Τελευταίες αναρτήσεις

10 Σεπτεμβρίου 2019

Τώρα μπορούμε να το πούμε: Έγινε ΛΙΤΑΝΕΙΑ στον Ουρανό για τον σεβ. Νέοφυτο Μόρφου πριν λίγες μέρες.

Φώτο Λιτανεία της ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου. 

Γέροντα, πότε να τα πω αυτά; 
Μόλις αποφανθεί και ο Γεν. Εισαγγελέας της Κύπρου για τον Σεβ. Μόρφου γιατί δεν πρέπει να επεμβαίνουμε στον έργο της δικαιοσύνης. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Και ο ο Γεν. Εισαγγελέας της Κύπρου απεφάνθει: «Δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικού αδικήματος από τον Μητροπολίτη Μόρφου, κατά παράβαση συγκεκριμένων άρθρων της κειμένης νομοθεσίας, όπως αυτά είναι διατυπωμένα στον Ποινικό Κώδικα και σε ειδική νομοθεσία, διαπιστώνει ο Γενικός Εισαγγελέας από το φάκελο της υπόθεσης. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, ο αστυνομικός – ανακριτικός φάκελος σε σχέση με τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτου Μόρφου, επιστράφηκε σήμερα από τη Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία με τη διαπίστωση από τον Γενικό Εισαγγελέα, όπως ήταν και η εισήγηση των ανακριτών, ότι δεν φαίνεται με βάση το συλλεγέν μαρτυρικό υλικό, να στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικού αδικήματος»  
https://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/31440-geisaggeleas-den-diepraje-poiniko-adikima-o-mitropolitis-morfou 

Πολλοί πιστοί έκαναν προσευχή αυτές τις μέρες που κρατούσε η περιπέτεια του Πανιερώτατου Μόρφου κ. κ Νεόφυτου αλλά και στον Ουρανό δεν γινόταν λίγα πράγματα και θάματα. 

ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΤΙ ο σεβαστός ασκητής γέροντας τις μέρες της δοκιμασίας του Σεβ. Μόρφου προσευχόμενος είδε λαμπροφόρα ΛΙΤΑΝΕΙΑ στον ουρανό. 

Επικεφαλής της ΛΙΤΑΝΕΙΑΣ αυτής ήταν ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με τις χρυσοστολισμένες συνοδείες που τους ακολουθούσαν. 
Κάθε ΑΓΙΟΣ είχε την δική του συνοδεία που συμμετείχαν όλες στην ίδια αυτή Λιτανεία. 
Ακολουθούσαν ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, με τον ΑΓΙΟ ΜΑΜΑ και τον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ τον Λαμπαδιστή με τις συνοδείες τους. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, με τον ΟΣΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ και τον ΑΓΙΟ ΙΑΚΩΒΟ τον Τσαλίκη (που είναι και ο γέροντας του σεβασμιότατου). Με τις συνοδείες τους ακολουθούσαν. 
Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ο μάρτυρας μαζί με τον ΑΓΙΟ ΝΕΟΦΥΤΟ Κύπρου, με τις συνοδείες τους επίσης. 
(Παρένθεση: την ώρα που τα γράφω αυτά έχω ανατριχιάσει, αν θέλετε το πιστεύετε.) 
Όλοι οι ΑΓΙΟΙ με τις συνοδείες τους έψελναν ικετευτικούς ύμνους για αυτούς που επί της γης ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝ τον ΛΟΓΟ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και Ομολογούν.

Πέρασαν αρκετές μέρες από το κατά Θεία Χάριτι Όραμα αυτό του γέροντα και πριν βγει το πόρισμα της Κυπριακής αστυνομίας για την υπόθεση του Μόρφου, ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ επέτρεψε ο συγκεκριμένος γέροντας να δει επίσης το εξής: 

- «σαν να βρέθηκα σε ένα άγνωστο μου μέρος και πολλοί πιστοί συζητούσαν για την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης» 
- «ανάμεσα τους διέκρινα τον μακαριστό μητροπολίτη Κεφαλληνίας τον Κύρο Γεράσιμο Φωκά και τον μακαριστό πρώην Σιατίστης Κύρο Παύλο»
(τον μακαριστό αρχιερέα Παύλο ο σεβ. Μόρφου πρέπει να τον γνώριζε γιατί είχαν τον ίδιο γέροντα, τον ΑΓΙΟ ΙΑΚΩΒΟ ΤΣΑΛΙΚΗ) 

- «αίφνης στο πλήθος αυτό κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Νεόφυτος απαλλάχτηκε από την υπόθεση αυτή και μεταξύ τους έλεγαν ¨νίκησε ο Μόρφου¨» 
- «τότε ακούστηκε μια φωνή ΔΥΝΑΤΗ» 
- «δεν νίκησε ο Μόρφου, νίκησε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ» 

Αυτά αδελφοί, τον σεβ. Μόρφου δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά. Αυτός στην Κύπρο, εμείς όλοι στα σκάμματα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ Μακεδονίας και στις ακτογραμμές του ΑΙΓΑΙΟΥ. Όμως όλους εμάς τους αμαρτωλούς μας ενώνει ένας πόνος, να δούμε τα παιδιά μας ευτυχισμένα κατά ΧΡΙΣΤΟ και να τιμήσουμε τους αγίους και τους ήρωες προγόνους μας, που τρέχουν ήδη στον ΟΥΡΑΝΟ για τους πικρούς καιρούς που βιώνουμε, αλλά που θα γλυκάνουν στο τέλος. 
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.