Σελίδες

23 Φεβρουαρίου 2009

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα...

Η «επανάληψη» της θεαματικής απόδρασης με ελικόπτερο, με τους ίδιους «πρωταγωνιστές», αποτυπώνει με τον πιο σκληρό τρόπο την αδράνεια των συναρμόδιων υπουργείων στη λήψη μέτρων ασφαλείας μέσα και έξω από τις φυλακές.Χθες γύρω στις 3.50 το μεσημέρι, καθώς το ελικόπτερο παραλάμβανε από το προαύλιο της απομόνωσης των φυλακών Κορυδαλλού τους Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι ή Ριζάτ, όπως είχε γίνει ξανά στις 5 Ιουνίου 2006, αποτυπωνόταν ξεκάθαρα ότι:

Οποιοδήποτε ελικόπτερο ή άλλο αεροσκάφος μπορεί να πετάει ανεξέλεγκτα πάνω ακόμα και από απαγορευμένες περιοχές, όπως είναι οι φυλακές Κορυδαλλού, πολύ περισσότερο από άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι το ελικόπτερο έκανε μια πτήση πάνω από τις φυλακές και στη συνέχεια επανήλθε για να παραλάβει τους κρατούμενους, παραμένοντας εκεί περίπου 5 λεπτά.

Οι άοπλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι ένοπλοι φρουροί στις υπερυψωμένες σκοπιές και οι αστυνομικοί γύρω από τις φυλακές είναι ανέτοιμοι ή αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι:

Ο άοπλος σωφρονιστικός υπάλληλος, που έτρεξε για να αποτρέψει τους δραπέτες ν ανέβουν στην ανεμόσκαλα, δέχτηκε απειλές από τον οπλισμένο με «σουβλί» Ριζάι και από τον ένοπλο με το αυτόματο στο ελικόπτερο και αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει.

Ο ένοπλος με αυτόματο φρουρός στην πιο κοντινή σκοπιά απειλήθηκε με όπλο από το ελικόπτερο και κατά πληροφορίες φοβήθηκε και έπεσε να καλυφθεί, ενώ ένας αστυνομικός των δυνάμεων εξωτερικά των φυλακών που επιχείρησε να πυροβολήσει αυτοτραυματίστηκε.

Ερωτηματικό αποτελεί γιατί δεν χρησιμοποίησε τον οπλισμό του εναντίον του ελικοπτέρου και η θωρακισμένη «αύρα» των ΜΑΤ, που βρισκόταν σταθμευμένη έξω από τις φυλακές, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Αλέξης Αρβανιτίδης, ο οποίος θεωρεί ότι εάν είχε γίνει χρήση του οπλισμού του μπορεί να είχε αποτραπεί η απόδραση.

πηγη ethnos

ΣΧΟΛΙΟ

Μετά από δυόμιση περίπου χρόνια, πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο, απόδραση από το (ξενοδοχείο) του Κορυδαλού.
Φίλοι, η κατάσταση είναι έκτος ελέγχου. Τι έκαναν οι φρουροί όταν είδαν ένα ελικόπτερο να βολτάρει, κάνοντας κύκλους πάνω από τις φυλακές?
Που ήταν οι αρμόδιοι βλέποντας την ανεμόσκαλα να κατεβαίνει και να παίρνει τους δύο κρατούμενους? Ποια ήταν η αντίδρασή τους? Μήπως ήταν στο κόλπο και άνθρωποι της φυλακής?
Για όλα αυτά τα ερωτήματα κάποιος επιτέλους πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να λάβει σοβαρά μέτρα.
Κύριοι της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας, ΞΥΠΝΑΤΕ, η χώρα σιγά - σιγά παραπαίει.

2 σχόλια:

  1. Θάνο μου στο μόνο που θα διαφωνούσα είναι στο ότι η χώρα "σιγά σιγά" παραπαίει. Η χώρα έχει κατάχαμα σωριαστεί για τα καλά εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Μην είσαι λοιπόν τόσο επιεικής, γιατί κανείς δεν θα εκτιμήσει την ευγένεια της ψυχής σου, απλά θα σε θεωρήσει αφελή.

    Κι απ' όσο αντιλαμβάνομαι, μόνο αφελής δεν είσαι...

    Τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου Πανο,
    Καλημερα. Αν και δεν το παρατήρησες την αναρτηση εχει κανει ο καλος μου φίλος και συντακτης στο ιστολόγιό μας Δημήτρης.
    Σε διαβεβαιώ παρόλα αυτά ότι μονο αφελής δεν ειναι απλά όπως το ειπες, ειναι εκ πεποιθήσεως αισιόδοξος και επιεικής. Εχει το χαρισμα να βλέπει το ποτηριο μισογεματο κι οχι μισοαδειο.
    Αν θες πάντως και την δική μου άποψη πάνω σε αυτο που λές, πιστεύω κι εγω ότι τα πραγματα εχουν φτάσει στο απροχώρητο αλλα σε βρίσκω κι εσενα επιεική...δεν ειναι τα τελευταια 10 χρόνια αλλά η κατρακύλα άρχισε πολυ πιο πριν.
    Θα έλεγα απο το 1960 περιπου και μετά. Οταν άρχισε να γιγαντώνεται στον τοπο η πλουτοκρατία.
    Καλη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.