασιβουζούκον και βάνδαλον Τούρκον Ζπτιέν, του οποίου, πέντε αιώνας τώρα, ησθάνθησαν οι πάπποι μας την αγριότητα και του οποίου επί τέσσαρα τώρα έτη από των στηλών τούτων εδιηγήθημεν εις όλον το πεπολιτισμένον κόσμο, τον βανδαλισμόν και την ωμότητα! Είσαι ελευθέρα και υπερήφανος δια την Μητέρα Σου Ελλάδα, ω κόρη βασανισθείσα και προσφιλής ο ελληνικός Στρατός είναι μέσα στα Γιάννενα τροπαιοφόρος! Τα Γιάννενα είναι ελεύθερα».


πηγή Υπερ Βωμών και Εστιών

20 Φεβρουαρίου 2009

Γιγάντια προκλητική Τουρκική άσκηση στο Αιγαίο θίγει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα


Συνενόχους στις διεκδικήσεις της για διχοτόμηση Αιγαίου και αποστρατιωτικοποίηση όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αναζητά η Άγκυρα μέσω μεγάλης αεροναυτικής άσκησης που σχεδιάζει για το δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου, στην οποία έχουν δηλώσει κατ΄ αρχήν να συμμετάσχουν τέσσερις ΝΑΤΟϊκές χώρες- ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο. Το σενάριο της προκλητικής άσκησης, που φέρει την κωδική (και συμβολική;) ονομασία «Ηγεμών» («Εgemen»), υποβλήθηκε ήδη στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να «νομιμοποιηθούν» οι αξιώσεις εις βάρος της Ελλάδας, καθώς περιέχει σε ένα καλοδουλεμένο «πακέτο» όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις. Στον πολυσέλιδο φάκελο υπάρχουν δύο χάρτες- φωτιά:

●●● Ο πρώτος χάρτης εμφανίζει με διαφορετικό (κόκκινο) χρώμα όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τη Θάσο μέχρι το Καστελλόριζο σαν αποστρατικοποιημένα. Σημειώνεται δε ότι επειδή είναι... αποστρατικοποιημένα, «απαγορεύεται» στα πτητικά μέσα των φιλοξενούμενων χωρών να πετούν πάνω από τα νησιά αυτά!

●●● Ο δεύτερος χάρτης εμφανίζει διχοτομημένο το Αιγαίο στον 25ο Μεσημβρινό, σύμφωνα με αυθαίρετη οριοθέτηση των Περιοχών Έρευνας και Διάσωσης Ναυαγών που έχει κάνει η Άγκυρα με νόμο της από το 1989. Με αυτόν τον χάρτη δηλώνει με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο το μισό Αιγαίο σαν χώρο δικής της ευθύνης για θέματα διάσωσης ναυαγών.

Χωρίς σχέδια πτήσης

Πέραν των προκλητικών αυτών στοιχείων του σεναρίου, η Τουρκία δεσμεύει 20 περιοχές σε όλο το μήκος του FΙR Αθηνών για πτήσεις αεροσκαφών χωρίς να προβλέπει υποβολή σχεδίων πτήσεων στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, ενώ επιπροσθέτως αμφισβητεί το εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου. Η άσκηση διαρκεί από τις 13 έως τις 29 Μαρτίου και περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Καθώς ορισμένες περιοχές της άσκησης περιλαμβάνουν τμήματα και του FΙR Αθηνών και του FΙR Κωνσταντινούπολης, απαιτείται συντονισμός των υπηρεσιών, που όμως δεν μπορεί να γίνει με δεδομένες τις τουρκικές αξιώσεις. Η Τουρκία άρχισε τον σχεδιασμό της άσκησης πριν από 3- 4 μήνες στέλνοντας προσκλήσεις σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ πλην της Ελλάδας. Οι περισσότερες δεν ανταποκρίθηκαν κι άλλες αρνήθηκαν (π.χ. Γαλλία)- αρχικά συμμετοχή έχουν δηλώσει οι προαναφερθείσες τέσσερις.

Διπλωματικές κινήσεις

Το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ θεωρούν ότι το θέμα είναι μείζον και πως η αντιμετώπισή του μπορεί να γίνει κυρίως πολιτικά και με κεντρικές κινήσεις. Ήδη πάντως έχουν αρχίσει διμερείς επαφές σε στρατιωτικό επίπεδο προκειμένου οι συμμαχικές χώρες να κατανοήσουν τις παγίδες που έχει θέσει η Άγκυρα, ούτως ώστε να προωθήσει τις δικές της, αυθαίρετες και παράνομες θέσεις. Παράλληλα έχει ενημερωθεί πλήρως για τη σημασία της άσκησης το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έθεσε χθες το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στις επαφές που είχε στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Κρακοβία. Έμπειροι αναλυτές θεωρούν αυτονόητο πως η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέχεια των διπλωματικών κινήσεων θα θέσει το θέμα και στις επικείμενες επαφές της στις ΗΠΑ με την κ. Χίλαρι Κλίντον και ότι θα επισημανθεί εγκαίρως στο υψηλότερο επίπεδο του ΝΑΤΟ η επιχείρηση εμπλοκής του από την Άγκυρα.


ΣΥΜΦΩΝΑ με στρατιωτικές πηγές, οι επόμενες ημέρες κρίνονται καθοριστικές προκειμένου οι σύμμαχοι να καταλάβουν τους κινδύνους αποσταθεροποίησης της περιοχής που δημιουργεί η Άγκυρα με τη στάση της και τελικά να απόσχουν είτε απ΄ όλη την άσκηση είτε από τα μέρη που θίγουν ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα και αντίκεινται στις διεθνείς συνθήκες. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Η Βρετανία έχει αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αφαιρεθούν τα επίμαχα τμήματα του σεναρίου. Βαρύνουσα είναι η συμμετοχή των ΗΠΑ, ανεξάρτητα αν κατ΄ αρχήν έχουν δηλώσει ότι θα στείλουν μόνο ένα πολεμικό πλοίο. Το Βέλγιο έχει δηλώσει ότι θα στείλει μόνο προσωπικό.
πηγή ΤΑ ΝΕΑ On line

19 Φεβρουαρίου 2009

Κυνήγα εσύ τους ληστές, γιατί εμείς έχουμε να συνοδεύσουμε υψηλό πρόσωπο !!!!!

Καταπληκτικό περιστατικό συνέβη χθές στα Ισθμια της Κορίνθου.
Ληστές (κατα πάσα πιθανότητα αθίγγανοι) εισέβαλαν σε σπίτι και ξήλωσαν ολόκληρη εντοιχισμένη κουζίνα αξίας 6000 ΕΥΡΩ. Κατόπιν "επισκέφθηκαν" το διπλανό σπιτι στο οποίο συνέχισαν την "δουλεία" τους. Οταν ο ιδιοκτήτης του του πρώτου σπιτιού έφθασε στο οικημά του και αντελήφθει οτι ήταν παραβιασμένη η πόρτα καλεσε την αστυνομία και κατόπιν τον γείτονά του, καθως είδε πως και το διπλανό είχε παραβιαστεί. Φυσικά ο γείτονας έφθασε πρώτος και διαπίστωσε ότι οι κλέφτες βρίσκονταν ακόμα μεσα στο σπίτι του !!!
Καλεσε κι αυτός την αστυνομία και μετά περίμενε το περιπολικό. Ματαια όμως.
Πέρασαν 2 ώρες και όταν ξανακάλεσε την αστυνομία λέγοντας, "τι γινετε ρε παιδιά δυο ώρες σας έχουμε καλέσει, οι κλέφτες φευγουν", η απάντηση τον αιφνιδίασε, "ακολούθησε τους κλέφτες αλλά απο μια σχετική απόσταση, μην σε καταλάβουν για να δούμε που πηγαίνουν, διοτι εμεις είμαστε τωρα απασχολημένοι με την συνοδεία ενος υψηλού προσώπου" !!!!!

Οταν λέμε πλουτοκρατία ...αυτο εννοούμε.....καταλάβατε..
Ηταν απασχολημένοι με καποιον μεγαλοδημοσιογράφο, πολιτικό, βιομήχανο......καποιον μεγαλοκαρχαρία τελοσπάντων......
Αυτο ειναι που οριζει το Σύνταγμα, ισονομία και ισοπολιτεία.....Αίσχος.
Μια φορά προσωπικά πιστευω οτι δεν ευθύνεται η αστυνομία. Οι εντολές ερχονται απο υψηλότερα......

17 Φεβρουαρίου 2009

Στην Αμερική βραβεύουν τους ηλίθιους και τους απατεώνες !!!

Τα Βραβεία πήραν το όνομα τους από την 81χρονη Stella Liebeck η οποία έχυσε ζεστό καφέ πάνω της και κίνησε αγωγή στα McDonalds την οποία φυσικά και κέρδισε. Η υπόθεση ενέπνευσε την δημιουργία των Stella Awards για τις πιο γελοίες και εξωφρενικές αγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι νικητές ήταν:

6η Θέση: H Kathleen Robertson από Austin κέρδισε $80,000 κινώντας αγωγή σε ένα κατάστημα επίπλων αφού στραμπούλιξε τον αστράγαλο της στο κατάστημα. Η κα. Robertson έπεσε κάτω όταν σκόνταψε πάνω σε ένα μικρό παιδί. Φυσικά οι ιδιοκτήτες έμεινα έκπληκτοι όταν καλέστηκαν να πληρώσουν αφού το άτακτο παιδί ήταν γιος της κύριας!

