Τελευταίες αναρτήσεις

11 Ιουλίου 2019

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικυρώνει το διορισμό των τεσσάρων ανωτέρων αξιωματούχων (με εντολή της Νέας Τάξης)

Γράφει ο Τιερί Μεϊσάν
Δίκτυο Βολταίρος Δαμασκός (Συρία) 10 Ιουλίου 2019 

Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί σε υπερεθνική δομή με την ισχύ των Συνθηκών, πώς μπορούν τα κράτη μέλη να ορίσουν υψηλόβαθμους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι θα τους δώσουν εντολές;
Στην πραγματικότητα, δεν το κάνουν, αλλά περιορίζονται να επικυρώσουν τις επιλογές του ΝΑΤΟ, οι οποίες συζητήθηκαν με τη Γερμανία και τη Γαλλία.


Κατ 'αρχήν, είχε αποφασιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Γαλλία, πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής θα ήταν ο Γερμανός Manfred Weber. 

Ο τελευταίος είχε δεσμευτεί να σταματήσει την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 και να περιορίσει την αγορά ρωσικών υδρογονανθράκων από την Ένωση προς όφελος του φυσικού αερίου των ΗΠΑ, πολύ πιο ακριβό στη παραγωγή και τις μεταφορές.

Προκειμένου να αποκοιμίσουν τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους, μια έντονη προπαγάνδα είχε επιβεβαιώσει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής θα εκλεγόταν σύμφωνα με έναν «δημοκρατικό κανόνα»: θα ήταν ο επικεφαλής της λίστας της πιο σημαντικής κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκλεγόταν. Και δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα ήταν ο Manfred Weber ως ηγέτης των Συντηρητικών (EPP). Φυσικά, αυτός ο κανόνας δεν ήταν ποτέ δημοκρατικός, καθώς η δημοκρατία θα συνίστατο στον διορισμό ενός προσώπου που δεν υποστηριζόταν από μια κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά από την πλειοψηφία. Ωστόσο, ο Τύπος και οι υποψήφιοι έχουν επανέλαβαν αυτή την ανοησία, έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι η Ένωση είναι μόνο μια παραπλάνηση. 

Αλλά την τελευταία στιγμή, η Γαλλία αθέτησε τη δέσμευσή της. Ο πρόεδρος Emmanuel Macron ισχυρίστηκε ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα (ALDE, που έγινε τώρα Renew Europe) είχει επιτύχει μια σαφή πρόοδο έτσι ώστε να απαιτήσει μια από τις τέσσερις θέσεις των ανώτερων αξιωματούχων. Επομένως, έβαλε την Nathalie Loiseau, επικεφαλής της λίστας του κόμματός του να προσβάλλει τον Manfred Weber, τον οποίον ονόμασε "εκτόπλασμα", και άσκησε βέτο στο διορισμό του. Τελικά, ο ίδιος πρότεινε μια νέα Γερμανίδα υποψήφιο, την Ursula von der Leyen, μόλις καταγράφηκε ο διορισμός της Γαλλίδας Christine Lagarde ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Αυτές οι δύο γυναίκες θα κατέχουν συνεπώς τις δύο σημαντικότερες θέσεις, ενώ ο Βέλγος Charles Michel θα προεδρεύει του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων - καθώς και του Συμβουλίου της Ευρωζώνης - και ο Ισπανός Josep Borrell θα είναι ο Ύπατος Εκπρόσωπος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και τη Πολιτική Ασφάλειας. Αυτές οι δύο λειτουργίες είναι καθαρά τυπικές. Η Προεδρία του Συμβουλίου αποτελεί απλώς στο να δίνει το λόγο στους ομιλητές και να εκπροσωπεί την Ένωση στο εξωτερικό. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος είναι ο εκπρόσωπος μιας πολιτικής που όλοι γνωρίζουν ότι έχει καθοριστεί στην Ουάσινγκτον και όχι στις Βρυξέλλες.

Οι διορισμοί αυτοί δεν επελέγησαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά από την Γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια μιας χωριστής συνάντησης τους, και στη συνέχεια εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο.

Πώς επιλέχθηκαν αυτοί οι τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι; Πρέπει να πληρούν δύο κριτήρια: να είναι ατλαντιστές · να έχουν κάποιο αδύνατο σημείο που να επιτρέπει να εκβιαστούν αν τύχει να χάσουν την ατλαντιστική τους πίστη. 

Όντας Ατλαντιστής 

Το να είσαι ατλαντιστής είναι προφανές για κάθε ευρωπαίο αξιωματούχο καθώς η Συνθήκη του Μάαστριχτ και οι ακόλουθες ορίζουν ότι η άμυνα της Ένωσης εξασφαλίζεται από το ΝΑΤΟ, την αντιρωσική στρατιωτική συμμαχία. 

Έτσι, η Ursula von der Leyen δημοσίευσε εύστοχα στην αρχή της χρονιάς ένα ελεύθερο χρονικό στους New York Times για να επαινέσει το ΝΑΤΟ που «υπερασπίζεται την παγκόσμια τάξη» [1]. 

