Σελίδες

23 Φεβρουαρίου 2009

Σήκωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας

Με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής (70 - 80) στον 34ο τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ. Το παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι, μέχρι τη στιγμή που ο Διαμαντίδης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με τρία συνεχόμενα τρίποντα να ρίξει τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο καλάθι του τελικού με τον Πέκοβιτς, ενώ κατάφερε να προηγηθεί με 0-5 και 2-9 στο ξεκίνημα του αγώνα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν διαδρόμους για το καλάθι και πέτυχαν τους μοναδικούς πόντους τους με βολές του Μπουρούση.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ έκλεισε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (30 - 32), ενώ ο Παπαλουκάς, στην τελευταία επίθεση, απέτυχε να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό.

Στην τρίτη περίοδο, ο «αιώνιος» τελικός άναψε για τα καλά. Ο Ολυμπιακός, αφού ισοφάρισε 37 - 37 με καλάθι του Γκριρ στο 23, έχτισε στη συνέχεια μια διαφορά που έφτασε και τους πέντε πόντους (45-40). Κάπου εκεί, όμως, ο Διαμαντίδης πήρε τους «πράσινους» στις πλάτες του και ξανάβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (51 - 53).

Στην τέταρτη περίοδο, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο - πόντο, μέχρι το σημείο που ο Παναθηναϊκός με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Περπέρογλου και Φώτση έφυγε έξι πόντους μπροστά (57 - 63).

Ο Πρίντεζης, με δύο εύστοχες βολές, έφερε το ματς στον πόντο και ο Παπαλουκάς, με άλλες δύο, έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (64 - 63). Ο Διαμαντίδης, όμως, απάντησε με τρία εύστοχα τρίποντα και ο Παναθηναϊκός πήρε σε ένα κρίσιμο σημείο διαφορά οκτώ πόντων (64 - 72).

Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα, αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επιστρέψει και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ένα ακόμα τρόπαιο.

ΣΧΟΛΙΟ

Έφταναν πέντε λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο για να πάρει μπρος η πράσινη μηχανή και αφού βρέθηκε και σε μεγάλη μέρα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία
τύχη.Ο τελευταίος περιμένει τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής, για να πάρει την ρεβάνς στον αγώνα του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην κανονική διάρκειά του, κατακτώντας το πλεονέκτημα της έδρας για τα play off.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.