5η Θέση (Ισοπαλία): Ο 19χρονος Carl Truman από Los Angeles κέρδισε $74,000 και ιατρικά έξοδα όταν ο γείτονας του πέρασε με το αυτοκίνητο του πάνω απ’ το χέρι του. Φυσικά ο Truman δεν πρόσεξε ότι ήταν κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει τις ζάντες από τους τροχούς.

5η Θέση (Ισοπαλία 2): Ο Terrence Dickson από την Pennsylvania έφευγε από το σπίτι που είχε κλέψει μέσα από το γκαράζ. Δεν κατάφερε όμως να βγει έξω καθώς η αυτόματη πόρτα του γκαράζ είχε χαλάσει, ενώ δεν μπορούσε να μπει πίσω στο σπίτι αφού η πόρτα είχε κλείσει. Καθώς οι ιδιοκτήτες του σπιτιού βρίσκονταν σε διακοπές για 8 μέρες ο κ. Dickson παρέμεινε κλειδωμένος στο γκαράζ πίνοντας Pepsi και τρώγοντας φαγητό του σκύλου. Κίνησε αγωγή για ψυχολογικό στρες και κέρδισε $500,000.

4η Θέση: Ο Jerry Williams από το Arkansas κέρδισε $14,500 και κάλυψη ιατρικών εξόδων όταν των δάγκωσε στο κώλο ο σκύλος του γείτονα. Οι ένορκοι ήταν λίγο επιεικής αφού θεώρησαν ότι ο σκύλος προκλήθηκε μιας και ήταν δεμένος την ώρα που ο Williams προσπαθούσε να τον πυροβολήσει.

3η Θέση: Ένα εστιατόριο στη Φιλαδέλφεια αναγκάστηκε να πληρώσει αποζημίωση $113,500 όταν η Amber Carson γλίστρησε πάνω σε ένα αναψυκτικό και έσπασε τη λεκάνη της πέφτοντας στο πάτωμα. Το αναψυκτικό βρισκόταν στο πάτωμα επειδή ένα λεπτό προηγουμένως το είχε πετάξει στον φίλο της με τον οποίο τσακωνόταν!

2η Θέση: Η Kara Walton από το Delaware κέρδισε την αγωγή που κίνησε σε ιδιοκτήτη νυκτερινού κλαμπ όταν έπεσε από το παραθυράκι της τουαλέτας σπάζωντας και τα 2 μπροστινά της δόντια. Η Walton προσπαθούσε να φύγει από το κλαμπ από το παράθυρο για να μην πληρώσει το λογαριασμό. Κέρδισε $12,000.

1η Θέση (Άξια): H νικήτρια της χρονιάς είναι η κυρία Mere Grazinski από την Oklahoma. Η κα. Grazinski αγοράζει ένα τροχόσπιτο μήκους 32 ποδών. Επιστρέφοντας σπίτι από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στον αυτοκινητόδρομο έβαλε το cruise control στα 70 μίλια και άφησε το τιμόνι για να πάει να φτιάξει σάντουιτς! Φυσικά το τροχόσπιτο ξέφυγε της πορείας του και αναποδογυρίστηκε κτυπώντας με φόρα. Η κα. Grazinski κίνησε αγωγή στη εταιρία κατασκευής του τροχόσπιτου γιατί κανείς δεν την συμβούλεψε ότι το cruise control δεν είναι και! αυτόματος πιλότος. Κέρδισε $1,750,000 και ένα καινούργιο τροχόσπιτο. Η εταιρία αναγκάστηκε να αλλάξει τα εγχειρίδια της σε περίπτωση που υπάρχουν κι’ άλλοι ηλίθιοι σαν την κυρία!

Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη της Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη.


Ως «απαράδεκτη» και «προσβλητική» για την Ελλάδα, για τη μη χρήση της Ελληνικής γλώσσας και την αναφορά της Κομοτηνής, ως «Γκιουμουλτζίνα», επέστρεψε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Σταμάτης, την πρόσκληση των εγκαινίων, που του απέστειλε η Τράπεζα ZIRAAT, ζητώντας την άμεση ανάκλησή της.


Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Σταμάτης αναφέρει τα εξής:

«Κύριε διευθυντά, με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκλησης που μου απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σαςς στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τη χώρα που σας φιλοξενεί, το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της τουρκικής και της αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής, ως Γκιουμουλτζίνα.

Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης σας και παρακαλώ πολύ για την άμεση ανάκληση της πρόσκλησής σας αυτής».

από το strategy-geopolitics.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ

Τι να κάνουμε σε τετοιους καιρούς που ζούμε προδοσίας και ανθελληνισμού, αυτούς τους πολιτικούς που κανουν απλά το καθήκον τους πρεπει να τους συγχαίρουμε. Μπραβο λοιπον κ. Σταμάτη που ορθώσατε ελληνικό ανάστημα στην τουρκική πρόκληση.

Ισως οι Ελληνικοί νόμοι θα έπρεπε να ηταν πιο αυστηροί και να αφαιρούσαν την άδεια λειτουργίας απο την τραπεζα..... αλλά ξέχασα εδω εχουμε πλουτοκρατία και κυβερναει το χρήμα.

Μηπως να πηγαινατε στο Υπουργείο Εξωτερικών; Αλλά ξεχασα, ανθρώπους σαν κι εσας δεν τους θέλει το Υπουργείο......καθότι έχετε φαινεται επιζήμιες ευαισθησίες.

Τουλάχιστον ας τιμωρήσουν οι πολίτες της Κομοτινής την τουρκική τραπεζα με το μη άνοιγμα λογαριασμών καταθέσεων κλπ.

15 Φεβρουαρίου 2009

Προσοχή νέες μέθοδοι βιασμού με ολέθρια αποτελέσματα για το θύμα


Προσοχή!!!! Μια γυναίκα σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αρπάχτηκε από 5 άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με τις εκθέσεις του νοσοκομείου και
της αστυνομίας, την βίασαν πρίν την παρατήσουν.
Ανίκανη να θυμηθεί τα γεγονότα του βραδιού, δοκιμές αργότερα επιβεβαίωσαν τους επαναλαμβανόμενους βιασμούς μαζί με τα ίχνη
Rohypnol στο αίμα της και Progesterex, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα μικρό χάπι στείρωσης.
Το φάρμακο χρησιμοποιείται τώρα από τους βιαστές στα πάρτι για να βιάζουν και να στειρώνουν τα θύματά τους. Το Progesterex είναι
διαθέσιμο στους κτηνιάτρους για να στειρώνουν τα ζώα. Υπάρχει η φήμη ότι το Progesterex χρησιμοποιείται μαζί με Rohypnol, το φάρμακο βιασμών. Με το Rohypnol, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να το ρίξουν στο ποτό του κοριτσιού. Το κορίτσι δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα το επόμενο πρωί, όλων αυτών που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη νύχτα.
Το Progesterex, που διαλύεται στα ποτά εξίσου εύκολα, είναι τέτοιο που το θύμα δεν συλλαμβάνει από τον βιασμό και ο βιαστής δεν ανησυχεί
για να κάνει τεστ πατρότητας που να τον αναγνωρίζει μήνες αργότερα.
Τα αποτελέσματα του φαρμάκου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ - είναι ΜΟΝΙΜΑ.
Το Progesterex σχεδιάστηκε για να στειρώνει τα άλογα. Οποιαδήποτε γυναίκα παίρνει αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ.
Οι 'νυφίτσες' μπορούν να πάρουν αυτό το φάρμακο από τον καθένα που είναι σε κτηνιατρική σχολή ή σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Είναι τόσο
εύκολο.
Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχουν ακόμα και sites στο internet λέγοντας στους ανθρώπους πώς να το χρησιμοποιήσουν.

Παρακαλώ διαβιβάστε αυτό σε οποιοδήποτε ξέρετε, ειδικά στα κορίτσια. Να είστε προσεκτικοί όταν είστε έξω και να μην αφήνετε το ποτό σας αφύλακτο.

Ευχαριστούμε την φίλη Λένα Χ.

13 Φεβρουαρίου 2009

Ασθένεια Paget. Μια σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού.

Το Νοέμβριο, ένα σπάνιο είδος καρκίνου του μαστού βρέθηκε. Μια κυρία ανέπτυξε μια αναφυλαξία στο στήθος της, παρόμοιος με αυτήν των νέων μητέρων που θηλάζουν.
Επειδή η μαστογραφία της ήταν καθαρή, ο γιατρός την θεράπευσε με τα αντιβιοτικά για τις μολύνσεις. Μετά από 2 κύκλους, συνέχισε να γίνεται χειρότερα, έτσι ο γιατρός της την έστειλε για μια άλλη μαστογραφία. Αυτή τη φορά παρουσίασε μια μάζα.

