12 Σεπτεμβρίου 2019

''Απαντώντας στις απειλές''

Το διήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου η λέσχη ασκήθηκε στο αντικείμενο του ''αγώνα σε ημιαστικό περιβάλλον'', η εκπαίδευση ξεκίνησε με τo πρώτο φως του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε την νύχτα της ίδια ημέρας, σε πρώτη φάση ως εκπαίδευση σε τακτικές ατομικές και ομαδικές μικρών κλιμακίων δύναμης ομάδας πεζικού και σταδιακά σε μεγαλύτερο κλιμάκιο Διμοιρίας εντατικά και σχεδόν χωρίς ανάπαυση. 

Κατανοήθηκαν έτσι οι δυσκολίες του αγώνα σε αστικό-ημιαστικό περιβάλλον καθώς απαιτείται προσήλωση στις τακτικές και διαταγές, συνεχής επαγρύπνηση, απόλυτος συντονισμός και μεθοδικότητα ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται λόγω του πεδίου αστραπιαίες λήψεις αποφάσεων από επικεφαλής πολύ μικρών κλιμακίων, στοιχείων αλλά και κάθε μαχητή ξεχωριστά καθώς δεν υπάρχουν στοιχειώδεις ''γραμμές'' και το τρισδιάστατο του χώρου είναι μια διαρκής απειλή, δοκιμάστηκαν δε όλα τα δυνατά μέσα επικοινωνιών, ασύρματης, δια βοής και δια αγγελιοφόρου. 

Η εναλλαγή των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών αλλά και οπλιτών ως επικεφαλής τμημάτων έδωσε σε όλους την ευκαιρία να νιώσουν και να ζήσουν την δυσκολία μια τέτοιας αποστολής. 

Στην συνέχεια αργά το απόγευμα εκτελέστηκε άσκηση όπου τμήμα με δύναμη διμοιρίας + κινήθηκε προς εξουδετέρωση εχθρικής δύναμης, κατάληψη και εξασφάλιση περιοχής,την οποία αφού κατέλαβε υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει ταχέως προς την αρχική γραμμή εξορμήσεως λόγω αλλαγής της τακτικής κατάστασης στην περιοχή μεταφέροντας τραυματία συνάδελφο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπαίδευση συμμετείχαν μέλη του Σ.Ε.Α.Ν. Νομού Καβάλας και του Τμήματος Ενεργών Εφέδρων (Τ.ΕΝ.ΕΦ.) των οποίων η υποδειγματική προσήλωση και συμπεριφορά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους μας. 

Σ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί γιατί ο σκοπός είναι κοινός, είναι απλός, αγνός και η ανάγκη επιτακτική, είναι η σωστή προετοιμασία, σκληρή και ρεαλιστική εκπαίδευση σε όλες τις φάσεις του αγώνα επ ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Άμυνας.

''Εθελοντές Έφεδροι'' και ''ορθά εκπαιδευμένη Εθνοφυλακή'' 
Η λύση στο πρόβλημα, η ισχυρότερη δύναμη αποτροπής.

Λ.ΕΦ.Ε.Δ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.