Η ατλαντική στάση της Christine Lagarde δεν χρειάζεται πλέον να αποδειχθεί καθώς ξεκίνησε την καριέρα της ως κοινοβουλευτικός βοηθός στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και έγινε λομπίστρια για την αμερικανική αμυντική βιομηχανία εναντίον του γαλλικού ομολόγου της. Είναι εκείνη που έπεισε τη Πολωνία να αγοράσει τον εξοπλισμό Boeing και Lockheed-Martin αντί για Airbus και Dassault [2].

Ο Charles Michel είναι πρωθυπουργός της χώρας φιλοξενίας του ΝΑΤΟ και συστήνεται από τον πατέρα του Louis Michel, πρώην ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων. Ο Josep Borrell, βετεράνος του kibbutz του Gal On (έρημος Negev), ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου υπερασπίστηκε με ζήλο την αρχή της ευρωπαϊκής υποταγής στην Ατλαντική Συμμαχία.

Οι τέσσερις εντολοδόχοι κλήθηκαν, φυσικά, σε συναντήσεις της ομάδας Bilderberg, της λέσχης του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, ο Josep Borrell δεν μπόρεσε να πάει εκεί τον περασμένο μήνα, καθώς η συμμετοχή του απαγορεύτηκε από τον πρωθυπουργό του. 

"Πουλιά με νήμα στο πόδι"

Ακόμα κι αν εμπιστεύονται τους υπαλλήλους τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν πάντα να διαθέτουν ένα μέσο πίεσης για να τους επαναφέρουν στη τάξη. Πράγματι, πολύ συχνά οι ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ικανοποιούνται με τον αστρονομικό μισθό που τους καταβάλλεται και σκέφτονται καμιά φορά να υπηρετούν τους συμπολίτες τους.

Διεξαγόταν δικαστική έρευνα σχετικά με τη διαχείριση του Υπουργείου Άμυνας από την Ursula von der Leyen. Ενώ ο γερμανικός στρατός είναι ως γνωστόν υποβαθμισμένος, η γιγαντιαία υπέρβαση των προσφορών σε αρκετές περιπτώσεις είχε ήδη προκαλέσει έρευνα από μια ελεγκτική εταιρεία που διαπίστωσε ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν ικανοποιητικές. Αλλά η ανακάλυψη ότι στο κόρφο αυτής της ελεγκτικής εταιρείας ο έλεγχος είχε γίνει από τον γιο αυτής της μεγάλης αριστοκράτισσας είχε γίνει γνωστό στην εισαγγελική διωκτική αρχή. Το γερμανικό «κράτος δικαίου» είναι έτσι φτιαγμένο ώστε η καγκελαρία έχει την εξουσία να διακόψει τις δικαστικές έρευνες κατά των μελών της κυβέρνησης.

Η Christine Lagarde καταδικάστηκε για "αμέλεια" από τη Δικαιοσύνη της Γαλλικής Δημοκρατίας, αλλά απαλλάχτηκε από τη ποινή. Είχε αποφασίσει να φέρει μια χρηματοπιστωτική αντιδικία μεταξύ μιας κρατικής τράπεζας και ενός πρώην υπουργού ενώπιον διαιτητικού δικαστηρίου παρά ενώπιον τακτικού δικαστηρίου. Αλλά η διαιτησία καταδίκασε το κράτος και έδωσε δίκιο στον πρώην υπουργό, γεγονός που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί.

Δεν γνωρίζω σε ποιες σκοτεινές υποθέσεις έχουν εμπλακεί ο Charles Michel και ο Josep Borrell, αλλά υπάρχουν σίγουρα: μήπως ο πρώτος δεν συμφώνησε να ηγηθεί μιας κυβέρνησης μειοψηφίας και ο δεύτερος, ενώ ήταν στο απόγειο της καριέρας του, δεν απομακρύνθηκε από την πολιτική για μια δεκαετία;

Οι μισθοί του καθενός από αυτούς τους τέσσερις ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους θα είναι διπλάσιοι από εκείνους του Γάλλου Προέδρου. Δεν πρόκειται για αμοιβή για τις εξαιρετικές τους ιδιότητες, αλλά για εξασφάλιση ότι τις βάζουν στην υπηρεσία του κυρίαρχου τους. Αυτή είναι η τιμή της προδοσίας τους.  

Τιερί Μεϊσάν 

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα) 


[1] “The World Still Needs NATO”, Ursula von der Leyen, New York Times, January 18, 2019. 
[2] « Με την Christine Lagarde, η αμερικανική βιομηχανία εισέρχεται στη γαλλική κυβέρνηση », Thierry Meyssan, Voltaire Network , 22 Ιουνίου 2005. Με την ανάγνωση αυτού του άρθρου, ο πρόεδρος Jacques Chirac ανέστειλε το δικαίωμα υπογραφής της νέας υπουργού του η οποία αναγκάστηκε να αναφέρεται για όλα τα πράγματα στον Πρωθυπουργό.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.