Η βιοψία Α βρήκε μια γρήγορα αυξανόμενη κακοήθεια. Άρχισε χημειοθεραπείες προκειμένου να μειωθεί η αύξηση, κατόπιν μια μαστεκτομή, εκτελέσθηκε κατόπιν ένας πλήρης κύκλος χημειοθεραπείες, κατόπιν ακτινοβολία. Μετά από περίπου 9 μήνες της έντονης επεξεργασίας, της δόθηκε ένας "καθαρός λογαριασμός" της υγείας.
Είχε για ένα έτος που ζούσε την κάθε ημέρα στο maximum. Κατόπιν ο καρκίνος επέστρεψε στην περιοχή συκωτιού. Έκανε 4 θεραπείες και αποφάσισε ότι θέλησε την ποιότητα της ζωής, όχι τα μετέπειτα αποτελέσματα των χημειοθεραπειών. Είχε 5 μήνες και προγραμμάτισε κάθε λεπτομέρεια των τελικών ημερών. Μετά από μερικές ημέρες που χρειάστηκε να παίρνει μορφίνη, πέθανε.

Ασθένεια Paget: Είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού, και είναι έξω από το στήθος, στη θηλή. Εμφανίζεται ως αναφυλαξία, που αργότερα γίνεται τραύμα με μια φλοιώδη εξωτερική άκρη. Δεν θα το είχα υποψιαστεί ότι μπορεί να είναι καρκίνος του μαστού αλλά ήταν. Η θηλή μου δεν μου
φάνηκε ποτέ καθόλου διαφορετική, αλλά η αναφυλαξία με ενόχλησε, έτσι πήγα στο γιατρό για αυτό. Μερικές φορές ήταν επώδυνο, αλλά εκτός από αυτό δεν με ενόχλησε. Ήταν ακριβώς άσχημο και μια ενόχληση, και δεν θα μπορούσε να τακτοποιηθεί με όλες τις κρέμες που ορίστηκαν από το γιατρό και το δερματολόγο μου για τη δερματίτιδα στα μάτια μου ακριβώς πριν από αυτό το ξέσπασμα. Φάνηκαν λίγο ενδιαφερόμενοι αλλά δεν με προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να είναι καρκίνος.
Τώρα, υποψιάζομαι ότι πολλές γυναίκες έξω εκεί δεν ξέρουν ότι μπορεί ένα τραύμα ή μια αναφυλαξία στη θηλή να είναι καρκίνος του μαστού. (Το δικό μου άρχισε ως κόκκινο σπυράκι. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την ασθένεια Paget της θηλής είναι ότι τα συμπτώματα που εμφανίζονται φαίνονται να είναι αβλαβή. Συχνά νομίζουμε ότι είναι μια δερματική μόλυνση, όμως αυτό μας οδηγεί σε καθυστερήσεις στην ανίχνευση του προβλήματος και την προσοχή που πρέπει να δείξουμε.)

Ποια είναι τα συμπτώματα;
1. Μια επίμονη ερυθρότητα, στάξιμο της θηλής σας που προκαλεί και το έγκαυμα (όπως δήλωσα, το δικό μου δεν με έκαιγε πολύ, και δεν είχε
κανένα στάξιμο, αλλά είχε μια κρούστα κατά μήκος της εξωτερικής άκρης σε μια πλευρά)

2. Μια πληγή στη θηλή σας που δεν θα θεραπευτεί. (Η δική μου ήταν μια υπόλευκη παχιά περιοχή κοιτάγματος στο κέντρο της θηλής).

3. Συνήθως μόνο μια θηλή επηρεάζεται. Πώς εντοπίζεται; Ο γιατρός σας θα κάνει εξέταση και πρέπει να προτείνει μια μαστογραφία και των δύο
στηθών, που πρέπει να γίνει αμέσως. Ακόμα κι αν η ερυθρότητα και το στάξιμο μοιάζουν πολύ με δερματίτιδα (ανάφλεξη του δέρματος), ο γιατρός σας πρέπει να υποψιαστεί τον καρκίνο εάν η πληγή είναι μόνο σε ένα στήθος. Ο γιατρός σας πρέπει να διατάξει μια βιοψία της πληγής σας για να επιβεβαιώσει τι συμβαίνει.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά και να μεταφερθεί προς όσο το δυνατόν περισσότερα από τους συγγενείς και τους φίλους σας θα μπορούσε να σώσει τη ζωή κάποιου. Ο καρκίνος του μαστού μου αναπαράχθηκε με μεταστάσεις στα κόκαλα μου αφού πήρα μεγάλες δόσεις χημειοθεραπείας, 28 ακτινοβολίες και έκανα λήψη Tamaxofin. Εάν αυτό ήταν εντοπισμένο ως καρκίνος του μαστού στην αρχή, ίσως δεν θα είχε κάνει μεταστάσεις...

Σύγκρουση δορυφόρων


Η πρώτη σύγκρουση δορυφόρων σε τροχιά στην Ιστορία, έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στη διεθνή κοινότητα και τις ανά τον κόσμο χώρες με διαστημικά προγράμματα για τον αριθμό και τη διαχείριση των «διαστημικών σκουπιδιών».

Οι δύο δορυφόροι -ο ιδιωτικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακός αμερικανικός δορυφόρος Iridium Satellite LLC και ο ρωσικός απενεργοποιημένος στρατιωτικός δορυφόρος Cosmos 2251- συγκρούσθηκαν το βράδυ της Τρίτης πάνω από τη Σιβηρία σε ύψος 780 χιλιομέτρων, αφήνοντας πίσω τους ένα σύννεφο θραυσμάτων.

Το ύψος στο οποίο έλαβε χώρα η σύγκρουση είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς αυτό χρησιμοποιείται από πολλούς μετεωρολογικούς και τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, ενώ λίγο πιο χαμηλά βρίσκεται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΙSS).

Σημειώνεται ότι ο ISS, ο οποίος περιφέρεται γύρω από τη Γη με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο σε ύψος 350 χιλιόμετρων από την επιφάνεια του πλανήτη, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει εύκολα την τροχιά του σε περίπτωση που αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Προς το παρόν η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος (NASA) και η Ρωσική Roscomos, παρακολουθούν στενά την πορεία των θραυσμάτων, τα μικρότερα από τα οποία, σύμφωνα με αναφορές, φτάνουν τα 10 εκατοστά σε μήκος.

Οπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο Κοινών Διαστημικών Επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή παρακολουθούν την πορεία 500- 600 νέων «διαστημικών σκουπιδιών», που προστέθηκαν στα 18.000 ήδη υπάρχοντα.

Σε ειδική έκθεσή της η NASA ανέφερε πως οι αξιωματούχοι υπολογίζουν ότι η απειλή από τα εν λόγω «σκουπίδια» αναμένεται να αυξηθεί.

Θραύσματα
Παρ όλα αυτά θεωρούν ότι ο κίνδυνος είναι μέσα στα αποδεκτά όρια. Μεταξύ άλλων οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα περισσότερα από τα θραύσματα θα καούν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και έτσι δεν αποτελούν σημαντικό κίνδυνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγεθος της έκρηξης δεν έχει μετρηθεί και αναμένεται να καθοριστεί ύστερα από μερικές εβδομάδες.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ενωση, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει ταχύτατα το δικό της διαστημικό πρόγραμμα κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις με αντίστοιχα προγράμματα να συζητήσουν τη θεσμοθέτηση κανόνων για τις ειρηνικές και στρατιωτικές δραστηριότητες στο Διάστημα. Στο κείμενο που παρουσίασε στη διάσκεψη για τον αφοπλισμό, η προεδρία της ΕΕ (που αυτήν την περίοδο έχει η Τσεχία), ανέφερε ότι η προσπάθεια καθορισμού κανόνων θα μπορούσε να αποτρέψει συγκρούσεις οι οποίες θα μετέτρεπαν το διάστημα σε θέατρο πολέμου.

Οπως ανέφερε αξιωματούχος της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος, «εάν απειληθεί με οποιονδήποτε τρόπο από τα θραύσματα ο ISS τότε θα υπάρξει ανακοίνωση».

πηγη ethnos

Απίστευτο περιστατικό. Πάντως μεγάλοι φόβοι ανησυχίας δεν υπάρχουν αρκεί οι υπεύθυνοι να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα.

Ο δολοφόνος είναι υποψήφιος στις εκλογές του ψευδοκράτους. Αυτοί ειναι οι Τουρκοκύπριοι φίλοι σου κ. Χριστόφια. Σταμάτα τώρα τις συνομιλίες.

Ο νεκρός ήρωας Σολωμός Σολωμού

"Ο Κενάν Ακίν, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Σολωμό Σολωμού το 1996 στη Δερύνεια, επανέρχεται στην πολιτική σκηνή ως υποψήφιος στις πρόωρες «εκλογές» που αναμένεται να διενεργηθούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είναι υποψήφιος με το κόμμα «Ελευθερία και Μεταρρύθμιση» του «υπουργού Εξωτερικών» Τουργκάι Αβτζί.
Ο Κενάν Ακίν, ο οποίος είναι έποικος, θα είναι υποψήφιος στην Αμμόχωστο, αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος...
Ο Ακιν δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Σολωμό Σολωμού το 1996, όταν σκαρφάλωσε στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, κατά την αντικατοχική εκδήλωση των μοτοσικλετιστών στην Δερύνεια.
Καταζητείται από την Κυπριακή Δημοκρατία για να συλληφθεί και να δικαστεί για τη δολοφονία του Σολωμού. Η Interpol έχει εκδόσει ένταλμα για τη σύλληψή του."

