Τελευταίες αναρτήσεις

16 Ιουλίου 2019

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΘΕΛΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ

«Μια χελιδών έαρ ου ποιεί» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)


Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι το Οικονομικό. Ξέρουμε όλοι τώρα πλέον, ότι ζούμε με δανεικά. Με τα δανεικά αυτά πληρώνουμε τους 300 βουλευτές (ο αριθμός ακίνητος, ακόμη και με την αριστερά), πληρώνουμε τα κόμματα, τους υπαλλήλους του Δημοσίου και ασφαλώς και εμάς τους Συνταξιούχους και εκτός των άλλων λειτουργίας και ευθύνης του κράτους. Από αυτούς τους μισθούς, τις συντάξεις και τις εναπομείνασες ιδιωτικές επιχειρήσεις, εισπράττει το κράτος φόρους, μέρος του οποίου, το μεγαλύτερο, καλύπτει τους τόκους, του τεράστιου χρέους που επισυσσωρεύθηκε για δεκαετίες και το πρόβλημα συνεχίζεται.

Δηλαδή! απλά αν δεν δημιουργήσουμε πόρους ή άλλους τρόπους εισροής χρημάτων στον Κρατικό κορβανά, είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια και είναι θέμα χρόνου ότι, σε λίγο ούτε τους τόκους των δανεικών δεν θα είμαστε εις θέση να πληρώνουμε, μα ούτε το Κράτος θα έχει χρήματα να πληρώσει τους παραπάνω. Και! Όχι μόνο αυτό και κάθε πρόσκομμα στην οικονομική μας εξυγίανση νομοτελειακά αδυνατίζει την διεθνή παρουσία της χώρας μας. Αντιστοίχως ενισχύει τις τουρκικές θέσεις και την αντίστοιχη επιθετικότητα της κακής γείτονος.

Είναι αλήθεια ότι τα Ελληνικά κόμματα και οι Πολιτικοί, περισσότερο βάρος έδιδαν πώς θα κρατηθούν στην εξουσία ή πώς θα ανέλθουν σ’ αυτήν. Η προσπάθεια της εκάστοτε αντιπολίτευσης δεν ήταν να συνδράμει το έργο της κυβέρνησης με εποικοδομητική αντιπολίτευση και προτάσεις, ούτε η εκάστοτε Κυβέρνηση είχε την λεβεντιά να δέχεται προτάσεις της αντιπολίτευσης. Έτσι! λοιπόν στην πατρίδα μας συνεχίζεται αυτός ο φαύλος κύκλος και σήμερα ακόμη, που βρίσκεται η Πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού. Διότι! Μία μεγάλη μερίδα πολιτικών τους ενδιέφερε το κόμμα, η καρέκλα με όλα τα συνεπακόλουθα, χωρίς να μπορέσουν να καταλάβουν ποία ειναί η αποστολή του λειτουργήματος των, σε μία κανονική Δημοκρατία για την Πατρίδα. 

Οι διθυραμβικές κορώνες μέχρι σήμερα στην Βουλή με προσωπικές επιθέσεις του μεν Πρωθυπουργού εναντίον του Προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και τανάπαλιν, με παράλληλο χειροκρότημα της αντίστοιχης πτέρυγας, μόνο θλίψη και οργή προκαλούσαν στον σκεπτόμενο Έλληνα. Αλλά και το βασικότερο απομάκρυναν κάθε δυνατότητα συνεργασίας των Πολιτικών Δυνάμεων, πόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας, σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και! Τούτο διότι: Όλοι είμαστε άγγελοι, αλλά μόνο με ένα φτερό, γιαυτό και δεν μπορούμε να πετάξουμε. Θα πετάξουμε μόνο όταν ο ένας αγγαλλιάσει τον άλλο και αποκτήσουμε δύο φτερά. Τότε μόνο μπορούμε να πετάξουμε.

Είμαστε βέβαιοι ότι, πολλά έξοδα πρέπει να μαζέψει η Κυβέρνηση από το σπάταλο κράτος και θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να συνδράμουμε, σε μία τέτοια προσπάθεια, τουλάχιστον αυτοί που έχουν και όλοι μας στο μέτρο των δυνατοτήτων, για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η Πατρίς δεν μας ανέθρεψε και δεν μας μόρφωσε δια να της αρνηθούμε κάθε ανταμοιβή, έχει το δικαίωμα να απαιτήσεικαι να χρησιμοποιήσει προς όφελος της τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας και ακόμη την ζωή μας.

Αυτό για να γίνει, σε μία κοινωνία που πιστεύει ότι, κάθε νέα Κυβέρνηση που ανεβαίνει στην εξουσία, έχει το μαγικό ραβδί για να λύσει τα επί δεκαετίες συσσωρευμένα προβλήματα, είναι πολύ δύσκολο. Ένας μόνον τρόπος υπάρχει “η διοίκησης δια του παραδείγματος”. Ήτοι:

ΠΡΩΤΟΝ: Να μειωθούν οι βουλευτές τουλάχιστον μέχρι 50 έως 100..
Είναι αδικαιολόγητο και απαράδεκτο, σε σύγκριση με άλλα ευρωπαικά Κράτη, να έχουμε εμείς τόσους βουλευτές.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Να πάψει να είναι το βουλευτικό αξίωμα βιοποριστικό επάγγελμα.
Διότι! Μεγάλη μερίδα ψευδολόγων και λαϊκιστών, επιβιώνουν στην πολιτική αυτή, με μόνη προσπάθεια να γίνουν βουλευτές και τίποτε άλλο. Και! Ενώ Άξιοι και ικανοί πολίτες αποφεύγουν ή δεν του δέχεται το σύστημα.

ΤΡΙΤΟΝ: Οι Βουλευτές να μην μισθοδοτούνται, αλλά να παίρνουν ειδικό επίδομα κατά την διάρκεια της Βουλευτικής θητείας των, που θα καλύπτουν τα επιπλέον έξοδα των. Ο δε χρόνος θητείας θα είναι συντάξιμος, όπως σε όλα τε άλλα επαγγέλματα.

Αξιότιμοι κ. Αρχηγοί Κομμάτων και κ. Βουλευτές ,κατά την γνώμη μου, αυτό είναι “Διοίκηση δια του παραδείγματος”. 

Τέλος! Όλοι πρέπει να ξέρουμε και να πιστεύουμε ότι, η Πατρίδα δεν είναι κόμμα, η Πατρίδα είναι Θρησκεία και γι’ αυτό πρέπει με ευλάβεια και πίστη να την υπηρετούμε.

Λέει ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: Δύο πράγματα πρέπει να διακρίνουν τον τίμιο πολίτη, το εν είναι, όταν ευρίσκεται εις την εξουσία, να διατηρεί την δόξα και την υπεροχή της πατρίδος του. Το έτερον είναι ότι ανά πάσα στιγμήν, εις οιανδήποτε πράξη της ζωής του, να φροντίζει δια το καλόν της Πατρίδος του.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.