πηγή Το Βήμα

ΣΧΟΛΙΟ

Κύριε Χριστόφια δείξε λίγη έστω εθνική υπερηφάνεια.......
Σταματα τις συνομιλίες με τα τομάρια, και απαίτησε την παραδοση του δολοφόνου στην Κυπριακή Δικαιοσύνη.
Κανε έστω για μια φορά το χρέος σου στο αιμα των αδικοχαμένων παλικαριών.

Βοηθάνε τους αλλοδαπούς ακόμα και με ασφαλιστικά μέτρα. Ο ρατσισμός κατά του Ελληνα εχει βαθιές ρίζες και ποτίζεται από ξενόδουλους προδότες.

Δύο νέα που με συγκλόνησαν θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
Δύο νέα που με προβληματησαν όσον αφορά την στάση του κράτους πάνω στο θέμα της ασφάλισης της συνταξιοδότησης και της λειτουργίας των ασφαλιστικών Ταμείων.
Των Ταμείων για τα οποία το κράτος και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας παραμυθιαζαν και μας παραμυθιάζουν ότι βρισκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση λόγω δήθεν του δημογραφικού προβλήματος, της ανεργίας και της γήρανσης του πληθυσμού της πατρίδας μας.
Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Το δούλεμα βγήκε στο φώς λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστιζει ολόκληρο τον κόσμο.

Πρώτη είδηση

Με ένα μόνο χρόνο δουλειάς στην Ελλάδα, Αλβανοί, Βούλγαροι, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Γεωργιανοί, Ρώσοι, Ουκρανοί κλπ φέρνουν τους πατεράδες, μανάδες, θείους κα θείες, στην Ελλάδα και αποκτούν σύνταξη από τον ΟΓΑ και το ΙΚΑ ύψους 486 ευρώ το μήνα!!!!! Για να πάρει αυτά τα χρήματα ένας Έλληνας από την άλλη, θα πρέπει να δουλέψει 15 χρόνια τουλάχιστον που είναι και το κατώτερο όριο ετών εργασίας για να λάβει κάποιος σύνταξη στην Ελλάδα.
Και δε μιλάμε για λίγες αλλά για χιλιάδες συντάξεις που κοστίζουν στα ασφαλιστικά ταμεία σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο όπως ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ που έβγαλε και αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο στον αέρα…. Όχι δηλαδή ότι δεν το γνώριζαν και τα λαμόγια της ΓΣΕΕ από πριν αλλά βλέποντας να πιάνουν αράχνες οι τσέπες τους και να αρχίζει η λόρδα σε λίγα χρόνια, αναγκάστηκαν να τα πούνε στον αέρα….


Δεύτερη είδηση

Σύνταξη απορίας από την Πρόνοια απολαμβάνουν όλοι όσοι λαθραίοι έρχονται στην Ελλάδα από χώρες που ούτε καν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν ενταχθεί, όπως η Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία, Αφγανιστάν, Ουκρανία, Ρωσία, Γεωργία, Ιράκ, Ιράν, Νιγηρία, Αίγυπτο κλπ. Χωρίς ούτε μία μέρα εργασίας, όποιος λαθραίος αλλοδαπός έρχεται στην Ελλάδα και είναι πάνω από 65 χρονών, απολαμβάνει σύνταξη απορίας από την Πρόνοια ύψους 330 ευρώ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ τη στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία ψυχορραγούν και τα αποθεματικά τους, φτάνουν δε φτάνουν για τη συνταξιοδότηση 2 μόλις μηνών.

Οι αλλοδαποί λοιπόν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μας έχουν πάρει χαμπάρι και φέρνουν τους γονείς τους, θειους και θειάδες που στην Αλβανία ούτε 50 ευρώ σύνταξη το μήνα δεν παίρνουν και έτσι ερχόμενοι εδώ απολαμβάνουν τα 330 ευρώ. Φυσικά αφού κάνουν τα χαρτιά τους και πάρουν την σύνταξη αυτή, οι περισσότεροι γυρνούν στη χώρα τους και οι συγγενείς τους λαθραίοι που ζουν εδώ στην Ελλάδα, τους στέλνουν τα 330 ευρώ χρήματα με τα οποία ζούνε σχεδόν βασιλικά στις χώρες τους!!! Για να μην αναφέρω και την επιδότηση ενοικίου που επίσης απολαμβάνουν οι λαθραίοι στην Ελλάδα, για να μη πω και για την από το Νόμο απαλλαγή τους από το Πόθεν Έσχες, δηλαδή αλλοδαπός που ληστεύει μία τράπεζα σήμερα και πάει αύριο και αγοράζει βίλλα στην Εκάλη κανείς δεν τον ρωτάει που και πως βρήκε τα χρήματα για την αγορά αυτή.....


από το http://ygro-pyr.blogspot.com/

Καταντάει γελοίο. Μας λένε συνεχώς να σφίγγουμε το ζωναρι και να κανουμε υπομονή.
Το ανθελληνικό κράτος φροντίζει τους αλλοδαπούς και περιφρονεί τους Ελληνες. Ποιοι επιτέλους δίνουν αυτες τις εντολές στους αχρείους πολιτικούς που μας ταλαιπωρούν.
Ας ξυπνήσουμε. Η ωρα των εκλογών πλησιάζει...........
Αν και με την αναισθησία και τον μισελληνισμό των ιθυνόντων πλέον δεν μπορούμε να ειμαστε σίγουροι ούτε και για το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς με τα ηλεκτρονικά μεσα που ελέγχουν πλεόν την διαδικασία κανεις δεν μπορεί να ειναι σιγουρος για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Εδω ειναι κοινο μυστικό ότι ο Μπούς εχασε τις εκλογές της 2ης θητείας του κι ομως βρεθηκε στον Λευκο Οίκο.
Τουλάχιστον ας κανουμε το χρεος μας προς την Πατρίδα και το Γένος μας.

11 Φεβρουαρίου 2009

Καύση νεκρών και Ορθόδοξη θέση. Ποιοί δημιουργούν το πρόβλημα;

Και στη χώρα μας θα επιτρέπεται πλέον η αποτέφρωση των νεκρών και η λειτουργία ειδικών κέντρων αποτέφρωσης, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με το διάταγμα, άδεια για αποτέφρωση νεκρού θα δίνεται από το Δήμαρχο ή τον Κοινοτάρχη μετά την πάροδο 60 ωρών από το θάνατο.
Προϋπόθεση αποτελεί να υπάρχει ρητή δήλωση του εκλιπόντα ότι επιθυμούσε να αποτεφρωθεί μετά θάνατον, ή σχετική δήλωση των πλησιέστερων συγγενών μέχρι τετάρτου βαθμού.
Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των συγγενών τον τελευταίο λόγο θα έχει ο εισαγγελέας.

πηγή skai.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Ενα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω, τι πρεμούρα έχει πιασει όλους αυτούς που επιθυμούν να καει το σώμα τους μετά θάνατον, εφόσον ειναι αλλόθρησκοι ή άθεοι στο να διαβάζονται οι νεκροι που προκειται να αποτεφρωθούν απο την Εκκλησία μας.
Η Εκκλησία μας εχει σαφή θέση περί του ζητηματος η οποία βρίσκεται στην απλή πρόταση : "Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν μπορούν να αποτεφρωθούν μετά θάνατον, καθως η Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας του Χριστού, την οποία οι Αγιοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας πέρασαν μεχρι τις μέρες μας απαιτεί την ταφεί του νεκρού σώματος"
Λοιπον το θεμα ειναι απλό και δεν σηκώνει και κουβέντα, όσοι είμαστε Βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και σεβόμαστε ώς εκ τουτου την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας (την οποία αρνούνται οι Προτεστάντες και αγνοουν οι Ρωμαιοκαθολικοί) επιθυμούμε να ενταφιαζόμαστε και η Εκκλησία μας έχει την υποχρέωση να μας διαβάζει την Εξόδιο Ακολουθία. Τωρα όσοι ειναι άθεοι ή αλλοπιστοι θα καιγονται η τελοσπάντων ας επιτρέπουν να παθει το νεκρό σώμα τους ότι θέλουν. Εννοείται πως όλοι αυτοί δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και φυσικά ειναι και ασέβεια αλλά και καταπάτηση της ελευθερίας του νεκρού να απαιτείται να διαβαζονται απο την Εκκλησία.

Συνεπώς ερχόμαστε σε αυτούς που δημιουργούν το υποτιθέμενο πρόβλημα. Και ποιοι είναι αυτοί;
Ειναι καποιοι περίεργοι τύποι που δηλώνουν μεν Ορθόδοξοι Χριστιανοι (γιατι και καλα το λέει η ταυτότητά τους) αλλά αρνούνται ή και αγνοούν τα δόγματα και τις αξίες της Πίστης μας. Συνήθως τάσσονται κατά, καθε χριστιανικού πιστεύω, λοιδωρούν τους ιερείς, μιλανε για σκοταδισμούς και μεσαίωνες και γενικά εχθρέυονται καθε Ορθόδοξο αλλά και Ελληνικό έθιμο ή αξία. Ειναι τύποι που αρεσκονται σε ξενόφερτες συνήθειες και δηλώνουν προοδευτικοί και εκσυγχρονιστές.
Κατι σαν τον Λαζόπουλο ας πούμε. Νομίζετε ότι ο Λαζόπουλος δηλώνει άθεος ή δεν κανει τον Σταυρό του. Οχι. Δηλώνει Ελληνας, Χριστιανός κλπ. Απλώς εχθρεύεται πάντα και εναντιώνεται, σε καθε Ορθόδοξη θέση και πιστεύω το οποίο αποκαλεί σκοταδιστικό και καθε ελληνικό πιστευω ονομάζοντας το, εθνικιστικό, φασιστικό ή ρατσιστικό. Απλά παρακολουθήστε τον.......
Εσεις πιστεύετε ότι όλοι αυτοί οι τύποι μπορούν να συμπεριληφθούν στο Σωμα της Εκκλησίας; Μπορεί η γνώμη τους να ακουστεί; Ε, λοιπόν όχι, δεν μπορει. Κι αυτο δεν ειναι μια αυθαίρετη απαγόρευση, ειναι μια απαγόρευση που προκύπτει απο τις θέσεις και τα πιστεύω που πρεσβεύουν. Οποιοσδήποτε ενσυνείδητος Χριστιανός μπορεί να ασκησει κριτική για οποιοδήποτε προσωπο ή γεγονός συμβαίνει εντός του χώρου της Εκκλησίας. Αυτη ειναι η δημοκρατία της Ορθοδοξίας μας. Μπορώ και εχω το δικαίωμα να κρίνω ακόμα και τις πραξεις του Αρχιεπισκόπου ή και του Πατριαρχη, πάντα φυσικά στα πλαίσια της ευπρέπειας και των Ορθοδοξων πιστεύω, αλλά και υπό την εννοια της καλοπροαίρετης κρίσης, που εχει σκοπό την μετανοια και γίνεται με την πρέπουσα ταπείνωση, κι οχι της καταδίκης ή κατακρισης που καταδίκασε ο Σωτήρας Κύριος μας.
Εσεις πιστεύεται ότι ενας τύπος σαν τον Λαζόπουλο και τους ομοιούς του ειναι σε θεση να γνωρίζουν τα Ορθοδοξα πιστεύω, εχουν ταπεινωση, ευπρέπεια ή ξερουν απο δημοκρατία και καλοπροαίρετη κρίση η μετάνοια;
Ειναι λοιπόν σαν να λες σε έναν Κινεζο να κρινει τα πιστευω και την παραδοση των Ζουλού της Αφρικής.
Αυτό ειναι μια γενική διαπίστωση, κανεις δεν μπορεί να κρινει κατι στο οποίο δεν πιστευει και δεν συμμετέχει ενεργά και ενσυνείδητα.

Τωρα αν θέλουμε να δούμε μια πλήρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη και Ορθόδοξη θεολογική προσέγγιση του ζητηματος της καυσης των νεκρών μπορούμε να διαβάσουμε την άποψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, εδώ.
(Επίσης ενημερωτικότατο είναι και το άρθρο που αναρτησε ο φίλος συντακτης του ιστολογίου μας Δημητρης Τσου.)


Η καύση των νεκρών

Τον περασμένο Νοέμβριο, κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων πρόταση νόμου για την καύση των νεκρών, από ορισμένους βουλευτές των πολιτικών παρατάξεων.

Αυτή η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της καύσης των νεκρών.

Οι βουλευτές, που τάχθηκαν υπέρ και κατέθεσαν την πρόταση νόμου και γενικότερα οι υποστηρικτές της καύσης των νεκρών, βρίσκουν έρεισμα στη μη ρητή απαγόρευσή της με νόμο από το Συνταγματικό Δίκαιο. Συγκεκριμένα, επικαλούνται τα άρθρα 5 παρ. 1 και 13 παρ. 1 του Συντάγματος, όπου αναφέρονται στην ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας και στην απαραβίαστη ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης.

Η επιχειρηματολογία, την οποία επικαλούνται όσοι τάσσονται υπέρ της καύσης των νεκρών, είναι κυρίως η έλλειψη χώρου στα κοιμητήρια των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας καθώς και οι λόγοι υγιεινής. Δηλαδή, θεωρούν ότι μολύνεται το έδαφος, το υπέδαφος και η ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά μικρόβια. Έτσι, πιστεύουν ότι με την καύση θα υπάρξει αποφυγή των μικροβίων και των μικροοργανισμών. Άλλο επιχείρημά τους είναι ότι η αποσύνθεση των σωμάτων των κεκοιμημένων που γίνεται με αποτέφρωση, πραγματοποιείται ταχύτερα. Επίσης, καυτηριάζουν το υψηλό κοστολόγιο και την εμπορευματοποίηση των τελετών και πιστεύουν ότι η καύση θα αποτελέσει το κίνητρο για την καταπολέμηση της παραοικονομίας και αισχροκέρδειας. Τέλος, επισημαίνουν πως η ύπαρξη των νεκροταφείων δίδει αιτίες και αφορμές για φαινόμενα τυμβωρυχίας και μαγείας.

Όμως, ο Χριστιανισμός ανέκαθεν ήταν υπέρ της ολόσωμης ταφής των νεκρών και η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί την καύση των σωμάτων των νεκρών, διότι αντιβαίνει στη δημόσια τάξη και στα χρηστά ήθη. Στην Παλαιά Διαθήκη, η καύση των σωμάτων θεωρείται συνέπεια εγκληματικής πράξης και αποτελεί ποινή, τιμωρία και ατίμωση. Είναι ευρέως γνωστή η κατάκαυση των κατοίκων των Σοδόμων και των Γομόρρων και η μη ταφή τους, όπου οφείλεται στην αμαρτία και αποτελεί παραδειγματισμό των υπολοίπων Ισραηλιτών. Στην Καινή Διαθήκη δεν υπάρχει κάποιο σημείο, το οποίο να απαγορεύει ή να επιτρέπει την καύση των νεκρών. Αυτό που αξίζει προσοχής είναι ο ενταφιασμός και όχι η καύση του ιδρυτού του χριστιανισμού, του Ιησού Χριστού. Με τον ενταφιασμό Του, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι εξαγιάστηκε η ταφή των νεκρών ως σωστή πράξη αντιμετωπίσεως των κεκοιμημένων χριστιανών, οι οποίοι είναι και οφείλουν να είναι μιμητές του Χριστού. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι την εποχή που ήλθε ο Χριστός στον κόσμο και οι Απόστολοι εκήρυξαν, όλοι οι γύρω λαοί συνήθιζαν εκτός από την ταφή και την καύση των νεκρών. Στην Εκκλησία όμως, δεν επικράτησε αλλά ούτε και επετράπη ποτέ η καύση των νεκρών.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας, αναφέρουν ότι η καύση είναι πράξη καταδικαστέα. Η ταφή καταγγέλλει ή προϊδεάζει και προλέγει την ανάσταση των νεκρών. Θεωρούν ότι η ταφή είναι σύμβολο, απόδειξη και ομολογία πίστεως και ελπίδας στην αθανασία της ψυχής, στην ανάσταση των νεκρών και στην αιώνια ζωή.

Το σώμα είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, είναι ο φορέας της τιμής, ο ναός που κατοικεί το αθάνατο πνεύμα και δεν είναι το φυλακτήριο της ψυχής όπως ισχυρίζονταν πολλοί αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. Είναι το ένα από τα δύο στοιχεία της υπόστασης του ανθρώπου και αποτελεί κι αυτό έργο και δώρο του Θεού. Η ψυχή του ανθρώπου βρίσκεται παντού στο σώμα και το ζωοποιεί με την ενέργειά του. Τρανό παράδειγμα, αποτελεί η τιμητική προσκύνηση των ιερών λειψάνων των αγίων. Αφού το σώμα των αγίων κοπίασε για την δόξα του Θεού, τους ανταμείβει με χάρη, έλεος και δύναμη με αποτέλεσμα να θαυματουργούν. Τα θαύματα από τα άγια λείψανα γίνονται διότι το σώμα έχει λάβει τη χάρη της θεωθείσας ψυχής.

Η νεκρώσιμος ακολουθία, αναπτύσσει θεολογικά τη φυσική λύση του ανθρωπίνου σώματος, το οποίο είναι φυσικό στη σύστασή του, έχοντας έρθει από το μη είναι στο είναι, από την ανυπαρξία στην ύπαρξη. Εκτός από τα παραπάνω, η ολόσωμος ταφή, συνδέεται στενά με τις αισθήσεις και μία σχετική επαφή με το ανθρώπινο σώμα, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με την τέφρα. Όλα τα τροπάρια της εξοδίου ακολουθίας, κάνουν λόγο για κεκοιμημένο κι όχι αποτεφρωμένο, για σώμα που βρίσκεται μπροστά μας και πρόκειται να δοθεί ο τελευταίος ασπασμός από τους συγγενείς, γνωστούς και φίλους. Επιπλέον, η εκκλησιαστική ακολουθία της ταφής έχει σχέση με ενταφιασμό σώματος κι όχι με ενταφιασμό της τέφρας. Η ταφή προτιμάται από την καύση, γιατί είναι η πιο φιλική και η πιο αξιοπρεπής αντιμετώπιση των σωμάτων των νεκρών. Το ενταφιασμένο σώμα γίνεται αντικείμενο φροντίδας και προσευχών αλλά και αφορμή για συνειδητοποίηση της ματαιότητας των εγκοσμίων απολαύσεων. Διότι, είναι διαφορετικά την στιγμή της τελετής, να βλέπει κανείς μπροστά του το «λείψανο» του συγγενή ή του φίλου και διαφορετικά ένα κουτί που περιέχει τέφρα μετά από την καύση του προσφιλούς προσώπου. Δεν έχουν τα «λείψανα» την ανάγκη μας, εμείς την έχουμε. Το κάψιμο θα ήταν ένας πλήρης αφανισμός μιας ζωντανής συνέχειας και μιας επικοινωνίας, την οποία όλοι μας επιζητούμε. Άλλωστε, τα οστά των νεκρών αποτελούν ανάμνηση της παρελθούσης ζωής, ενθύμηση της παρούσας κατάστασής τους και υπόμνηση της μελλούσης προοπτικής μας.

Η ταφή ανήκει στην άγραφη παράδοση της πίστης μας. Ο Μέγας Βασίλειος, ομιλεί για αυτήν την άγραφη παράδοση που καθιερώνεται στην Εκκλησία. Τέτοια παραδείγματα αυτής της παράδοσης είναι το σημείο του σταυρού, το να προσευχόμαστε στραμμένοι προς την ανατολή και πολλά άλλα, τα οποία δεν είναι διατυπωμένα γραπτώς αλλά αποτελούν ομολογία του Ορθοδόξου Σώματος και οφείλουμε να τηρούμε με σεβασμό και ευλάβεια.

Η Εκκλησία, λοιπόν, αρνείται την καύση διότι αρνείται το ανθρώπινο τέλος και τη βία πάνω στον άνθρωπο. Επιλέγει και επιτρέπει την ταφή, γιατί έχει πίστη και ελπίδα στο αιώνιο μέλλον και αναθέτει στη φύση την ευθύνη της φυσιολογικής φθοράς του φυσικού παρόντος του ανθρώπου.

Νικόλαος X. Σερέτης
Φοιτητής Κοιν. Θεολογίας


Για τους ορθόδοξους χριστιανούς η καύση του ανθρωπίνου σώματος είναι αμαρτία. Μετα τον θάνατο ο δισυπόστατος άνθρωπος ως σώμα μετά την ταφή, περιμένει την δευτέρα παρουσία για την ανάσταση του, και η ανθώπινη ψυχή τις δεήσεις και τις προσευχές από εμάς για την σωτηρία της.
Για τους οπαδούς όλων των άλλων θρησκειών ή των αθέων που δεν πιστεύουν σε αύτα, αυτοί μπορούν να πράξουν όπως νομίζουν.

9 Φεβρουαρίου 2009

Τι Μπερίσα τι Χότζα. Η Αλβανία είναι πάντα ίδια. Μια "Ευρωπαϊκή" χώρα που θέλει να μπεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.!!!

Τελεσίδικα καταδικάστηκαν πριν λίγες ημέρες (Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου) από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας με βαριά ποινή (κάθειρξη 5 ετών) οι πέντε Χειμαριώτες νέοι που στις βουλευτικές εκλογές του 2004 σήκωσαν, διαμαρτυρόμενοι για την νοθεία σε βάρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Ελληνική σημαία.
Βέβαια εκκρεμεί σε βάρος τους η εκτέλεση της ποινής, αφού βρίσκονται και εργάζονται στην Ελλάδα και, όπως ανακοινώθηκε, η «Ομόνοια» θα καλύψει «από κάθε άποψη την προσφυγή τους στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια μέχρι την τελική δικαίωση».
Το γεγονός αυτό, λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος στην Αλβανία, δείχνει, όπως επισημαίνουν κύκλοι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, το κλίμα που σχεδιάζεται να επικρατήσει εναντίον του ΚΕΑΔ στις επικείμενες εκλογές.
Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η καταδίκη αποτελεί μια σαφής προειδοποίηση ότι οι μηχανισμοί προετοιμάζουν μια ακόμη εκλογική φάρσα κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Η κατηγορία λέει ότι δήθεν καθυβρίστηκαν τα εθνικά σύμβολα της Αλβανίας, ενώ στην πραγματικότητα το πλήθος των Ελλήνων εκείνο το βράδυ των εκλογών στην Χειμάρα, ιδιαίτερα ανήσυχο από την επιχειρούμενη καλπονοθεία, απλώς κρατούσε κάποιες Ελληνικές σημαίες.

από deltio11.blogspot.com

Σαν να μου φάνηκε ότι στις προσφατες ταραχές στο κέντρο της Αθηνας καποιοι "διαδηλωτές" κρατούσαν κατι κόκκινομαυρες σημαίες..................
Κυρία Υπουργέ Εξωτερικών ακουσα οτι επισκεφθήκατε τα Τίρανα εκπροσωπόντας ως προεδρέυουσα τον ΟΑΣΕ;

Θρίλερ με νεκρό 20χρονο στη χωματερή


Θρίλερ θυμίζει η υπόθεση της ανατριχιαστικής δολοφονίας 20χρονου, που αποκαλύφθηκε χθες το μεσημέρι στο Κορωπί.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο νεαρός έπεσε αρχικά θύμα απαγωγής, για αίτια που ερευνώνται από την Ασφάλεια, αλλά φαίνεται πως η δουλειά στράβωσε και οι δράστες τον σκότωσαν και πέταξαν το πτώμα στο σκουπιδότοπο του Κορωπίου για να το ξεφορτωθούν.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Ζωίτσα, κάτοικο Κορωπίου, που είχε εξαφανιστεί το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Το πτώμα βρέθηκε φρικτά παραμορφωμένο χθες το μεσημέρι κοντά στην παλιά χωματερή, από έναν κάτοικο της περιοχής που περνούσε από το σημείο μαζί με το 10χρονο αγοράκι του.

Ο 20χρονος είχε δεμένα τα χέρια και τα πόδια με τα κορδόνια των παπουτσιών του και το πρόσωπό του το είχαν κατασπαράξει τρωκτικά και άλλα ζώα. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, επειδή έφερε εκτεταμένα τραύματα σε όλο το σώμα, να τον βασάνισαν άγρια πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το έγκλημα διαπράχθηκε σε άλλο σημείο και στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν και πέταξαν το πτώμα στη χωματερή.

Το θρίλερ άρχισε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, γύρω στις 10.30'.

Την ώρα εκείνη ο 20χρονος Παναγιώτης, όπως είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του, πήγε στο σπίτι και της είπε ότι θα ξανάβγαινε για να δώσει μια συσκευή κινητού τηλεφώνου σε έναν φίλο του.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες το απόγευμα ο διευθυντής της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που ασχολείται με την υπόθεση, Βασίλης Αντζάς, η μητέρα τηλεφώνησε στον 20χρονο γύρω στις 11.30 το βράδυ και τον ρώτησε πότε θα γυρίσει στο σπίτι. «Ερχομαι», της απάντησε εκείνος. Λίγο αργότερα, επειδή και πάλι δεν είχε επιστρέψει, η γυναίκα ξανατηλεφώνησε στο παιδί της.

Τηλεφώνημα
Το τηλέφωνο όμως σήκωσε ένας άγνωστος, ο οποίος με σκληρή φωνή τής είπε ότι κρατούσαν τον γιο της και ήθελαν 35.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η γυναίκα έπαθε σοκ και έδωσε το τηλέφωνο στον σύζυγό της, ο οποίος ήταν δίπλα της.

Ο άγνωστος επανέλαβε την απαίτησή του και συμπλήρωσε: «Θα επικοινωνήσουμε για τις λεπτομέρειες. Πρόσεξε μην ειδοποιήσεις την Αστυνομία γιατί τον Παναγιώτη δεν θα τον ξαναδείς ζωντανό».

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την εκδοχή της απαγωγής για λύτρα και αυτό γιατί όλοι γνώριζαν πως δεν υπήρχαν χρήματα, αφού ο πατέρας είναι άνεργος οικοδόμος και με οικονομικά προβλήματα. Οι έρευνες στρέφονται κυρίως σε κυκλώματα που ενδεχομένως να είχε μπλέξει ο νεαρός.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλους τους γνωστούς του 20χρονου, αλλά μέχρι στιγμής η υπόθεση παραμένει στο σκοτάδι.

Οι φίλοι του με τους οποίους ήταν το βράδυ της Πέμπτης λένε ότι κάποια στιγμή χώρισαν και ο καθένας πήγε στο σπίτι του. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που είδαν τον Παναγιώτη.

Οι γονείς του νεαρού πράγματι δεν ειδοποίησαν την Αστυνομία για τις απειλές που είχαν δεχτεί, αλλά ο πατέρας το εκμυστηρεύτηκε σε γνωστό του δημοσιογράφο που μένουν στην ίδια γειτονιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το γεγονός διέρρευσε την Παρασκευή, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτή ήταν η αιτία που οι δράστες σκότωσαν τον Παναγιώτη.

Πάντως, από τον ιατροδικαστή ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται περίπου 35 ώρες πριν από την ανεύρεση του πτώματος, δηλαδή τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Τα αίτια θανάτου δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθούν και θα εξακριβωθούν σήμερα από τη νεκροτοΒία.

Το πτώμα βρέθηκε φρικτά παραμορφωμένο χθες το μεσημέρι κοντά στην παλιά χωματερή, από έναν κάτοικο της περιοχής. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται περίπου 35 ώρες πριν από την ανεύρεση του πτώματος, δηλαδή τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

πηγη ethnos

Περιστατικό που έχει συγκλονίσει όλους μας. Η μάνα του νεαρού πρέπει να έχει υποστεί μεγάλο σοκ, έπειτα από την συνομιλία με τους δολοφόνους του μικρού της αγγέλου και μετά την πληροφόριση για τον θάνατό του.

Ο αρθρογράφος της Καθημερινής κ. Τάκης Καμπύλης υιοθετεί την ανθελληνική οπτική της Ιστορίας της κ. Ρεπούση και παραποιεί τον Κυπριακό αγώνα.

Παραθέτω αποσπάσματα απο το άρθρο του κ. Τακη Καμπύλη στην Καθημερινή της Κυριακής 8-2-2009 στην μόνιμη στ'ηλη ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ με τον τίτλο "Οι Κυπριακές περιπέτειες της Ιστορίας" (που μπορείτε να το δείτε ολοκληρο εδώ).
(Ο σχολιασμός μου (με μαύρα γράμματα) θα ειναι επί συγκεκριμένων παραγράφων ωστε να μην κουραστούμε με την ανάγνωση)

"Τα προβλήματα με την αναζήτηση της «μίας, ανόθευτης και αντικειμενικής ιστορικής αλήθειας» δεν είναι ούτε καινούργια ούτε αθώα. Πολλές φορές οι διαφορές ανάμεσα στην «αλήθεια» και στην «πραγματικότητα» συγχέονται (και σκόπιμα), ιδίως επειδή στη δεύτερη παίζει κυρίαρχο ρόλο η μνήμη."

Η δική μου γνώμη ειναι οτι η αλήθεια δεν εχει καμια διαφορά απο την πραγματικότητα, διοτι σε αντίθετη περίπτωση όταν δηλαδή ειναι "εκτός πραγματικότητας" τοτε σαφέστατα δεν ειναι "αλήθεια", αλλά παρανόηση, παραπλάνηση. Στην Ιστορία δεν υπαρχουν ουτε πολλές αλήθειες ουτε και πολλές πραγματικότητες. Υπάρχει η Ιστορία που ειναι μια αληθινή και πραγματική, και πολλές οπτικές, εκ των οποίων μία ειναι η αληθινή και πραγματική, ενω οι άλλες εξυπηρετούν διαφορα συμφέροντα.

"Πολλές φορές τα ίδια ζητήματα, αλλά σε διαφορετικές χρονικές στιγμές παγιδεύουν όσους προσπαθούν να αναζητήσουν μέσω της Ιστορίας τους «καλούς» και τους «κακούς». Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση Ντρέιφους, όπως την ανέλυσε ένας από τους πιο γνωστούς Γάλλους ιστορικούς, ο Henry Rousso. Παρατήρησε λοιπόν ότι στη Γαλλία του Βισύ δεν υπήρξε, όπως θα αναμενόταν, καμία σημαντική εκδοτική δραστηριότητα κατά του Ντρέιφους. Αιτία αυτής της στάσης ήταν ότι το 1914 οι αντίπαλοι του Ντρέιφους θεωρούσαν εαυτούς στο «αντι-γερμανικό στρατόπεδο». «Συνεπώς», συμπεραίνει ο Rousso, «θα ήταν αντιφατικό για τον Βισύ να επιδιώξει ταυτοχρόνως τη συνεργασία με τους Γερμανούς και παράλληλα να αποκαταστήσει τους παλαιούς «αντι-Γερμανούς»".

Η παραγραφος αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το προηγούμενο σχόλιο μου. Η ιστορία του Ντρέιφους ειναι μια και μοναδική. Ο Γάλλος ιστορικός Rousso απλώς διεπίστωσε ότι η Γαλλία του Βισύ εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα δεν προώθησε την εκδοτική δραστηριότητα κατά του Ντρέιφους επειδή οι αντίπαλοι του Ντρέιφους ήταν αντι-Γερμανοί και ο Βισύ προδότης της Γαλλίας, φίλος των Ναζί.

"Τέτοια ιστορικά ταμπού ως «αντικειμενικές αλήθειες» φαίνεται πως απασχολούν έντονα τελευταίως την κοινή γνώμη στην Κύπρο.

Η αρχή έγινε με την (ήδη διακηρυγμένη) θέση του νέου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια να αλλάξει τα σχολικά βιβλία Ιστορίας. Ουσιαστικά, αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος και ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου έθεσαν το ζήτημα της αλλαγής (ευρύτερα) των αναλυτικών προγραμμάτων και παράλληλα την άσκηση των μαθητών στην εξοικείωση με τον «άλλο» της πατρίδας τους και της ιστορίας τους. Με τους Τουρκοκύπριους."

Η Ιστορία της Κύπρου ειναι μία και μοναδική ο κ. Χριστόφιας αποφάσισε (ειναι και ιστορικός άραγε) μαζί με τον Υπουργό Παιδείας (άλλος ιστορικός) να ξαναγράψουν την ιστορία, ετσι όπως αυτοί επιθυμούν. Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Που θέλουν μια Κυπρο ενιαία και μη Ελληνική. Πράγμα το οποίο επεδίωξαν με το καταπτυστο ανθελληνικό "Σχέδιο Αναν" που συντριπτικά καταψήφισε ο Ελληνισμός της Κύπρου.

"Το κλίμα στην Κύπρο οξύνθηκε στο πλαίσιο αυτό με το πρόσφατο μήνυμα (19 Ιανουαρίου) του υπουργού Παιδείας με αφορμή τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Μια πρόταση στο μήνυμα ήταν αρκετή: «(...) Ταυτόχρονα (ο Μακάριος) πέρασε μέσα από αιματηρές περιπέτειες και διακοινοτικές συγκρούσεις, τις οποίες προκάλεσαν παράνομες και εξτρεμιστικές ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην τραγωδία του '74, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε σήμερα».

Αυτό ήταν! «Δηλαδή για τα γεγονότα του '74 ευθύνεται και η ελληνοκυπριακή πλευρά»; Το «δίκιο» έπνιξε κυρίως τους υποστηρικτές του «Οχι στο σχέδιο Ανάν», οι οποίοι -υποστηρίζεται- πως ένιωσαν (και συμπεριφέρθηκαν) πανίσχυροι μετά το δημοψήφισμα."

Εδω βλέπουμε τον ανίερο ανθελληνικό αγώνα του κ. Τακη Καμπύλη να εμφανίζεται απροκάλυπτα εμπρός μας. Ο ανθρωπος πρώτον ενστερνίζεται τις απόψεις των Τούρκων περι της "ευθύνης" των Ελληνοκυπρίων για όσα δεινα τραβηξε και τραβάει ακόμα η μαρτυρική μεγαλόνησος, και δεύτερον δεν θελει καν να αναφέρει ότι οι υποστηρικτές του ΟΧΙ ήταν το 80% των Ελληνοκυπρίων, τους οποίους και λοιδωρεί ώς άλλος πρώην (ευτυχως) προεδρος Μπούς.

Βλέπετε λοιπόν ότι κι ο ίδιος ελληνόφωνος κ. Καμπύλης προσπαθεί να αποκρύψει την ιστορική πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια, προκειμενου να εξυπηρετήσει τους εντολείς του.

"Εντονη υπήρξε η αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ (της κυπριακής ΟΛΜΕ), η οποία ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να αφαιρέσει τη συγκεκριμένη παράγραφο και να «στείλει διορθωτική ανακοίνωση»!

Μάλιστα, η ένωση των Κύπριων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φρόντισε να αποκαταστήσει την «ιστορική αλήθεια» αναφερόμενη μόνο στην τουρκοκυπριακή εξτρεμιστική ΤΜΤ ως αρχή των γεγονότων βίας, που οδήγησαν τελικά στο πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου. Ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανακοίνωσή της στις τουλάχιστον 10 ενεργές ελληνοκυπριακές εξτρεμιστικές οργανώσεις που έδρασαν (μερικές από αυτές ήδη) από το 1959."

Προς τι το θαυμαστικό στην πρωτη παραγραφο κ. Καμπύλη; Με τι απορείται; Με το ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία της Κύπρου δεν απαρτίζεται από προσκυνημένους "Yes men"; Κακόμοιρε κ. Καμπύλη έχεις τις ίδιες ακριβώς διαφορές με τους ανθρώπους αυτούς, που είχε ο προδότης Εφιάλτης με τον Ηρωα Λεωνίδα.

Οταν οι Τουρκοκύπριοι και οι Τούρκοι φίλοι σου κανουν προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκληματων πολέμου για τους χιλιάδες νεκρους, σε εκατονταδες ομαδικους τάφους στο έδαφος της Κύπρου, απο τις "ελληνοκυπριακές εξτρεμιστικές οργανώσεις", να πας για μαρτυρας..................

"«Οι διαμαρτυρόμενοι», σημειώνει η Μαρία Ρεπούση (αναπληρώτρια καθηγήτρια, ΑΠΘ) «ήθελαν την αυστηρή παραμονή του υπουργού στο πλαίσιο της επίσημης μέχρι σήμερα εκδοχής».

Αυτό που η Μαρία Ρεπούση αποκαλεί «δημόσια Ιστορία», αναφέρεται στην επικρατούσα άποψη ότι «ενόσω υφιστάμεθα τις συνέπειες της εισβολής δεν πρέπει να εξισώνουμε τις ευθύνες των δύο κοινοτήτων για την περίοδο 1963 - 1974. Πρόκειται για μια λογική ιδιότυπου συμψηφισμού, όπου το περίσσευμα στον ισολογισμό των βασάνων, του πόνου και της δυστυχίας επιβάλλεται τελικά ως η αποκλειστική αλήθεια».

Η «δημόσια Ιστορία» (ή αν προτιμάτε, η -κάθε εποχή- επίσημη εκδοχή της Ιστορίας) καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το νόημα και της Ιστορίας, αλλά και της διδασκαλίας της. Ιδίως στην εποχή μας. Οπως σημειώνει ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος «η παρακμή των μεγάλων αφηγημάτων, δηλαδή των ολιστικών ιδεολογιών, οι οποίες άρδευαν με νοήματα την κοινωνία, οδήγησε στην καταφυγή σε ένα ακόμη πιο μεγάλο αφήγημα: Στη διεκδίκηση του παρελθόντος, στη διεκδίκηση της Ιστορίας. Αλλά από την άποψη της έρευνας, αυτές οι διαμάχες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ως ο αγώνας του καλού εναντίον του κακού, της ιστορικής αλήθειας εναντίον της ιστορικής φενάκης»."

Λεω κι εγω την ξεχασε δεν θα την αναφέρει; Η κ. Ρεπούση την θυμαστε; Με το ωραιότατο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού. Γραμμενο κατ' εντολή ΗΠΑ με τρόπο ωστε να αποκρύπτονται σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας ή και να παραποιούνται. Θυμάστε το αμίμητο "Οι Ελληνες της Σμυρνης συνωστίχονται στην παραλία".... Ε λοιπόν η κυρία αυτή όπως απεδείχθει ανήκε σε μια ομάδα "ιστορικών" διαφόρων Βαλκανικών κρατών, οι οποίοι με εντολή των Αμερικανών προσπαθησαν και προσπαθούν ακομα να ξαναγραψουν την Ιστορία των Βαλκανίων με μεγαλες αφαιρέσεις, αλλα και αναφέροντας αλλες οπτικές, ωστε οι μαθητές να πιστεψουν ότι κανεις λαός στην Ιστορία δεν εχει το απόλυτο δίκαιο στον αγώνα του, αλλα όλοι εχουν απο την πλευρά τους δίκαιο. Ετσι ο Ελληνας μαθητής θα προσγειωθεί ανωμάλως και θα καταλάβει ότι τα περι μεγαλείου της Ελλάδος ειναι κουραφέξαλα. Φυσικά η εγκληματική αυτή προσπάθεια που αποσκοπεί στην προαγωγή των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή των Βαλκανίων, οι κατοικοι των οποίων δεν θα αισθάνονται πλέον καμια εθνική επαρση και ως εκ τούτου δεν θα εχουν καμια όρεξη αντιστάσεως, ξεκίνησε απο που αλλού, απο την Ελλάδα μας. Εννοείται οτι μια αναλογη προσπάθεια απο εγκαθετους Τουρκους ιστορικούς θα τους έστελνε κατευθείαν στα μπουντρούμια και στο "Εξπρές του Τουρκικού Μεσονυκτίου".

Και για να καταλάβετε ποσο επικίνδυνη ειναι μια τετοια αλλοίωση της Ιστορίας μας, φανταστείτε, κοιτώντας απο μια άλλη οπτική, να δείξουμε στον Ελληνα μαθητή, πόσο δίκαιο ειχαν απο την πλευρά τους οι Πέρσες, όταν εξεστράτευσαν 2 φορές κατα των Ελλήνων στην αρχαιότητα. Η φανταστείτε να προσπαθεί η κ. Ρεπούση να μας εξηγήσει ότι ο φίλτατος Αδόλφος Χιτλερ ειχε απο την μεριά του δικιο όταν αιματοκυλούσε την Ευρωπη......

Κυρία Ρεπούση οταν εγω καθομαι ήσυχα στο σπιτι μου και κοιμαμαι και καποιος έρθει μεσα στα άγρια μεσανυχτα και μπει να με κλεψει ή να με σκοτώσει, όσες ώρες και να μου μιλας για την οπτική σου, που θελει τον εγκληματία απο την πλευρά του να εχει δίκιο ειναι "δωρον άδωρον". Και ας πουμε (γιατι ο σωστός ιστορικός θα πρέπει να το αναφέρει) ότι ο κλεφτης ειχε καποια δικαιολογία πχ. πεινουσε κι ηθελε να φαει, αυτο φυσικά δεν τον κανει να εχει και δίκαιο για την πράξη του. Θα μπορουσε να χτυπησει το κουδουνι και να ζητήσει βοήθεια. Αλλά εσυ κανεις κατι ακομα χειροτερο προσπαθείς να αποδείξεις ότι εγω έφταιγα που μπηκε ο άλλος στο σπίτι μου, παραποιώντας τα γεγονότα (δηλ. την ιστορική πραγματικότητα) του περιστατικού.

"Σε μαρτυρία του στον υπογράφοντα, ο Ανδρέας Αχιλλείδης, Κύπριος εκπαιδευτικός (δυστυχώς δεν ζει πλέον), μιλούσε παρουσία ενός Τουρκοκύπριου δικηγόρου, του Μποϊσάν Μποϊρά, πριν από μερικά χρόνια (σε αμερικανικό έδαφος) για τις ακρότητες. Και εκεί άκουσα τον μεν Ανδρέα να μιλάει για το ξεκλήρισμα τουρκοκυπριακής οικογένειας και τη λεηλασία του σπιτικού της, αλλά και τον Μποϊσάν να παραδέχεται πως ίσως το τουρκοκυπριακό Μουσείο των «ελληνικών αγριοτήτων» να ήταν μια υπερβολική κίνηση.

Ισως το κλειδί της ιστορικής μεθόδου στην Κύπρο να το έχει αγγίξει ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ (καθηγητής στο -ελληνοκυπριακό- πανεπιστήμιο της Λευκωσίας) ο οποίος σημείωνε πριν από λίγο καιρό ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να δει την άλλη πλευρά όχι ως μια ιδιαίτερη πολιτιστική οντότητα, αλλά ως μια ισότιμη πολιτική οντότητα».

Διαφορετικά το κρυφτούλι με την Ιστορία θα διαιωνίζει το χειρότερο: την περήφανη εσωστρέφεια της θυματοποιημένης μας συνείδησης."

Ο μακαρίτης κ. Αχιλλείδης ελπίζω να μην εννοούσε την οικογένεια Τουρκοκυπρίων που σκότωσε ο ψυχοπαθης πατέρας τους; Παραθέτω παρακατω απόσπασμα απο το http://www.noitikiantistasis.com/wordpress/?p=29 οπου αναφέρεται το γεγονός:

Ο Ταγματάρχης της ΤΟΥΡΔΥΚ το 1963, ο Νιχάτ Ιλχάν, ήταν ο πατέρας που, καθώς έπαθε αμόκ, σκότωσε τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του, στο σπίτι όπου διέμεναν στο κέντρο της τουρκικής συνοικία της Λευκωσίας. Ο Ντενκτάς και η ΤΜΤ τα τοποθέτησαν στην μπανιέρα, διέταξαν τη φωτογράφησή τους και διέδιδαν επί δεκαετίες ότι τα έσφαξαν οι Έλληνες Κύπριοι, που «υπό την ηγεσία του αιμοσταγούς Μακαρίου σχεδίαζαν τη γενοκτονία των Τουρκοκυπρίων». Τα καθέκαστα τα ομολόγησε στον δημοσιογράφο Κώστα Γενάρη (και τα έγραψε στο βιβλίο του «Εξ Ανατολών» σελ. 16-18) ο Τούρκος φωτορεπόρτερ Αχμέντ Μπαράν, τον οποίο οι Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν διατάξει να φωτογραφήσει τα θύματα στην μπανιέρα, στο σπίτι όπου ποτέ δεν πλησίασε κανένα τμήμα Ελληνοκυπρίων το 1963-64.

Τωρα όσον αφορά των Τούρκο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, καλά θα κανει πριν ανοιξει το στόμα του να μας δείξει τον Ελληνα αντίστοιχό του στα Κατεχόμενα.

Τελος κ. Καμπύλη να προσέχεις και τα λόγια σου και να μην προσβάλλεις τους ιδιους σου τους αναγνώστες γιατί θυματοποιημένη συνείδηση προσπαθείς να μας προσάψεις εσυ. Οποιος μελετά ιστορία ξερει πολύ καλα που εφταιξε και που διέπρεψε το Εθνος του και δεν θα περιμένουμε έσενα και την κ. Ρεπούση ή οποιονδήποτε εγκάθετο ξενων ανθελληνικών κεντρων να μας πει πως θα έπρεπε να ειναι η Ελληνική Ιστορία.
Μας αρέσει η Ελληνική Περήφανη Εσωστρέφειά μας, την ειχαν άλλωστε και οι προγονοί μας (αυτο όμως δεν σημαινει ότι είχαν και παρωπίδες όπως εσυ).